הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל המילים האלה של עומר הן כולה נסיון לנחס ותו לא, נראה לכם שהוא באמת מאמין במה שהוא אומר?

אלירן בקשר למה שדיברנו קודם - יש קשר אחורי יותר טוב מג'ון קולמה בליגה הישראלית? אם כן אני אשמח לשמוע עליו כי איכשהו פספסתי אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/09
  2. שגיא Guest

הוא בהחלט נוטה להתפרע. קולמה גם עשה לקראת סיום עבירה סתמית לחלוטין 20 מטר משער כשהוא נכנס לשחקן למסלול הריצה ומעיף אותו. עבירה קריטית במיקום קריטי בדקה קריטית.

מעבר לזה, באמת היה משחק טוב לקולמה. רק כדי לסבר את האוזן, קולמה היה השחקן הכי מדוייק של חיפה במשחק עם 83 אחוז פסים מדויקים. הבעיה שהשחקן שהיה הכי גרוע בסטטיסטיקה הזו, הוא כמובן אייל משומר שלמרות הבישול רק 51 אחוז מהמסירות שלו היו מדוייקות, והוא השחקן שמסר הכי הרבה כדורים מבין שחקני שתי הקבוצות ועל זה חייבים לעבוד איתו.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראו על משומר שהוא לחוץ,אבל למרות זאת הוא עשה אחלה עבודה בהגנה,קשה לי לבוא אליו בטענות למשחק אתמול כי באמת מבחינה הגנתית הוא היה מצויין,בהתקפה הוא אמנם פישל המון אבל גם בישל גול,סך הכל לא רע.

אגב,לפי מה שהבנתי היה סקאוט במשחק ממילאן שבא לראות את מארק יאנקו,אולי הוא התרשם מגולסה :)

4. Raulito Madridista

ההצגה הגדולה של חיפה אתמול על הדשא משאירה את הפועל ת"א ובני-יהודה קצת מחוץ למרכז העיניינים, אבל בואו נקווה שהיום השתיים הללו יצליחו לא פחות.

אני לא רוצה לנחס כמובן, אבל הפועל פייבוריטית לדעתי מול הקבוצה הצ'כית, שעשו ממנה יותר מידי. הניצחון בגטבורג העלה את הציפיות, אין ספק בכך, אבל באמת שהצ'כים הרבה פחות מוכשרים מהפועל. אני מניח שעל שחקני הפועל יופעל לחץ יותר מאסיבי מאשר מה שעשתה גטבורג(אם כי אסור לקחת את הקרדיט מהפועל על הנעת כדור פנומנלית), והפועל תצטרך לעשות את הדברים יותר מהר. הפועל שווה שער בחוץ לפי דעתי. השחקן המסוכן ביותר אצלינו מפתיחת העונה זהו איתי שכטר, ומספיק שהוא, יבואה או ורמוט, יגיעו למשחק עם קור הרוח והמוטיבצייה המתאימים, ואני מאמין שיהיה בסדר. רק שלא נפתח את המשחק בצורה רעה כמו נגד בית"ר בגביע הטוטו. למרות שהפועל לא שיחקה בכל המשחקים עם אותו הרכב, השיטה לא משתנה ונראה שיש חיבור טוב בין השחקנים וגם תיאום. הצ'כים אומנם שיחקו יותר משחקים מהפועל עד עכשיו, אבל גם לגטבורג היה יתרון עצום על פנינו בקטע הזה, ולמרות זאת הפועל ניצחה. רקורד החוץ של הפועל באירופה הוא נפלא והלוואי שנמשיך ככה. אבל גם תיקו עם שערים זו תיהיה תוצאה חיובית.

אין לבני-יהודה הרבה סיכויים נגד איינדהובן, בואו ניהיה ריאלים, בטח כאשר אלירן עטר לא משחק. בנוסף, כמה חבל שעומרי אפק פצוע והוא לא יוכל להשתלב בהרכב, הוא היה מוסיף הרבה מהניסיון ומקור הרוח שלו. אבל יהיה מעניין לראות את עוז ראלי משחק כקשר אחרי הרבה מאוד זמן. רוב האחריות תיהיה על פדרו גלבאן. אבל למרות כל מה שאמרתי, אולי כן אפשרי לגרד כאן תיקו, עם מזל, חוכמה ויכולת. ההגנה של איינדהובן רעה מאוד ולבני-יהודה יש כישרון בכל-זאת כדי לעקוץ. איינדהובן חלשה במצבים הנייחים ושחקני ההגנה שלה בפאניקה. אני לא חושב שבני-יהודה תובס בישראל כמו מכבי נתניה למשל. גיא לוזון עם רקורד לא רע בכלל בגביע אופ"א, כולם זוכרים מה מכבי פ"ת שלו עשתה לבלגראד. בני-יהודה עוד לא ספגה שער באירופה ואני רק חושש ששער מהיר של ההולנדים, שלא חסר להם שחקנים מוכשרים, יביא לירידת מתח עצומה בבני-יהודה ואולי לשיתוק. אם איינדהובן הייתה דומה לקבוצה של לפני חמש עונות, המשחק כאן היה נגמר בתוצאה חד צדדית. אבל השד פחות נורא.

5. ManUtd Fan Member

לא יודע, כי חוץ מחיפה אני ממש לא רואה ליגה ישראלית (חבל להשתעמם), וגם לא זאת הייתה הכוונה.
    הכוונה, הייתה לזה שאמרת שהוא אחד השחקנים החשובים של חיפה. אני אומר שוב, באירופה הוא חשוב מאוד מפני שבמשחקים מול קבוצות שצריך להגן מולם ולעשות הרבה עבודה שחורה הוא נהדר, אבל נגד קבוצות שאנחנו צריכים ליזום מולם הוא לא מועיל הרבה (אקטובה, גלנטורן...). לדעתי, החשיבות שלו תלויה ביריבה.

בקשר לאחוזי המסירות שלו, זה בגלל שהוא למד לשחק פשוט יותר. נגד אקטובה וגלנטורן הוא בכוח חיפש להכניס את הכדור וכתוצאה מכך איבדנו אותו. נראה שאלישע ערך איתו שיחה. כשהוא משחק פשוט הוא הרבה יותר מועיל.

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

סך הכל אז אם זה ככה ותכלס אני די מסכים איתך שזה ככה,זה אומר שלא צריך להעיף אותו אם אין אלטרנטיבה טובה(וחוץ מאלברמן שזה די קלוש אין באמת),מה שאומר שבמשחקים שצריך לתקוף שאלישע פשוט יידע או לא להשתמש בקולמה או פשוט להגיד לו לחכות מהאחור ולדאוג שהוא לא יהרוס את ההתקפות שלנו.

7. Cup of Tea Liverpool, UK

וכמה קבוצות כמו אקטובה וגלנטורן לדעתך יש בשלב הבתים של ליגת האלופות?
    קולמה יכול לעזור לחיפה, הוא לא ז'וטאוטאס אבל אתמול הוא הראה שהוא חלק חשוב בהרכב של אלישע לוי.

8. שער 7 Member

משחק הגומלין בין מכבי חיפה לזלצבורג בסכנת ביטול, כמו גם המשחק המרכזי בליגת העל בין בית"ר ירושלים להפועל תל אביב בטדי, וזאת בעקבות שביתת הכבאים.
    אם המשחק בין חיפה לזלצבורג לא יתקיים זו תהיה הבושה הגדולה ביותר בתולדות הכדורגל הישראלי, הרבה יותר מהשביתה בנתב"ג שמנעה מהירנביין להגיע למשחק הגומלין מול מכבי פ"ת.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הם לא יתבטלו בחיים,תמיד יש מי שמנצל דברים כאלה בשביל להתחיל לשבות.

10. שגיא Guest

אני גם לא מאמין שדבר כזה יכול לקרות.

עם הכסף הנכון ימצאו כבאית

11. Spanish Weapon Member

שחר יהפוך פה חצי מדינה כדי שהמשחק ייערך כסדרו ,ותאמין לי שהוא יצליח.
    איגוד הכבאים תופס יופי של תשומת לב דרך המשחק הזה ואין לי בעיה עם זה,אבל פרקטית הם לא יעזו
    לעשות צעד כל כך דרסטי.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה תנועה מהירה...הוא עצר את הכדור עם הגב לפני החצי...

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שמכבי ת"א ניצחה את פאוק סלוניקי בחוץ 1:2, כך גם חיפה ניצחה את זלצבורג אתמול. אני יכול להבטיח לך שגם אם פאוק לא היתה סופגת הפסד טכני של 3:0 מכבי ת"א היתה עולה, וחיפה, תעלה, עם הפסד טכני של זלצבורג או בלעדיו, אני באמת לא רואה את זלצבורג עם תצוגה כמו של אתמול כובשת פעמיים ללא מענה כאן ברמת גן, מול 40 אלף אוהדי חיפה ו-800 אחוזי לחות. לא היה להם אתמול קישור בכלל, ההגנה שלהם היתה בדיחה מהלכת וההתקפה חרקה. שבוע זה לא מספיק זמן בשביל לתקן את כל הליקויים הללו ולדעתי כמו שרשמתי זה די סגור, ואם................................חיפה לא תעלה בדרך נס כלשהו, כמו שכתבתי, צריך לעשות פה ועדת חקירה ואלישע יהיה צריך להתפטר נקודה. חיפה עם תצוגה טובה מאוד אתמול הרוויחה ביותר את היתרון הזה ואני מאמין שהיא לא תבעט בו, אחרי הכל היא גם כבשה שני שערי חוץ וניצחה אל תשכחו את זה לרגע, הם יכולים להפסיד 1:0 ועדיין לעלות וגם לסיים בתיקו.

אני מקווה שאם כבר שחיפה תעלה שלפחות יבואו לפה אינטר או ריאל מדריד, אינטר אני לא צריך להסביר לכם למה, וריאל, כי היא הגלאקטיקוס הגדול ביותר. (אני לא אוהב את בארסה אבל לא אתנגד לראות אותם גם כאן כמובן). מה גם שהמשחקים יהיו קרובים לי לבית אז אני יבוא לראות טיפה כדורגל איכותי של קבוצות כדורגל אמיתיות שבאות לפה מחו"ל, לא כל יום זה קורה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/09
  14. Igi Member

מה? מדברים על העבירה שקולמה עשה על סף הרחבה במחצית השניה על שחקן שרץ לכיוון הרחבה ובא לחלוף על פני קינן.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אהה אוקיי מצטער. אני חשבתי שאתם מדברים על העבירה של דקל.