המקום ראשון נותן למנצחת הבית יריבה 'יותר קלה'. אם אני לא טועה המקום הראשון בכל מקרה נמנעת מהופעה כפולה מול יריבה ששיחקה בליגת האלופות... מבחינתי הפועל ת"א יכולה להפוך את הקמפיין הזה ל'היסטורי' או לרצף משחקים יפה שלא ייכנס לספרים כקמפיין הכי מוצלח של קבוצה ישראלית באירופה. בלי ניצחון על המבורג הפועל ת"א בפירוש לא עשתה הישג היסטורי! אל תשכחו שגם בסקוטלנד האדומים הפסידו...(וכמובן גם בגרמניה) אני מאחל לאדומים מחר הצלחה.
המקום הראשון יכול לגרור למפגש מול ליברפול או אתלטיקו מדריד... 8 הנושרות מליגת האלופות מתחלקות ל-2 קבוצות, ה-4 עם המאזן הטוב יותר ידורגו ראשונות יחד עם אלה שסיימו ראשונות בליגה האירופית, ה-4 האחרות ידורגו עם אלה שסיימו במקום השני. ליברפול למשל מדורגת רק בחלק השני, מה שאומר שתוגרל מול קבוצה שסיימה ראשונה. הפועל ת"א צריכה ללכת בכל הכח על ניצחון בלי לעשות חישובים, בסך הכל ב-2 הדירוגים יש קבוצות חזקות ומה שיבוא יבוא. הפועל ת"א צריכה לחשוב על האוהדים, על הכסף, על המוניטין, ואני בטוח שאף אחד שם לא מתעסק בחישובים, אין למה. הפועל ת"א נותנת לנו את ההרגשה שהיא מסוגלת להתמודד מול כל יריב, בטח בבלומפילד, בגרמניה הפועל ת"א חילקה מתנות לגרמנים, וזה עדיין נגמר בסך הכל 4-2, אני חושב שהאדומים מסוגלים בהחלט להשאיר את הנקודות בבית.
די נו, בואו נהיה רציניים. אנחנו משחקים מול הקבוצה הטובה בגרמניה. זה רוברטו בעיניי הוא לא השחקן מספר 1 של המבורג. טרוכובסקי השד המהיר בעל בעיטות התותח מפחיד אותי הרבה יותר, גם מרכוס ברג, אליה שעשה לנו טרור בגרמניה, תוסיפו אליו את פטריץ' שהוא סיוט לכל הגנה... בסיום : 2:0 להמבורג. תהיו ריאליים.
מסכים עם שער 7 אני לפחות מקווה שלא נצא מבואסים שאם נפסיד, שלפחות זה יהיה צודק לא בא לי איזה 2-1 מעצבן עם 8 חצאי מצבים כאלה
אין ספק שיהיה קשה, אך זה בהחלט אפשרי, בטח ובטח כאשר המשחק בבלומפילד. הפועל ת"א צריכה להפעיל לחץ כבר בדקות הראשונות של המשחק ולנסות לגנוב גול מהיר, אחרת ככל שהמשחק יתקדם והדקות יעברו, החוסן הפיזי והכושר הגופני של הגרמנים יכריע את גורל המשחק. גם אם ידין לא היה מוצהב, לטעמי היה צריך לפתוח עם מנטאש בקישור האחורי. הוא יותר חזק פיזית ובמשחקים מהסוג הזה, כשהיריבה היא גרמנית ועיקשת, חשוב שיהיה כח במרכז הקישור. שני שחקנים בהפועל יהיו במבחן יותר מהשאר והם: בראש ובראשונה סמואל יבואה, שאוהדי הקבוצה יקוו שהוא ישחזר במעט את יכולתו מהעונה שעברה. חלה ירידה גדולה ביכולתו של הגנאי וזה ניכר בתפוקה המאוד דלה שלו עד עתה, למשחק הזה הוא חייב להופיע. השחקן השני הוא עומרי קנדה, שיפתח בעמדת המגן הימני על חשבונו של בונדר הפצוע, פרט למבחן המקצועי, לא פחות חשוב יהיה המבחן המנטלי, נראה האם הוא יצליח להתרכז נטו בכדורגל בעקבות הפרשה שקרתה עם שאר שחקני הקבוצה, זה לא פשוט אך אם הוא מקצוען הוא יידע להתגבר על זה, את התשובה נקבל על כר הדשא החל מהשעה 20:00.
ווצ'יצ'ביץ' מעדיף לראות את המשחק בבית http://img32.imageshack.us/img32/9775/61587298.Xxx הקשר הסרבי המצויין, שמאוד רצה לשחק נגד המבורג אך לצערו הוא ייעדר כשלושה חודשים בגלל קריש דם ברגל, הגיע למתחם האימונים כדי לבקר את השחקנים, ולא הפסיק לבכות. אחרי כמה דקות הוא עזב, סיפר שכנראה לא יגיע למשחק מרוב התרגשות, ואמר בין השאר:"אני לא עומד בזה, קשה לי עם מה שקרה לי. כל-כך רציתי לשחק נגד המבורג, אבל זה נפל עליי. אני לא יכול אפילו להגיע לאימונים, זה הורג אותי. אני אפילו לא יכול להגיע הערב לבלומפילד, הלב שלי לא יעמוד בזה. אם הקהל פתאום יקרא בשמי, אני לא אדע מה קורה איתי, אז אני מעדיף לשבת בבית, אלא אם כן יקרה משהו יוצא דופן". ממש כואב הלב על ווצ'ה. הוא כאילו לא מסוגל להגיע למשחק מרוב התרגשות, הוא לא מסוגל לעכל את הגזירה - הקבוצה שלו משחקת נגד המבורג והוא לא יכול לעזור לה, הוא אפילו לא שחקן משני בהצגה הזאת. הלוואי והוא כן יגיע למגרש והקהל באמת יעודד אותו וייתן לו את כל הדחיפה. במגרש הוא נראה לעיתים לא בידיוק אדיש, אבל אחד שלא הכי מחובר מבחינה ריגשית לקבוצה או לקהל, הוא לא כמו זיטו(אוגבונה) למשל, אבל רואים כמה רגש יש לאיש הזה והוא פשוט מסתיר את הרגשות. זה מרגש לקרוא ששחקן בכה ומה שעושה את הכדורגל לספורט כל-כך יפה זה הרגש. היעדרותו הממשוכת זו מכה אדירה להפועל והלוואי והוא ימשיך בעונה הבאה, אני לא כל-כך בטוח. וסתם אוף-טופיק קל: מעניין אותי אילו אנשי כדורגל נראה הערב בבלומפילד. למשל, אם אלימלך יגיע למשחק, פישונט כפי שהבטיח, אולי מאמן הנבחרת(לבינתיים) וכו'.
המבורג עם כל הכבוד עם הראש במשחק ביום ראשון בדרבי הצפון נגד ברמן. ככה שזה יהיה אוטופי לצפות תבוסה להפועל. אני בכלל די מאמין שהפועל לא תפסיד. פקטור הביתיות יעשה את שלו!
מסכים, יתבדה מהר מאוד מי שחשב שהמבורג תעלה בכדי לנצח בכל מחיר. וזה לעד יהיה "עקב אכילס" של גביע אופ"א- שהוא תמיד יהיה בעדיפות שנייה אחרי הליגה המקומית עבור הקבוצות העשירות, הגדולות והחזקות שמשתתפות בו ובעצם מוסיפות לו עניין וזכות קיום. מגיע שאפו להפועל שהצליחה לגמור עניינים כבר אחרי 5 מחזורים ולהפוך את המשחק הערב לפרוטקול בלבד, שכרה יהיה שלא תפסיד הערב לעיני הקהל הביתי מול קבוצה די טובה.
ההרכב הצפוי אגב של המבורג: רוסט - דמל, רוזנהאל, מתייסן, אווגו - ירולים, רינקון - טרוכובסקי, יאנסן - טורון, ברג ... אני לא אתפלא אגב, אם לבדיה יחליט עוד לספסל את טרוכובסקי או יאנסן. בסוף ברג מקבל הזדמנות בהרכב הפותח. השבדי שפורח בליגה האירופית הוא שחקן ספסל בבונדסליגה.
באמת שהייתי מאמין לניצחון במידה ואביחי ידין ונמה היו היום על המגרש, אבל הם 2 השחקנים הכי חשובים מבחינתי בקבוצה, בעיקר ידין, ובלעדיהם אנחנו פשוט לא אותה קבוצה. מפחיד אותי לחשוב על האמצע היום בלי ידין.
המבורג היא אמנם אחת הקבוצות החזקות בגרמניה אבל לא הטובה שבהן, לברקוזן, שאלקה, ברמן ובאיירן שחוזרת לעצמה נראות טוב יותר ואם אני לא טועה המבורג גם מגיעה לאחר תקופה רעה שכללה לא מעט משחקים ללא ניצחון. הפועל ת"א משחקת בבית שלה וללא ספק ניצחון הוא תסריט אפשרי, כל קבוצה צריכה לשאוף לניצחון בבית שלה ולא להסתפק בהפסד מכובד ולאחר המשחק לומר שהשד אינו כל-כך גדול כמו שחשבו.
הכל זה עניין של כסף, זו הסיבה היחידה שקבוצות פחות נותנות לזה חשיבות, ברגע שתגדיל עוד את הפרסים הכספיים (למרות שזה גדל בליגה האירופאית לעומת גביע אופ"א) בצורה עוד יותר משמעותית, קבוצות יתייחסו לכל משחק בהתאם. קבוצות שמסיימות מקום ראשון: ספורטינג, רומא, גאלאטסריי, פנרבחצ'ה, שחטיור דונייצק, וורדר ברמן, פ.ס.וו, בנפיקה קבוצות שמסיימות מקום שני: הרטה ברלין, פאנאתנייקוס, פולהאם, אברטון, ברוז', אתלטיק בילבאו, קופנהאגן. זה כרגע המצב. בין הקבוצות שמסיימות במקום הראשון אני לא רואה את הפועל עוברת קבוצה כלשהי, אולי את ספורטינג או פ.ס.וו האנמיות אבל שוב עם הרבה מאוד מזל. לעומת זאת בדרג השני הפועל יכולה בהחלט לעבור את קופנהאגן, ברוז', פאנאתנייקוס וגם את הרטה ברלין שנראית על הפנים השנה וכנראה ככל שהזמן יעבור תתרכז יותר בליגה.
אלי גוטמן מצחיק אותי... הקבוצה שלו נמצאת במקום השני רחוקה נקודה אחת מהמבורג, נשאר עוד משחק אחד לסיום שלב הבתים והיריבה שהוא הולך לפגוש היום היא המבורג, ופתאום גוטמן יוצא בהצהרה שהוא שינה את החשיבה שלו ושמעכשיו הקבוצה שלו תצא קדימה ותתקיף. מעניין מה גוטמן היה אומר אם המצב היה בדיוק ההפך... ליצן.