בבקשה, בוא תסביר לי מה הקשר. עזוב את זה שאין מה לגמד כי אין שום הישג, כולה הבאתי כתבה שהצחיקה אותי לא קשור בכלל לפאדיחות שעשיתם לעצמכם ולישראל.
מה יש פה להסביר?לא ברור לך הקשר?כי אם לא ברור לך אז זה באמת שאני לא יכול להסביר לך על גבי הפורום,צריך בדידים או בובות בשביל זה ואין לי כח באמת לצלם וידאו ולהעלות את זה ליוטיוב עכשיו. מעניין מאוד שאוהד הפועל שכל הזמן מבסוט מההישגים שלנו פתאום מוצא כתבה שמצחיקה אותו וגורמת לו אושר ובמקרה..היא קשורה למכבי חיפה,במקרה כמובן..
מה אני יגיד לך, כבר מיום שלישי ראיתי שהכישלון שלכם הביא אתכם לרמות התגוננות קשות, התגובות האחרונות שלך זה כבר השיא.
מה שהוא רוצה להגיד זה שבגלל ההגרלה הקלה השנה חיפה עלתה לליגת האלופות ולכן זה לא כזה ביג דיל. עם כל שנה האלופה תקבל קבוצות כמו אוקטבה אז נתחיל לראות קבוצות ישראליות פעם ב-2-3 עונות בליגת האלופות. וזה שיצאתם עם תבוסה לכל החיים משם רק מראה שהגעתם לשם בגלל קלות היתר של המוקדמות. אני רוצה לראות את חיפה עוברת קבוצה ברמה של מארסיי, ליברפול, שטוטגרט, אתלתיקו מדריד וכאלה בשביל להעפיל לליגת האלופות. ההגרלה החדשה רק מקלה על קבוצות חלשות להיכנס למפעיל וזה בגלל שפלטיני רצה עוד 4 קבוצות טובות בליגה האירופית.
כן הבנתי את זה,אבל הוא וגם אתה מזלזלים בהרגלה וכרגיל מזכירים את אקטובה ולא את זלצבורג,אתם שוכחים שגם ליגת האלופות הייתה בלי השיטה של פלאטיני עברנו הגרלה דומה וגם שם נפגשנו עם קבוצה אוסטרית. אני די בטוח שלא כל שנה קבוצה ישראלית תעלה לליגת האלופות,הניצחון על זלצבורג היה מאוד מכובד והיה גם הפתעה בסך הכל,אני די בטוח שבאירופה לא הימרו עלינו לפני צמד המשחקים מול זלצבורג. אתה רוצה להגיד לי שאתה יודע ששנה הבאה תהיה לנו נציגה בליגת האלופות?כי כעיקרון זה מה שאבו אמר.
אי אפשר לדעת כלום בוודאות אבל כן, אם חיפה או הפועל יעלו בשנה הבאה הן יהיו מדורגות וזה אומר שסביר להניח שתהיה ישראלית.
מזלזלים בזלצבורג( שהיא עולה ב-2 דרגות על ראפיד וינה החלשה), וחוגגים ניצחון על ראפיד וינה, פאתטים כבר אמרנו? אדומים נחותים, תעברו את החצי בקריית אליעזר, אחרי זה תצאו מהחורים.
וגם הפועל ת"א יכולה לעלות מהמקום הראשון,אז מה?זה הופך אותה לקבוצה לליגת האלופות? אוהדי מכבי חיפה יכולים לא להודות בזה,אבל את העלייה לליגת האלופות היא גם בזכות פלאטיני והשיטה החדשה.אי אפשר להשוות את רד בול זלצבורג וליברפול שמולם שיחקה מכבי חיפה בקמפיין שלפני הקמפיין הזה,ולא משנה עד כמה ליברפול הייתה גרועה באותה תקופה,אי אפשר להשוות אפילו.
ברור שהשיטה של פלאטיני הקלה עלינו מאוד,אבל אל תשכח שכבר עלינו גם בלי השיטה ואל תשכח שעלינו אז גם קיבלנו קבוצה אוסטרית ועוד פעם יש הבדל בין להגיד את זה שהשיטה הקלה עלינו ואולי אפילו הקלה עלינו משמעותית לבין להגיד שכבר שנה שעברה היה ברור שנהיה בליגת האלופות.
כישלון הוא לא לעשות את מה שאתה שווה. מה שמכבי חיפה עשתה הוא מאוד לא נעים כי זה רע מאוד להפוך לשורה סטטיסטית שלילית שלא תימחק לעולם, אבל בסופו של דבר מכבי חיפה לא היתה שווה יותר. בסדר, בוודאי שהיא לא היתה צריכה לסיים ללא שערי זכות. בוודאי שבדרך כלל מצפים מקבוצה להשיג איזו נקודה לרפואה גם מבית כזה וזה בדרך כלל קורה - אבל לפעמים לא. דברצן לא עשתה את זה העונה, ודברים כאלה קרו גם בעבר לקבוצות בסדר הגודל החיפאי. בסופו של דבר חיפה לא נבנתה לליגת האלופות כמו הקבוצה הקודמת, היא אולי קיוותה אבל לא ממש ציפתה להגיע לשם. אנשים מדברים על כך ששחר היה צריך לפתוח את הכיס, אבל אם הוא היה משקיע סכום גבוה בשחקן - בהנחה שאפשר היה למצוא מישהו באמת איכותי ושגם רוצה להגיע, הרי זה היה בימים האחרונים של חלון ההעברות - מה היה קורה אם חיפה היתה מסיימת בתוצאות דומות? אם נגיד משיגה נקודה ושני שערים? היו אומרים ששחר פראייר ובזבז כסף, שהוא טיפש כי הוא לקח קבוצה שהתחברה ממש טוב בפתיחת העונה ופגע בו עם תוספת של שם גדול. לא נעים, לא נורא. בסופו של דבר, חרף העיוות הסטטיסטי, מכבי חיפה רק תרוויח מההופעה הזאת. במידה רבה, אולי גם יותר מאשר ב-2002, שהיוותה שיאה של אותה קבוצה ובעקבותיה באה ירידה.
ופעם משהו אמר משהו על העלייה הקודמת שלכם? גם אוהדי הפועל לא אמרו מילה על זה שעליתם, עד שהתחלתם להתנסות מעלינו.
עם כל הכבוד וההערכה למכבי חיפה ולהפועל ת"א, אני לא מבין על מה הוויכוח הגדול. הקבוצות האלו לא עשו משהו יוצא דופן ששווה דיון מי הביא יותר כבוד ומי הגיע יותר רחוק. חיפה הגיעה פעמיים להישג פנטסטי בדמות צמד הופעות במסגרת הכי יוקרתית ועליונה באירופה, כשהגרלות סללו לה את הדרך (נגד יריבות מעט יותר טובות במוקדמות- זה נגמר במפח). הפועל אמנם הגיעה לרבע גמר אופ"א, אך זהו טורניר משני שלא לחינם עבר מספר גלגולים בשנים האחרונות, ומפעל שידע ויודע בכל עונה סינדרלה חדשה שמגיעה לשלבים האחרונים במפעל.
אמיר אני כל כך מסכים איתך אגב,אני לא זוכר מי בתקשורת אמר את זה,אבל הוא אמר שלחיפה היו שני אופציות,אחת להודות בזה שהם טיפשים שלא עשו חיזוק ובגלל זה הקמפיין הלא מוצלח הזה והאפשרות השנייה היא להודות שהם נכנסו לקמפיין בלי ציפיות,בלי מטרות ובגלל זה הם לא עשו חיזוק - שזה בדיוק מה שקרה,שחר אמר שהוא לא מתכוון להוציא כסף על שחקנים שלא בטוח יעזרו ואלישע לוי הוסיף על כך כשהוא אמר שהוא רוצה לתת קרדיט לשחקנים שהביאו אותו לליגת האלופות ולא רוצה להביא סתם שחקנים שלא בטוח יהיו יותר טובים אבל יקחו לאלה שעשו את העבודה הטובה את המקום.
ברור שזה המצב, אף שחקן שתביא בכסף שנכנס לחיפה לא מסוגל לשנות את המאזן כוחות בינה לבין היריבות שלה השנה. להבקיע גול היא יכלה גם בהרכב הזה, לא יצא לה ולכן זה כישלון. בית"ר עם שחקנים כמו בואטנג ופרננדז לא הייתה קרובה לרמה הזאת.
ויסלה קראקוב וקופנהאגן היו קבוצות טובות מאיתנו אמנם לא בהרבה אבל עדיין טובות יותר, וגם אם בית"ר הייתה עוברת אותם בנפיקה וברצלונה חיכו מעבר לפינה. לפעמים צריך את המזל כדי לקבל קבוצות כמו אקטובה, הלסינקי, זלצבורג ופאוק סלוניקי כדי לעלות לליגת האלופות כי אין לישראל אף סיכוי להעלות קבוצה לליגת האלופות אחרי התמודדות עם קבוצה ברמה של ליגת אלופות.