הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי עניין של מנטליות? בכל מקרה לא חשוב אם הפועל ת"א שיחקה טוב, היא ניצחה בצ'כיה ומבחינתי זה מאד יפה. עכשיו בשבוע הבא הגומלין ואני בתקוה ששתי הקבוצות יעפילו לליגה האירופאית ולליגת האלופות. בסה"כ כיף לראות קבוצות ישראליות מצליחות יפה באירופה.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל לא היתה מבריקה, אבל לבטח היא היתה פייבוריטית במשחק וגם ידעה לנטרל את טפלימה, גוטמן עשה עבודה מצוינת בללמוד אותם אף על פי שאני חושב שגם הוא ידע שהם לא בדיוק אולימפיאקוס...סך הכל אניימה לא עמד במבחן רציני במשחק, אולי 2 בעיטות לשער ב-90 דקות אחת בקורה והשניה נכנסה, לא שהפועל כמו שכתבתי היתה מבריקה אבל העובדה שהם באו לשחק על תוצאה וידעו לעקוץ כשצריך מראה על עבודה חכמה, אחרי הכל הפועל לכל אורך השנים שלהם מאז ההישג הגדול באירופה במשחקי חוץ תמיד באו לשחק על תוצאה וידעו כמעט תמיד להוציא אותה לפועל.

3. Number 8 Member

מלבד הגול של אפלאי, איינדהובן לא עשתה הרבה... ויותר מרגיז זה שלולא ההחמצה הענקית של משה ביטון במחצית הראשונה ועוד מספר הזדמנויות מצויינות של שאר החבר'ה בכתום במחצית השנייה, המשחק היה נגמר בתיקו מוצדק ואפילו בניצחון של בני יהודה.

בסופו של דבר ההולנדים מנצחים בחוץ וככל הנראה גם עולים לליגה האירופית. עם כל הכבוד לאלירן עטר ועומרי אפק, בהולנד זה סיפור אחר וצריכה להתרחש הפתעה ענקית כדי שבני יהודה תעלה לשלב הבא... אני בתור אוהד נייטרלי יסתפק בהופעה מכובדת, ואני מאמין שגם רוב אוהדי בני יהודה הסתפקו בכך.

4. Gnus Avenue Member

כול הכבוד לבני יהודה על הלחימה היום. פ.ס.וו אינדוהבן היא לא קבוצה קלה. אני ציפיתי להפסד של 2 שערים ומעלה. בכול מקרה, אולי בהולנד יקרה להם נס.

5. NUOVA GUARDIA Member

בני יהודה פשוט קבוצה פראיירית.
    לא ראיתי את פ.ס.וו איינדהובן עולה היום ברמה על בני יהודה, לפי דעתי בני יהודה הייתה שווה שער אחד אם לא שתיים.
    אני מקווה שבהולנד עם אלירן עטר שיחזור להרכב הם ישחקו התקפי ויכבשו שער חוץ מהיר.
    צריכים להיות אופטימים ולא פסימים, איינדהובן היא לא קבוצה כל כך חזקה שאי אפשר לנצח אותה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאתם די מגמדים את איינדהובן ועושים מבני יהודה משהו שהיא עדיין לא, עם כל הכבוד בני יהודה פרט למצב המדהים של משה ביטון ועוד מצב אחד של מהראן ראדי לא הגיעה כמעט לשער של איסאקסון. פ.ס.וו שלטה עד השער בצורה מוחלטת בני יהודה בכלל לא נגעה בכדור והגיעה לשלושה מצבים בטוחים של שער, הצלה אחת של איינוגבה מבעיטה חופשית, עוד אחת מטויוונן ועוד אחת ממש על הפתיחה. אחרי השער פ.ס.וו הורידה הילוך ושיחקה על תוצאה גם כי היריב לא בדיוק הפחיד אותה...גלבאן היה ביום מאוד חלש, מה גם שההולנדים סגרו אותו מצוין, האגפים של בני יהודה לקו בחסר, וראו שחסרים להם שחקנים יצירתיים וגם שחקנים עם ניסיון במעמדים האלה אבל זה בסדר ככה לומדים, הילדים של בני יהודה אומנם יפסידו באיינדהובן וכנראה שזה יהיה קצת יותר מ-01:0 אבל אם בני יהודה רוצה להתחיל לבנות לעצמה מסורת ולתת לשחקנים שלה ביטחון יותר שיעזור לה גם בארץ, ככה עושים את זה. נכון לא היה יום גדול של בני יהודה ולא של פ.ס.ווו בסך הכל התוצאה משקפת.

עוד מילה לקהל של בני יהודה, כמעט 10 אלף איש היו היום בבלומפילד, כל הכבוד לקהל הזה שהוכיח שכאשר באה לפה קבוצה הוא מסוגל גם למלאות את המגרש. בואו נקווה שהיכולת של בני יהודה תמשיך גם בליגה ויבואו לפחות חצי למשחקי הליגה. זה גם יפה עבור קבוצה שהממוצע שלה היה 3,000 בשנה שעברה.

לא התלהבתי כל כך מליניץ' אולי הוא עדיין לא מחובר לקבוצה, חסר לקבוצה חלוץ ברמה גבוהה כי בלי עטר אין להם כלום והיו צריכים לחשוב על זה בפגרה ולדעתי קשר אחורי גרזן גם חסר להם. אולי גם שווה להשקיע בעוד שחקן קישור שיוריד עומס מגלבאן כי באמת שאחרי 70 דקות של מאמץ אפילו שלא הלך לו כל כך הוא כבר לא יכל לזוז.

7. ManUtd Fan Member

ואם היית קורא הודעות נוספות שלי היית רואה שאני למעשה חושב ששחקן כזה חשוב מאוד למשחקים באירופה.
    אבל מה עם הליגה הישראלית? אני אצטט את ריינמן:
    "מה שאומר שבמשחקים שצריך לתקוף שאלישע פשוט יידע או לא להשתמש בקולמה או פשוט להגיד לו לחכות מהאחור ולדאוג שהוא לא יהרוס את ההתקפות שלנו."

8. George Best Member

לא רק חיפה סובלת מאקטובה...
    שני שערים של הקאזחים במגרש הביתי של ברמן, ועוד לא נשמעה השריקה למחצית!

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/09
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברמן קבוצה שמשחקת כדורגל מאוד פתוח, כך שקל לשחק מולה לכל קבוצה, כנראה שעצם העובדה שאין לחות בגרמניה עזרה להם להחזיק מעמד... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx עדיין יש לי תחושה שיגמר שם משהו כמו 5 או 6:2.

10. burning soil Member

איינדהובן היתה עדיפה על בני יהודה, הבדלי הרמות ניכרו בעיקר בפן הפיזי והמהירות.
    בני יהודה צימצה פערים ע"י הרבה התלהבות ועמידה טקטית נכונה, דבר
    שנתניה נגיד לא הצליחה ליישם מול גלא. עטר חסר מאוד לכתומים שהיו חלשים בחלק הקדמי.
    דווקא התוצאה הזאת, בהפסד מינימלי, משאירה לחבר'ה של לוזון איזהשהו סיכוי(אמנם קטן) לגומלין.

קצת עיצבן אותי שהשחקנים של בני יהודה לא עמדו בקצב המשחק כבר בדקות הראשונות, אבל מה
    לעשות אלו הפערים. למכבי חיפה זה לא הזיז, כנראה שהכתומים זקוקים לעוד ניסיון אירופי.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אמרתי? דקה 67, ברמן מובילה 2:6 והיד עוד נטויה, אם הם ילחצו על הדוושה, זה יגמר ב-8:2.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אקטובה זו קבוצה מוזרה, נראה לי היא הקבוצה עם 100% הצלחה בזירה האירופאית ב20 הדקות הראשונות, מאז השחקנים מפסיקים לשחק.

13. Igi Member

אוקטבה כבשה 3 שערים לרשת של לא פחות מורדר ברמן. "דייגים", אין ספק.........

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי לעומר,ההגנה של ברמן אף פעם לא הייתה ידועה בתור משהו טוב,אבל עד כדי כך???
    טוב נו,אנחנו בחברה עם ברמן,זה לא רע :)

15. Igi Member

זה רק מראה חותמת סופית לכמה זה מגוחך להכליל את הקבוצה הזו כ"דייגים" אחרי ששמה שלישייה גם לחיפה ואפילו לורדר ברמן. לא משנה מהן הסיבות, הם אומנם חטפו 6, אבל שמו להם שלישייה (והשוו ל2-2 לרגעים) וקבוצה כזו לא יכולה להישחב כדייגים.