ספניש וויפון, הרי אנחנו מעצמה וכל שנה הקבוצות שלנו בשלב הבתים של האלופות. פרט לוונטספילס, שחיפה אולי (רק אולי) טובה ממנה על הנייר, אף קבוצה לא תבוא למפגש מעמדת אנדרדוג. ניקוסיה וזאלצבורג/זאגרב בבירור יהיו פייבוריטיות.
אל תדאג היא תעבור את אקטובה אני מבטיח לך (תאמינו בכדורגל הישראלי!) שוב כמו שאני מציין מול דינאמו זאגרב המשחק בחוץ יהיה בלי קהל ובבית עם 35 אלף צופים - זה לא פייבוריטיות? ונספילס, מי זאת? סתם זו אלופת לטביה ועם כל הכבוד מדובר בקבוצה די חלשה. זלצבורג קבוצה שעוברת עליה פתיחת עונה לא טובה במיוחד, וקשה להם לשחק למרות שהם לא רעים בליגה המקומית, אני חושב שחיפה עדיפה בזכות העובדה שהמשחק בבית לעיני 35 אלף צופים וזה משפיע רבות וגם הסגל שלהם יציב מאוד (של חיפה). דברצן היא סוג של ויסלה קראקוב מוחלשת יותר (הרבה יותר), באמת שאם היא תשחק נגד חיפה ותעבור אותה זו תהיה הפתעה מאוד גדולה. אפואל ניקוסיה, תזכירו לי מי זה הבלם הפותח שלהם? בובן גרנצ'רוב. די נו, אני אפילו לא מתכוון להמשיך להגיב לגביהם. ומה לגבי מאריבור הסלובנית? מובילה על ציריך 3:2 בחוץ. ציריך פתחה רע את העונה, ומאריבור קבוצה סימפטית, אבל לא כזו שחיפה לא צריכה לעבור!
תן לי לנסח זאת אחרת: מי זאת מכבי חיפה? מי שמע עליה בכלל? כמו שאתה מתייחס לקבוצה הלטבית מתייחסים לקבוצות ישראליות באירופה. קראתי הרבה תגובות בפורום, אבל התגובות שלך הכי מצחיקות-עצובות. עשית ממכבי חיפה אימפריה עם מורשת של עשרות שנים. כולה קבוצה קטנה עם איצטדיון שלא מתאים לליגה השביעית באנגליה. אל תיסחף.
זה בדיוק מה שאמרתי,חיפה לא תבוא מעמדת פייבוריט לאף משחק לדעתי. תראו איך היא מתקשה בחוץ מול הקזחים, איך היא לא תתקשה בחוץ מול זאגרב או ניקוסיה? עוד משו,דווקא בגלל שחיפה תגיע למשחקים האלו מעמדת פייבוריט מסויימת (שהתקשורת פה תבנה לה) היא יכולה להיכשל וליפול חזק חזק חזק. למען האמת,כשמסתכלים על זה בראיית מאקרו,אני לא רואה הבדלים כאלה גדולים בין הקבוצות המדורגות ולא מדורגות בשלב הבא, חוץ מקופנהגן ואולימפיאקוס שהן באמת רמה אחת מעל כל שאר הקבוצות (כן,גם מעל חיפה ה"מפלצתית") יש יריבות שיכולות להיות נוחות יחסית כמו בלגרד או לבסקי.
ועוד דבר, סטאבק בפיגור 1:2 מול קופנהאגן בחוץ, עכשיו תגידו לי שהיא לא מסוגלת להדיח אותה בבית? אם יעשו את זה אז לא רק שחיפה תהיה מדורגת גם זלצבורג או דינאמו זאגרב שאם מגדירים אותן "חזקות" יהיו גם מדורגות, ואז היריבות של חיפה יוכלו להיות מאריבור/ציריך, ונטספילס/באטה, סטאבק הנורבגית, אפואל ניקוסיה ודברצן. היחידה שהיא לדעתי שווה למכבי חיפה פה, זו סטאבק הנורבגית. וחיפה יכולה לעבור אותה.
מעניין שכל שנה קבוצה ישראלית מודחת על ידי סתם אלופת/סגנית פולין/נורבגיה/שבדיה/דנמרק/קפריסין וכן הלאה. לא רציתי להשתמש במונח הזה, אבל אתה פשוט ליצן. מי הבלם הפותח שלהם? שכחתי שאת שחקני חיפה מכירה כל אירופה...
בואו נגיד את האמת אוקיי? ההפסד של חיפה לרוזנבורג היה פוקס ונבע מחוסר מזל נטו (עזבו אתכם החשמל) מה ההסתברות שדווקא באדיר יכשיל את בראטבק שבכלל לא עם הכדור ואז הוא ייכנס לשער? מה? אפסי! מאלמו - חיפה - שוב עפו בגלל שטויות, לא בגלל יכולת! דוידוביץ' מפספס את הכדור, כמה פעמים זה יכול לקרות לשוער בקריירה? 100 פעם? לא, אז במקרה זה קרה לו פעם אחת אז, אין מצב שזה יקרה לו שוב. בנוגע לבית"ר באמת שוואלה לא יודע אם היה קשר לזה שהראש היה בבארסה (בינינו איזו קבוצה הראש שלה לא היה בבארסה אחרי שניצחה במשחק הראשון?) מה גם שהיא עשתה מסע תלאות עד שהגיעה לקראקוב. היחידה בסופו של דבר שאפשר להגיד שהפסידה בגלל יכולת היתה בית"ר נגד הדנים והפולנים.
מסכים איתך,עשתה חיל באירופה,אבל אנחנו לא יכולים לקפוץ מעל הפופיק ולהגדיר אותה כפייבוריט (בטח לא עם הסגל והמאמן הנוכחיים,בלי לזלזל) מול קבוצות כמו זלצבורג,זאגרב,דברצן,ונטספילס וניקוסיה רק בגלל שלפני 5 שנים הייתה בצ'מפיונס ליג ולפני שנתיים הייתה בשלב הבתים של אופ"א. כל שנה יש תחלופה לא מעטה של שחקנים בחיפה,המאמן הוא חסר ניסיון אירופי לחלוטין,השחקנים הצערים גם הם לא שופעי ניסיון,צריך לקחת את כל הדברים האלה בחשבון. היא אולי שוות רמה אליהן,אבל פייבוריטית? ממש לא.
ליובנטיני: דיברתי עם אוהדי כדורגל בחו"ל הם אמרו לי כזה: אוהדי כדורגל בחו"ל מתייחסים להישגי הקבוצות במפעלים האירופאים, כשהם שומעים את השם מכבי, ישר עולה להם קונוטציה של מכבי חיפה, קבוצה ששיחקה בשלב הבתים של ליגת האלופות, שמינית גמר גביע אופ"א, שמינית גמר גביע מחזיקות, רבע גמר גביע אופ"א (שאני ימשיך?) אם זה לא ניסיון/עשייה של משהו באירופה אז מה כן? וכשעולה השם תל אביב הדבר הראשון שעולה להם זה הפועל ת"א, שהגיעה עד לרבע גמר גביע אופ"א ועברה בין היתר את פארמה והפסידה רק לאחר קרב עיקש מאוד מול מילאן (ואני אזכיר שעברה את צ'לסי בגאון, לוקומוטיב וגזיאנטפספור). מה גם שהפועל בנוסף היתה 3 פעמים בשלב הבתים של גביע אופ"א אם זה לא נחשב הישג אז מה כן? אז כן יכול להיות שהן מזלזלים בקבוצות ישראליות ובנבחרת הקיקיונית שלנו, אבל מה שבטוח הוא שכשמדברים על הפועל ומכבי חיפה הם ממש אבל ממש לא מזלזלים בגלל ההישגים שלהם!
איזה חיל? חיל רגלי אולי. אז ניצחה בפוקס את מנצ'סטר בהרכב שני, גם קלוז' ניצחה את רומא בפוקס. מספיקים עם הקטנות, אתה נזכר במשהו שהתרחש כמעט לפני שבע שנים, באותה תקופה שיחקו בחיפה שחקנים טובים פחות או יותר (לליגה הישראלית כמובן). את מי יש לה היום? קולמה? קשר שבמקום להרוס את התקפות היריב הורס את ההתקפות של קבוצתו.
אז שיחקו במכבי חיפה שחקנים שהיו גדולים ב-6/7 דרגות על הליגה שלנו ולראייה השליטה הברורה שלהם בליגה! ג'ובאני רוסו בשיאו, ננאד פראליה וז'וטאוטאס שהיו מצוינים, איגביני שהיה מבריק, אוואט שהיה טוב מאוד למרות עניין הזרקורים, בנאדו, קייסי, ז'אנו, קטן, רפי כהן, אליאניב ברדה אני לא זוכר עוד שמות בבקשה תוסיפו. הקבוצה של אז היתה אימפריה בכל קנה מידה! ואת זה אומר אוהד מכבי ת"א! אז נכון היא ניצחה את הנוער של מנצ'סטר שבכלל באה לנפוש בקפריסין וראו את אלכס פרגוסון עושה בטן גב ביום המשחק, אז נכון היא ניצחה את אולימפיאקוס, ועשתה איתה תיקו בדיוק כשאולימפיאקוס החליפה 3 מאמנים בטווח הזה. וגם לברקוזן שלמרות שניצחה אותה היתה בלי הכוכבים שלה והיתה במקום האחרון בבונדסליגה והצ'מפיונס לא בדיוק היה בראש מעינייה. אבל עדיין היא עשתה הישג. והיום? דוידוביץ' שהוא שוער מצוין לליגה, דקל קינן שהוא טוב מאוד, מסיללה שהוא מגן יחסית בסדר, כיאל (למרות המונדיאל) שהוא כבר עכשיו בורג חשוב בקבוצה, רפאלוב, קטן, בוקולי הותיק עם הניסיון, וגם דבלאשווילי, ארבייטמן ובלו שלמרות שעדיין לא ראינו מהם יכולת אמיתית, הם בטח לא שחקנים רעים, אבל הם לבטח שחקנים ששווים לפחות לשחקנים אותם הם יפגשו מהדרג הנמוך!
ואני יגיד לכם עוד דבר: כל המדורגות! כולן! פרט לאולימפיאקוס! לא במצב של וואלה הן יהיו בטוח מדורגות! ומה יקרה אם כולן יודחו? שריף לא יכולה לגנוב איכשהו שער בפראג ולנצח/תיקו? באקי האזרבייג'אנית לא יכולה לגנוב משהו בסופיה? סטאבק לא יכולה לנצח בגומלין את קופנהאגן? אפואל מובילה על פרטיזן 0:2 אחרי המשחק הראשון. אז מי יהיו היריבות של חיפה אתם יודעים? באקי, ונטפילס/באטה, שריף, מאריבור וסטאבק. עכשיו, חוץ מסטאבק, תגידו לי, חיפה לא דורסת כל אחת מהן בדרך לשלב הבתים?! כרגע אנחנון מתעסקים בהרבה מאוד ספקולציות, יכול להיות שהן יהיו נכונות אם מישהי מהמדורגות תודח? יכול להיות שבסוף המדורגות יתעשתו ויעברו. יכול להיות שחיפה בכלל לא תהיה בשלב האחרון אם לא תעבור את אקטובה (יש סיכוי כזה, למרות שגם לסיכוי הקטן הזה אני לא מאמין שיקרה)
3-1 לקופנהאגן בינתיים, אגב, דקה 86. בוא נגיד שקופנהאגן לא תודח מול סטאבק. ועם כל הדיבורים האלה עם תוצאות במשחקים האחרונים, למה לא הזכרתם את שחטיור דונייצק? רק 2-2 בבית מול קבוצה שלא שמעתי עליה בחיים. זה רק מראה שמה שחשוב זה הגומלין, כי לא נראה לי ששחטיור תעוף. אבל לכו תדעו...
אחי בקשר לשחטיור רלוונטי לדיון ליגת האלופות בפורום עולמי. אגב בהקשר למכבי חיפה, מאריבור שמובילה בשוויץ 2:3, עוד מחטיאה פנדל, תקוו בשבילה שהיא לא תצטער על זה. סטאבק קבוצה מסוכנת ויכולה לנצח 0:2. היא קבוצה מסוכנת לכל מדורגת וגם למכבי חיפה. (היחידה מבין הלא מדורגות)