הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. alexshw Member

אם תשים לב, אז אני כן פירגנתי להפועל ת"א.
    הבעיה היא באופ"א, בהחלט לא בהפועל ת"א. אפשר בהחלט לפרגן להם על ההישג.

מבחינת מכבי חיפה, בתקציב שיש לה, עשינו את שלנו באירופה. בכל מקרה לא היינו ממשיכים את העונה מעבר לדצמבר. אפשר להיות מאוכזבים מ - 0 שערים, אבל זה לא אסון.

2. ארסנל ונגר Member

למרות השנאה והגועל שאני חש כלפי המודעון הזה, שנקרא הפועל תל-אביב, אי אפשר לזלזל במסורת החיובית למדי שלו באירופה.
    לסיים מקום ראשון בבית שכולל את המבורג, סלטיק וראפיד וינה?
    זהו אחד ההישגים הכי גדולים של קבוצה ישראלית, אם לא הגדול שבהם. המנצח על התזמורת כמובן, הוא לא אחר מאשר אלי גוטמן, מאמן שאנחנו אוהדי בית"ר (בין הקהלים התובעניים בעולם) העפנו בזמן שהיינו מקום שני וחזק במרוץ האליפות, מבלי להזכיר את ההתקף לב שעבר, אי שם בשנת 2000, (אני לא מאמין שעברו 9שנים! ) בגלל המשחק ההגנתי שניסה להנחיל לנו. מוריד את הכובע בפניו, המאמן מספר אחת במדינה כיום, אולי המאמן היחיד בארץ שבאמת רואים אצל קבוצתו טביעת אצבע של מאמן.

נערך לאחרונה ב: ‏18/12/09
  3. alexshw Member

אופ"א אמורה לקדם עניין בכל טורניר שבו היא מארגנת.
    במצב הנוכחי היא מנציחה את הפערים. אגב יותר אטרקטיביות ויותר כסף, בהחלט יתרמו גם לקבוצות ישראליות שישתתפו במפעל הזה בעתיד.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא בשביל מה אתה משחק, בשביל הכסף או בשביל לנצח ולרשום הישגים? מבחינה כספית ברור שזה תורם אבל בסופו של דבר עוד 10 שנים אף אחד לא יזכור שיעקב שחר מקבל כל שנה 70 מיליון שקל אם הקבוצה שלו תיכשל שנה אחרי שנה בצ'מפיונס ותסיים אחרונה ולעומת זאת הפועל או כל קבוצה ישראלית אחרת תגיע פעם אחר פעם לשמינית גמר הליגה האירופאית ומעלה...

5. AVISEY Member

ההישג של הפועל באמת יפה מאוד , אבל שוב , זה לא לרמות את עצמך ? שקבוצות גדולות מזלזולות ובעצם מתיחסות אל המפעל הזה כל ברירת מחדל , ואנחנו בעצם מחשיבים אותו כמפעל יוקרתי , המפעל הזה מתחיל משמינית הגמר (כמו שאייל ברקו אמר, הוא אמר אפילו בנוק אווט) שבעצם באות קבוצות מליגת האלופות(!!) והופכות אותו ליותר קשה , ולא שאין שם קבוצות ברמה של האלופות כמו רומא שחייבת את הכסף הזה, אגב ראיתי כמה משחקים בליגה האירופית , והיו שם קבוצות שהן פשוט בושה לכדורגל , והאיצטדיונים היו ריקים , אכן תעודת עניות לאופ"א .

עומר לא יודע מה איתך , אבל חיפה הייתה באלופות פעמיים , פעם אחת ניצחה ניצחות גדולים(מקום שלישי חיפה סיימה ) ופעם אחת הפסידה בכל המשחקים , פעם אחת הבקיעה 12 שערים ופעם אחת לא הבקיעה בכלל , גם להפועל לא כל המשחקים היו טובים , בשנת 2007 אם אני לא טועה היא לא עברה שלב .

6. alexshw Member

משלב 32 האחרונות.

7. alexshw Member

ברור שאתה משחק עבור לנצח, ומכבי חיפה לא רצתה לקחת נקודה? רצתה.
    אבל אופ"א גם צריכה להבין שהכסף מדבר באירופה, היא לא יכול להרשות לעצמה רק להרחיב את הפערים שגם גדולים מאוד.
    שוב, אני מעלה כאן סוגיה שהיא קשורה להתנהלות של אופ"א.
    להפועל ת"א מגיע כל הכבוד. אין כאן סתירה בין הדברים.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע לגבי רוב הבתים בנוגע לבית של הפועל אני יכול להגיד שאף קבוצה לא זילזלה בשום משחק ולא עלתה עם ילדים או דברים כאלה וכל הקבוצות לקחו את כל המשחקים הכי ברצינות שאפשר. תראה זה לא סוד שהיו איצטדיונים ריקים אבל מה לעשות? אין לי ספק שכשבאו קבוצות כמו ולנסיה או אברטון או פולהאם או רומא למקומות המגרשים היו ברובים מלאים אם לא עד אפס מקום, גם תלוי מי הקבוצה, הקהל וזה לא משנה אם זה פה בארץ נע גם בהתאם להצלחות או אי ההצלחות של הקבוצה זירה המקומית וכמו כן גם בהתאם לקבוצה שאתה משחק נגדה.

אבישי הפועל של 2007 עם לוזון היתה הפועל בזיונית שעצם העפלתה לשלב הבתים היתה הפתעה, הקבוצה הזאת היתה פח וכולנו ראינו איך היא נראתה באירופה ובליגה (למרות הניצחון חוץ על חטאפה, מישהו אמר דגו?)

לעומת זאת הפועל של שום היתה קבוצה לא רעה בכלל, הקבוצה הזו של גוטמן היא הכי טובה של הפועל ב-20 השנים האחרונות וזו של קשטן היתה עם ילדותיות ותום של משחק...

9. alexshw Member

היריבות האפשריות של הפועל ת"א:
    הרטה ברלין, פולהאם, פנאתינאיקוס, קלאב ברוז', קופנהאגן, אתלטיק בילבאו, ליברפול, קאזאן, אתלטיקו מדריד, ליאז', המבורג, אייאקס, ליל, אברטון, ויאריאל, שריף/טוונטה

לדעתי קלאב ברוז'(שפגשה כבר שלוש קבוצות ישרלאיות בעבר) היא היריב הכי נוח, בתנאי ששריף לא יעלו.

10. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/6/Black354X281/151356.Xxx

מקום ראשון! בבית שכולל המבורג, ראפיד וינה וסלטיק. האדומים עושים היסטוריה ואין דרך אחרת לתאר זאת. הקטר האדום ממשיך לדהור באירופה, וזה מדהים איך כל פעם השחקנים מגיעים עם ריכוז מקסימלי ודריכות גבוהה למשחקים האלו. ההישג של הפועל עד עכשיו היה טוב מאוד, עכשיו ישנו דירוג - הציון הוא מצויין. הפועל ניצחה את אחת מהקבוצות הכי טובות באירופה מדרג ב'(הדרג שמתחת ליונייטד, ברצלונה, ריאל מדריד, צ'לסי וכו'), ומעניין מי יעיז לזלזל עכשיו במה שהאדומים עושים. זה באמת לא משנה מה יהיה מעתה והלאה, זו פשוט עונה מרגשת. הניצחון היום נכנס לרשימה המכובדת של משחקים שכוללת את התצוגות נגד וינה, הניצחון על סלטיק, הניצחון בפריז, הניצחון בחטאפה, דאבל על לוקומוטיב, ניצחון בטארדיני של פארמה, ניצחון על צ'לסי, ניצחון על מילאן ועוד. רזומה מכובד!!!

אין ספק שהיה לנו מזל היום. המחצית הראשונה של הפועל הייתה נהדרת, הנעת כדור חכמה מאוד(מי האמין שבשלב מסויים אנחנו נעשה משולשים להמבורג) וגם יציבות הגנתית, כאשר המבורג ממעטת להגיע אל השער. אך החצי השני היה סיפור אחר, כאשר המבורג כל הזמן תקפה ותקפה(גם בשל חולשה בקישור האחורי או איבודי כדור שטותיים של הפועל שנובעים מביטחון מופרז וזה מצד אחד מעולה שיש לשחקנים ביטחון והם מתמסרים בכיף, אך לעיתים נראה שאין מספיק אחריות וביקורת במשחק שלנו) ופעם היה שם אניימה עם משחק מצויין, פעם דגלאס דה סילבה שאומנם כל פעם כמעט כבש שער עצמי, אבל הרחיק כל סכנה, ופעם אחת פשוט החמצה מזעזעת של האורחים. אבל ממש לא אכפת לי, הרי בשביל לנצח קבוצות כאלו, שהפער בינך לבינם הוא גדול, צריך מזל והיום המזל היה איתנו, דבר שאי-אפשר להגיד למשל על המשחק בהמבורג במובן מסויים או ההתמודדות נגד סלטיק, ואין לי בעייה להסביר לאלו שלא הבינו.

מצחיק שאת שער הניצחון כבש דווקא יבואה, אף אחד לא ציפה ממנו. שער הניצחון הגיע דיי במקרה. גם השוער, גם הבלם וגם יבואה עצמו זייפו במהלך(הבעיטה אומנם נכנסה, אבל זה היה דרדרלה). יבואה גם היה היום מעט יותר מרוכז ונחוש, אבל זה עדיין לא זה. בהחלט יתכן שהמחיר שלו יעלה ממש טיפונת בעקבות המשחק היום, אבל השאלה האמיתית היא האם הוא ירכוש ביטחון לפחות עד אשר יעזוב את הפועל. זו בהחלט תיהיה מתנת פרידה ראויה לקבוצה - שער ניצחון כזה, אבל הייתי רוצה לראות אותו חד גם במשחקי הליגה שנותרו.

שחקן נוסף שראוי להתייחסות זהו עומרי קנדה. הוא פתח את המשחק עם טעויות קריטיות, כאשר החזיר לאניימה כדור בצורה לא טובה והוא נראה חסר ביטחון. בהגנה אחר-כך הוא גם לא הבריק, אני ספרתי לפחות פעמיים שהוא קיבל בין הרגליים והשאירו אותו מאחור דיי הרבה, אבל אם נסתכל על הצד החיובי - הוא הכניס שני כדורים טובים מאוד לרחבה ומבחינה התקפית הוא היה בסדר גמור, עזר להעביר את הזמן. צריך לקחת בחשבון שהוא שיחק נגד שחקנים טובים מאוד וגם שהוא הגיע למשחק במצב לא פשוט.

תראו, זה פשוט לא נתפס שניצחנו את המבורג למרות שרוב השחקנים לא הציגו את משחקם הרגיל(וגם הכושר הגופני העדיף של המבורג בא לידי ביטוי לקראת הסוף). אני כותב את הדברים האלו כבר כמה משחקים ברצף וזה בהחלט סימן מדאיג. בכל-מקרה, שכטר היום הציג משחק חלש והוא איכזב עם חוסר חדות לא אופייני. ביבראס התרוצץ אבל קשה להגיד שהוא הצטיין, זהבי עשה דברים יפים אבל גם היה מאלו שאיבדו הרבה מאוד כדורים בגלל חוסר אחריות, גילי נעלם על אף הבישול ועוד.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קופנהאגן, הרטה ברלין, פאנאתנייקוס, ברוז', קופנהאגן, קאזאן, ליאז', אייאקס, ליל וטוונטה. 10 קבוצות שאני חושב שהפועל מסוגלת לעבור. מכל הרשימה הזאת טוונטה, אייאקס והרטה מסתמנות כקשות ביותר אבל זה אפשרי.

שאר ה-6, אתלטיקו, פולהאם, בילבאו, ליברפול, אברטון וויאריאל לדעתי זה לא אפשרי.

12. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלוואי שאתלטיקו תבוא קרוב לבית...למרות שאנחנו נהיה האנדרדוג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

כל הכבוד להפועל !!! עשתה משהו באמת אבל באמת קשה ולא האמנתי בכלל שיסיימו במקום השלישי כשקיבלו את הבית הזה(במיוחד אחרי שראיתי את המשחק של ראפיד נגד אסטון וילה) באמת קבוצה מצוינת מאומנת חזקה טקטית ומנטאלית...נראה כמה רחוק החבורה הזאת יכולה להגיע

13. riquelme1 Member

קודם כל כל הכבוד להפועל, ניצחון על המבורג זה לא משהו שאפשר להתעלם מימנו, במיוחד שהמבורג עלו עם הרכב חזק ורצו את המקום ראשון, בסופו של דבר הפועל עלו מהמקום הראשון וסיימו קמפיין ענק.

אפשר להמשיך לחלום, בילבאו זה ממש לא בשמיים, ואתלטיקו עם איך שנראת העונה גם אפועל ניקוסייה עוברת וכמעט עברה אותה בליגת האלופות, הפועל יכולה לעבור אותה, וכמובן גם את הרטה, פאנא', ברלין, ואייאקס.

אפשר להמשיך לחלום, ובגדול.

14. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כמה שאנחנו גרועים ובעונה איומה....אני עדיין חושב שצריך לרכוש למועדון הזה כבוד ושאם הפועל תקבל אותנו היא יכולה להגיד יפה שלום לליגה האירופית

15. kfiros Member

כבוד ענק לכדורגל הישראלי. הפועל תל אביב קיבלה את הבית הקשה ביותר שיכלה לקבל. 2 קבוצות מהדרג השני באירופה ועוד קבוצה מהדרג השלישי שכולן ללא יוצא מן הכלל ביקרו בליגת האלופות בשנים האחרונות. אחרי ההגרלה כולם מיהרו להספיד את הסיכוי של הפועל תל אביב לעבור את שלב הבתים אבל האדומים נלחמו ונתנו את הכל בכל משחק..ובסופו של דבר לא רק שעלתה, גם עשתה זאת מהמקום הראשון.לא יהיה יומרני לומר שבאירופה הקבוצה לחמה ונתנה יותר מאשר בליגה. מגיע הרבה קרדיט להנהלה,המאמן והצוות המקצועי שבנו מראש קבוצה מספיק חזקה שמסוגלת להתמודד באירופה כמצופה מהמעמד. הגיע הזמן לראות קצת הצלחות באירופה אחרי העדרות ארוכה.