הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואטאבר, אני שומע ברוכיאן, יצחקי, גרשון ובנאדו ומבחינתי זאת אותה קבוצה. לא ממש מעניין. העניין הוא שאי אפשר לדעת מה עבר על קבוצה רק בגלל שהרבה מהשמות שאתה רואה בהרכב שלה מוכרים מעונה קודמת.

2. אלי מתחן Member

חוץ מזה שלטוטנהאם הם די עשו בי"ס ממה שראיתי ואת בארסה הגדולה הם ניצחו.
    קל מאוד לדבר על הקבוצות בלי שרואים אותם, אני את ויסלה ראיתי וכבר בטדי ראיתי שכנראה אנחנו לא נעבור אותם. 5-0 זה משפיל בכל קנה מידה אבל אני מוכן לחתום לך שהיא כנראה הקבוצה הכי חזקה מאז ליברפול שקבוצה ישראלית נאלצה לעבור.

3. riquelme1 Member

גם נומאנסיה ניצחה את בארסה הגדולה. ויסלה קרקוב היא קבוצה פלוס מינוס ברמה של זלצבורג, לא יותר.

4. alexshw Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    היא פחות טובה מרוזנבורג אפילו. לא רק מזלצבורג. התקציב שלה היה פי 3-4 קטן יותר מבית"ר.
    זה הרי בדחה שקבוצה עם תקציב של 120 מיליון ש"ח הושפלה באירופה.
    הקבוצות הפולניות לא עושות כמעט דבר באירופה(פוזנאן הגיעה לנוק אאוט בגביע אופ"א בעונה שעברה, וזה ההישג היחידי שלהם בהרבה שנים).
    אין תירוצים, בית"ר לא מסוגלת לעבור קבוצה בינונית מינוס באירופה, שלא לדבר על קבוצות יותר רציניות.

נערך לאחרונה ב: ‏11/12/09
  5. alexshw Member

אגב יש לי שאלה:
    האם אתם מכירים אתר כלשהו שבו יש נתונים על המרחקים שהשחקנים רצו בליגת האלופות?

6. קטלוני Member

תנסה באתר אופ"א.

7. ofiry15 Member

אין מה לצפות מקבוצה ששמים עליה בעונה אחת 120 מיליון. מה שבית"ר עשו זה פשוט טימטום. גם 50 מיליון שקל היו מספיקים לעונה הראשונה.
    אם טייקון נכנס לקבוצה ישראלית ורוצה להשפיע עליה הוא חייב לקחת בחשבון שזה יקח לו לפחות 3-4 עונות עד שיהיו תוצאות באמת יפות.

בגלל זה כל הכבוד ליעקב שחר, מה שהוא עשה למכבי חיפה זה פשוט עבודה מעולה. קחו את מכבי חיפה לפני 12-13 שנה, סתם עוד קבוצה כמו הפועל ב"ש שזכו באליפות פעם בהיסטוריה שלהם, ותוך זמן קצר וניהול נכון מאוד הם הפכו לקבוצה הישראלית הכי אירופית שיש לנו.

ובגלל זה גם חשוב מאוד לקבוצות ישראליות כל עונה להגיע כמה רחוק שאפשר באירופה זאת דרך הכנסה מצויינת. מכבי חיפה הרוויחה 60-70 מיליון שקל, זה מטורף זה התקציב של כל הליגה הלאומית ביחד.
    וגם הפועל ת"א הרוויחו סכום יפה מאוד של כ-15 מיליון שקלים מהעונה האירופית עד כה. ועם בני יהודה היתה עוברת ומגיעה לשלב הבתים, היו להם הכנסות דומות, וחבל שלא עברו.

אם באמת קבוצות ישראליות ימשיכו להתקדם באירופה זאת דרך הכנסה מצויינת מה שסוף סוף יפתח את הדרך לעלית הרמה פה בארץ. ולא שיבוא לו יום אחד איזה "אלכסנדר גורחיבציץ" אוליגרך מרוסיה, וישים 200 מיליון שקל ויצפה להגיע עד לרבע גמר ליגת אלופות.

8. alexshw Member

מצאתי, תודה, אבל צריך לחפש טוב טוב

9. Don Joan Roman Member

כל ההשוואות הללו הן מיותרות, אני בספק רב אם מכבי חיפה הייתה פוגשת את ויסלה קראקוב בכושר שהם פגשו את בית"ר היא גם הייתה עוברת אותה כמו שאני בספק רב שאם בית"ר הייתה מגיעה למשחקים מול זלצבורג היא הייתה עושה את זה.

הרבה בכדורגל האירופאי זה ההכנה לפניי המשחק, בבית"ר תמיד מחפפים בדברים האלה, טיסה לפולין אמורה לקחת 4 שעות גג, לנו זה לקח עשר שעות ובדרך היו כיסי אוויר, תאונות בוינה, בעיות עם הרכבת וואט אבר וגם זה משפיע.

10. Apu Member

ואו, כמה שאתה טיפש. הבנת הנקרא של ילד בן 13.
    דיברתי על הפורמט של ליגת האלופות, שסולל דרך מאוד קלה למי שמדורג בה לשלב הבתים. וכן, גם האלופה של שנה הבאה אם תיהיה מדורגת כנראה תשתתף בשלב הבתים.
    ושים לב שהיחיד פה שמנסה להשוות בין הפועל וחיפה זה אתה. אני מדבר פה נטו על חיפה.

11. Igi Member

בפעם הבאה במקום להשתמש בשפה הכ"כ נאורה שלך, תנסה להשתמש בשכל, כי אם היית עושה זאת, היית מבין שהוא התכוון בדיוק לאותו הדבר- הנבואות שלך לגבי עתידן של האלופות הישראליות בליגת האלופות. תשאל את בית"ר שהייתה כ"כ בטוחה שהיא תארח את מסי בארץ ובסוף כולנו יודעים מה קרה, לא כל דבר הוא מובן מאליו.

12. Apu Member

שוב, כאילו לא מספיק שכתבתי פעמיים ואפילו הדגשתי את המילה "כנראה", אתה מדבר כאילו אני מבטיח דברים.
    והאנלוגיה לבית"ר פשוט לא נכונה.

13. Igi Member

היא כן. אומנם השיטה החדשה הופכת את הדרך ליותר קלה, אבל כמו שבית"ר הפסידה לקראקוב למרות שהרבה אנשים היו בטוחים על ההפך, שום דבר לא מובן לאליו ואתה לא יכול לנבא את העתיד.

14. alexshw Member

להמעיט בהישג של העפלה לשלב הבתים בליגת האלופות, בגלל שהקבוצה הישראלית לא פגשה את ליברפול או ולנסיה, זה פשוט להגיד שבישראל המציאו את הכדורגל.
    בואו תראו איזה קבוצות מנעו מהאלופה הישראלית, העפלה לשלב הבתים בליגת האלופות(או אפילו להתקדם לסיבוב בו אפשר להתמודד על זה):

1992/93 - ברוז'
    1993/94 - לך פוזנאן בסיבוב השני
    1994/95 - קאזינו זלצבורג
    1995/96 - גראסהופרס
    1996/97 - פנרבחצ'ה
    1997/98 - ספורטינג ליסבון
    1998/99 - בנפיקה
    1999/00 - ולנסיה
    2000/01 - שטורם גראץ בסיבוב השני
    2001/02 - הפאקס, אבל את ליברפול לא היינו עוברים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    2003/04 - ז'ילינה בסיבוב השני
    2004/05 - רוזנבורג, מכבי ת"א עברה את פאוק
    2005/06 - מאלמו בסיבוב השני
    2006/07 - ליברפול
    2007/08 - קופנהאגן בסיבוב שני
    2008/09 - ויסלה קראקוב בסיבוב שני

אז האם באמת הקבוצות הישראליות נכשלו רק כשהייתה מולם יריבה "בלתי עבירה"? ממש לא. המון כשלונות גם מול קבוצות בינוניות מאוד.

ככה שחברים, שום דבר לא אמור להיות מובן מאליו ביחס לקבוצה ישראלית, גם אם קוראים לה מכבי חיפה.
    את הכדורגל לא המציאו לא בכמרל, לא בטדי ולא בבלומפילד.

15. Apu Member

הרשימה רק מראה את מה שאני אומר, שים לב שרוב מוחלט מהקבוצות שברשימה הדיחה קבוצה ישראלית בסיבוב השני(!), ז"א שגם אם היא הייתה עוברת שלב, עדיין הייתה מחכה לה קבוצה הרבה יותר קשה. בשיטה החדשה אין מצב כזה ואתה מקבל קבוצות מצחיקות עד בינוניות.
    אף אחד לא מבטיח כלום, אבל רוב הסיכויים שהאלופה השנה תשתתף בשלב הבתים.