עומר לא מבין שהכדורגל ההישראלי כבר 7 שנים בקרשים. מכבי חיפה לא יכולה לזלזל באלופת לטביה,וגם לא באלופת מולדובה. היה לנו בתחילת שנות האלפיים קבוצות באמת טובות וחזקות( בעידן גרנט ושום), אבל זהו זה היסטוריה. כעת אנחנו צריכים לבנות את עצמנו מחדש בשביל להיות קבוצה חזקה באמת,וזה ייקח הרבה זמן,אם בכלל. לא יודע למה עומר חושב שיש בשנים האחרונות כדורגל בישראל.
אני די מנסה לנתק את הקבוצות הישראליות כשהן משחקות באירופה מהליגה הגרועה שלנו. כולם יודעים שקבוצות ישראליות מגיעות בטירוף למשחקים אירופאים, בטח מכיב חיפה והפועל ת"א. חיפה כבר מזמן היא לא קבוצה שבאה לשחק על תוצאה אלא באה לשחק על ניצחון בכל מקום (פרט לזה שאליעש שיחק ככה באקטובה). ובגלל זה אני מאמין שחיפה שיש לה הגנה טובה יכולה לא לספוג בחו"ל ואולי גם לעקוץ ולנצח או לסיים בתיקו עם שערים, ובבית לסיים את המלאכה עם ניצחון של איזה 2 או 3:0 על הלא מדורגות ולעלות לליגת האלופות. חיפה היא קבוצה יותר טובה למרות אלישע ולא בגללו, עדיין יש לה שחקנים עם הרבה ניסיון וזה מה שחשוב! נכון היו פה קבוצות חזקות אבל על מה הן נפלו? גרנט נפל בגלל פקס לא בגלל יכולת, רוני לוי מול רוזנבורג ומאלמו פעם אחת נפל בפוקס בבעיטה של אחת ל-1000 ובפעם השניה בגלל השמטת כדור של דוידוביץ'. אמרתי היחידה שבאמת לא היתה יותר טובה ולא הגיע לה לעבור היתה בית"ר ירושלים, כנראה שמסורת מאוד משפיע ועדיין אין לה ולמכבי ת"א את זה. למכבי ת"א היה את זה אךל היעדר משחק באירופה בשנים האחרונות, תחלופת הסגל וההדחות המשפילות לניקוסיה וארצ'יאספור עשו את שלהם. אני יעמיק את מה שאני אומר בעוד המחשה סקוטלנד, מדינה בלי ספק אדירה מבחינת משאבים וספורט וכדורגל, עולה על ישראל במיליון אחוזים ומה? אני חושב שהבושות שהנציגות שלה עשו יותר גדולות מהכדורגל הישראלי, איך אני איתכם? 1. סלטיק מובסת על ידי ארטמדיה 0:5 2. ריינג'רס מודחת על ידי קאונאס הליטאית ועפה מאירופה! 3. סלטיק מפסידה בבית לדינאמו מוסקבה 4. פאלקירק הסקוטית מפסידה לואדוז מליכטנשטיין! קבוצות הרבה הרבה הרבה יותר טובות מחיפה והרבה יותר מזלזלות ביריבות שלהן כדוגמת סלטיק וריינג'רס עם מסורת אדירה מושפלות פעם אחר פעם. חיפה ממש לא מזלזלת באף יריבה וזה עומד לזכותה וזה עוד יתרון שיהיה לה במפגשים מול הלא מדורגות, מה גם שהלא מדורגות יבואו בעצמם כאנדרדוג במיוחד בשביל המשחק בארץ וישחקו בונקר וזה יהיה בעוכריהן!
עומר מספיק לדבר שטויות כבר!!! איך אתה מעז בכלל להשוות אותנו לסקוטלנד? להגיד אותנו ואותם באותה נשימה? אתה לוקח לי פה 4 מקרים שונים של "נפילה" של נציגות סקוטיות ועושה מזה מטעמים? תסתכל על המאזן של הישראליות באירופה לעומת הסקוטיות,איפה אנחנו וואיפה הם? מתי נציגה ישראלית זכתה בטורניר אירופי כלשהו? מתי נציגה ישראלית עלתה לחצי גמר טורניר אירופי כלשהו? מתי קרה ששלחנו פעמיים רצוף נציגה לשלב הבתים של הצ'מפיונס? איזה שטויות...מוזר שלפני שנה כשהפועל עפה לרייגנ'רס או לפני שנתיים כשחיפה הפסידה לסלטיק (אולי אני מתבלבל עם המועדים והקבוצות אבל אתה יודע על מה אני מדבר) אתה לא הזכרת את ה"נפילה" של הכדורגל הסקוטי. אגב בזמן שאתה מתפאר לך על ההישגים הכבירים של הכדורגל הישראלי באירופה ועל הנציגות שלנו תסתכל מה קורה מבחינת אוהדים - 1100 כרטיסים בלבד נמכרו למשחק מחר של נתניה מול גאלא, נחש למי נמכרו 800 מהכרטיסים? לטורקים שהגיעו לארץ. ביזיון.
אני לא משווה אותנו אליהם אני אומר שהן קבוצות שמזלזלות ביריבותיהן והן מקבלות על זה בראש. לעומת זאת מכבי חיפםה זו קבוצה שלא מזלזל באף קבוצה היריבות יגידו שחיפה פייבוריטית ויכניסו את עצמן לחמצב של אנדרדוג מה שישחק לטובת חיפה. אין פה קשר לאם קבוצה מגיעה לחצי גמר או גמר, זה העניין שהקוצות האלו שהן פי מיליון יותר טובות מאיתנו נופלות מול נמושות.
קודם כל הן מזלזלות כי יש להן סיבה לזלזל, כמות הפעמים שקבוצות סקוטיות מעדו מול יריבות נחותות מהן על הנייר היא שולית ביחס לכמות הנפילות של הישראליות. חוץ מזה,איך אתה אומר שחיפה קבוצה שלא מזלזלת ביריבות שלה בזמן שאתה כאוהד הקבוצה מצהיר פה שאין אף יריבה בשלב הבא שיכולה להוות איום של חיפה? אני מניח שלפחות עשירית מזה חשים גם השחקנים החיפאים אם זאת הגישה של אוהדי חיפה. אני כל פעם נזכר בצהלות השמחה של אריק בנאדו הכלום הזה כשהודיעו לו שבית"ר קיבלה את קראקוב- תסתכלו על המקרה הזה ותראו אותנו ואת הכדורגל הישראלי כולו. . ובהצלחה מחר לנתניה בבלומפילד מול קהל חם וגבי...של גאלא.
אתה ודע טוב מאוד למה זה, אין לזה קשר בכלל למכבי נתניה, אלא לבעלים שלה ולעובדה שהוא עשה מכירת חיסול ולמעשה הרס את הקבוצה, אני מבין את הקהל שלא רוצה לבוא ובצדק אפילו אם זה מול גאלאטסריי. אהיה סמוך ובטוח שאם זו היתה נתניה מחוזקת באיתי שכטר, חיימוביץ', פרנסמן, אוקוצ'ה המצב היה יותר טוב.
סליחה? אם יענקלה יחליט שחיפה כבר נטל כבד מדי עליו וימכור שלושת רבעי סגל והיא תעלה למשחק מול גאלאטסריי עם נוער בלבד , אתה לא תלך למשחק הזה ותתמוך בקבוצה???? עזוב את חיפה,חיפה היא עוד קבוצה עם ניסיון ומסורת באירופה יחסית לישראליות,אבל אתה מצפה מקבוצה כמו נתניה שכשהיא מגיעה סוף סוף למעמד מכובד באירופה ומול קבוצה בהחלט מכובדת וראוייה,אתה מצפה שילווה אותה קהל לפחות במשחקי בית. אתה מבין מה הולך כאן? המשחק מחר ורק 300 כרטיסים קנו אוהדי נתניה, בהנחה שאוהדי נתניה עצלנים ובונים על כרטיסים בזמן המשחק אני לא רואה אפשרות שיהיו יותר מ1500 אוהדים נתנייתים בלחץ. אני חושב שאנחנו (הפועל ב"ש) הבאנו למשחק "בית" בראשון לציון מול ולאז'ניה במסגרת האינטרטוטו יותר אוהדים. אני כבר לא מדבר על משחקים חסרי חשיבות העונה בליגה הלאומית. ב-י-ז-י-ו-ן
1. אני לא אוהד מכבי חיפה והצהרתי זאת מלא פעמים. 2. אני אומר את זה על סמך הסתכלות במכבי חיפה והסתכלות על הקבוצות היריבות שמבחינת מסורת אין להן ובשלבים האלה מסורת גם מדברת, קהל גדול שגם אין להן (פרט לאפואל/דינאמו זאגרב( ולעובדה שלחיפה יש סגל עם ניסיון שכבר היה במעמדים באירופה וגם יהנה מתמיכה של 35 אלף אוהדים, כל אלה אמורים לדאוג שחיפה "תזיע" אבל תעבור לשלב הבתים. 3. אם תסתכל מה שאמרתי, בית"ר ומכבי ת"א הן קבוצות ששתיהן עפו לקבוצות בגלל היכולת שלהן ביחתר לויסלה ולקופנהאגן ומכבי לאפואל ולארצ'יאספור, אין ספק שאם היו לוקחים אותן ברצינות והיו משחקים יותר טוב היו עוברים אותם, מה גם שלשתי הקבוצות האלה אין מסורת בגרוש באירופה (גם לקבוצות היריבות לפםחות לויסלה יש) 4. בקשר לנתניה, הוא לא עולה עם סגל מחוזק טיפה הוא עולה רק עם נערים בלבד! אין שכטר שיבקיע ויאיים, אין פרנסמן שיעצור בהגנה, אין חיימוביץ' שיעצור בהגנה, אין שטראובר בשער, אין בן דיין בהגנה, אין זרים שיחזקו את הקבוצה, אין כלום. הבעלים אפילו לא מתעניין במה קורה בקבוצה אז מה אתה רוצה מאוהדי נתניה המסכנים לא סבלו מספיק?
להפועל ת"א יש קבוצה מאוזנת וחזקה. הקבוצה שללא ספק הכי התחזקה בקיץ, אין לי ספק שהפועל ת"א יכולה להגיע לשלב הבתים, רק די חבל שהיא קיבלה משוכה כזו גבוהה רק בשלב הראשון שלה. מה שאומר שלהפועל ת"א אין את הפריבילגיה להתחמם על חשבון יריבה קיקיונית, חובה על האדומים להתחבר ולהיות מרוכזים כבר בהופעה הראשונה, זה לא פשוט ומאוד קשה, בטח שממול הקבוצה היא מאוד ביתית וכבר נמצאת במהלך העונה שלה. זה מבחן מאוד קשה, לא יודע אם האדומים ילכו בכל הכח על הניצחון, כנראה שלא, גוטמן בטח ייתן דגש על משחק סבלני וניסיונות עקיצה, תיקו תהיה תוצאה סבירה בהחלט. מכבי נתניה יכולה לתת הופעה מכובדת. סביר להניח שגם מכבי נתניה של השנים האחרונות הייתה מחר עולה ונותנת משחק הגנתי חזק וברור (בשפה פחות יפה- בונקר), אז אף אחד לא יכעס ויבוא בטענות אם נתניה תשחק כך מחר, זאת הדרך להתמודד עם הטורקים, לצופף בטירוף, לנסות לתסכל את הטורקים, ואולי אולי.. כך לנסות לצאת מדי פעם ולעקוץ. ברור שלנתניה אין את היכולת לשחק עם הטורקים פתוח, אם נתניה תוציא תוצאה טובה, זה יקרה אך ורק דרך ההגנה.
מול בלארוס? אחרי שבאטה בוריסוב הייתה בשלב הבתים ואחרי שהנבחרת הצעירה של בלארוס העפילה לאליפות אירופה עד גיל 21? מול ליטא? שהנבחרת שלה ניצחה את רומניה על אדמת בוקרשט 3:0? מול הונגריה? אנחנו באמת יותר טובים מפרנצווארוש ומ- MTK בודפשט? כל שאר המדינות באמת נחותות. אבל את בלארוס, ליטא והונגריה תוריד מהר מהרשימה שלך.
אני מצטער אבל אני נאלץ שלא להסכים איתך. עם כל הכבוד ל"הישג" של הנבחרת הליטאית מול רומניה,אתה לא יכול להשליך משם על הכדורגל הליטאי כולו. חוץ מהדחה של רייגנ'רס ע"י קאונאס בשנה שעברה לא זכור לי אף הישג משמעותי של קבוצה ליטאית במסגרות האירופאיות. בנוגע לבלרוס, ללא ספק יש שם מגמת התקדמות ברורה אבל אל תיקח את העלייה של בוריסוב ותהפוך אותה למדגם מייצג לקבוצות הבלארוסיות כולן - אם אתה מעתניין,בוריסוב הפסידה היום 1-0 לונטספילס הלטבית במוקדמות הצמפ'יונס. בנוגע להונגריה- ציינת פה 2 קבוצות הונגריות שלדעתי גם אתה לא באמת זוכר מתי ראית אותן פעם אחרונה בשלב הבתים של אופ"א/צ'מפינוס או אפילו בשלבים מתקדמים של מוקדמות הקמפיינים האירופאים.
הכמות זה שטויות , ולא לשכוח שאוהדי נתניה ידועים בכך שלא קונים במוקדמות (מי הפראייר שישלם 6 שקל יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) , בנוסף המשחק מתחיל כשהצום עדיין חל , תוריד אוהדים דתיים שלא יגיעו למשחק (נתח גדול מהאוהדים שלנו) . חוץ מזה , שאני לא בא בטענות לאף אחד שלא יגיע למשחק , מבין אותם במאה אחוז .
רק בארץ קורה השטויות האלה באמא שלי.. שכונה אחת גדולה אנחנו בחיים לא נשתנה. כמה שאני רוצה שהכדורגל שלנו יצליח אבל לפעמים פשוט בא להגיד כוס עמו כל הכדורגל כאן. חבל חבל..
לגבי מכבי חיפה. בוא נחכה עם כל התסריטים האפשריים. קודם כל מכבי חיפה עדיין לא עברה את אקטובה וכמובן יש עוד גומלין גם במשחקים האחרים. אותי פשוט מרתיח ההתנהגות של התקשורת בישראל שבשבוע אחד פשוט מחזירה את המדינה עשרות שנים אחורה. שום משחק משודר? באמת, אני לא מבין למה מכבי חיפה והפועל ת"א ביחד לא יעשו משהו כנגד חבורה של מושחתים שקוראים לעצמם ישראלים. לטוב או לרע, אלו קבוצות ישראליות ובשבילי הדבר מאד חשוב כי אני יהודי שחי מחוץ לישראל. בשום מדינה מתוקנת תחנות הטלוויזיה השונות עושות כזו קרקס. הנשיאים בכדורגל הישראלי צריכים להחזיר לערוצים השונים. יש קהל של אלפים שרוצה לראות כדורגל והיות שאנחנו לא בעידן של ערוץ אחד אין שום הצדקה לכל הפסטיבל הזה. את האמת, לא מעניין אותי מי פה צודק. אני גם יוצא לביקורת קשה במיוחד לשרי הספורט והתקשורת. אחת מהן לימור לבנת לא? איפה היא? עסוקה בדברים אחרים שלא קשורים למשרד שלה? ואיפה האדון לוזון? איפה ההתאחדות בכל הביזיון הזה? אני לא שומע מילה מהאיש עם הפה הכל כך גדול. מה קרה, עכשיו הוא פתאום נשאר ללא מלים בפה? מישהו צריך לשלם במקום העבודה שלו על הזלזול הגלוי בציבור הישראלי. אתם יודעים מה, אל תשדרו בטלוויזיה, לפחות תשלחו מצלמות למגרש כדי שאפשר לראות באינטרנט. גם בשביל זה אין כסף? אני בכוונה לא נכנס לעניינים פוליטיים, אבל ברור לי שיש פה משחק פוליטי שאנחנו מכירים היטב בארץ. אני רוצה להאמין שהטלוויזיה השבדית כן משדרת את המשחק ואולי אפשר לראות את זה עם שדרן יותר רציני מיורם ארבל והליצן שלידו שנקרא אייל ברקוביץ'...אולי טוב יותר לשמוע שבדית כך שלא נצטרך לסבול את זיוני השכל בעברית. סליחה על המלים המאד קשות האלו, אבל זו פשוט שערוריה מה שקורה עם השידורים.
מישהו כאן ירד על האוהדים של מכבי נתניה וטען למה הם לא מגיעים למשחק מול גלאטסראיי. יכולות להיות הרבה מאוד סיבות : 1. יש המון אוהדים טורקים של גלאטסראיי בארץ + תיירים שבאו לכאן מטורקיה במיוחד לכבוד המשחק. 2. תישעה באב, מה שמעיק על המצפון של האוהדים לבוא לכדורגל ביום כזה (מה גם שהם שוכחים שהמשחק ישוחק במוצאי תישעה באב) 3. העובדה שבלומפילד כמעט כולו סגור לקהל הרחב עקב שיפוצים, מה שמונע מקהל רב להגיע. 4. בעלים שלא מתעניין בקבוצה + מאמן טירון שמזלזל בקבוצה שלו ולא משנה נגד מי הם משחקים. אבל את הסיבה האמיתית לא אמרתם : האוהדים של נתניה חוששים לראות ביזיון ותבוסה שתשפיע על כל העונה שלהם!!! לגבי השידורים, אם הגענו למצב שחיפה לא משודרת, זה באמת ביזיון. אני בטוח שאם זו היתה בית"ר, זו היתה יכולה להיות רעידת אדמה. ועומר, אתה באמת חושב שחיפה יכולה לעבור את אפואל ניקוסיה? אתה יודע מה זה לשחק מול GSP מפוצץ באוהדים פנאטים? כשהייתי באיה נאפה לפני שנתיים, ראיתי באחד התאים בשירותים של הבאר שם ציור של אוהד אפואל ניקוסיה עם צלב וסמל הפוך של הנאצים. נחרדתי רק מעצם המחשבה. ואני לא מדבר שהליגה בקפריסין היא במקום ה- 20 באירופה ולפני ישראל.