אכן זלצבורג לא ניצחה את ראפיד וינה 1-7 כי אם את קלאג קרנטן במחזור העשירי (עכשיו ה-19). מול ראפיד וינה הם שיחקו במחזור השביעי וסיימו בתיקו 2-2 בוינה.
ההבדל בין שטורם גראץ של שנת 2000 לזה של 2002, זה בעיקר איביצה ואסטיץ'. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אפילו נויקירכנר הבקיע לרשת של שתי המועדונים הישראלים. בקיצור הפועל ת"א נכשלה איפה שמכבי חיפה הצליחה. כל היתר תירוצים. להצליח בליגה אירופית, ללא ספק קל יותר מאשר לעשות משהו בליגת האלופות, אבל אין בכלל מה להצטער על העפלה לליגת האלופות. זה הטופ, לשם צריך לשאוף, בפעם הבאה גם בסגל יותר איכותי. לא שאפשר יהיה בקלות לעלות לשמינית הגמר, אבל בהחלט ישחק כדורגל יותר טוב ואולי יזכה במקום שלישי המכובד בבית.
טבלת אירופה קבוצות ישראליות, ה-5 הראשונות. מכבי חיפה : משחקים: 84 נצחונות: 32 תיקו: 15 הפסדים: 37 הבקיעו: 114 ספגו: 117 הפועל ת"א : משחקים: 71 נצחונות: 34 תיקו: 12 הפסדים: 25 הבקיעו: 98 ספגו: 79 מכבי ת"א : משחקים: 46 נצחונות: 16 תיקו: 12 הפסדים: 18 הבקיעו: 58 ספגו: 58 בית"ר י-ם : משחקים: 38 נצחונות: 12 תיקו: 8 הפסדים: 18 הבקיעו: 55 ספגו: 75 מכבי פ"ת : משחקים: 19 נצחונות: 7 תיקו: 3 הפסדים: 9 הבקיעו: 30 ספגו: 30
לא הייתי סופר את האינטרטוטו: בלעדיו מכבי חיפה: 76 משחקים, 29 נצחונות , 15 תיקו, 32 הפסדים, 108 שערים הבקיעה, 106 ספגה הפועל ת"א: 67 משחקים, 34 נצחונות, 12 תיקו, 21 הפסדים, 97 שערים הבקיעה, 54 ספגה. *נתונים מהאתר הרשמי של אופ"א אגב האדומים שיחקו רק 2 משחקים מחוץ לגביע אופ"א/ליגה אירופית, שם יש לה בהחלט רקורד יפה. זה מסביר את ההבדל
בהחלט השורה האחרונה מסבירה הכל אני מקווה ששמעת ביום רביעי מה אבי מלר אמר על ליברפול ועל הליגה האירופאית...
אומנם ב2007/2008 ראפיד וינה הביסה את זלצבורג בתוצאה המדהימה של 0:7 כשהתארחה אצלה בקרב ראש בראש על האליפות (שיוויון נקודות ו-4 מחזורים לסיום העונה). אך בשנתיים הללו הקבוצות עברו לא מעט שינויים ובלתי ניתן להשוות בין אז להיום. הקבוצות האלו או יותר באותה הרמה, ואני די משוכנע שגם באוסטריה ישנו ויכוח דומה בין אוהדי זלצבורג לראפיד.
חחח אם באוסטריה היו קוראים את הדיון פה הם בטח היו צוחקים,אוהדי חיפה נהיו מאין אוהדים של זלצבורג ואוהדי הפועל מאין אוהדים של וינה. כולנו יודעים כבר מי יהיה בעד מי במפגש ביניהם
לא נמאס קצת הדיון למי יש יותר גדול?הפועל ת"א מייצגת אותנו בליגה האירופאית,מכבי חיפה יצגה אותנו בליגת האלופות.מה זה משנה מה יותר יוקרתי?במצב של נבחרת ישראל היום,אפילו המאזן העלוב של מכבי חיפה יצג אותנו בכבוד.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_55x50/5.Xxx הפועל תל אביב - המבורג http://images.one.co.il/images/teams/Logos_55x50/102.Xxx יום חמישי,20:00,בלומפילד. שתי הקבוצות מגיעות למשחק חשוב שעלול לקבוע איזה יריבה הם יקבלו בשלב הבא,הפסד של כל קבוצה פה יביא לה בשלב הבא קבוצה חזקה מאוד,אולי אפילו קבוצה "שנפלה" מליגת האלופות ולכן המשחק שעל פניו נראה כמו משחק לא מעניין בין שני העולות,יכול להיות חשוב ומשמעותי מאוד להמשך הדרך שלהן במפעל. לא משעמם בחלק האדום של תל אביב וחוסר השעמום או ליתר דיוק העניין יעלה לרמה חדשה ביום חמישי,המבורג הגרמנית מגיעה לבלומפילד במשחק שעל פניו נראה לא מעניין מאחר ששתי הקבוצות עלו אך מצד שני המשחק יקבע מי תסיים ראשונה בבית 3 וכנראה מי תקבל יריבה יותר קלה בהגרלה למשחקים הבאים. בהפועל לשם שינוי מגיעים למשחק אחרי מנוחה,הגשם בשבת באצטדיון בנצרת עילית חסך 90 דקות קשות על הפועל ונתן יותר זמן לנוח ולהתעסק במשחק הקרוב ואולי לא רק במשחק אלא גם בחיזוק בינואר,עומר גולן עלה כשם החזק שעומד להגיע להפועל ואולי זה ייתן עוד קצת מוטיבציה למהארן לאלא ולסמואל יבואה שעתידים לסבול מהגעת החלוץ,אחד מהשניים אמור לפתוח בחוד יחד עם שכטר וכרגע ליבואה יש יותר סיכוי לפתוח במשחק,בהפועל מקווים שהוא ייתן משחק טוב מה שיעזור למכור אותו בחלון העברות הקרוב. לא רק שהפועל תגיע למשחק אחרי מנוחה טובה היא מגיעה עם מומנטום מאוד חיובי כתוצאה מהליגה אחרי שהפועל ניצחה 6 משחקים ברציפות ולא הפסידה כבר 8 משחקים. בצד הרע,גוטמן מגיע למשחק עם הרכב לא הכי אידיאלי,אחרי הפציעה של ווצ'יצ'ביץ' גם דני בונדר נפצע וכנראה שעומרי קנדה "גיבור" הפרשה בסקוטלנד יחליף אותו מה שיגרור מבחן קל לשאר שחקני הקבוצה על איך הם יסתדרו איתו,בנוסף גם אביחי ידין ייחסר עקב צהובים ואת מקומו אמור למלא מנטשאשוילי. http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/026/954.Xxx להפועל אינטרס כפול למשחק טוב שלו,יבואה. אחרי סדרה של שמונה משחקים ללא ניצחון הגיע הניצחון החשוב מול רפיד וינה שהשלים נקמה מסויימת על התבוסה שהנחילו האוסטרים לגרמנים בסיבוב הראשון, שכן לא רק שהמבורג ניצחה את המשחק וסגרה מעגל אלא שעם הניצחון הצליחה הקבוצה מצפון גרמניה להעפיל לסיבוב הבא. כך שהמשחק מול הפועל ת"א יהיה לפרוטוקול בלבד בשביל הקבוצות, יותר נכון המטרה היחידה שקיימת במשחק הזה היא העפלה מהמקום הראשון. נראה שהניצחון על וינה שיחרר את השסתום שהעיק על המבורג בחודש האחרון, במשחק האחרון חגגה המבורג עם רבעייה ועוד במשחק חוץ על חשבונה של נירנברג. למרות שמאמן המבורג, שחקן העבר ברונו לבדיה, לא רוצה לסכן יותר מדי את השחקנים שלו בת"א הוא שואף גם בת"א להשלים ניצחון כפול על הקבוצה הישראלית, עליה יש לו רק קומפלימנטים :" הפתעת הבית, ללא שום צל של ספק. לא רק שהם העפילו לשלב הבא, גם הגיע להם לעלות, הם משחקים כדורגל נהדר, זה רק מחזק את הדיעה שאנדרדוגים יכולים מהר מאד להפוך לפיבוריטים. " לגבי המשחק ממשיך לבדיה:" אנחנו באים לנצח, כי זה דרך המועדון. מה עוד שעדיין לא שכחנו את חרפת וינה" במשחק יאלץ לבדיה לוותר לא רק על זה רוברטו וגררו הפצועים אלא גם על שחקן נבחרת בורקינה פאסו ג'ונתן פיטרוייפה. הווינגר הזריז נפצע במשחק האחרון. לעומת זאת מלדאן פטריץ' החלים לחלוטין מהפציעה שלו ויהיה כשיר להתמודדות בבלומפילד. לבדיה מתכנן לפתוח עם פטריץ' כדי לתת לו הזדמנות לחזור לפורמה שלו של לפני הפציעה. http://bp1.blogger.com/_aKiyFkrjYKc/SFjME0A0W5I/AAAAAAAAB6E/Kw1skOhc8m4/s400/pitroipa.Xxx אפקט המהירות נפגם עם הפציעה של פיטרוייפה נכתב ע"י לירן רוזנר
http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg907968.Xxx אני מאוד מתרגש לקראת המשחק מחר, זה המשחק שכיוונתי אליו כאשר עשיתי את המנוי לליגה האירופית. באמת שלא תיארתי לעצמי שיהיה מדובר בקרב על המקום הראשון. אבל, למרות שהמשחק בבית, ועד עכשיו באירופה אנחנו משחקים מעולה בבית וניצחנו את סלטיק והבסנו את ראפיד(מול גטבורג וטפליצה לא היה צורך להתאמץ, הבטחנו את ההעפלה כבר במשחק הראשון), אני חותם על תיקו בעיניים עצומות, אם אפשר אז עם שערים. למה אני כה פסימי לקראת המשחק? - ראשית, המבורג קבוצה הרבה יותר טובה מאיתנו, לפחות שתי דרגות מעל, והיא הוכיחה את זה גם במשחק החוץ, הם פתחו בסערה ולא היה לנו מה לעשות נגד זה. שנית, אני חושב שבתוך-תוכם, השחקנים כבר מסופקים ממה שהיה עד עכשיו ולא באמת נראה אותם משקיעים כמו עד עכשיו. לא זלזול, אלא סיפוק, בידיוק כמו במשחק נגד סלטיק. יכול להיות שהקהל לא יתן לשחקנים להיות שאננים וגם גוטמן יכנס לפעולה, אבל בגדול, אני צופה שכאשר מהלכים לא יצליחו, אף אחד לא באמת יתפוס את הראש, וגם הרי הפסד להמבורג זה סביר והקמפיין בגדול עד עכשיו הוא כבר הצלחה מסחררת. דבר נוסף - הפועל עולה מחר בהרכב גרוע. קודם כל, אביחין ידין ייעדר ומנטאש לא מספיק מהיר כדי למנוע מהמבורג את הנעת הכדור הנהדרת שלה. הוא גם תוקע את המשחק שלנו. גם ווצ'יצ'יביץ' ייעדר והתרומה שלו למשחק היא אדירה, גם אם לא תמיד בשערים או בישולים. ווצ'יצ'ביץ' מהווה כל הזמן אופצייה למסירה עם התנועה הבלתי-פוסקת והוא מפנה שטחים לאחרים וגם יודע לשבור לחץ בעזרת מסירה חכמה. ולכו תדעו איך עומרי קנדה יתפקד אחרי מה שקרה איתו. המשחק הזה הוא הזדמנות אחרונה של סמואל יבואה להוכיח שהוא שווה משהו. משחק טוב שלו עשוי להקפיץ את מחירו. אני חושב שגם במידה והוא ייתן משחק אחר לגמריי ממה שהורגלנו אליו בעונה הזאת, ההחלטה כבר נעשתה והוא ייחתך בינואר. אבל לפחות שיסיים את התקופה הקצרה שלו בהפועל עם טעם טוב. לפחות שירוץ ויתאבד על המגרש(הכל יחסי), זה לעיתים יותר חשוב מהיכולת עצמה. אם שחקן משקיע ולא הולך לו - זה עוד מובן. אבל אדישות ולוזריות זה בלתי-נסבל, וגם הקהל של הפועל לא סולח על דברים כאלה. אף אחד לא מצפה מיבואה לכלום. מי הוא התקווה לקראת המשחק? - כמובן שאיתי שכטר שעד עכשיו עשה בית-ספר לכל הגנה שפגש, וגם גילי ורמוט שמציג באירופה מספרים יפים - שלושה שערים וחמישה בישולים. שכטר ו-ורמוט מסוגלים לפרק כל הגנה בעזרת דריבל. אני מקווה ששכטר יסחף אחריו, הוא אחד שתמיד עולה למגרש כדי לנצח והוא מאמין. בהמבורג הוא לקח את הכדור ופשוט החליט 'טוב, נמאס מהחולשה, עכשיו אני מארגן גול' והוא בישל ליבואה כמו גדול. כמובן שמשחק גדול נגד המבורג וגם הוא יירשם בפינקס. בכל-מקרה, אי-אפשר להצליח בלי משחק הגנה טוב - דה-סילבה צריך לשחק באותה נחישות כמו נגד ראפיד. אניימה ליכלך במשחק נגד סלטיק כשספג את הבעיטה החופשית הבינונית הזאת ואני מקווה שהוא יחזיר לנו כמו בהמבורג, שם עצר פנדל ושיחק טוב. שיהיה לנו בהצלחה ושלא נעשה בושות מחר.
כל המשחק הזה יתנהל סביב מי יסיים בראשת הבית, ולדעתי? זה לא כל כך משנה עצם העובדה שבשתי הדרגים ( מי שיסיים ראשון ומי שיסיים שני ) יש קבוצות באותה הרמה פחות או יותר קבוצות אפשריות עם מסיימים במקום הראשון : מליגת האלופות:אתלתיקו מדריד, סטנדרד ליאז', רובין קאזאן, וליבפרול מהליגה האירופית: מבית 1 : המפסידה בין אייאקס לאנדרלכט מבית 2 : ולנסיה, ליל או גנואה מבית 4 : ספורטינג ליסבון, הרטה ברלין או הירנביין מבית 5 : רומא, פולהאם או באזל מבית 6 : גאלאטסארי או פנאתינאיקוס מבית 7 : ויאריאל מבית 8 : טוונטה אנסחדה או שריף טיראספול מבית 9 : אברטון מבית 10 : קלאב ברוז' או טולוז מבית 11 : ספרטה פראג או פ.צ. קופנהאגן מבית 12 : ורדר ברמן או אתלתיק בילבאו קבוצות אפשריות עם מסיימים במקום השני : מליגת האלופות: יובנטוס, וולפסבורג, אוניראה אורזיצ'ני, ומארסי מהליגה האירופית: מבית 1 : המנצחת בין אייאקס לאנדרלכט מבית 2 : ולנסיה, ליל או גנואה מבית 4 : ספורטינג ליסבון או הרטה ברלין. מבית 5 : רומא או פולהאם מבית 6 : גאלאטסארי או פנאתינאיקוס מבית 7 : זלצבורג מבית 8 : פנרבחצ'ה מבית 9 : בפניקה ליסבון מבית 10 : שחטיור דוניצק מבית 11 : פסוו מבית 12 : ורדר ברמן או אתלתיק בילבאו
מה הקטע הזה עם הדירוג? זה לא מקום ראשון מול מקום שני ומקום שני מול מקום ראשון או קבוצה שנפלה מהצ'מפיונס? אם זה דירוג, אז באמת אפי החשיבות של ראשות הבית?
אז לפי מה שאני רואה אין ממש חשיבות למי מסיימת ראשונה ומי שנייה, באמת אלו קבוצות בערך באותה רמה. חוץ מהמענק כמובן של המקום ראשון שלפי מה ששמעתי עומד על מיליון דולר.