אני ועומר מרימים ציפיות כדי שאם מכבי חיפה תודח הנפילה תהיה קשה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx על הנייר מכבי חיפה צריכה לעבור, ואם לא זאת תהיה סנסציה ענקית ולזה עומר וגם אני מתכוונים.
סוף סוף מישהו מבין אותי. אני מרים את הציפיות כי חיפה זו קבוצה שאם כבר תודח צריכה להיות מודחת בסיבוב האחרון לפני הבתים לא לפני, בטח לא על ידי הקזאחים. אם היתה מקבלת את זלצבורג הייתי מדבר אחרת אבל לא, היא קיבלה את אלופת קזחסטאן קבוצה שמעולם לא עברה סיבוב באירופה ומשחקת באירופה כולה שנה שלישית. נו מסורת נו הישגים. אגב גם המשחק של פאסוס פריירה מול זימברו קישינב לא משודר בשום ערוץ לא בפורטוגל ולא במולדובה, נתניה את לא לבד!
התכוונתי לויסלה קראקוב כמובן. סנסציה ענקית זה שקבוצה כמו רוזנבורג מודחת, קבוצה עם עבר עשיר והיסטוריה של הופעות רבות בבמה הכי גדולה, אם חיפה תודח, אף אחד באירופה לא ממש יפול מהכיסא ואף אחד לא כל כך יתייחס להדחה השולית הזאת.אז בקנה מידה ישראלי זה יעשה רעידת אדמה... נגיד... ועומר, מה הקשר ההשוואה לארסנל...? איך אתה יכול להשוות עליונות של קבוצה כמו מכבי חיפה אל מול עליונות של אחת מהטופ של אירופה? ושוב, חיפה צריכה לעבור, אבל סיכויים לתוצאה אחרת יש, ולא אפסיים.
חיפה היא עליונה לעומת אקטובה, גלנטורן ושאר הבדיחות שמשתתפות במפעל הזה. ארסנל היא עליונה לעומת שאר הסגניות שמשחקות בשלב הזה.
היא עדיפה על אתלטיקו מדריד, לא כמו גלנטורן אבל: היא עדיפה על טימיסוארה, ספרטה פראג, פאנאתנייקוס, דינאמו מוסקבה, טוונטה, סיוואספור ואנדרלכט כמו שחיפה על גלנטורן.
נגיד, ועדיין לא יכולות לקרות הפתעות? יכולות. זה דיון נטחן ומיותר. העסק פשוט- חיפה צריכה לעבור, אין שום ויכוח על כך, היא קיבלה הגרלה נוחה ואסור לה לפספס את ההזדמנות, אבך אף אחד לא מבטיח שזה יקרה.. אין בטוח בכדורגל.
נס בזה שהוא קלע נכון או נס בזה שהבקענו 3 גולים ? -- מחצית ראשונה חושך מצרים אבל מחצית שניה מצוינת , הרבה התקפות ולחץ , היה צריייך להסתיים 4 ו5 אפילו אבל השוער שלהם לקח כמה מצבים בטוחים . והתקשורת מגזימה , לא היה 500 בחיים , שער 7 היה מלא 3\4 בערך , אני לא יודע מה התכולה של היציע הזה , אבל יותר מ500 זה בטוח . לגבי השחקנים - ימפולסקי - לך כבר , לך ! למה כל מאמן מתעקש על האצן הזה למה ?! מוגרבי שנכנס מחליף במחצית היה מעולה והגיע להרבה הזדמנויות מסוכנות , שחקן ששווה להשים את העין עליו . סבע הראה ניצוצות של חלוץ טוב והגול שלו היה פשוט כזה , לעבור שחקן ולגלגל לרשת . בנוסף ריף מסיקה וחן עזרא הרבה גם הם ניצוצות , אני בעד עזרא המוכשר במקום ימפולסקי . בסך הכל , לא קבוצה כזו גרועה כמו שמנסים להציג אותה פה ובתקשורת , אבל בהחלט לא כזו שתרוץ למעלה . עם קצת שידרוגים אפשר לעשות פה משהו יפה , השאלה אם יאמר רוצה בכך , והתשובה לצערי היא כנראה שלילית . נקווה שהרוח הישראלית תוכיח שזרים בשקל לא שווים לעומת שחקנים בית רעבים . אגב, הכמות זה בגלל מחאה .
3/4 מלא זה אומר 2,500 איש. אני מקווה שלמרות המחאה אוהדי נתניה יגיעו לתמוך דווקא במשחק מול גאלאטסריי לא כל יום המועדון שלהם ישחק מול קבוצה בקליבר הזה ואני מאחל לה בהצלחה אמן שתוכיח לכולנו כאן שאנחנו טועים דווקא עם קבוצה על תארת הישראלים!
לא נס ולא נעליים. פשוט נתניה גם במתכונתה הנוכחית חזקה בכמה דרגות מעל סלימה. באשר לגלא? ייתכן מאוד שההעפלה הזו של נתניה תהיה בבחינת "מלכודת דבש". נתניה לא ערוכה ולא יכולה להתמודד עם יריבות ברמתה של גלאטאסראיי (וזה עוד לפני שדקו מצטרף). אומנם נתניה הנוכחית מזכירה לי אחד לאחד את הפועל ב"ש של תקופת רודה (ואפילו לה היה את בניון בזמנו), אבל לא רואה תסריט ש0:10 יחזור על עצמו. מה שכן, זה בהחלט הולך להיות לא נעים. אגב, רק כדי להראות שהטורקים קצת מנותקים- בכתבה על סיקור המשחק של נתניה כתבו שהוא נערך ב"שר-טוב" הלא הוא הקופסא. נו, רק שהאוטובוס של גלא לא יתבלבל. הקהל של נתניה אולי לא יגיע, אבל אני בע"ה כן.
כמה נעים להיכנס לאתר של ברט קסיאס ולראות את ישראל במקום הראשון בטבלת הדירוג השנתי. מצד שני קפריסין לא הרבה מאחורינו... לגבי נתניה - גלאטסראיי : אתם אומרים שלא יהיה 0:10? אני אומר שיהיה 0:20. אני רק מקווה שהשופט לא יעצור את המשחק באמצע בגלל חוסר ערך ספורטיבי. (אגב יש חוק לזה? אני מדבר לא על החוק היבש והמקובל שקבוצה מאבדת 5 שחקנים ואז יש ניצחון טכני, אלא על החוק בגולים. מצד שני, אם מאת'רוול ניצחה 1:8 והמשיכו לשחק עד הסיום אז מי יודע...) בני יהודה קיבלה קבוצה פורטוגלית, ואין שום סיכוי שהיא עוברת. הקבוצות הפורטוגליות, עם כל המבצעים האישיים והוירטואוזיים, הכידרורים, העקבים... חבל על הזמן. זוכרים מה בואבישטה, לייריה, ספורטינג ובנפיקה עשו לנציגות שלנו?
זה בדיוק המספר שאבא שלי נקב בו כששאלתי אותו כמה קהל הגיע. גם לפי מה שהראו בחדשות הספורט, רק מה שהמצלמה תפסה זה הרבה יותר מ-500. לא נורא. התרגלתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx הנצחון הזה שחרר אצלי הרבה לחץ. לא רציתי שהעונה האירופית תסתיים מבלי שיצא לי להגיע למשחק ולמזלי ניצחנו. אבא שלי אמר שהכניסה של פיראס מוגרבי שינתה את כל המשחק לטובתנו. לא שלפני זה המלטזים עשו משהו, אלא שאנחנו הפכנו להיות טובים הרבה יותר. לצערי, אפילו תקציר אין, ככה שאני לא יכול לראות את השערים. עכשיו צריך לעבור את הטורקים. בחייכם, קטן עלינו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אני לא הייתי מזלזל כל כך מהר בנתניה. עם כל הכבוד לעובדה שמדובר כרגע בקבוצת ישראלים נטו בלי הרבה יומרות ותקציב השנה,אלה שחקנים מקצועיים שעם משחק מאוד מבוקר ולוחמני בהחלט יכולים להקשות על גלאטאסריי ולא לצאת עם כל כך הרבה חתיכות ברשת כמו שחלק מהאנשים כאן טוענים. גאלאטסריי בעצמה לא סגורה על עצמה,רייקארד עוד לא בנה שם קבוצה לפי השאיפות שלו ואני חושב שהוא לא ייקח את נתניה במלוא הרצינות ואולי זה יהיה לעוכרו. סה"כ אין סיבה שבבית נתניה לא תצליח לגרד משהו נחמד מהטורקים כמו שעשתה טובול ההונגרית (שאני בספק עד כמה היא עולה ברמתה על נתניה) וגירדה 1-1 בבית במשחק הראשון. מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד כמה שלבים כרגע מרחיקים בין הישראליות השונות לעלייה לבתים של היורופה ליג והצ'מפיונס ליג? אני יודע שלחיפה יש עוד צמד מפגשים נגד אקטובה ואז עוד סיבוב לפני הבתים(במידה והיא כמובן עוברת את הקזחים) מה בקשר לנתניה,בני יהודה והפועל ת"א?
לכל הקבוצות נשארו 2 שלבים עד הבתים לחיפה יש את אקטובה ואז פלייאוף על העלייה לשלב הבתים כנ"ל לאירופה ליג יש שלב שלישי ואז פלייאוף לעלות לשלב הבתים וגם אני לא מבין את הזלזול הזה בנתניה והפיכתה של גלאטסראיי למעצמה. ההיסטוריה של גאלא בהחלט עשירה, אבל הקבוצה היום סיימה חמישית בליגה הטורקית יתרון נוח לגאלא על נתניה, אבל בטח לא 10-0 או 20-0