מבחינת הפועל העונה- השמיים הם הגבול. איתרע מזלה לפגוש דווקא את קאזאן במזג אוויר מזעזע. אומנם העפלה היא משימה כמעט בלתי אפשרית- אבל אני בהחלט מצפה לשואו אדום.
לא ראיתי את המשחק הראשון ככה שאני לא מכיר את האכויות של קאזאן. אני לא רואה שום מצב בעולם שהפועל ת"א עוברת אותם, ורק בגלל העובדה שהפועל לא ממש יודעת לשמור על שער נקי. במיוחד במשחק כזה שהם חייבים לרוץ קדימה מהדקה הראשונה. בנוסף, קאזאן לפחות באלופות הוכיחה שיש לה הגנה שמסוגלת להתמודד עם כל התקפה. אמנם הם נמצאים בפגרה ובטח לא בשיא הכושר, ובטח לא ישחקו באותה מוטיבציה כמו במשחק ההוא בברצלונה, אבל עדיין. באמת שזה נגד כל הסיכויים.
במשחק הראשון הפועל ת"א היתה חלשה וקאזאן לא היתה מדהימה, אבל גם המגרש עצמו היה גרוע וזה פגע בשתי הקבוצות. בבלומפילד הפועל ת"א בהחלט מסוגלת לנצח, אך ספק אם בהפרש של ארבעה שערים. קאזאן זו לא ראפיד וינה, והם לא צריכים את המוטיבציה של המשחק מול ברצלונה כדי לעבור את הפועל ת"א, כי הם קאזאן, אלופת רוסיה, ואת זה אסור לשכוח. דרך אגב - הדירוג ה"אחר", זה של אופ"א, מתעלם מדעתו של לוזון ומדרג דווקא את הליגה הרוסית כליגה השישית בטיבה באירופה. כבוד.
האמת שאין שום מטרה למשחק הזה כי: 1. אתה לא תעבור את אוסטריה 2. אין אף מדינה מתחתיה שיכולה לעבור אותך כי כל הנציגות מתחתיך הקבוצות שלהן הודחו 3. זה לא ישנה את הפער בינך ובין המקום ה-15 (שהוא השאיפה התמידית ל-2 נציגות כמובן ומעלה שזה אומר נציגה בשלב הבתים) כי במקום הזה תהיה בשנה הבאה מדינה שיש לה נציגות, יותר נציגותמ מאיתנו, ועדיין ניצחון של הפועל לא ישפיע אפילו במהומה 4. גם להפועל זה לא משנה כי בשביל הליגה האירופאית היא תמשיך להיות מדורגת גם בשנה הבאה, גם לליגת האלופות הדירוג שלה מספיק בשביל להות מדורגת בכל השלבים.
עזבו אתכם מהקלישאות 'אם תרצו אין זו אגדה'\'בכדורגל הכל ישראלי'. קאזאן מגיעה למשחק עם מקדמה עצומה שהשיגה ברוסיה, היא רמסה את הפועל בקלות ומדובר בקבוצה ברמה גבוהה מאוד, שחקני ההגנה שלה ינתנפלו על מוליכי הכדור שלנו ולא יאפשרו להם אפילו לא מטר. קשה למחוק פיגור של 3-0 ולא משנה מי היריבה, אתה צריך שער מהיר והרבה מזל. הפועל לא מגלה יכולת הגנתית יציבה גם הרבה זמן ושער אחד של קאזאן, דבר בהחלט ריאלי לנוכח העובדה שגם היום בוחרארוב וסמאק משחקים, וגם משום שסביר להניח שהפועל תצא קדימה עם הרבה שחקנים - ייאלץ את הפועל להבקיע חמישה שערים. אני רוצה בסה"כ לנצח היום, גם אם ניצחון 1-0 מינימלי, מה שחשוב זה להחזיר את הכבוד שאבד בקאזאן(גם תנאי המגרש לא צריכים להוות תירוץ - הפועל כלל לא בעטה לשער), והכי חשוב - לסיים עונה אירופית גדולה בטעם טוב. קשה לי מאוד לחשוב על זה שזו הפעם האחרונה שלנו בבלומפילד במסגרת אירופית, שהקסם הזה פג ולא יהיו עוד רגעים מדהימים כמו השמחה אחרי הניצחון על המבורג והשגת ראשות הבית, או החמישייה נגד וינה. עונה אירופית כזאת, בה הפועל מנצחת בזכות כדורגל התקפי ופתוח, צריכה להסתיים בטעם טוב. מעניין אותי מאוד לראות כמה גדול יהיה הפער בין ההתבטאויות של השחקנים בפני התקשורת, לבין מה שיקרה על כר הדשא. כלומר - האם נראה 11 שחקנים עולים למגרש בטירוף עם הרבה אמונה כדי לעשות מאמץ להשיג תוצאה שהיא כמעט בלתי-אפשרית, או האם נראה הפועל מנומנמת שמחפשת לגנוב גול ודיי. זה בהחלט מעניין. זו אולי גם הפעם האחרונה שנראה את גילי ושכטר מתרוצצים במשחק במפעל אירופאי כשהם לובשים את החולצה של הפועל. לשניים האלו יש מוטיבצייה גבוהה מאוד היום - סקואטים יבואו לראות אותם, ונקווה שהם ירשימו - כי אם זה יקרה, לפחות נוכל להבקיע מול קאזאן. ורמוט נחבא אל הכלים במשחק ברוסיה ובדרבי מנגד הוא היה אדיר פשוט. שכטר ספק פציעה לא קלה בכתף ואני מניח שהוא יהיה מוגבל בתנועה, אבל אני מקווה שאם יגיע למצבים אז הוא יידע לנצל אותם. קנדה יעלה במקום בונדר - שינוי נכון של גוטמן כי אנחנו צריכים תמיכה התקפית של המגנים. דה-רידר שוב פצוע ולא יכלל בסגל לפי מה שקראתי בעיתון, ואם כן זה מעצבן. שבוע הוא כשיר ושבוע לא - פשוט בושה וחרפה. למרות מזג האוויר המגעיל שצפוי, השער המאוחרת והמוגזמת, ועל אף התוצאה המרגיזה, לא חשבתי אפילו לרגע להישאר בבית. יש לי כרטיס ביד ובוודאי שאגיע למגרש. כדי להודות לשחקנים על עונה אירופית נהדרת.
התקפה מחוננת, אין ספק, אבל 4-0? זה נשמע ריאלי? עם כל הרצון שהפועל ת"א אכן תעבור, זהו חלום באספמיא. אם זה יקרה כל פרשני העולם יאכלו את הכובע שלהם. זו קאזאן, לא מכבי נתניה. אני בספק אם מישהו היה טוען אותו הדבר אם מדובר היה באלופת הולנד או טורקיה, אבל רוסיה זה רחוק, לא מכירים, ואם לא מכירים אפשר לחלום.
3-0 נשמע ריאלי. 4-0 גם יכול להיות ריאלי בבלומפילד. 5-1, ראה ערך: ראפיד וינה, גם יכול להיות ריאלי. הכל ריאלי בבלומפילד. אז רובין קאזאן - סו וואט? יום טוב של הפועל והם בשלב הבא. TRUST ME
אתה יודע מה? הלוואי ואתה צודק. אשמח מאוד לראות את הפועל עולה, זו תהיה הפתעת העונה באירופה, ללא ספק. את הפסימיות אשמור לפעם אחרת. בוא נהיה עוד יותר אופטימיים: האם גם את וולפסבורג/ויאריאל אפשר לעבור?
אני לא יודע אם הפועל תל אביב תצליח לעשות את אחד המהפכים הגדולים בשנים האחרונות, אבל יש לי תחושה חזקה שהיא בטוח תגרום לכך שהמשחק יהיה מעניין ושהצופים יהיו במתח. אני משוכנע שיהיה נצחון אדום. השאלה היא רק כמה והאם זה יספיק.