בני יהודה ניצלת בדקה ה-92 משיוויון מאד מעצבן. בסה"כ ניצחון מצויין והיא שמרה על רשת נקייה בבית. לגבי מכבי חיפה. עומר, אני לא מבין איך אתה מסוגל להמשיך להציג את העניין כאילו מכבי חיפה הולכת להביס בקלות את הקזחים בארץ. זה יכול לקרות, אבל 90 מול 10 אחוז בשביל הירוקים? אני מניח שהסיכויים דומים משהו ל-60 מול 40...
עומר מנסה לנחס את מכבי חיפה, לא להתייחס ברצינות לאימרות שלו, 0-0 בקזחסטן, שער חוץ שלהם בחיפה והירוקים בבעיה, אם הקאזחים היו עד כדי כך נחותים התוצאה הייתה צריכה להיות כמו נגד גלנטורן. בקשר למשחק של בני יהודה, מצד אחד משה ביטון אחד גרוע מונע מבני יהודה לכבוש לפחות 2-3 שערים, מצד שני מזל גדול לבני יהודה שפאקוס לא היו מספיק מרוכזים כדי לכבוש לפחות שער אחד, והיו להם מספיק הזדמנויות, במיוחד אחת גדולה מאוד בדקה ה-91, מזל גדול לבני יהודה. הפורטוגלים קבוצה טובה, בני יהודה עם יתרון מינימלי ויהיה לה קשה מאוד בגומלין. בוודאי אפשר אבל קשה.
אה אז חיפה לא פייבוריטית בגומלין מובקהת נכון? גם אם הקזחים כובשים גול חיפה מסוגלת לתת להם 3. למקרה שאתם תוהים - אלישע לא בא בשביל לתקוף גלים גלים ובשביל לנסות לעשות תוצאה כמו בגלנטורן, בסך הכל מדובר במאמן פחדן ואני לא מופתע שהוא עלה ב-4-5-1 (לא אומר שאני הייתי עולה אחרת) אחרי הכל גם נגד גלנטורן בבית הוא עלה ככה. חיפה באה בשביל לא לספוג ולהעביר את ההכרעה לארץ ועשתה את זה. עכשיו אתה רוצה לומר לי שחיפה לא פייבוריטית ברורה לגומלין? אין פה שום ניחוס ושום נעליים, אני לא מאמין שאקטובה מסוגלת לעשות תיקו (שלא לדבר על לנצח) את חיפה בארץ, בסך הכל קבוצה נחמדה, אבל לא כזו שצריכה לעשות לחיפה צרות בקרית אליעזר ואתם תראו שאני צודק, הימור שלי 0:3.
אני יכול להגיד שבפורטוגל יותר מבואסים מזה שלא היה שידור בטלויזיה מאשר ההפסד עצמו. פאסוס פריירה היא קבוצה בינונית שלא לוקחת ברצינות את המפעל האירופאי, כי כנראה אין מטרות חוץ מלשרוד העונה בליגה הראשונה. עונה שעברה הם סיימו בתחתית ומה שהביא אותם לאירופה רק פעם השנייה נדמה לי, עקב ההעפלה לגמר הגביע הפורטוגזי בו הפסידה לפורטו.
חיפה פייבוריטית, מובהקת...? נגיד. זה לא משנה, הכל על הנייר, אתה כנראה צריך עוד ללמוד ולראות כדורגל כדי להבין עד כמה הנייר זה בולשיט לפעמים ביחס למה שקורה על כר הדשא. על פי הדברים שלך מכבי חיפה הייתה צריכה להיות ביתרון של 4-0 לפחות אחרי המשחק הראשון... פייבוריטיות יש רק על הנייר, שוב, תשאל את רוזנבורג, ויסלה קראקוב, ועוד מיליוני קבוצות בהיסטוריית המשחק, מכל הרמות, שבאו פייבוריטיות מובהקות ויצאו עם הזנב בין הרגליים. מכבי חיפה היא קבוצה לא מבריקה, היא לא משחקת כדורגל כזה מושלם, אין דבר כזה שבשלב כזה שהיא פייבוריטית כזאת מובהקת, זאת כולה מכבי חיפה, כולה אלופת ישראל. אז כן, אפשר לומר שהיא פייבוריטית וצריכה לנצח, אבל מפה ועד ללזלזל ביריבה ולומר שהיא תזחל להעפלה.. המרחק הוא עצום.
א. לא אמרתי שהיא היתה חייבת להוביל 4:0, לדעתי גם בחוץ היא היתה צריכה לנצח אבל בסך הכל היא באה להשיג את המטרה שלה והיא היתה לא לספוג, להעביר את ההכרעה לארץ ואם אפשר לכבוש מה יופי. כן היא פייבוריטית לעבור ואם היא לא עוברת זה כישלון חרוץ. ב. גם מול רוזנבורג וגם מול ויסלה קראקוב, מכבי חיפה ובית"ר לא היו פייבוריטיות, בדיוק כמו שמכבי ת"א נגד פאוק סלוניקי לא היתה פייבוריטית וחיפה לא היתה פייבוריטית נגד שטורם גראץ. ג. אנחנו פייבוריטים מול נמושות אירופה ויש לא מעט מדינות כאלה, פולין ונורבגיה עם ליגות יותר טובות מאיתנו וגם קבוצות. ד. בשלב הבא פרט ללבסקי סופיה שהיא שוות ערך לחיפה, כל השאר יהיו פייבוריטיות על חיפה, אבל בהשוואה לאקטובה חיפה פייבוריטית ברורה.
10 משחקים באירופה עד עכשיו ולא ספגנו שער, יפה מאוד. בני יהודה עם ניצחון מכובד מאוד, שער שלהם בפורטוגל יספיק לעלייה כל הכבוד להם על המסע שלהם עד עכשיו. מכבי חיפה משחקת על תוצאה בקזחסטן....בישראל הם עוברים וזה ברור אבל השאלה באיזה דרך.
שמח שמיהו אחד לפחות מסכים איתי. בסך הכל אני אומר דברים נכונים, אלו אתם שמגמדים את הכדורגל הישראלי. לא משנה מי הקבוצה הישראלית שמשחקת מול המדינות הבאות היא הפייבוריטית מובקהת: בלארוס, פינלנד, אירלנד, ליטא, בוסניה, לטביה, סלובניה, מולדובה, גיאורגיה, מקדוניה, איסלנד, אזרבייג'ן, הונגריה, ליכשטנשטיין, קזאחסטן, אסטוניה, אלבניה\ ארמניה, ווילס, מונטנגרו, איי פארו, צפון אירלנד, לוקסמבורג, מלטה, אנדורה וסן מרינו. מול מדינות אחרות, הן או שוות לנו ברמה או פייבוריטיות עלינו. אז נכון אנחנו לא מקום 6 באירופה, אבל אנחנו איפשהו בסביבות המקום ה-20 טיפה למעלה או למטה זה כבר אתם תחליטו. שאר המדינות שמצוינות למעלה הן נחותות מאיתנו ברמות אדירות.
אדם, לי ממש לא ברור שמכבי חיפה עוברת. אני לא יודע מאיפה הביטחון הזה שלך ושל עומר. ברור ש'על הנייר' מכבי חיפה בבית צריכה לנצח את הקבוצה הזאת, בטח לאור התוצאה היום, אבל לירן הסביר מצויין מה תמונת המצב. אם מכבי חיפה מנצחת 5-0 אז אני תמיד מוכן להודות שטעיתי, אבל מה יקרה אם הירוקים לא עולים? אף אחד היום לא ראה את המשחק וברור שפספסנו 95 אחוז ממה שקרה במגרש. אני רק מתפלל עכשיו שלפחות ONE מוכנה לעשות לנו טובה ולתת לי אפשרות בהולנד לראות את המשחק. בשבוע הבא נהיה יותר חכמים.
מכבי חיפה פייבוריטית, אין פה שום ספק. אבל אין דבר כזה "מכבי חיפה בטוח בשלב הבתים" או "מזל טוב למכבי חיפה על העפלה לשלב הבתים", זה בא רק כדי לנחס את מכבי חיפה, אין לזה משמעות מעבר לכך.
אם חיפה לא עוברת, ולא רק עוברת אלא בניצחון משכנע ובקלות אני אוכל כובע עם מלח בסדר? זה כמה שאני בטוח שחיפה תהיה בסיבוב הפלייאוף. מה שיהיה שם זה כבר הרבה מזל ודי מעבר ליכולת של מכבי חיפה, זה יותר תלוי ביריבה.
אני מאוד מאוכזב מהתוצאה. לא יודע איך המשחק התפתח ומי שלח וכו' וכו', אבל התוצאה הסופית מאכזבת, ויש לי חדשות בשבילכם - היא לא טובה. חיפה הייתה צריכה לנצח ואם לא לנצח אז לפחות לכבוש שער בחוץ ולסיים בתיקו עם שערים. התוצאה הזו מאוד שבריתית. שער מקרי שלהם בקריית אליעזר מטה את המאזניים לטובת הקזחים. אני מאוד מקווה שלא נפשל בשבוע הבא. בני יהודה ממשיכה להרשים, ניצחון מצויין ותוצאה מעולה לקראת הגומלין. בני יהודה בהחלט יכולה לעלות לשלב הבא.
הקזחים יבואו לשחק על 0:0 ולנסות איכשהו לעקוץ, אל תצפו למשהו אחר, סביר להניח שאחרי הראשון הם יצאו קדימה ויחטפו את השני והשלישי.
אתה אוהד של מכבי חיפה ולכן אתה מודאג, גם לי יש פרפרים בבטן בכל משחק שבית"ר משחקת ולא משנה מי היא היריבה. בישראל אין שום סיבה שמכבי חיפה לא תעבור, בבית שלה עם איצטדיון מלא שהיא זקוקה רק לניצחון ולא משנה בכמה.