הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. yakir_edri Member

רק שתדעו שהתקציב של אקטובה הוא גבוהה משל חיפה כ10 מיליון יורו.......

בני יהודה לא תושפל לגמרי במשחק הראשון מול פ.ס.וו אבל תספוג בין 2 ל4 גולים ,הפועל ת"א חייבת לעבור ואפילו להגיע לשלבים הגבוהים ביותר מכיוון שגוטמן בנה קבוצה מאוד מאוזנת וחזקה,לעומת אלישע לוי ........אחזק ואומר שהפועל ת"א בנויה יותר טוב בהרבה מחיפה לאירופה.........

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/09
  2. Igi Member

דור, ההפך הוא הנכון. מה שאני "מנסה לעשות"(שיהיה) זה להסביר שאוקטבה היא אומנם לא קבוצה שאמורה להוות משוכה רצינית והייתה אנדרדוג מובהק נגד חיפה, אבל זו לא קבוצת דייגים וחיפה לבטח לא הייתה פייבוריטית כל כך מוחלטת עליה כמו שעשו מלפני המשחק. מה שרציתי להסביר זה שלזלזל בהם כמו שאנשים פה עשו זה רק מטעמי ניחוס, קנאה וסובייקטיביות ולא בהכרח מחוייב למציאות. לא הסתרתי לרגע את העובדה שמכבי חיפה של השנה לא קבוצה מושלמת והיא חייבת חיזוק במרכז השדה ובעמדת המגן הימני.

3. burning soil Member

מה הולך עם בלומפילד השיפוצים שם לא קרובים להסתיים מתישהו?

חבל מאוד שעטר, שהוא השחקן הטוב ביותר של בני יהודה לא יהיה איתה במשחק החוץ.

כל המוגרלות מול הישראליות, לא ניתן לזלזל בהן - כולן יחסית קשות, אולם ניתן לעבור אותן,
    פרט לבני יהודה שזה יהיה בשבילה כמעט בלתי אפשרי.

4. חל יל Member

חבל ששוב הכיאות מכה בנו ולא נהיה בבתים
    אני כבר רואה את ה1-0 של חיפה בר''ג שמספיק לה ואז דקה 91 יהיה כח''פ להם..אני ברגע זה כבר יוצא מהמגרש, 1-1 דרמטי ושוב נאצים חוגגים בר'ג..אין לי כח לזה כבר, הרצוג 2

הפועל חיבת לעבור.
    בני יהודה תפסיד 5-1 בסיכום גג

5. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

יוצא שהפועל ת"א ובני יהודה ישחקו את המשחק השני בבית והן צפויות לשחק באותו יום. מה עושים במצב כזה? האם תהיה הצגה כפולה או שבחוקי UEFA אוסרים על דבר כזה?

6. kfiros Member

הגרלות לא קלות בכלל לבני יהודה ומכבי חיפה.

מכבי חיפה בלי ספק קיבלה את הקבוצה הכי קשה שיכלה לקבל. אוסטריה קזינו זלצבורג, או בגלגולה הנוכחי "כרד בול" נחשבת למועדון פאר עתיר משאבים ואוהדים. מעבר לסגל שעולה על זה של חיפה (אמנם לא יודע אם בהרבה, אבל אין פה יותר מדי ספקות) משחק החוץ של חיפה באיצטדיון הרד בול יהיה לא פשוט בכלל.. איצטדיון ביתי עם יציעים קרובים לכר הדשא מכל כיווניו מול 20,000+ אוהדים אוסטרים משולהבים.. מחכה למכבי חיפה חווייה לא קלה. היכולת שהפגינה מול אוקטובה בשום פנים ואופן לא תספיק אבל מצד שני, אם מכבי חיפה תעבוד טוב טוב על נקודות התורפה ותספיק לבצע גם כמה רכישות בודדות וחיזוקים איפה שצריך לפני המשחק, אני מאמין שהיא יכולה לעשות את זה.

בני יהודה נמצאת כביכול במקום הכי פחות סימפאטי. גם יריבה שנמצאת בLEVEL אחר לחלוטין ממנה מבחינת התקציב וסגל השחקנים, גם העובדה שהסקורר המרכזי ושחקן המפתח- אלירן עטר, לא ישתתף וגם הפחד המנטאלי מהשם "איינדהובן" שלא יקל על השחקנים. מצד שני, בני יהודה בכושר הטוב בין כל הישראליות באירופה. הקבוצה מתפקדת בצורה מעולה, מתקתקת את העבודה ועושה את המצופה ממנה ואף מעבר לזה בצורה המושלמת. יש לה סגל מתפתח שלא נופל מזה של הקבוצות הגדולות בארץ (אין לי ספק שנראה אותה בצמרת בעונה הקרובה) והיא מגיעה עם מומנטום אדיר וחסר תקדים יחסית לקבוצה ישראלית של 6 נצחונות רצופים ללא שום שער חובה. בני יהודה בשום פנים ואופן לא באה על תקן "בשר תותחים", להבדיל מנתניה. הקבוצה חייבת להמשיך בקו בו היא נמצאת ולוזון צריך לשים דגש על הצד המנטאלי, אם בני יהודה תבוא חזקה גם מנטלית, אין לי ספק שהיא מסוגלת לעבור, כן, גם את איינדהובן.

הפועל תל אביב יצאה הנשכרת ביותר היום.. כמובן שיש לקחת ברצינות כל קבוצה, אבל עם כל הכבוד לקבוצה הצ'כית, הפועל תל אביב צריכה לקחת את המשחק הזה ואם היא לא תעפיל לשלב הבתים, זה יהיה כישלון ברור.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין כזה דבר הצגה כפולה.

או שיחליפו לאחת מהן ביתיות או שיקדימו את אחד המשחקים ביום או יומיים.

http://www.fc-bnei-yehuda.co.il/pics/0910/europa_league/draw.Xxx

התמונה אומרת הכל.

מאמן בני-יהודה ת"א, גיא לוזון, הגיב לאתר הרשמי על ההגרלה: "אין ספק שעם היוודע זהות היריבה בני-יהודה נכנסת לגוב האריות של אירופה. נלמד את היריבה לפרטי פרטים ונבוא בכל הכח כדי להעביר את ההכרעה לבלומפילד."

8. kfiros Member

אני חושב שלוזון מגיע בגישה נכונה..
    שימו לב להבדלים בגישות בינו לבין נתי עזריה. אחד מדבר על משחק בתור משחק הכנה ומראש מוריד לאפס את סיכוייו, השני מביע הערכה לקבוצה המוגרלת אבל לא מתכוון לוותר על המשחק ומדבר על לתת את המקסימום בשאיפה לעבור ("בכל הכח"... "נעביר את ההכרעה לבלומפילד")
    זה ההבדל בין מאמן מנצח, למאמן חלש שלא מאמין בקבוצה שלו.

נכון שלבני יהודה יש סגל הרבה יותר טוב. אבל לשתי הקבוצות נתוני התחלה דומים.. שנה שעברה לאורך תקופה מסויימת בני יהודה היתה היורדת הודאית ומעטים נתנו לה סיכוי להשאר בליגה, ולאט לאט השתפרה עד שהרוויחה את המקום החמישי, בלי לוזון קשה לי להאמין שזה היה קורה. לנתניה בדומה לני יהודה גם יש לא מעט שחקני בית צעירים ומוכשרים שמסוגלים להחזיק את הקבוצה, אבל מוכרח לבוא שינוי בגישה כמה שיותר מהר, כי נראה שהקבוצה הזאת מרוסקת מנטאלית לחלוטין ועד שלא יקרה איזה שינוי משמעותי (לדוגמא החזרה של ראובן עטר שלדעתי היתה צעד מתבקש שאי עשייתו גרמה לנתניה נזק) אני לא רואה את הקבוצה הזא מאוששת, אלא נגררת למאבקי התחתית ובאמת שחבל, כי מבחינת שחקנים, יש להם סגל לא רע כל כך שיכול להוביל את הקבוצה לפחות לאמצע הטבלה.

אבל תחשבו על שחקן שלפני המשחק המאמן שלו מדבר על סתם "משחק הכנה" .. זה בכל זאת משדר משהו לשחקנים

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכה קשה לבני יהודה. המשחק הראשון בארץ, בלי עטר, הופך את זה עוד יותר לבלתי אפשרי.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי בני יהודה חסרת כל ניסיון באירופה ולמרות ההשגים היפים עד כה באירופה היא תצטרך במשחק הראשון בהולנד לשרוד במגרש שמאד לא קל בו. אני מעריך שלקראת אוגוסט רב האנשים באיינדהובן חוזרים מהחופשה הקייצית שלהם ואני די מאמין שהמגרש יהיה מלא. אתם לא צריכים לצפות להר געש נוסח עלי סמי יין, אבל המגרש בנוי בצורה מאד ביתית. הייתי מגדיר את האיצטדיון כאנגלי קלאסי. אם שחקני בני יהודה יותר מדי מתרגשים אני מאד חושש. בשבילם המבחן יהיה כמובן לשרוד את הדקות הראשונות.

לשמחתה של בני יהודה PSV לדעתי לא במיטבה, לפחות בנתיים לא, אבל בעוד שבועיים היא כבר שיחקה בליגה ההולנדית מול טוונטה (בחוץ) ואייאקס (בית), שתי קבוצות שירוצו השנה חזק מאד בצמרת הליגה המקומית. כדאי לראות מה יקרה במשחקים האלה כי לפ.ס.וו יש כמה שחקנים שביום טוב מסוגלים לתת שיעור בכדורגל לבני יהודה. צריך לקוות שפ.ס.וו לא ינצחו את שני המשחקים האלה, דבר שכמובן מקנה המון מומנטום.

אני משוכנע שפ.ס.וו לא גאלאטסראיי ובני יהודה איננה מכבי נתניה. יחסי הכוחות הרבה יותר שווים, אבל בבירור עדיין נוטים לזכות ההולנדים.

עריכה:
    תמחקו את כל ההודעה הזאת...
    בני יהודה רוצה לעשות קופה, זכותה, אבל ברגע שהמשחק הראשון ייערך בארץ ללא אלירן עטר אפשר להגיד כמעט בוודאות שהקרב הזה אבוד. אני יצאתי מההנחה שדווקא יותר טוב לשחק מול פ.ס.וו קודם בחוץ כי בכל מקרה בני יהודה תתרכז אך ורק בהגנה, אבל עכשיו? אני לא רואה סיבה שפ.ס.וו יפסידו בבלומפילד בתוצאה שנותנת תקווה לקבוצה הישראלית.

בקיצור, הכסף לבני יהודה יותר חשובה. היא הולכת על כסף קל ולא רוצה להמר על קופה יותר גדולה בסיבוב הבא. מבחינתי חבל, אבל זכותה של בני יהודה לא לקחת סיכונים.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/09
  11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

kfiros - גם נתי עזריה לפני המשחק הראשון דיבר על "לפגוע להם עם ארוגטקה בין העיניים". אחרי המשחק הראשון הטונים השתנו ואני מתאר לעצמי שזה מה שיקרה עם גיא לוזון. אני רואה בעין יפה את נסיון הדרבון של גיא לוזון, כמו שראיתי את זה של נתי עזריה, אבל קשה לי להאמין שאחרי המשחק הראשון גיא לוזון יוכל להמשיך לדבר באותה הגישה. בני יהודה קיבלה הגרלה שכמעט ולא מותירה לה סיכוי להמשיך באירופה. אני מאוד מקווה שהם יעמבו בזה בכבוד. הקבוצה שם רמה כבר שנתיים וחצי ביחד והשחקנים מכירים אחד את השני טוב. אף אחד לא לא יתלונן על הדחה של הזהובים, כי יחסי הכוחות ברורים, אבל חשוב להשתדל לא להיות מובסים.

מכבי חיפה והפועל תל אביב קיבלו הגרלות סבירות וכל אחת מהן צריכה לשאוף לעבור. לא יקרה אסון גדול עם זה לא יקרה, כי כמו שהן רוצות לעבור וביחס לרמתם, ככה גם היריבות תרצנה לעבור.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/09
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אחרי שנים יחסית משמימות, אין ספק שהשנה הישראליות, לפחות עד כה, נותנות לנו קצת נחת. כמובן שמהפועל הציפיות הן להמשיך, גם מחיפה, ובני יהודה עשתה את שלה והוסיפה לעצמה הרבה מאוד כבוד עד כה. פ.ס.וו איינדהובן קבוצה גדולה יותר מגלטסראיי ופשוט תענוג שקבוצה כזאת מגיעה לארץ, בדיוק כמו שהיה תענוג לראות את גלטסראי, רק בתקווה שהמפגשים לא יראו כמו המפגשים של נתניה מול הטורקים. עד אז יש עוד די הרבה זמן, לקראת המשחקים נוכל לדבר על מוכנות הקבוצות.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שבטוח ישראלית אחת בטוח תמשיך, מכבי חיפה, השאלה באיזה מפעל ליגת האלופות או הליגה האירופאית.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת שכחנו שבני יהודה בכלל לא הייתה אמורה להשתתף העונה בליגה האירופאית, ממש כמו דנמרק 92' וזה מחזק את אצלי את התחושה שהם יפתיעו מול PSV.
    חבל שנתניה לא וויתרה מראש על ההשתתפות באירופה, אולי הקבוצה שלי הייתה נהנית מזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אבל ה10-1 מול גלאטאסריי החזיר את הכדורגל שלנו אחורה, ולא הוסיף לו יותר מדי כבוד.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא טוב שהחליפו ביתיות והמשחק הראשון נגד ההולנדים ייערך בארץ... אולי מבחינת הקופה זה טוב לבני יהודה, אבל בסתר ליבי אני כנראה מאמין שלבני יהודה יש איזה 3 אחוז סיכוי להפתיע והיה עדיף שהמשחק השני ייערך בארץ.