הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by עומר, Jun 23, 2009.

1. חל יל Member

איך אני טועה?! נארה לך שונטס או שריף רוצות אל קופנהגן?אולימפ?
    חיפה הקבוצה הכי קלה במדורגות...
    זה בדיוק כמו שכולם התפללו לקבל את ישראל במוק מונ הנוכחיים כשהינו דרג ב

2. COYS Member

סליחה,עשיתי טעות ועשיתי סמחוטה בראש,אתה צודק.
    אבל עדיין,לבסקי ןציריך לא עולות על חיפה ברמה כזאת גבוה,אם הקבוצות הלא מדורגות יקבלו אחת מהן תאמין לי שישמחו לא פחות.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כך או כך, חיפה בעמדה אדירה להעפלה לליגת האלופות, וחסר לה שהיא לא מעפילה. אין שום ספק שחיפה קרובה לליגת האלופות 95 אחוז בגלל השיטה החדשה של פלטיני, יש לחיפה קבוצה מאוד בינונית, כזאת שקשה לראות שהייתה עוברת יריבה איכותית באמת. האוסטרים אלו היריב הכי בעייתי שאני רואה לחיפה, אם חיפה נמנעת מלקבל אותם אז המצב טוב.
    חיפה מרחק נגיעה משלב הבתים, היריבות שבדרך במקרה הקשה הן שקולות, חלקן מאוד נחותות, חיפה צריכה לעשות את זה.

4. riquelme1 Member

למה לא, תוסיף עוד 1, 126, לא?

חיפה חייבת לעבור את כל היריבות פרט לזלצבורג, נגד זלצבורג הסיכויים אם 50-50, ואם לא נקבל את זלצבורג 80 אחוז שחיפה בשלב הבתים.

ומתי הית נציגה אוסטרית בליגת האלופות? הליגה הישראלית היא ברמה של הליגה האוסטרית, וזלבצורג אם כל הכבוד לא יותר טובה מחיפה, אם קבוצות שוות ברמתם. ראיתי את נבחרת אוסטריה ביורו האחרון, ועוד בבית שלה, היא נבחרת ברמה פחות טבה מישראל.

Last edited: Aug 6, 2009
  5. JR-Riquelme Member

הליגה הישראלית לא ברמה של הליגה האוסטרית, ולנבחרות אין שום קשר לליגות. הליגה הקרואטית חלשה אבל הנבחרת שלהם מעולה...

אנגלית, ספרדית, איטליקית, גרמנית, צרפתית, תורכית, הולנדית, בלגית, אוסטרית, רומנית, אוקראינית, רוסית, דנית, פורטוגלית, יוונית, סקוטית, פולנית, שוויצרית, ואפשר בקלות להוסיף את הצ'כית, בולגרית, קרואטית, נורבגית...

לא רואה למה הליגה הישראלית יותר טובה מהליגות האלה.

6. Robin Hood Member

אני לא מגיב מחוץ לפורום האנגלי בד"כ (ולפעמים בפורום האוף טופיק), אך נתקלתי בדיון הזה וחשבתי למה לא להגיב, בהתחשב בכך שאני עוקב אחר הליגה האוסטרית.

אין שום קשר אמיתי בין קזינו זלצבורג ההיא לבין רד בול זלצבורג הנוכחית. למעשה, כשרד בול השתלטה על הקבוצה היא החליטה ל"מחוק" את העבר של קזינו צלזבורג (אשר לפני כן שמה הייתה אוסטריה זלצבורג).. בהתחלה ראשי הקבוצה אף טענו שהיא הוקמה בשנת 2005, אך מכיוון שמדובר בטענה לא חוקית, לפחות על פי ההתאחדות האוסטרית, הטענה הזאת כבר לא רלוונטית על הנייר אך היא בהחלט רלוונטית בכל הנוגע לאווירה מסביב למועדון הזה. אוסטריה זלצבורג, שהוקמה לאחר ההשתלטות של רד בול, על ידי אוהדי קזינו זלצבורג, היא זאת שמייצגת למעשה את אותה קבוצה שמכבי חיפה ניצחה בעבר.

רד בול זלצבורג הוא כיום המועדון העשיר ביותר באוסטריה, אשר תקציבו עולה בהרבה על תקציבה של מכבי חיפה. מדובר באלופה האוסטרית הנוכחית, ובאחת הקבוצות האוסטריות הטובות ביותר שנבנו בשנים האחרונות, אשר עולה על שטורם גראץ אותה ניצחה מכבי חיפה (אגב את השטורם גראץ שמכבי חיפה ניצחה הייתה צל של השטורם גראץ אשר הדיחה כמה שנים קודם לכן את הפועל ת"א, והעפילה בקביעות מסויימת לליגת האלופות. מאז אותה עונה שטורם גראץ נמצאת בירידה רצינית, עקב בעיות פיננסיות קשות, ורק לאחרונה היא השתקמה בצורה מסויימת בזכות תוכנית 5 השנים שנהגתה בקיץ 2003 אם אני זוכר נכונה והייתה אמורה להבריא את המועדון מקצועית ופיננסית. היא בעיקרון פשטה רגל באותן שנים, והחלה לשחק עם סגל מאוד צעיר למשך מספר עונות הישרדות). בכל אופן, מדובר בקבוצה חזקה מאוד, אשר לדעתי עולה על מכבי חיפה ברוב העמדות, וכמובן בעמדת המאמן (קשה להשוות בין אלישע לוי לאישיות כדורגל כמו הוב סטיבנס ההולנדי). יש לציין שהקבוצה די איכזבה באירופה עד כה, בעיקר בהתחשב בהשקעה הגדולה ובשחקנים שהצטרפו לקבוצה מאד הרכישה, אבל היא לרוב הודחה על ידי קבוצות אשר באמת היו ברמה גבוהה יותר (סביליה, שחטיור דונייצק, בלקבורן רוברס). אני מניח שבקבוצה מייחלים לקבל את מכבי חיפה, שכן היא אחת הקבוצות החלשות ביותר מבין הקבוצות המדורגות. יחד עם זאת, עם עמידה חכמה על המגרש, וניטרול מרכז השדה האוסטרי, למכבי חיפה יהיה סיכוי ראוי להעפיל לליגת האלופות. אבל, במידה וחיפה לא תצליח להתמודד עם מרכז השדה האוסטרי, אני מעריך שהחלוצים של רד בול זלצבורג לא צפויים להיתקל בקשיים כה גדולים מול ההגנה של מכבי חיפה, או לפחות ההגנה המבולבלת הנוכחית של הקבוצה.

אגב, הסתכלתי על הסגל של אפועל ניקוסיה, וקשה לי לומר שהסגל של מכבי חיפה עולה על שלה לפחות על הנייר. יש שם אסופת שחקנים פולנים אשר שיחקו ברמות גבוהות יותר בעבר (כמו מרצ'ין זוואלקוב וקאמיל קוסובסקי), ועוד שחקנים אירופאים המוכרים לצופי הליגות המשניות באירופה (חוס ברורסה ההולנדי הוא דוגמה אחת). למעשה, הייתי אומר שהשחקנים הזרים של הקפריסאים נראים איכותיים, לפחות על הנייר מהזרים של מכבי חיפה, וישנם רבים כאלו כמובן שכן הם לא נחשבים ל"זרים". מאז שקפריסין הצטרפה רשמית לאיחוד האירופאי, ישנה עלייה רבה באיכות הכדורגל המקומי, עקב העובדה הפשוטה ששחקנים מהאיחוד האירופי לא נחשבים שחקנים זרים. זה בסופו של דבר יצר שרשרת חיובית שגרמה להשקעה גבוהה יותר בקבוצות השונות, ולכן נראה לי שאסור למכבי חיפה לזלזל בקפריסאים. אני לא רוצה לחוות עליהם דעה, מכיוון שלא צפיתי בקבוצה הנוכחית.

אגב, הייתי מציע לכל המשתמשים לא לחוות דיעות על קבוצות בהן הם לא צפו. זה מאוד מוזר לקרוא מישהו כותב על הכדורגל הקזחי מבלי שהוא צפה מעולם בליגה הזאת או בקבוצות המשחקות בה.

7. riquelme1 Member

תגובה מושלמת רובין הוד, סיכמת את הדבירם בצורה מושלמת.

כמו שאמרת סלצבורג קבוצה עשירה מאוד, הבעלים שלה הוא בעל חברה גדולה מאוד, משהו בסגנון גיידמק, אבל כמו שאמרת הקבוצה הזאת לא נוכלת הצלחות גדולות באירופה בשנים האחרונות, בעצם היא נכשלת עונה אחר עונה, בעונה שעברה אפילו לא העפילה לשלב הבתים של גביע אפ''א, בעוד חיפה לפני שנתיים הגיעה לשמינית גמר, היא נכשלת נגד קבוצות דרג ב' וג' באירופה עונה אחרי עונה, וגם לליגת האלופות היא לא מצליחה להפעיל, גם לנו הית קבוצה בסגנון הזה בעונה שעברה, וראינו שכסף לא תמיד מביא הצלחות- צריך לדעת להשתמש בו.

בקיצר הסיכויים הם 50-50, אולי 55-45 לטובת סלצבורג, חיפה פיבורטית נגד כל היריבוץ חוץ מהאוסטרים.

8. Raulito Madridista

בשעה טובה: יש שידור למשחק של הפועל - בערוץ ספורט 5
    איתי שכטר פותח היום בהרכב(סופית) על חשבונו של ערן זהבי.
    שימו לב מה הוא אומר לאוהדים דרך העיתון:
    "אני עולה בטירוף, כבר מת לשחק. אתן הצגה לאוהדים".
    איך אפשר שלא לפתח ציפיות ואפילו להזיל ריר, אחרי שאתה שומע ציטוט כזה?

לגבי שני משחקים האחרים היום:
    * לדעתי בני-יהודה לא מפסידה והיא עוברת לשלב הבא כמובן.
    * אני מקווה שנתניה לא תאבד את הכבוד העצמי שלה בגומלין. שהתוצאה לא תיהיה גרועה יותר מאשר בארץ. אני לא מעודכן בפרטים - הלוואי שרייקארד לא יעלה עם ההרכב החזק ביותר. בכל מקרה, לפני שנתניה תספוג את הראשון - אין ספג שלשחקנים זו תיהיה חוויה.

יהיה לי מאוד חורה לראות אתה קבוצה הנוכחית של אלישע לוי בצ'מפיונס. היא לא דומה בכלל לאותה חיפה אדירה של שום. אומנם זה לא הסתיים באליפות, אבל לפני שחיפה קרסה תחת הלחץ - היא הציגה כדורגל פנומנלי. אף קבוצה ישראלית בחיים לא תשחזר את ההישג הזה בצ'מפיונס - להבקיע שני שערים בממוצע למשחק. שלישייה ליונייטד ופעמיים לאולימפיאקוס ועוד.

מישהו הזכיר כאן את ההגרלות הקלות להן זכתה חיפה בשנים האחרונות - אז בעונת 07\2006 היא קיבלה את ליברפול...
    בכל מקרה, גם מכבי ת"א קיבלה הגרלה קלה כשהיא עלתה לשלב הבתים בעונת 05\2004. מכבי של אז הייתה קבוצה מאוד מוגבלת, רק בגלל זה היא התקשתה להעפיל ועשתה את זה עם הרבה דם.
    עונה אירופית גדולה מעניקה ניקוד ודירוג להמשך. חיפה עשתה את זה בעונת 03\2002 וזה נתן לה תנופה ויתרון לקראת העונות הבאות. כעת ההישג כבר נמחק, הרי עברו יותר מחמש עונות, אז פלאטיני בא לעזור...

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאחל להפועל ת"א הרבה הצלחה. למרות שאני חושב שגוטמן עושה טעות נוראית עם שכטר (בעיניי הוא היה צריך לשבת היום ביחד עם דה סילבה בטריבונה) אני מאמין שהאדומים לא ייפשלו. השבדים צריכים לפחות להבקיע שלישייה, בתנאים לא קלים בשבילם אני מניח שבסופו של דבר הכל יעבור בשלום.

גם המון הצלחה לבני יהודה! לא יהיה קל, אבל ביום טוב נראה עוד קבוצה ישראלית בשלב הבא במוקדמות של הליגה האירופאית.

מכבי נתניה? עברו את המשחק הזה בהכי פחות ספיגות...

10. reda Member

באמת שאי אפשר לדעת אם אפשר לשמוח בקשר להגרלות האלו, כולנו הרי יודעים מה קורה כשחיפה באה פייבוריטית..

אולי יהיה עדיף לקבל את זלצבורג שחיפה יתכוננו ברצינות ויבואו אנדרדוגים מאשר את ניקוסיה שלפחות ברמתה של חיפה שכנראה התקשורת בארץ תעשה מהם מינימום גלנטורן

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה כולה התבטאות של איתי שכטר,זה לא בוקולי או אבירם ברוכיאן שאפשר לקחת מזה משהו רציני.
    שכטר הוא סתם זונת קהל כמו רוב הכדורגלנים והתבטאויות שלהם שוות לתחת ועוד פחות מזה.

אם בוקולי/ברוכיאן/יצחקי אומרים דבר כזה תהיה בטוח שהם יגיעו בטירוף,אבל אחד כמו שכטר שכל שני וחמישי זורק משפט ואז סותר אותו אחרי יומיים,לא צריך לקחת את ההתבטאויות שלו ברצינות בכלל.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא יודע מה היתר כאן חושבים אך לדעתי במקרה שנפגוש את אפועל ניקוסיה אין לי ספק שהירוקים לא עוברים. אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון בקבוצה שלנו, הקפריסאים ניראים לי כקבוצה מגובשת יותר ואחת שמוכנה יותר מחיפה לשחק בליגת האלופות. יש נטייה לזלזל בכדורגל הקפריסאי אך לדעתי הסיכויים של הירוקים לעבור של ניקוסיה לא גבוהים, ממש לא.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיכויים שלנו לעבור כל קבוצה הם לא כאלה גבוהים כמו שחושבים,אנחנו בסך הכל נראים רע ויש לנו יותר מידי עמדות שהם בחיסרון בסגל.

אגב לניקוסיה יש אחלה סגל עם שחקני נבחרת קפריסין ואפילו נונו מוראיס שהיה נשמע לי מאוד מוכר אז בדקתי וזה מישהו שבעבר היה בצ'לסי(4 הופעות),יש להם את ננאד מירוסלבג'ביץ',מרסין ז'בלקוב הפולני המצויין,קאמל קוזובסקי(סאותהמפטון וקייבו בעבר),חרלמבוס והשוער מיכאליס מורפיס.
    קיצור אחלה קבוצה.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי 'ידיעות אחרונות' במקרה שבני יהודה תעלה לשלב הבא היא יכולה לקבל לא מעט קבוצות גדולות ביבשת:
    אברטון, ורדר ברמן, ויאריאל, רומא, PSV, זניט, אייאקס, בנפיקה, ולנסיה, פנרבחצ'ה ולאציו, יש כמובן עוד הגרלות נוחות יותר אבל לדעתי בני יהודה הולכת לקבל אחת מבין כל הקבוצות האלו אם תעבור, אני מקווה לאברטון או לרומא.

שכטר סיבך את הפועל ת"א בשבוע האחרון והשכיח את ההישג הגדול של האדומים בשבדיה ופתאום הוא כבר הולך לתת 'הצגה'.
    מסכים עם שי שגוטמן לא צריך לפתוח עם דגלאס ושכטר בהרכב, ממש עונש גדול לשני שחקנים שלפני פחות משבוע ישבו בחקירה בשבדיה.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

צריך לקחת דברים בפרופורציות. שכטר ודה סילבה אומנם עברו על הקוד האתי, אבל לא עשו שום דבר פלילי או אסור על פי חוק. צריך להתנהג איתם בהתאם, כמו קנס כבד למשל. אבל מבחינה מקצועית אני לא חושב שזה צריך להשפיע, ואם גוטמן חושב שהם ראויים להרכב אז לפתוח איתם. כמובן שאם מבחינה חוקית הם היו עושים עבירה, ברור שאז הטיפול היה צריך להיות קשה הרבה יותר. אבל לפי איך שהמצב כרגע, אני לא חושב שגוטמן צריך להוציא אותם מההרכב.,