הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. שלו Guest

כל הכבוד להפועל ת"א. לא נפלה מקזאן. אם הבעיטה של בונדר ושל דה-סילבה היו בפנים, עם האנרגיות המדהימות של הקהל והמוטיבציה אני מאמין שהם היו מוצאים את השלישי. חבל.
    כל הכבוד להפועל ת"א על המסע המופלא שריגש כל אוהד כדורגל בישראל. תודה לכם.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/10
  2. alexshw Member

סיכום שלי לעונה אירופית של הקבוצות הישראליות:

עונה מוצלחת, הרבה נקודות דירוג. עונה הרבה יותר טובה משתי העונות האירופאיות הקודמות.

מכבי חיפה: אף אחד לא ציפה שיעלו לשלב הבתים בליגת האלופות. מהפך מדהים מול הקזאחים, ניצחונות מצוינים על זלצבורג, שלפני המפגשים נחשבה לעדיפה(ולפחות מבחינה כלכלית היא עדיפה בהרבה). בשלב הבתים הסיפור היה שונה. היריבות היו חזקות מדי, אבל מכבי חיפה לא התפרקה והיוותה יריב קשה לכל קבוצה. גם אם זה נגמר על האפס, אני אישית לא מאוכזב. כמו כן מכבי חיפה הכניסה 60 מיליון ש"ח - סכום אדיר לכדורגל שלנו.
    הפועל ת"א: גם עשו את המקסימום, נתנו כמה הצגות בשלב הבתים בליגה אירופית, היו חסרי אונים בהמבורג וגלזגו. היו חסרי אונים לחלוטין מול קזאן, אבל עדיין הצלחה גדולה מבחינתם והרבה נקודות דירוג + הכנסה כספית נאה יחסית לליגה. בכל זאת, הקמפיןן הזה לא עולה על הקמפיין של 2001/02.
    בני יהודה: הפתיעו אותי לטובה. במיוחד בניצחונות על הקבוצה הפורטוגלית(פעם ראשונה שקבוצה ישראלית עברה קבוצה מפורטוגל). מול איינדהובן היה חסר להם נסיון.
    מכבי נתניה: עדיף שלא היו משתתפים באירופה.

3. wings Member

ראיתי את המחצית השניה וקאזאן הפתיעו אותי בחוסר היכולת שלהם להוציא מתפרצות. בקושי ניסו אפילו.
    בסוף הם גם נראו קצת עייפים. אני מניח שזה קשור לזה שהם כל כך סומכים על ההגנה שלהם שהם פשוט באו לשחק על 0-0 בלי לקחת סיכונים. כנראה גם שהם עדיין לא בכושר משחק מלא.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגמרי מסכים עם אלכס, שתי הקבוצות עשו מעל ומעבר ואני מקווה שרק נוכל להשתפר. בכיף ארצה לראות גם קבוצות ישראליות אחרות מצטרפות להצלחות האירופאיות שלנו.

רק בעיה אחת קטנה, הצלחה באירופה אומר שהקבוצות יאבדו מהר מאד את השחקנים הטובים שלה. מה יקרה אחרי העונה האירופאית של נאתכו, שכטר, דה סילבה ואחרים? העובדה שמכבי חיפה לא עשתה רושם רציני מדי בשלב הבתים של ליגת האלופות אולי תעזור לה להשאיר את רב השחקנים, אבל השמועות דיברו שאפילו פיורנטינה בעקבות ישראל זגורי...

טוב ששתי ה'אירופאיות' הצליחו, אבל מהר מאד סוכני השחקנים יתחילו לתת צלצולים לאנשים שציינתי...(ארבייטמן כבר מבוקש בבלגיה ולדעתי גם כיאל יכול בקלות לעבור לשם. את הסיפור של גולסה כולנו מכירים.)

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה עדיף? אם נצא רגע מתוך האמירות הלא מחמיאות, אירופה עשתה טוב לכמה צעירים בקבוצה ואין ספק שבעונה הבאה (והמטרה היא להגיע שוב לאירופה), אז השחקנים האלה יוכלו לעשות את הקפיצת מדרגה. סך הכל מכבי נתניה קיבלה את גלאטסריי, שגם מכבי חיפה והפועל תל אביב היו מפסידות לה במפגש כפול, כשהכסף על השולחן. בני יהודה היא דוגמא לקבוצה שבהתחלה שילמה שכר לימוד בדמות הפסדים מביכים, אך כיום המועדון הזה יודע איך להגיע למפעל אירופי. לראיה, בני יהודה הודחה מסיבות מקצועיות, לא מנטליות, כשדווקא בתחום האחרון היא שיחקה אותה.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, הפועל לא סיכנה יותר מדי את קאזאן, אבל בכל זאת הגיע ל2 מצבים לפחות שחיפה לא הגיעה אליהם כל הקמפיין שלה, כמו גם שקאזאן ביזזה המון זמן ולא נתנה למשחק להתנהל. הגענו ל2 אחד על אחד, פעם נבעט לקורה, פעם שכטר בעט לידיים של השוער וגם אחרי חצי דקה כמעט הכנסו גול והכדור פגע במשקוף. פעם הבאה ששי ואלכס שדי בטוח לא ראו את המשחק לא ייצאו מגוכחים ויעקצו את הפועל.

7. wings Member

ראיתי עכשיו תקצירים של כמה משחקים מהליגה האירופית אתמול. שווה לראות את התקציר של ספורטינג מול אברטון. אחלה תצוגה של ספורטינג, טכניקה גבוהה של שחקנים והגול השלישי זה גול שלא רואים כל יום.
    תקציר

באתר הזה יש גם תקציר של הפועל - קאזאן. זה מצחיק שבשביל לראות תקצירים של קבוצות ישראליות, באירופה או בליגה, אני צריך בד"כ לחפש בכל מיני אתרים מחו"ל.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יותר מתאים לפה

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר אמרתי שלא ראיתי את המשחק, העניין הוא שבערוץ הספורט דיווחו שבסה"כ הקבוצה שלך שחם לא ממש היתה משכנעת. מה אתה רוצה שאני אעשה? להגיד שהייתם צריכים לעלות לשלב הבא? גוטמן אמר אחרי המשחק הראשון שאילולא הקור ותנאי המגרש הפועל ת"א לא היתה מפסידה 3-0. אז הנה אתמול המשחק הסתיים בתיקו אפס.

רובין קאזאן קבוצה יותר טובה כמו שבורדו, יובנטוס וביירן מינכן הרבה יותר טובים ממכבי חיפה. זו המציאות ואני מספיק בוגר בשביל להודות בזה. מגיעים המון מחמאות לאדומים על עונה טובה מאד באירופה, אבל לא יותר מזה. בעינייך שחם מכבי חיפה תמיד תשאר קבוצה לא רצינית וזו זכותך רק תשים לב שבחודשים האחרונים עשית לעצמך שם רע בפורום כי כנראה הקנאה שלך בהשגי מכבי חיפה גורמת לך לדיעות קיצוניות מדי.

אני לא גאה במה שקבוצתי עשתה בשלב הבתים בליגת האלופות, אבל אם עקבת אחרי הקבוצות שמכבי חיפה שיחקה נגדן תראה לאן הן הגיעו באירופה...רובין קאזאן לדעתי ברמה של אותן הקבוצות וראייה האדומים גם לא כבשו נגד הרוסים. היות שכנראה קורות ומשקופים חשובים לך אז מבחינתי 'ניצחת' בדיון הזה. אני ראיתי בשלושת המשחקים הראשונים של מכבי חיפה בשלב הבתים קבוצה לגמרי לא רעה שלפחות בבורדו לא הגיעה לה להפסיד. ההפסד בבית נגד ביירן לא שיקפה את הארועים במגרש ובסה"כ נגד יובנטוס, אותה קבוצה שכרגע הדיחה את אייאקס גם לא הושפלנו.

שוב פעם, לשתי הקבוצות מגיעות המון מחמאות, כן גם להפועל ת"א, אבל משום מה אתה מתקשה לעשות את זה. זו לא הבעיה שלי.

10. riquelme1 Member

הפערים בין קזאן להפועל לא גדולים כל כך, בוודאי שיש וקזאן קבוצה טובה יותר אבל לא כזה שבמשחק נתון הפועל לא יכולה לנצח אותה. הפועל שחוקה מהדרבי, היא נתנה את כולה והיא משחקת כבר כמה שבועיים ברצף פעמיים בשבוע, אנשים לא מבינים כמה שזה קשה, הם הגשם גם הטיב עם הרוסים אבל אלה רק תירוצים.

צריך להיות גאים בהפועל ת''א על קמפיין נפלא, מקום ראשון בבית עם המבורג הגרמנית, סלטיק, תצוגות כדורגל אדירות על ראפיד וינה. אני אוהד הפועל כבר קרוב ל15 שנה, וזה הפועל ת''א הכי אטרקטיבית ואולי גם הכי מוכשרת שיצא לי לראות, עם כל הכבוד להפועל האפורה ההיא של הולמאי, אוסטריץ', פישונט, הפועל ת''א הזאת הרבה יותר כיף לראות, הרבה יותר ישראלית, אלי גוטמן פשוט מאמן נפלא.

עם לא מכבי חיפה של העונה, אין ספק בכלל שהפועל הייתה אלופה, אבל חיפה העונה קבוצה אדירה, אומרים שהליגה פח, אבל קבוצות כל כך בולטות כמו חיפה והפועל לא היה פה כבר הרבה מאוד שנים.

אי אפשר להשוות בכלל את רובין קאזאן לבורדו, יובנטוס ובאיירן מינכן, מי שרואה את בורדו העונה ועוקב אחריה בהדיקות, יודע שמדובר כיום באחת הקבוצות הטובות באירופה, אולימפייקוס לא התקרבה לשער שלה בשמחק בינהם והוא ניצחה אותה בקלות 1-0 בלי שהיוונים יעשו משהו רציני, ניצחו את באיירן פעמיים שזה הישג אדיר, מדובר פה בקבוצה סופר חזקה, באיירן הקבוצה הכי חזקה בגרמניה ואחת הטובות באירופה, ויובנטוס שהיא עדיין יובנטוס.

מכבי חיפה קיבלה בית פשוט בלתי אפשרי, ועדיין לא ביישה את המולדת, פערי הרמות היו ברורים, אבל למאת ה3-0 על באיירן, חיפה לא הושפלה אפילו פעם אחד מבית הכי קשה שהיה העונה בליגת האלופות.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפערים אולי לא גדולים, אבל הם מספיק גדולים בשביל הרוסים. העניין הוא גם איך אתה מגדיר פער איכותי? אני ראיתי עכשיו פעמיים את אייאקס מול יובנטוס. אני בכנות יכול להגיד שהפערים לא גדולים, אבל בדברים הקטנים הפערים מאד גדולים.

לדעתי הפער הכי גדול בקטע של המנטליות. הפועל ת"א, כמו גם מכבי חיפה, עדיין לרב לא מסוגלות לשחק על תוצאה. ממה שהבנתי אתמול הרוסים אתמול שיחקו על תוצאה. להפועל ת"א קבוצה באמת טובה, בטח בקנה מידה ישראלית, אבל השערים שספגה ברוסיה נבעו בעיקר מדברים קטנים. מכבי חיפה לא הושפלה באירופה, אבל ברגע שהיה צריך היריבות שלה כבשו. ברגע שהישראלים הגיעו למשל לרחבת בורדו הם החטיאו בסיטונות.

אלי גוטמן הפך היום את הפועל ת"א לקבוצה התקפית וזה אני אומר לזכותו, אבל לאט לאט אני חושב שהאדומים התחפשו לאייאקס (מבקיעה הרבה, אבל מנטלית פחות טובה מהיריבות שלה) ומכבי חיפה מצאה שותפה עם פ.ס.וו וטוונטה, קבוצות שמשום מקום יודעות לכבוש ולסגור את המשחק.

כדורגל זה לא רק להבקיע אלא גם לדעת לא לספוג ואני קיבלתי בשבוע האחרון פעמיים שיעור מאלף איך ליובנטוס יש את זה ולאייאקס לא. אז נכון סביר להניח שמבחינה השליטה בכדור הפועל ת"א לא נופלת מקאזאן, אבל בכדורגל יש יותר דברים שחשובים לקבוצה באמת מצליחה...

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק אתמול מבחינתי לא אומר כלום, ובאמת לא הפסדנו אתמול. למה הוא לא אומר כלום?
    1.מזג האוויר.
    2.הפועל שיחקה את שלושת המשחקים אולי הכי קשים שלה העונה(פרט לחיפה) ב7 ימים, כולל טיסה מרוסיה לישראל. זה נראה לך מצב אופטימלי? לדעתי הפועל טעו שלא העבירו את הביתיות, כי אם המשחק הראשון היה בשמש כשהפועל פחות עייפה זה היה נגמר טוב לדעתי.

אמנם אלו רק תירוצים, אבל תירוצים שבאת שינו את המשחק. וגם עם אלה הפועל לא נפלה ואולי אף הייתה יותר טובה מקאזאן, שכל המשחק רק ביזבזה זמן ברמה מזעזעת.

אני אמרתי שרובין קאזאן לא יותר טובה מהפועל? לדעתך אני חושב שרובין קאזאן, הקבוצה שניצחה את ברצלונה בקמפ נואו לא יותר טובה מהפועל? יש המון דברים שאני שונא, אבל אחד הבולטים זה אנשים שלא יודעים להתווכח כמו שצריך אז אומרים דברים שלא קשורים. זה כמו שאני ישאל אותך מה הצבע של הים ותענה "צפרדע".
    וכמו אלכס, במקום להודות בטעויות שלך בדיון אתה פשוט יורד לרמה של "קנאים קנאים". שחצנים כבר אמרנו? אף אחד לא מקנא בכם, ואם מישהו צריך לקנאות במישהו על המסע באירופה זה אתם בנו.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפועל ת"א הייתה אתמול די חלשה ואנמית, משהו שלא אופייני להפועל, פרט לאותו פוקס שנשלח למשקוף אחרי 40 שניות הפועל ת"א לא באמת איימה על העלייה של הרוסים, מנגד הרוסים לא ניסו באמת לתקוף ולנצח, הם שיחקו רגוע, הילוך שני כזה, גם הם הגיעו למצב אחד של בוכארוב שהחמיץ שער בטוח, אבל זה היה משחק שמהדקה ה-20 בערך הבנת שהסתיים ב- 0-0. רובין קאזאן לא מבריקה, אבל ידעה איך לנטרל לחלוטין את הפועל ת"א, פערי העוצמה בין 2 הקבוצות הם גדולים מאוד לדעתי.
    יחד עם זאת, הפועל ת"א הפסידה את המפגש הזה אך ורק בגלל תנאים שהם חד וחלק לא תנאים לשחק כדורגל, אני משוכנע במיליון אחוז שאם המשחק ברוסיה היה משוחק בתנאים קצת יותר סבירים וראויים, הפועל ת"א לא מתפרקת שם ונותנת פייט הרבה יותר הולם, המשחק ברוסיה גמר את הסיפור בתנאים שהם לא תנאים, כל קבוצה פחות טובה מקאזאן הייתה אוכלת שם 3 לפחות, זה לא כדורגל.

בסך הכל הפועל ת"א עשתה עוד קמפיין נפלא, הודחה על ידי קבוצה הרבה יותר חזקה ממנה, ושעכשיו ישברו את הראש איך הם לא מאבדים נקודות בליגה עד לסיום העונה.

14. alexshw Member

כיוון שיאמר פירק את החבילה למעשה.
    מכבי נתניה הלכה להשתתף באירופה בידיעה ברורה שתחתטוף בראש מכל קבוצה רצינית. אפילו במלטה הם לא הצליחו לנצח.
    זה קצת דמה להפועל ב"ש של 1997, שגם השתתפה באירופה אחרי מכירת חיסול.
    או קיי צריך לומר שבכל זאת נתניה התייצבה ומצליחה יפה, אבל לא כך היו פני הדברים בקיץ.

לגבי נושא הפערים בין קזאן להפועל, אז לדעתי הפערים הם לא גדולים אלא ענקיים. ב - 180 דקות מול קבוצה שאלו היו המשחקים הרשמיים הראשונים שלה מזה חודשיים וחצי, הפועל הצליחה לעשות התקפה אחת נורמלית (וגם זה אחרי שהבלם שלה עבר להתקפה) ועוד בעיטה לשום מקום שבמקרה פגעה בשחקן רוסי.
    זה הכל.

ובכלל כל 7 הקבוצות מהצ'מפיונס (8 לא יכלו לעלות כי שתיים נפגשו ביניהם) עברו לשלב הבא, מה שמצביע באופן ברור על ההבדלים בין שלב הבתים של הליגה אירופית לשלב הבתים באלופות.

15. Apu Member

תכלס, בסה"כ הפועל שוב מפתיעה באירופה ונותנת עונה מטורפת, למרות שהמשחק אתמול נתן תחושת החמצה, כי ב180 דקות בתנאים נורמלים, אני מאמין שהיה יותר סיכוי לעבור את קאזאן.
    עדיין, הפועל עונה הבאה תיהיה במקום הכי גבוהה של קבוצה ישראלית אי פעם באירופה, 71, שזה שבירת השיא של הפועל עצמה (85). חיפה לא במאה בכלל.

בהשוואה לקמפיין של חיפה, הפועל היא היחידה שעשתה הפתעה, כי העלייה של חיפה לשלב הבתים הייתה מתבקשת לאור היריבות עם שלל הדייגים שבהם, אבל בתכלס נכשלו כישלון קולוסאלי וחסר תקדים בשלב הבתים.
    בסופו של דבר, הפועל הוכיחה שהיא שם רציני באירופה, ומה שנותר זה רק לחכות לעונה הבאה, לעוד קורבנות.

הפועל ת"א 09-10 http://www.shedim.com/bb/images/smilies/red_tpump.Xxxhttp://www.shedim.com/bb/images/smilies/red_tpump.Xxx