הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

פשוט מעורר רחמים.

2. Raulito Madridista

או.קיי...אני לא יודע אם אתה אוהד קבוצה אחרת בכדורגל הישראלי. בכל-מקרה, אני אומר לך בצורה הכי רישמית - אם חיפה תודח היום, אני ממש לא אתאכזב. כי בכל-זאת, הופעה שנייה בליגת האלופות זה קצת מעורר קינאה(מצד אוהד הפועל, על אף ההישג הבלתי-רגיל שלנו בגביע אופ"א, שנה לפני שהם עשו היסטוריה), וגם אני חושב שהמרחק בין הקבוצה הנוכחית לבין מה שהיה ליצחק שום - הוא גדול מאוד.

לאלישע לוי מגיעות מחמאות, אין ספק בכך. אבל אתה הרחקת לכת. אני גם לא הבנתי את הקטילות לגבי המאמנים האחרים - גרנט היה בסדר גמור ולקחת אליפות למרות שהוא התמודד נגד קבוצה חזקה מאוד בדמות הפועל ת"א, במשך שנתיים(הוא הגיע לחיפה אחרי כמה שנים רעות והבטיח ליעקב שחר שהוא יביא אליפות והוא עמד בזה. אולי המערך לא תמיד היה התקפי, אבל חיפה הבקיעה הרבה שערים ושיחקה כדורגל לא רע בכלל). לגבי יצחק שום - הוא לא זכה באליפות בארץ עם אחד הסגלים היותר מוכשרים שהיו כאן, אבל כנראה שהכדורגלן הישראלי לא מסוגל לעשות את המעבר חלק מאירופה לליגה. היו כמה ביזיונות של חיפה בעונה עם שום, כמו התבוסה לבית"ר, והייתה לוזריות בשלבים מסויימים כמו ההפסד הביתי למכבי בקריית-אליעזר, אחרי שחיפה כבר הוליכה, אבל אף אוהד חיפה לא מתחרט על מה שהיה, בקיצור. רוני לוי באמת לא ידוע כמאמן רגוע ואחד שמרגיע מספיק את השחקנים, אבל לא הייתי מאשים אותו באף כישלון אירופי של חיפה. הוא אשם שדוידוביץ הרס פעמיים? גם בעונה הלפני אחרונה שלו בחיפה, הקבוצה ניצחה את צסק"א והגיעה לשמינית גמר גביע אופ"א.

הניצחון 4-3 על אוקטובה לאחר פיגור של שלושה שערים, הוא לא בהכרח חיובי עבור חיפה, כי קבוצה אחרת מהטופ של הכדורגל הישראלי, כלל לא הייתה מכניסה את עצמה לצרה הזאת. בנוגע ליניב קטן - הוא לא תמיד עמד בציפיות, אבל אני דווקא זוכר שני שערים שלו בליגת האלופות נגד יונייטד בפעם הקודמת, ובכלל תרומה רבה להתקפה בצד ימין. גם תמיד מדברים על משחק גדול שלו נגד פאריס סן ז'רמן בעונת 99\1998 נדמה לי.

לא רציני לקבוע שהניצחון של חיפה על יונייטד הושג מול הנוער, גם לא בטוח שזה היה הרכב שני. שיחקו שחקני הרכב עם מחליפים, זו הגדרה המדוייקת. סולשאר שיחק, גם סקולס, גם פרדיננד, גם גארי נוויל ואלו שמות שעולים לי בשליפה. אני מבין את הכיוון השלילי שלך ממה שיקרה במידה וארסנל תפגוש את חיפה בצ'מפיונס ותגיע לארץ, אבל אני כן הייתי רוצה לראות כאן את ריאל מדריד למשל, למרות שהם כבר ביקרו בארץ לפני שנתיים וקצת, ולצערי לא הצלחתי להצטלם עם אף אחד מהם(למרות שחבר של אבא שלי עבד כצלם במעריב) לצלם אותם בעצמי או להגיע לשדה התעופה כדי לראות אותם נוחתים.

3. colin bell Member

מישהו מאזור פרדס חנה נוסע היום למשחק ויכול לתת לי טרמפ?

4. burning soil Member

המשחק הזה יילך לכאן או לכאן, או שיהיה מפתיע ומעניין או שתהיה תוצאת תיקו משמימה.

הנאחס של חיפה הוא גדול מאוד בר"ג, הנאחס של הכדורגל הישראלי עם האוסטרי בערך
    באותה הרמה.

חיפה מגיעה עם 35 אלף אוהדים, גם בר"ג הגדול זה יתרון מאוד משמעותי.

5. AVISEY Member

לעומת המפגשים מול מאלמו ורוזנבורג אנחנו מגיעים עם יתרון בחוץ ! שזה משמעותי מאוד ואני לא רואה מצב שאנחנו לא עולים , זאלצבורג לא קבוצה גדולה ובטח שלא טובה יותר מחיפה , האיום הכי גדול זה ציקלר שהוא פשוט חלוץ גדול פיזי ויודע להבקיע שערים, במפגש הקודם ראינו כמה התקשה הבלם הכי טוב שלנו קינן מולו, וטיישירה לא יותר פיזי מקינן זה בטוח , ובטח שלא יותר טוב אז הולך להיות כמה דפיקות לב לא פשוטות אבל אני באמת מאמין שעכשיו אנחנו לא נפספס את זה בע"ה והקהל הגדול הזה שיבוא .

6. Igi Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב זה נכון,כי סולשיאר נוויל אושייה פורצ'ן וסקולס משחקים בנערים ג'.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמשיכו לשקר לעצמכם. יונייטד מגיעה אחרי שהיא הבטיחה את ההעפלה שלה לשלב הבתים מזמן, ועוד מהמקום הראשון, ופרגוסון מגיע עם הרכב שכולל כמה שחקנים מההרכב הראשון, השוער השני שלו, עוד כמה מחליפים ואפילו אם אני לא טועה דני פיו ועוד מישהו מהנוער. החמאס ניצחו את המשחק הזה וזה הפך ל"ניצחנו את מנצ'סטר יונייטד".

אם נתקעתם על הניסוח של "נערים ג'" - זה כולה הקצנה לכך שההרכב היה משני ושהמטרה העיקרית שלהם היתה לשמור על הרגליים בעיקר, אבל אם אתם לא מסוגלים להבין את זה לבד, אז אני אשנה את זה ל"מחליפים של יונייטד + כמה שחקני הרכב שהגיעו למשחק כדי להעביר את הזמן וללכת הביתה".

כאילו, אתם באמת חיים בסרט שיונייטד באה למשחק הזה מלאת מוטיבציה והפסידה לכם? בחיי שחיפה פשוט קבוצה פאתטית, אני לא אשכח גם איך ליברפול לא רצו לבוא לארץ במלחמת לבנון השניה, ואוהדי חיפה טענו שבניטז מפחד לשחק נגד האימפריה מהכרמל (ברור שהוא יפחד, הם הביסו את יונייטד)...

ושוב, יאללה רדבול.

9. AVISEY Member

בסופו של דבר נזכור דבר אחד : מכבי חיפה 3 מנצ'סטר יוניטד 0

ניצחנו את הקבוצה השם הגדול מנצ'סטר יוניטד, אני לא יגע עכשיו בשחקנים והיו שם נפלאים , אבל לא זוכרים שניצחנו את בקהאם או את ואן ניסטלרוי ורון בארטז וכו' זוכרים שניצחנו את המועדון אחד הגדולים באירופה ובעולם כולו, אז כמה שתדבר אתה משקר לעצמך לא לאף אחד אחר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע למה, אבל יש לי תחושה רעה מאוד לגבי מכבי חיפה. היעדרותו של דקל קינן, למרות שאני לא מחזיק ממנו בלם טוב, תשפיע פסיכולוגית על הגנת הקבוצה. מה גם שניר דוידוביץ' נימצא בתקופה לא טובה. נראה מה יהיה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין ממה אתם מפחדים? לפי ההתכוננות של רד בול זלצבורג למשחק יש תחושה שגם היא לא מאמינה בעצמה, עושה טיול בירושלים, עושה שייט יאכטות במרינה בהרצליה, זה נראה לכם כמו התנהלות רצינית? אני בתחושה מאוד חזקה שהם רק רוצים לא להיות מובסים וללכת הביתה, גם דוידוביץ' לא יכול לעזור להם אפילו אם ירצה (וזה לא ממש קשה מבחינתו). הפעם היחידה שראיתי שמועדון מתנהג ככה ביום של משחק היה במשחק של חיפה נגד מנ'צסטר בקפריסין כשהשחקנים של פרגי ופרגי עצמו עשו בטן גב ביום המשחק, אגב השחקנים זה המחליפים ובודדים שגם ככה ראו הרכב לפרקים לא כל כך גדולים. (בסופו של דבר יזכרו שחיפה ניצחה את יונייטד שלוש אפס, אבל כל מי שהיה סביב המשחק יודע, לא השחקנים שעשו את מנצ'סטר היו על הדשא וגם המאמן שלהם ממש לא הזיז לו המשחק הזה, לעומת ההיפך הגמור בחיפה). אתם ראיתם פעם קבוצה ישראלית מתכוננת ככה למשחק? עזבו, אתם ראיתפ את באיירן מינכן או אייאקס שהגיעו לשחק פה נגד מכבי עושות דבר כזה? אני לא זוכר מה יובה עשו, יכול להיות שהם גם עשו את זה (להבדיל מיונייטד הם הגיעו עם ההרכב החזק כמעט כולו והוא שיחק על כר הדשא).

כמובן שזה יכול להיות תרגיל הסחה כזה אבל קשה לי להאמין פשוט, אפילו המשפטים שהם מוציאים בראיונות הם תבוסתניים.

אגב: הרכב יובה נגד מכבי כשהכל כבר היה גמור מבחינתם:

יובנטוס: אנטוניו קימנטי, ג'ונתן זבינה, ג'יאנלוקה פסוטו (ג'יאנלוקה זמברוטה, 69), פאביו קנבארו, פאולו מונטרו, אלסיו טקינארדי, אוליביה קאפו, פאבל נדבד, מנואלה בלאסי (סטפן אפייה, 46), אלסנדרו דל-פיירו (זלאטן איברהימוביץ', 74), מרסלו זלאייטה.

יחי ההבדל הקטן.

אגב זה לא חוכמה להגיד היום שפורצ'ון ואלה הם שחקני הרכב וכו'...בעונת 2002/3 הם היו נערי פוסטר וזה ממש לא מדד ליכולת שלהם היום...אם אני לא טועה מי ששיחק בשער היה גם ריקארדו הפורטוגלי שאולי ראה דשא פעם בעשור וגם דני פיו וקיירון ריצ'ארדסון שיחקו במשחק, ממש "כוכבי" היונייטד. גם אם סולשאר היה אז מה, עם מי הוא שיחק שם בדיוק? היה לו למי למסור פס?

אני עדיין מחכה לתגובה ש-יגי, יבוא ויגיד שאני מקנא במכבי חיפה וכולי אכול קנאה שהם בצ'מפיונס בפעם השניה ומכבי ת"א בקושי בונה את עצמה...נכון אני מקנא בכם, כי הקבוצה שלי פשוט מעולם לא לקחה אליפות, ומעולם לא שיחקה במסגרת אירופית, ומעולם לא שיחקה בשלב הבתים של ליגת האלופות מול שלוש אימפריות (לא לברקוזן שהתרוקה מהנכסים שלה כמעט והיתה במקום האחרון בליגה הגרמנית ואולימפיאקוס שהחליפה 3 מאמנים כולל אחד לפני המשחק הראשון מול חיפה). בסופו של דבר מה שחשוב זה האליפות בארץ, כרגע חיפה היא האלופה וכל ה"מחמאות" על האליפות הזו מגיעות לה, כשמכבי ת"א אפ וכאשר ב-13 שנה הבאות תיקח אליפות, אולי נשחק במוקדמות הצ'מפיונס ונוכיח שגם מקומנו שם ולא רק של מכבי חיפה הקבוצה הטובה בתולדות מדינת ישראל, עם הכי הרבה אליפויות, הכי הרבה גביעים, הכי הרבה ניצחונות אירופאים, הכי הרבה משחקים באירופה, הכי הרבה הופעות בצ'מפיונס (כאילו שמישהו שם לב לזה בכלל בעולם וזה מעניין מישהו מאוהדי מילאן ואינטר מי נמצא יותר מהם בצ'מפיונס).

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  12. שגיא Guest

אני דורש שהויכוח על הניצחון ההוא על מנצ'סטר יפסק. זה לא משנה, בטח שלא עכשיו. ובני אני מבקש שתפסיק לחרחר ריב, ושאר החבר'ה שנגררים אחרי זה, גם מכם הייתי מצפה לקצת בגרות בעניין הזה.

-------

לענייננו,

אחד הדברים שאני חושש מהם לקראת הערב הוא ההסטוריה בנסיונות ההעפלה של חיפה לליגת האלופות שתמיד היו מלווים במשחקים חזקים וכרטיסים אדומים.
    אם ניקח את כל ארבעת הנסיונות האחרים נוכל לראות שבמשחק העליה הקודם של חיפה, מול שטרום גראץ יעקובו, אז השחקן הטוב של חיפה, הורחק במצב של 3-1 לאוסטרים, בדקה ה68 לאחר ששלח רגל קדימה. עזבו את ההחלטה המעוררת מחלוקת, אבל העובדה היא שחיפה נאלצה להסתדר בעשרה שחקנים. למזלה אז היה שחקן בשם אדורם קייסי שיודע לכבוש במשחקים גדולים בזמנים קריטיים. בדקות הסיום הורחק שחקן אוסטרי ואיפשר לחיפה לכבוש את השלישי. בתוספת הזמן הורחק שחקן נוסף לאוסטרים, במה שכבר לא השפיע על התוצאה והמשחק.

שנתיים לאחר מכן חיפה הגיע לרוזנבורג בנסיון לשחזר את ההישג. אחרי הפסד חוץ (1-2) חזרה לארץ בנסיון לנצח ולעלות לליגת האלופות. הכל התחיל טוב, חיפה שטפה את המגרש. בדקה ה25 נכנס נג'ואן גרייב בשחקן נורווגי וראה מיד את הכרטיס האדום, עדיין במצב של 0-0. למרות הפיגור בשחקנים, חיפה המשיכה להציג משחק טוב (עם עידן טל בתור מגן במקום גרייב) והצליחה לכבוש שני שערים (באדיר ובוקולי) עד לסיום המחצית. 2-0. תוצאה שמספיקה לעלות. הנורווגים ההמומים עלו עם שלושה חלוצים למחצית השניה והחלו לתקוף כשרוני לוי מגיב בהכנסת בלם שלישי. הנורווגים לחצו ולא הצליחו להשיג שער במהלך 45 דקות במחצית השניה שכללו גם הפסקת חשמל. בתוספת הזמן בעיטה חופשית נכנסה לרשת. 2-1. הארכה. שחקני חיפה כבר לא הצליחו לעמוד על המגרש בהארכה. עם תחילת ההארכה הנורווגים כבשו את השיוויון ומפה זה כבר היה אבוד. עד הסיום הצליחו לכבוש גם את השלישי. ההרחקה של גרייב הייתה בעוכריה.

עוד שנה חלפה. עוד נסיון להעפיל לליגת עוד. עוד קבוצה סקנדינבית. מאלמו השבדית. אחרי הפסד חוץ 3-2, ניצחון מינימלי היה מעלה את חיפה. זה התחיל טוב מאוד. קולאוטי כבש כבר בדקה העשירית שער שהיה מספיק. נעזוב את השער הסמתי שחיפה ספגה עקב טעות של דוידוביץ' בדקה ה21 ונקפוץ לדקה ה60. שלומי ארבייטמן, המחליף כבש שער יתרון, שוב תוצאה שנותנת עליה, אלא שארבייטמן לא ידע את נפשו מרוב שמחה, הוריד חולצה וקיבל כרטיס צהוב מהשופט. 10 דקות מאוחר יותר, עקב נגיעת יד סתמית הוא ראה את הצהוב השני שלו, משמע אדום. כמו בשנה קודם, חיפה שוב התקשתה בדקות הסיום בעשרה שחקנים וספגה את השער השיוויון בדקה ה87. 2-2, עוד נסיון כושל לאחר שנשארו בעשרה שחקנים.

בשתי פעמים נוספות לא היה מעורב כרטיס אדום, אבל הייתה מעורבת קבוצה בצבע אדום. ליברפול. שנה לפני שעלתה לליגת האלופות שיחקה חיפה מול האקה הפינית ושם פרשת הפקס מנעה מפגש מול ליברפול. אותה ליברפול שחמש שנים אחרכך הדיחה את חיפה.

לסיכום, מתוך חמשת הנסיונות האחרונים, 3 פעמים הורחק לחיפה שחקן. פעמיים זה פגע בקבוצה ופעם אחת זה לא השפיע. נקווה שהפעם לא נצטרך לחשוב בסיום המשחק על "מה היה קורה אם".

בהצלחה!

13. Sergio Ramos Member

לעמן האמת שגם לי יש תחושה רעה, אולי בגלל טרגדיית מאלמו, אבל אני מקווה שאני טועה. נראה לי שאת היכולת האמיתית של האוסטרים עדיין לא הכרנו ונקווה שחיפה תעמוד בזה כמו שעשתה בחוץ. גול אחד שלהם ומפלס הלחץ ירקיע שחקים; אני לא מתלהב בג'ון קולמה אך לאור היעדרותו של דקל קינן, היכולת שלו תהיה הכרח קריטי, כגרזן הוא די מוערך והתמיכה שלו לבלמים חשובה מאוד.

על השאר כבר הרחבתם כראוי, מיניב קטן הציפייה להוביל ולהשרות את הסדר שראינו מחיפה בפעם שעברה ומהשאר להיות מרוכזים לאורך 90 דקות. הם עשויים להיות מאוד עוקצנייים ושנייה של אי ריכוז תעלה לנו ביוקר. הגיע הזמן שתהיה לנו נציגה אחרי מספר שנים ללא אחת כזו!

בהצלחה לחיפה!

14. עמית האדום Member

רק אני מרגיש שחיפה תפסיד, אבל לא בתוצאה שתמנע מהם לעלות לשלב הבתים?

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  15. דימה Member

איזה כיף שיש לאוסטרים "אוי דוידוביץ'" משלהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx