הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. alexshw Member

גם כאן זה לא מדויק. ב - 2000 למנצחת חיכתה פיינורד. ב - 2005, תון השוויצרית, וגם כשחיכו ברסה או צ'לסי, אז לפחות הקבוצה הישראלית הייתה יכולה לעבור את הסיבוב השני ואחר כך להמשיך בגביע אופ"א.
    וגם זה לא קרה, שלא לדבר על יריבה כמו גראסהופרס, שבאמת הייתה "עבירה" לכל הדעות, וניצחון עליה היה מקנה השתתפות בשלב הבתים. כנ"ל רוזנבורג.

חוץ מזה אסור לשכוח שעצם זה של להגיע למצב של להיות מדורג זה גם ההשגים של אותו מועדון(ובמדיה מועטה הרייטינג של המדינה). מכבי חיפה יכולה להיות שוב מדורגת כל הדרך במוקדמות(אם תשמור על התואר), כי היא צברה את הדירוג שלה קודם כל.

נערך לאחרונה ב: ‏11/12/09
  2. Apu Member

מדהים אותי כמה שאתה ממעיט מערך הקבוצה שלך כדי לגרום לזה שהשפלה תראה כהישג.

השיטה הנוכחית, היא הדרך הקלה ביותר עד עכשיו להגיע לשלב הבתים. עם זה אני בטוח שאתה מסכים איתי.
    הלאה, מכבי חיפה, בשיטה הנוכחית, מקבלת קבוצות שהדירוג שלהן הוא יותר נמוך, או תכלס- קבוצות שעל הנייר חיפה צריכה לעבור. איך זה לא יתרון משמעותי? למה מהדברים שלך משתמע שאין הבדל בין ליברפול וברסה לבין זלצבורג?

3. alexshw Member

אני בסך הכל טוען שמכבי חיפה עברה במוקדמות יריב די קשה. זה שלא היינו עוברים קבוצות כמו ליברפול, זה ברור ומי כן היה עובר?
    ממעיטים בהישג של העלייה לליגת האלופות, כאילו שקבוצות אחרות בארץ מעפילות כל שני וחמישי למעמד הזה.
    אני מבין כשבאנגליה וספרד, זה בכלל לא הישג לעבור קבוצה כזו, אבל בארץ? מה קרה פתאום הפכנו לאימפריית כדורגל.
    כשהפועל ת"א נתנו שתי הצגות מול ראפיד אז כולם חגגו והיללו, אבל כשחיפה נתנה בראש לקבוצה יותר חזקה, אמרו שהם ברמה של סכנין.

4. Apu Member

עברתם יריב, שעל הנייר הייתם צריכים לעבור, עובדה שעברתם ובקלות יחסית. בשיטה הקודמת אחרי זלצבורג הייתה באה ליברפול, והייתם כנראה עפים, או בקיצור, השנה מספיק מה שבשנים קודמות לא. וזה הבדל ענק. וכנראה שבגללו כנראה שכן נתחיל לראות קבוצות ישראלית בליגת האלופות על בסיס שנתי, ואם לא זה יחשב ככישלון. כן, בשיטה הנוכחית אי-הגעה לשלב הבתים בליגת האלופות זה כישלון.

5. alexshw Member

על הנייר? על הנייר יש להם תקציב פי 5 יותר גדול מזה של מכבי חיפה.
    אני לא יודע איזה יריבה בדיוק נקבל, אבל ברור שהצפי במכבי חיפה יהיה לעבור כל יריב במוקדמות.
    אבל קודם עוד צריך לקחת אליפות בארץ. ככה שאין מה לחשוב כבר על קמפיין אירופי הבא.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ב-2003/4 חיכתה צ'לסי למכבי ת"א, ואותה לא היו עוברים במילא.
    ב-2005/6 חיכתה ת'ון השוויצרית בשלב האחרון
    ב-2007/8 חיכתה בנפיקה הפורטוגלית
    ב-2008/9 חיכתה ברצלונה...

בכל ה-4 שנפלו בסיבוב השני אולי פרט לת'ון אין מצב שקבוצה ישראלית היתה עוברת כך שבוא נגיד ככה אולי נחכסה מאיתנו הבושה לקבל תבוסות...

בקשר למכבי חיפה, אני חושב שכבר מאוס לדבר על זה אבל אם אתם מתעקשים. במוקדמות מכבי חיפה עברה את גלנטורן מצפון אירלנד, אקטובה מקזאחסטן ורד בול זלצבורג האוסטרית. בואו נסכים שגלנטורן ואקטובה זה הרפש של הרפש ועדיין עם כל הכבוד ל-3:4 על אקטובה, זה לא שהיה פה הישג גם אם מכבי חיפה פיגרה 3:0 בדקה 15, נחסכה פה בושה ועדיין חיפה היתה חייבת לעבור ולא משנה מה היתה התוצאה כך שאין פה שום הישג. בנוגע לרד בול זלצבורג, אפשר להתווכח, אתם טוענים שהיה הישג, אני טוען שרד בול זלצבורג קבוצה פח. למה אני טוען ככה? כי מספיק היה לראות את הקבוצה משחקת את שני המשחקים מול חיפה בשביל להבין שלמרות הופ סטיבנס על הקווים לא היה שם כלום, ואני מצטער מקום ראשון בליגה האירופאית עם 5 נצחונות מ-5 לא מרשימים אותי, למה? כי שתיים מהם היו על לבסקי סופיה, עוד 2 היו נגד המחליפים של המחליפים של לאציו. ועוד אחד היה על ויאריאל כשהיא היתה במשבר עמוק והיתה שקועה במקום האחרון בספרד בלי ניצחון. באף משחק של זלצבורג לא היו תנאים שווים, למה אני מתכוון תנאים שווים, אני מתכוון שהיא הגיעה למשחק והיריבה שלה הגיעה באותו מצב שלה, כך שאין פה באמת מקום להשוואה. בתאכלס כשהיא היתה אמורה להגיע במאני טיים נגד מכבי חיפה, היא נראתה גארביג'. עכשיו לכל אלו שיגידו שפיארתי את ראפיד וינה. לא לא פיארתי את ראפיד, אבל אני חושב שקבוצה שעוברת את אסטון וילה ב-2 משחקים, מנצחת את המבורג (בתנאים שווים בלי זילזול), לא מפסידה לסלטיק בחוץ, וגם במחזור האחרון יכלה לנצח בהמבורג היא קצת יותר טובה מרד בול זלצבורג ועדיין הפועל ת"א פירקה אותה פעמיים. אני לא ראיתי את חיפה מפרקת את זלצבורג בשום משחק, אלא פשוט מנצלת הגנה שבאמת היא בושה לא לליגה שלנו, ללא הצ'רקסית, אין לי ספק שאם רד בול זלצבורג היתה יודעת לעמוד הגנתית, את הצ'מפיונס חיפה היתה רואה גם השנה מהטלוויזיה, למרות השיטה של פלאטיני שמה אני יגיד עליה? היא פשוט בזויה. אתם יכולים לטעון שאלופות צריכות לשחק נגד אלופות ואולי זה נכון אז אני יגיד על זה ככה: למה שאלופת רוסיה לדוגמא תשחק בבתים ישר ואלופת ישראל לא? אם כבר עושים את זה אני חושב שכל האלופות צריכות לשחק נגד כל האלופות והסגניות נגד הסגניות ולצמצם את ליגת האלופות בכמה קבוצות, אין הצדקה ל-32 קבוצות בפורמט שכזה כי קבוצה כמו מכבי חיפה, לא שייכת לליגת האלופות, ולא תהיה שייכת גם עוד 20 שנה, וכמוה כל קבוצה ישראלית, כי לעולם לא נתייחס למפעל הזה כאל תחרות אלא כאל פרס.

בקשר לקמפיין של מכבי חיפה, בואו נגיד את האמת, היה ביזיון, היה בושה. 0 שערים 0 נקודות ומשחק בונקריסטי ב-90 אחוז מהמשחקים, ואני מבקש אל תתנו להתקפה מתפרצת של גאדיר בטורינו בדקה ה-90 לסנוור אתכם, או להתקפה של רפאלוב בבורדו בדקה ה-80 לסנוור אתכם. בכל משחק שחיפה שיחקה היא עשתה בונקר, אולי פרט למשחק בבורדו שם המשחק היה ברובו באמצע המגרש ושוב בגלל שחיפה סגרה כמו שצריך וזה יאמר לזכותה. ברמת גן מול באיירן התוצאה שיקפה וזה לא משנה באמת באיזה דקות הובקעו הגולים. בטורינו ה-1:0 ממש לא שיקף כי הכדורים שרקו ליד דוידוביץ', כנ"ל באליאנץ ארינה. בבית מול יובה ובורדו זה פשוט היה מביך 180 דקות בלי בעיטה לשער בקושי, זה מדבר בעד עצמו. לא נורא, יש קמפיינים כאלה, ויהיו קמפיינים נוספים, לצערה של מכבי חיפה ומדינת ישראל יזכרו לה את זה לעולמים וכל קבוצה נידחת מאלבניה שתעלה לצ'מפיונס ותעשה היסטוריה והתקשורת תהיה כמרקחה תגיד לעצמה: רק לא להיות כמו מכבי חיפה.

ובקשר להשוואת עם הקמפיין של הפועל ת"א, אוהדי חיפה, אל תעשו צחוק מעצמכם. המבורג קבוצת צ'מפיונס ליג לגיטימית, וסלטיק אם לא ארסנל כנראה גם היתה בצ'מפיונס ליג השנה. על ראפיד וינה תתווכחו כמה שאתם רוצים אני בכל אופן חושב שהיא טובה מרד בול זלצבורג ועדיין הפועל ת"א תוך כדי משחק התקפי ומהנה ניצחה 3 משחקים וכבשה 12 שערים. המשחק היחידי שהוא היה באסה בשבילה היה בהמבורג שם ההגנה לא באה למשחק ועדיין הם כבשו פעמיים. הפועל ת"א מצליחה בליגה האירופאית ולא בפעם הראשונה, למה? כי היא ידעה לבוא בלי לפחד ובלי לתת כבוד פשוט באו לשחק, מה שיהיה יהיה, תאכלס אף אחד לא ציפה מהפועל לצאת עם יותר מ-6 נקודות נגד ראפיד גם האופטימים שבאופטימים אבל הפועל באה עם חשיבה שנתנה לקבוצה תוספות בעוד אלישע בא למשחקים בחשיבה של הפערים גדולים (לא שזה לא נכון אבל יש דבר שנקרא פסיכולוגיה) והעיקר לא להתבזות, וככה זה נראה, מבחינה הגנתית יאמר לזכותה של חיפה שהיא לא התבזתה, ועל זה כל הכבוד, אבל חוץ מהגנה מה היה למכבי חיפה בקמפיין הזה, התשובה ברורה: כלום ושום דבר. אז היא לא קיבלה 1:5 מבאיירן מינכן רק 0:3 בבית. אז מכבי ת"א ב-2004/5 היתה בושה במשחק אחד יותר ממנה (ה-1:5, גם חיפה וגם מכבי הפסידו 3:0) ועדיין יצאה עם 4 נקודות ועם הפסדים בכבוד מול באיירן מינכן הרבה יותר חזקה בארץ ו-1:0 מול יובנטוס הרבה יותר חזקה בחוץ. היה מספיק לראות את יובה ביום שלישי רק בשביל להבין שהקבוצה הזאת לא מתקרבת ליובה של אז, וגם באיירן של היום, נראית קבוצה אנמית וחיוורת לעומת באיירן מודל 2004/5. המזל הפחות טוב של חיפה שפה אולי באמת שלושת הקבוצות היו קרובות, זה רק מראה את החולשה של הגדולות ולא את החוזק שלהם, עם כל הכבוד, אין סיבה שבורדו בכלל תהיה קרובה ביכולת שלה ליובנטוס או באיירן מינכן ועדיין מכבי חיפה ביזתה את עצמה רק בדבר אחד באימפוטנטיות שלה כשמדברים על לעבור את קו מחצית המגרש, ועם כל הכבוד ללוראן בלאן ושאר המחמיאים, אל תיקחו אותם ברצינות הם אמרו דברים במסיבת עיתונאים, וזה היה די "רשמי" בלב הוא חושב את מה שכל הישראלים חושבים, שזה בושה וגם שחיפה נראתה בושה בקמפיין הזה בכל מה שקשור ללא משחק הגנה.

מצחיק אותי גם שאוהדי חיפה אומרים לאוהדי מכבי ת"א סנטה קולומה. עם כל הכבוד לסנטה קולומה, נכון מכבי הפסידה לה וזה היה בושה וחרפה, אבל אל תשכחו שבגומלין מכבי ניצחה אותה 4:0 ועברה אותה. בסופו של דבר, את סנטה קולומה יזכרו רק בישראל לעולמים, את מכבי חיפה יזכרו בכל העולם כולו ואני לא חושב שהיה עיתון ספורט בכל העולם שפתחו אותו קוראים ולא צחקו על מכבי חיפה, וזה הביזיון האמיתי שרשום מכבי חיפה ישראל היחידה שלא כבשה ולא הוציאה נקודה בצ'מפיונס ליג מאז ומעולם ואת זה אי אפשר לשבור. סנטה קולומה? הכדורגל באנדורה יכול רק להתקדם ויום אחד הם גם ינצחו קבוצה יותר "גדולה" ממכבי ת"א וגם יעברו אותה ב-2 סיבובים וזה יהיה בושה הרבה יותר גדולה ליריבה...אבל בסדר שיהיה לאוהדי חיפה לבריאות.

הגיע הזמן שתפסיקו לדבר על הקמפיין של חיפה, די נגמר, עבר. נשאר רק הפועל ת"א באירופה והיא באמת משחקת יפה, ואומר את זה אוהד מכבי ת"א. אני מקווה שהיריבה בשלב הבא תהיה איזו יריבה גדולה, הלוואי ליברפול ובניון יבואו לפה.

7. אפי 19 Member

זלצבורג הרבה יותר טובה מראפיד וינה החלשה( ואת זה אפשר לראות גם בליגה האוסטרית). סלטיק? קבוצה חלשה יותר מראפיד וינה.
    ראפיד וינה רק לפני שנה קיבלו 7 חתיכות מזלצבור.
    מי אלה ראפיד וינה בכלל? קבוצה שלא שווה פליאוף עליון בליגת העל.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לכן ראפיד וינה מובילה את הטבלה נכון? כי היא יותר חלשב מזלצבורג. חלאס כבר עם השטויות האלה של הליגות זה לא מה שקובע...זלצבורג היתה אלופה לפני שנתיים אבל במשחק העונה קיבלה 7:0 בבית! מראפיד וינה, אז מה זה עדיין אומר שהיא היתה קבוצה יותר טובה ממנה? בולשיט.

9. alexshw Member

עומר, אתה רואה, אתה מוצא אלף סיבות ותירוצים למה זלצבורג עושים חיל בליגה אירופית, אבל ראפיד? או אה, הם ניצחו את אסטון וילה(שהתייחסה למפעל בדיוק כמו היריבות של זלצבורג), אז הם קבוצה ענקית.
    מכבי חיפה העפילה לליגת האלופות ואותי אישית אכזבה בעיקר במשחק האחרון ואולי קצת מול יובה בבית. ביתר המשחקים לא ציפיתי לכלום.
    זאת השיטה וגם איתה צריך לדעת להתמודד. נכון שלמכבי ת"א חיכתה צ'לסי אחרי ז'ילינה, אז מה? בגלל זה צריך לוותר? פה הנקודה, שמכבי חיפה עברה קבוצה יחסית טובה, והצליחה במקום שקבוצות ישראליות אחרות(וגם מכבי חיפה עצמה ובהרכב יותר טוב) נכשלה בעבר. המון פעמים קבוצות ישראליות נכשלו לעבור קבוצות כאלה וזה לא משנה מה היה מקנה להם המעבר. לכל הפחות זה היה מקנה להם המשך עונה אירופית בגביע אופ"א. מה רע בזה?

אני רק רוצה לשאול מה הרקורד של הפועל ת"א בליגת האלופות?

מי שלא מנסה לא מתאכזב ולא טועה.
    מקווה שבעונה הבאה נחזור לאותו מעמד עם סגל יותר טוב.

אני מבין את כל התקשורת ה"חוגגת" בארץ. סבבה. אין כאן הפתעה. אבל אותם קבוצות שהפרשנים האלה אוהדים, עשו במכנסיים מול קבוצות מליגה תורכית עשירית, הפסידו לקבוצות מול אנדורה או הושפלו מול דייגים.

10. אפי 19 Member

עומר, אתה משקר על עצמך, כרגיל יש לומר,
    זלצבורג היתה זאת שהביסה את ראפיד וינה.
    וזלצבורג גם האלופה ומובילת הטבלה כיום בליגה האוסטרית.

11. alexshw Member

לפני 2 עונות בהחלט ראפיד הביסה את זלצבורג 7:0 בחוץ ואף לקחה את התואר, אבל בעונה שעברה זלצבורג הראתה עליונות וגם העונה היא מקדימה את ראפיד.

12. אפי 19 Member

לא מזמן זלצבורג הביסה 7-1 את ראפיד וינה.
    או שאני טועה?

13. Igi Member

לא יהיה להפועל ת"א כ"כ רע לקבל את ליברפול, קבוצות גדולות במצב שלה(הדחה כואבת מליגת האלופות) בדר"כ מזלזלות מאד באופ"א ולנצח את ליברפול יתן להפועל אדרנלין מטורף בהמשך העונה.

14. alexshw Member

ככל הידוע לי זה היה על קבוצה במקום האחרון בטבלה. נגד ראפיד הם סיימו בתיקו

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.youtube.com/watch?v=TTZd-U_JwFM
    בתיאבון אפי. רד בול זלצבורג 0 ראפיד וינה 7. בזלצבורג...

אלכס,

אסטון וילה לא עלתה עם המחליפים של המחליפים בשום משחק נגד ראפיד בוא נתחיל מזה. בוא נתחיל מהדבר השני שהליגות גם באוסטריה וגם באנגליה היו בחיתוליהן ולא במחזור ה-8/10 כמו בספרד/איטליה ושוב אני לא אמרתי שהיא קבוצה ענקית, את זה אתה אומר, אני פשוט אומר שהיא קבוצה יותר טובה ממנה.

מה קשור בלוותר, אתה חושב שמכבי ת"א ויתרו נגד ז'ילינה? מה לעשות יש הדחות נכון שלישראליות זה קורה יותר מלמדינות אחרות (אני גם לא בטוח) אבל מצד שני אנחנו אלה שבטוחים שאנחנו עליונים עליהם. מי אמר? למה הקבוצות אצלנו יותר טובות מהקבוצות בסלובקיה? אגב ז'ילינה כמו אפואל ניקוסיה אחרי הניצחון על מכבי רק נמצאת במגמת עלייה מתמדת...אז אולי זה לא שמכבי ת"א היתה עליונה, אולי פשוט הקבוצות האלה משתפרות ואנחנו אלה שנשארים במקום, ואנחנו לא באמת יותר חזקים מהליגה בסלובקיה כמו שאבי לוזון חושב. מה רע? הלוואי כל שנה כל קבוצה ישראלית תשחק בבתים של הליגה האירופאית! הלוואי שכל קבוצה תשחק 3 שנים רצוף בבתים בליגה האירופאית ותצליח ואז בעונה הרביעית תגיע למוקדמות הצ'מפיונס אז בכלל יהיה לה קל לעלות ואני מאמין שאם רוב השחקנים יהיו גם ההישגים יהיו אחרת. אני לא בטוח שאם מכבי חיפה תהיה בשנה הבאה בצ'מפיונס ההישגים יהיו שונים, אולי 3-4 נקודות לא יותר, אלא אם יפלו בבית כמו של אוניראה ולא נראה לי שיהיה סיכוי לבית כמו של אוניראה בשנה הבאה...לא יודע למה, תחושה שלי.

בשביל שהפועל תשחק בצ'פיונס היא צריכה לקחת אליפות, בוא נתחיל מזה, כנ"ל כל קבוצה. למכבי חיפה יאמר בזכות שהיא לקחה אליפויות בצדק בעשור האחרון, 6 אליפויות בצדק גמור. בדיוק כמו שהיא הפסידה אותה למכבי ת"א היא הפסידה אותה בצדק גמור בדיוק כמו שבית"ר לקחה. מה שהקבוצות עשו במוקדמות צ'מפיונס זה על אחריותן בלבד. שטורם גראץ ששיחקה מול הפועל ת"א זו גם לא אותה שטורם גראץ ששיחקה מול חיפה, שטורם גראץ ששיחקה מול חיפה אם אתה לא זוכר, היתה קבוצה בהתפרקות כלכלית...ועדיין אני חושב שהיא היתה פייבוריטית מול חיפה והיתה צריכה לעבור אבל שוב לחיפה היתה קבוצה מיוחדת אז וכל הכבוד לה על ההישג שלה בצ'מפיונס וגם במוקדמות אז. בקשר למוקמדות של היום? זה לא היה הפתעה ואם היא היתה נכשלת ולא עולה זה היה כישלון.

גם מכבי חיפה הפסידה לאלופת איי פארו אומנם בשמחק השני אבל אף אחד לא מייחס לזה חשיבות. מכבי חיפה ניצחה במשחק הראשון 1:4. היתה בפיגור 2:0 באיי פארו על סף הדחה ובסוף זה נגמר בהפסד 3:2...כך שגם לחיפה יש את הבושות שלה, התקשורת אז פשוט לא עשתה מטעמים כמו שעושים היום מאותו הפסד מה גם שהתקשורת והאינטרנט לפני 10 שנים פלוס לא היו קיימים כמו שהם היום.

אלכס, סתכל על הטבלה של הליגה האוסטרית, ראפיד מובילה עוד 3 שבועות רד בול זלצבורג מתארחת אצלה למשחק העונה.

בקשר לסלטיק. היא וריינג'רס פשוט בושה, ביזיון מה שלא תרצו מועדונים כאלה גדולים נראים באמת כמו סנטה קולומה! כן כמו סנטה קולומה, ככה הם נראים פשוט בושה. והלוואי הלוואי הלוואי שיקבלו את עונשן ומישהי אחרת תיקח אליפות בסקוטלנד כי לא מגיע להם!