סיכום העונה האירופאית של הקבוצות הישראליות: מכבי חיפה - עברו את גלנטורן החלשה בלי הרבה בעיות 10-0, נגד אוקטובה החלשה שאני אפילו לא זוכר מאיזה מדינה היא הם די זייפו עם 0-0 בחוץ ופיגור 3-0 אחרי 15 דקות בקריית-אליעזר אבל בסופו של דבר ידעו לעלות, המשחק נגד זלצבורג באוסטריה לטעמי היה הטוב ביותר של הירוקים העונה בכל המסגרות ובארץ באמת המשחק היה לפרוטוקול כי היה ברור שמכבי חיפה לא תפסיד כאן בהפרש של 2 שערים מול קבוצה כמו זלצבורג, בשלב הבתים של ליגת האלופות קשה לי לומר שמכבי חיפה "נכשלה" כי היריבות באמת היו מהטופ של אירופה(למרות שיובנטוס השנה זוועה ובאיירן באותה תקופה לא הרשימה) אבל העניין שמכבי חיפה לא כבשה וגם בקושי הגיעה למצבים אלו דברים שבעתיד היא תשפר ולדעתי הסגל של הירוקים לא היה מספיק טוב לליגת האלופות, היה חסר עוד קשר אחורי שיודע גם להניע קדימה במקום קולמה ועוד קשר התקפי נוסף לרוטציה, אם מכבי חיפה תבנה את עצמה בעונה הבאה לליגת האלופות היא תצליח שם יותר וגם תכבוש ותשיג נקודות, השיטה של פלאטיני והעובדה שהירוקים מדורגים מבטיחה למכבי חיפה להגיע לפחות לשלב הבתים של הליגה האירופאית אם תנשור בסיבוב המוקדמות הרביעי. הפועל ת"א - עברו את גטבורג וטפליצה בקלות עם ניצחונות בחוץ ובבית הדי קשה שאליו הם הוגרלו הם ניצחו את כל הקבוצות בבלומפילד וגם הביסו את ראפיד בחוץ, אני לא חושב שהיה אפשר לבקש מהפועל ת"א יותר, גם ההפסדים מול סלטיק והמבורג בחוץ היו בהפרשים של 2 שערים למרות משחק חלק של הפועל. נגד רובין קאזאן להפועל לא באמת היה סיכוי בהתייחס לכך ששני המשחקים היו לפני ואחרי הדרבי תוך שבוע וגם שהמשחק נגד קאזאן בחוץ היה בתנאי מגרש קשים שהפועל לא התאימה את עצמם אליהם. בני יהודה - ניצלו את העובדה שבית"ר לא הורשתה לשחק השנה בליגה האירופאית ועשו קמפיין יפה מאוד, בכלל גיא לוזון מצליח עד עכשיו עם כל הקבוצות שלו באירופה והעלה כבר את מכבי פ"ת והפועל ת"א לשלב הבתים של גביע אופ"א ולא היה רחוק מלעשות את זה עם בני יהודה שעברה בקלות את היריבות מאזרבייג'אן ולטביה וגם ליישוש הפורטוגלית עם ניצחון כפול של 0-1 במשחק בעצם שכולם ציפו שבני יהודה תיפול בו, גם נגד פ.ס.וו שהיום מוליכה את הליגה ההולנדית ואתמול כמעט העיפה את המבורג החזקה הקבוצה של לוזון הייתה שווה הרבה יותר אבל נאיביות מנעה מהם להפתיע. מכבי נתניה- תיקו אפס בחוץ במלטה והפסד בסיכום של 10-1 לגלאטאסריי לא הוסיף הרבה לכבוד של מכבי נתניה שעם סגל השחקנים שעמד לרשותה באמת שלא יכלה לעשות יותר, אבל לפחות עברה סיבוב שזה מה שהקבוצה העשירה יותר של השנים האחרונות לא הצליחה לעשות.
כמו ששחמון מבהיר בעצמו, הוא שונא. הוא שונא אנשים שחצנים, הוא שונא אנשים שלא יודעים להתווכח כמו שצריך (השערה שלי? מי שלא הפועל לא יודע להתווכח כמו שצריך). כמובן שכולם צריכים לקנא באדומים, המקבילה של זאוס. שחמון רק מחזק את הדעה הדי מגובשת (כפי שניתן לראות עפ"י התגובות) שהוא די ממאיס את עצמו על הכותבים בפורום. יבוא היום והוא יבין שככה לא מתנהגים. הערה מס.2 לעתיד: "לקנאות" זו לא באמת מילה. "לקנא" כן. ועכשיו לכדורגל: הפועל ת"א, בניגוד לאופטימיים רבים (ואופטימיות זה תמיד טוב, גם כשאין סיבה) לא ברמה של קאזאן. כמובן שמזג האוויר הפך לאישיו מרכזי בטענות שהפועל הובסה בגלל הקור ברוסיה, אבל זה לא הוגן וגם מעט יהיר לטעון בבטחון כה רב שהפועל היתה יכולה לעבור את קאזאן. גם אם הפועל היתה עוברת את קאזאן זו היתה אחת מהפתעות העונה. כל הכבוד להפועל ת"א ששוב התקדמה יפה מאוד באירופה, אבל קאזאן זו באמת לא קבוצה בליגה של הפועל. אולי קל לשכוח, אבל גם קבוצות גדולות מקאזאן לא מגיעות בכל משחק באירופה כדי לתת הצגה. יש להן מטרה - לעלות שלב. יונייטד הגדולה משחקת על תוצאה, כך גם קאזאן אתמול. לקאזאן ממש לא אכפת אם אנשי הפועל, אוהדיה ואוהדי הכדורגל בארץ מרגישים פספוס. קאזאן לא פספסה והיא בשלב הבא.
גם המבורג לא ברמה של הפועל, גם סלטיק, גם צ'לסי פארמה מילאן פ.ס.ו ריינג'רס חטאפה. אז? הפועל הצליחה לנצח את כל הקבוצות האלה, חלק היא גם הצליחה לפרק, בחוץ. כדורגל זה לא מדע, אין 100%, רק אוהדי חיפה עם המציאות התבוסתנית שאומרת שאם קבוצה א' טובה מקבוצה ב', היא תנצח, על האפס. כדורגל לא עובד ככה.
APU, עוד לא הבנת שיש פער עצום בין המפעלים? קזאן לא הבהירה את זה? תשחקו ותביאו לנו כבוד בליגה אירופית, אני עדיין מעדיף לשחק בליגת האלופות. ושום דירוג כזה או אחר לא ישנה את זה. ברור שהדירוג של הפועל ת"א יהיה גבוה מזה של מכבי חיפה, כי הרי להפועל ת"א בדיוק 2 משחקים במסגרת ליגת האלופות, כולל מוקדמות. אם מכבי חיפה תכשל להגיע לשלב הבתים בליגת האלופות, אז אין ספק שצריך לעשות את כל המקסימום בליגה אירופית, כמו שגם הפועל ת"א עשתה ומגיע לה שאפו על זה. אבל אין מה לעשות, ליגת האלופות זה מפעל הרבה יותר טוב. וחבל שאופ"א רק מגדילה את הפערים ופוגעת באטרקטיביות של ליגה אירופית. לדעתי צריך לחזור לשיטת נוק אאוט בכל השלבים ולקצץ במקום אחת בליגת האלופות לכל אחת מהמדינות הראשונות וכן להעלות את המענקים בליגה אירופית.
אולי מספיק כבר עם קישור אוטומטי למכבי חיפה לכל תגובה שאינה משבחת את הפועל? אני לא אוהד מכבי חיפה, יש גם אנשים שסתם אוהבים כדורגל ומביעים דעה בלי להיות אוהד של אחת הקבוצות המדוברות. כל הכבוד להפועל שניצחו את סלטיק, המבורג וכן - גם את ראפיד וינה. אבל זה לא משנה את העובדה שקאזאן השיגה בדיוק את מה שרצתה ועלתה לשלב הבא. לרוב זהו ההבדל בין קבוצה חזקה, גדולה ומאומנת לבין קבוצה קצת פחות גדולה. כמובן שאין 100% בכדורגל, אבל גם הסטטיסטיקה בדרך כלל נוטה לכיוון החזקים, ואת זה אי אפשר להכחיש.
תמשיכו עם הגישה התבוסתנית הזאת, תמשיכו לירות לכל הכיוונים במקום לעשות דקה חושבים, ונתראה שנה הבאה, מי יודע, אולי תצליחו להשוות את השיא שלכם מהעונה.
אני אעדיף את זה על כל הקמפיין של הפועל. תקרא לזה גישה תבוסתנית. מכבי חיפה שואפת הכי גבוה שאפשר. להפועל ת"א יש תקרת בטון שנקראת מקום שני.
http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/7421.Xxx תודה לך הפועל. היו רגעים ממש מעצבנים אתמול - היה קר מאוד, הגשם לא הפסיק לרדת ורק הלך והתגבר, והפועל נתקלה ביריב קשה מאוד ואולי זו הייתה התצוגה הכי חלשה שלנו מבחינת החלק הקידמי באחד מהמשחקים העונה. אבל, אני לא מתחרט שהלכתי למשחק. הקהל(כל הכבוד לכל מי שהגיע) עודד את הקבוצה כמו שצריך וידע להודות לשחקנים שלנו על עונה מפוארת, משחקים בהם הבאנו הרבה כבוד לכדורגל הישראלי וזו אולי קלישאה, אבל זה נכון. אני גאה במה שהקבוצה שלי עשתה. ברשותכם, אני אשתמש בעוד קלישאה - 'תיקו מכובד'. לפחות לא הפסדנו גם בבלומפילד. חבל רק שהשער המאה במסגרת האירופית ייאלץ לחכות לשנה הבאה. קשה להיפרד, כי בכל משחק ומשחק נהנתי, אבל אני מקווה שתיהיה לנו סיבה לשמוח בסוף העונה הזאת. אחרי הבעיטה המצויינת של בונדר בפתיחת המשחק, חשבתי שהפועל תתחיל ליצור לחץ על קאזאן ואולי יהיה סיכוי לשער - כמובן שקאזאן לא תציג הגנה חלשה כמו מכבי, אבל בכל-זאת - חשבתי שהפועל תיצור מומנטום חיובי ולאט-לאט ניצור הזדמנויות ליד השער. בפועל - זה ממש לא היה ככה. קאזאן הייתה ראשונה לכל כדור, לא ביזבזה שום אנרגיות לחינם, והוכיחה שהיא קבוצה מאומנת שהפריסה שלה על המגרש נהדרת, וברור גם כי המאמן שלהם עשה שיעורי בית - שלושה שחקנים נצמדו לורמוט, שני הבלמים הלכו על שכטר, הופעל לחץ על ידין ושחקנים פחות טובים כמו זהבי או לאלא כן קיבלו שטחים, כי היה ברור שהם לא יוכלו לסכן את קאזאן. זהבי בכלל היה גרוע מאוד. אני עומד על כך שאם הפועל הייתה משחקת עוד 10 פעמים בקאזאן - לא בטוח שהתוצאה הייתה 3-0 ובטוח שהפועל לא הייתה נראית קטסטרופה כמו במשחק ברוסיה, אבל אין מה לעשות. בכל-מקרה, יחד עם זאת, צריך לומר את האמת - זו קבוצה הרבה יותר טובה מאיתנו, וגם מזג האוויר לא שיחק לטובתינו. היו דקות במחצית השנייה שהשחקנים התעוררו וריח של שער היה באוויר. דגלאס, שעלה גבוה מאוד ולמעשה שיחק כחלוץ, כמעט הצליח לכבוש בטאץ' נהדר, אבל לרוע המזל הכדור הלך לקורה, זהבי היה קרוב עם בעיטה מרחוק והיו עוד שני מצבים מתוך הרחבה שלא הפכו לשער. ויקטור מרעי הביא למפנה מסוים במשחק ההתקפה שלנו. אבל, כמובן שזה רחוק מאוד לעומת מה שהפועל הציגה נגד ראפיד וינה, סלטיק וגם מול המבורג. אולי ורמוט ושכטר תפסו את הראש אחרי המשחק - הרבה סקואטים הגיעו כדי לצפות בהם, והשניים לא הבריקו יותר מידי, בעיקר שכטר.
ערן, אוקיי, אבל אתה חייב להסכים איתי שההתמודדת לא הייתה מוכרעת מראש. אתה מדבר כאילו קאזאן התעללה בהפועל, אפילו המאמן שלהם אמר שזאת מחמאה ענקית לקאזאן שהצליחה לא לספוג מול הפועל (אחת הקבוצות הפוריות במפעל). כן, קאזאן קבוצה בסדר גודל מטורף, שמונים רמות מעל הפועל, כל שחקן שם יכול לשחק בהרכב. אני מסכים בכל מילה. אבל זה אומר משהו? זה מחייב משהו? התשובה היא לא. אלכס, בחייאת, חאלס.
אפו, לפני הכל - מאמנים לא תמיד אומרים מה שהם באמת חושבים. הרבה פוליטיקה ורצון טוב (או רע) מעורבים בזה. אז מאמן קאזאן אמר, אבל מאמן קאזאן ניצח והוא יכול לומר מה שהוא רוצה. אף התמודדות לא מוכרעת מראש. גם אחרי ארבעה הפסדים רצופים של מכבי חיפה בצ'מפיונס צפיתי במשחק החמישי וציפיתי לתוצאה אחרת מעוד הפסד של חיפה. כשהפועל הפסידה בסלטיק, מגרש קשה לכל הדעות, גם כן התאכזבתי כי רציתי תוצאה אחרת, וזה עוד אחרי שהיה ברור שהפועל עלתה וכביכול לא היה לה על מה לשחק. אז אני בעד קבוצות ישראליות כעקרון, גם אם הפועל היתה משחקת מול ברצלונה הייתי בעד הפועל, אבל יש משמעות לקבוצה גדולה. קבוצות גדולות יותר טובות, המסורת שלהן יותר ארוכה וגם לליגה בה הן משחקות יש משמעות. זה לא מחייב שום דבר, ואם זו היתה הגישה הכללית אז גם הפועל היתה עולה למשחק מול סלטיק ורועדת מפחד, אבל גם בארץ למדנו שאין אתגר שאינו בלתי עביר. אולי אנחנו לא מגיעים כל כך רחוק אבל לפחות מנסים. ככה זה צריך להיות, גם אם הסיכויים המוקדמים לרעתנו.
אנחנו לא מתווכחים, אנחנו מדברים על נושא מסוים ומביעים דעה. דעתי היא שהדעות שאתה מביע אינן אובייקטיביות מאחר והפועל ת"א יקרה לליבך ואתה מגן עליה בכל מצב, ולפעמים זה גורע מחשיבות הדיון ושולח אותו למקומות לא רצויים ואמוציונאלים.
תמשיך לקרוא לי "שחמון", אתה רק מוכיח את טענתי שאתה הילד הקטן כאן ולא אני, ולא אכפת לי אם אתה בן 12 או 52. אתה לא שונא אנשים שחצנים? אתה לא שונא אנשים שמכניסים לך מילים לפה? גם עם עומר אני רבתי הרבה, גם עם שי רבתי הרבה עד שעכשיו הוא יצא אהבל. רבתי פה עם עוד הרבה משתמשים, בפורום האיטלקי הרבה בשנותיי הראשונות. האנשים היחידים שעד כה הספקתי להגיד להם שהם מתווכחים כמו חבורה של מפגרים שלא יודעים להודות בטעות זה אתה, אלכס ושי. במזג אוויר חרא וכשהיה לנו בשבוע 3 משחקים+טיסה הוצאנו תיקו והגענו למצבים שלא הגעתם אליהם כל הקמפיין. אתם לא הוצאתם תיקו פעם אחת. יש פערים בין המפעלים(לא עצומים) וקאזאן קבוצה יותר טובה. אתה או אנשים אחרים(אני לא בדיוק רושם בפנקס) טענתם כאן שקאזאן קבוצה ברמה של הבית של חיפה, שהיא קבצה של ליגת האלופות. בבקשה, הוצאנו נגדיהם תיקו שאולי היה מגיע לניצחון אם הם לא היו מתגוננים ב10 שחקנים כל התקפה שלנו, הגענו ל2 אחד על אחד, בעטנו לקורה ובעטנו למשקוף. אלה דברים שלא עשיתם גם נגד הנוער של בורדו.
אז תגיעו פעם אחת לליגת האלופות ונראה מה אתם שווים. אני שמח שאתה גאה על ה - 0:0 מול רובין עם מצב וחצי כל המשחק. אבל לא חושב שנוכל לראות את זה בקרוב, סביר להניח שההשוואות האלה ימשכו גם בהמשך. כבר התרגלתי לזה שניצחונות של מכבי חיפה הם על "דייגים" והניצחונות של הפועל ת"א הם על "קבוצות פאר". זה בסדר. אני כבר לא מתייחס לזה.