הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא ראיתי שנייה של המשחק כי אני עוקב אחרי אייאקס, אבל דור "זה לא היום שלנו"? האם זה אולי בגלל היריבה שלא דומה לקבוצה אוסטרית לא ממש חזקה? עם כל הכבוד להשגים של הקבוצה שלך, ואתה יודע שאני באירופה בעדכם, בגרמניה זה גם "לא היה היום שלכם" והנה עכשיו בסלטיק אתם שוב בפיגור. האם אולי הפועל ת"א חזרה קצת למציאות האמיתית שלנו?

בס"כ סלטיק בבית קבוצה קשה לחצי אירופה, לכן זאת לא בושה לצאת משם ללא נקודות, אבל אחרי שהתקשורת כבר כמעט בפה אחד הכתירה את הפועל "כאירופאית הכי טובה אי פעם" אני הייתי מצפה למינימום נקודה. אני אומר את זה מתוך חיבה ולא בשביל להיות קטנוני.

אני מקווה שתתעשתו במחצית השנייה ותחזרו הביתה לפחות עם נקודה.

2. Raulito Madridista

שי,
    כל ההודעה שלך היא קינאה אחת גדולה על זה שלאוהדי הפועל יהיה חורף חם באירופה ולכם...נגיד את זה בעדינות - פשוט לא. המבורג ניצחו אותנו בקלות בגרמניה כי הם באו בתנופה אדירה ולחצו אותנו מהרגע הראשון. באיירן מנגד שיחקה נגד חיפה בחצי הילוך ובכל-זאת חיפה הובסה 3-0. למשחק בגרמניה הם הגיעו עוד יותר חסרי ביטחון, זו הייתה באיירן מינכן הכי עלובה שראיתי בעשור האחרון. ואנחנו טרם שיחקנו נגד המבורג בבית, בהחלט אפשרי שנשיג תיקו. תעשה לי טובה ואפילו אל תנסה בכלל להוריד מגודל ההישג שלנו. גם במשחקים חלשים, הפועל כן יוצרת מצבים ומוכיחה שיש לה התקפה.

ממשיכים קדימה

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg905620.Xxx

טוב שנגמר ככה, רק זה היה חסר לי - ששחקני ההגנה עולים קדימה בחוסר אחריות ושסלטיק תבקיע את השלישי, ואז זו תוצאה כבר לא נעימה וכאילנו 'הובסנו'. מדהים איך הפועל חייבת לקבל את הגול השני, בידיוק כמו בהמבורג או נגד חיפה בבלומפילד, וזה מתסכל שהגול הסתמי הזה הגיע(אניימה אשם) דווקא בדקות טובות שלנו, בהן הגענו למצבי הבקעה גם בזכות משחק קבוצתי וגם בשל טעויות של הגנת סלטיק. מה שכן, השחקנים חששו לבעוט היום. ווצ'יצ'ביץ' הכין לא טוב לשכטר, דגלאס כידרר פעם אחת מיותרת ועוד. ערן זהבי אולי לא הכי אינטיליגנטי, אבל לפחות הוא לא חושש ללכת על בעיטה. קשה להבקיע גול אם אתה לא בועט לשער. אי-אפשר בכל משחק להיכנס עם הכדור לשער או לעשות דאבל-פסים אלגנטים. לא היינו היום מספיק קילרים. אולי בן-דיין, שכטר וגילי היו קרובים ליכולת הרגילה שלהם. דדי היה אחראי וניסה לתרום להתקפה בחצי הראשון, ושכטר וגילי עברו את שחקני סלטיק כאילו הם מגנים חלשים בליגת העל. גוטמן עשה מעל ומעבר עם החילופים ההתקפיים שלו ואי-אפשר גם לבוא לשחקנים בטענות, הם ניסו. חבל מאוד שהיום לא קפצתי, הרי לא הבקענו, אבל היה צפוי שזה יקרה מתישהו. אי-אפשר לחורר רשתות בכל שבוע, ונסתפק גם במקום השני בבית. צפוי לנו חורף חם(עוד עונה אירופית נכנסת לסטט') ואיזה כיף שהמשחק מול המבורג יהיה לפרוטוקול בלבד.

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/09
  3. דקו Member

יש הרבה בלופים בחיים
    לבלוף אחד בחיים קוראים לו הגנה של הפועל ת''א
    גוטמן חייב להתחיל לחשוב להביא בלם במקום באדיר עם הוא רוצה לעבור תשלב הבא
    אחרת הוא ימשיך לספוג גולים כמו מול המבורג וסלטיק.

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב שי, בפעם הבאה נסיים את הבית בין הקשים שיכלנו לקבל בדרג שלנו עם 18 נק'.
    אף אחד לא ציפה מהפועל לנצח את כל המשחקים שלה במפעל, ואת הקבוצה הזאת שיותר טובה מאיתנו כיביכול, ניצחנו בבית ולא במזל. וב30 דקות שראיתי(לצערי לא יכלתי לראות אתת ה60 הראשונות) הפועל כן הגיע למצבים, 2 אפילו שעם קצת מזל זה גול.

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אין צורך להתייחס למשחק הספציפי הזה, זה מסוג המשחקים שלא משנה כמה תתכונן אליהם, תמיד הצד היריב ירצה יותר.
    הפועל ת"א צריכה להיות גאה מאוד בקמפיין הזה, עשו הישג בלתי רגיל, אני בטוח שהרוב כאן, אם לא כולם, לא העלו בדעתם שהפועל תעלה מהבית הזה.
    כמובן שהחולשה של סלטיק לאורך הקמפיין והבינוניות של ראפיד עזרו לאדומים מת"א, אך זה לא צריך להמעיט מההישג הגדול שלהם.
    לגבי חלון ההעברות בינואר, הפועל ת"א זקוקה נואשות לבלם ומגן ימני, באדיר כבר לא סוחב 90 דקות ודה סילבה עם הראש באירופה, בונדר מאוד בינוני וגם זה בלשון המעטה, מוני הראל יצטרך להכניס את היד לכיס בעוד כחודש בכדי לחזק את הקבוצה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחם, אני קודם כל רוצה לברך אותך וקבוצתך בעלייה לשלב הבא. זה חשוב לכולנו, לא?
    אני כעיקרון רק נתתי תגובה (עוקצנית ואולי ילדותית) לאותם האנשים בתקשורת הישראלית שעשו מההשגים של הפועל ת"א יותר ממה שהם. זה לא אומר שההשגים קטנים, אבל בסה"כ הפועל הפסידה גם בגרמניה ועכשיו גם בסקוטלנד. מבחינתי צריך לתת כבוד גם לקבוצה שלך וגם לקבוצה שלי למרות המצב של הירוקים.
    תסגרו עכשיו את הבית עם ניצחון יפה בבית על המבורג שהיא מבחינתי יריבה ברמה של ליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בטוח שגם האנשים ההם לא ציפו שננצח את 2 המשחקים שנותרו. אני אישית לא מאוכזב, ניצחנו 7 משחקים רצופים, יש גבול לכל תעלול וההפסד היה חייב להגיע מתישהו, עדיף עכשיו מאשר ביום שני.

ותסלח לי שי, אתה אומר שאנחנו בכיינים, אבל למי אתה מצפה שירכשו כבוד, לקבוצה שמנצחת 5-1 את ראפיד וינה בבית ו3-0 בחוץ, את סלטיק בבית, את גטבורג בבית ובחוץ וכך גם את טפליצ'ה(קבוצות לא רעות לא משנה איך תהפוך את זה, בתקשורת עוד חשבו שלא נעבור את גטבורג), קבוצה שהיא מקום שני בכיבוש שערים בטורניר בשלב הבתים ושעלתה לשלב הבא עוד לפני המשחק האחרון(הישג גדול) או לקבוצה שעד כה הפסידה 5 פעמים ולא הכניסה שער?

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי אומר שלא מגיע לכם כבוד? אני רק אומר שמבחינתי לא ניצחתם שום קבוצת ליגת אלופות אמיתית. בהמבורג הפסדתם, היום הפסדתם ובעוד שבועיים נראה מה יקרה. הנצחונות מול האוסטרים היו מרשימים, אבל בוא לא נגזים בבקשה. על טורים כאלה אני בדיוק כועס:
    http://www.one.co.il/Oppinion/216/148683.html

רק לקרוא את המשפט הראשון:
    דעה: אין יותר "מה זה ליגה אירופית", נגמר "לא הייתם בצ'מפיונס", הגיע הזמן לפרגן לחבר'ה באדום. חיפה, מכבי ת"א ובית"ר לא היו עושות את זה

אני צריך עכשיו לרדת על הברכיים כי מכבי חיפה בעבר לא הגיעה כאילו לשום השגים כאלה? מילא בית"ר שעובדתית לא הגיעה להשגים באירופה, אבל שתי הקבוצות האחרות שהוא מזכיר? מאיזו תסמונת הכותב סובל, תגיד בבקשה אתה כי אני לא מבין את המשפט הזה, הוא פשוט מכעיס אותי.

שחם, שתי הקבוצות עשו דברים נפלאים באירופה, אבל משום מה אתם תמיד מרגישים מקופחים. אתם נמצאים בתחרות איתנו או משהו שכזה? בשביל זה הגרעין הקשה אמר בעבר "אנחנו לא מייצגים את ישראל אלא רק את הפועל ת"א"? משום מה כל המטומטמים שקיללו אותנו אהבו את האוהדים באדום שהיו שם? אתה לא מטומטם ידידי.

הפועל ת"א קבוצה גאה וטובה, אבל אני לא מסכים בטענה שהנה הקמפיין הזה היה יוצא דופן. מבחינתי רק הניצחון הביתי מול סלטיק היה בלתי צפוי. התבוסה שנתתם לאוסטרים היתה נהדר, הגומלין היה מצויין, אבל שנינו יודעים שהכדורגל האוסטרי לא בדיוק דומה לכדורגל הספרדי...

מגיעות לכם המון ברכות, עושה לי טוב שנציגה ישראלית ממשיכה באירופה, אבל בוא ניתן כבוד גם להשגי מכבי חיפה, ומכבי ת"א בליגת האלופות. לצערי רק קבוצתו של אדם לא עשתה בנתיים שום דבר רציני באירופה, אבל לך תדע מה יקרה בעתיד.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו תמיד מרגישים מקופחים? בהקשר הזה ממש לא, אלא אתם. לי נוצר הרושם, שגם אתם יודעים שהפועל השנה עשתה יותר ממה שחיפה עשתה השנה(בעצם די כלום). אתה זה שישר קפצת היום כשהפועל לא ניצחה את סלטיק(למרות ששיחקה טוב ובקלות זה נגמר בתיקו או ניצחון אפילו לפי הדקות שראיתי), אני לא אמרתי מילה. אני אף פעם לא מתחיל את הויכוחים האלה, אף פ-ע-ם. גם לא על הקהל על השופטים. אני תמיד מגיב ליצורים(סלח לי על הביטוי וברור שאתה לא אחד מהם) שטוענים שהשופטים לא עוזרים בכלל לחיפה וש5 הפסדים ו0 שערים יותר מכובד מ3 ניצחונות, 2 מהם כשמפרקים קבוצה ואחד מהם על סלטיק+עלייה לשלב הבא עוד לפני המחזור האחרון+להיות מקום שני בשערים בבית נורא קשה+לעבור קבוצות טובות בשלבים המוקדמים.

בקשר ל"מייצגים את הפועל ולא את ישראל" אני כן מסכים עם זה, הפועל ת"א הקבוצה השנואה בארץ, ואני לא רואה בעיה בלהיות נגד קבוצה ישראלית בחו"ל(או כמו במקרה שלי לפחות לא להיות בעד). יש לי מספיק חברים אוהדי מכבי ובית"ר שרצו בכישלונות של הפועל השנה, ואין לי בעיה עם זה. ולא, אני לא מייצג את האנשים שיום לפני זה קראו לי ערבי ולא יהודי.

נכון שהכדורגל האוסטרי הוא לא אחד מהבולטים באירופה(גם הסקוטי לא ד"א), אבל זה ברור לך שאם היינו מנצחים 1-0 ב2 המשחקים ולא 8-1 בסיכום, לא היה נוצר כזה הד תקשורתי. 8-1 בסיכום 2 משחקים זה פשוט נהדר, נגד קבוצה שלא משנה איך תהפוך את זה רעה היא לא, וכן אנחנו צריכים לקבל מחמאות על זה לדעתי.

ביום שידעו לכבד אותנו אנחנו נכבד אתכם. אתה יוצא דופן מבין רבים, ובניגוד לרוב האוהדים של הקבוצות האלו אתה יודע לפרגן.

10. Ariel Member

אולי אני היחידי שדפוק, אבל אני באמת לא מצליח להבין מה ההתלהבות מגביע אופ"א/ליגה אירופאית.

הקבוצות מעלות חצאי הרכבים, וגם במתכונת הזו משקיעות 50 אחוז, האצטדיונים ריקים (די היה לראות אתמול בסלטיק פארק 30,000 במגרש של 60,000) והמענקים הם כאין וכאפס לעומת הדובדבן- ליגת האלופות.

קבוצות העלית שבמקרה נקלעו ל"פרס הניחומים" הזה מעדיפות להשקיע את כל כולן בליגה, כדי שבעונה הן יטעמו מהבונבוניירה ולא מתחליפי שוקולד.

מגיע שאפו להפועל ת"א על שלקחה את העניין ברצינות והגיעה רחוק, אך לא צריך להיסחף ולהרחיק לכת. זה לא מקרה שישראליות מגיעות רחוק באופ"א (הפועל רבע, חיפה שמינית) ובאלופות נופלות על ארבע ואוכלות על הראש.

11. ofiry15 Member

הקבוצות האפשריות להפועל ת"א עם לא יוכלו שינויים דרסתים.

המאבק על ראשות הבית מאוד מאוד חשוב לנו. אם המצב נשאר ככה ( המצב עד מחזור 5 בליגה האירופית וליגת האלופות ) ונסיים במקום השני בבית אנחנו יכולים לקבל את : אייאקס, ולנסיה, ספורטינג ליסבון, באזל, גלאטאסארי, זלצבורג, פנר, בנפיקה ליסבון, שחטיור דוניצק, פסוו, ורדר ברמן, ליברפול, באיירן מינכן, צסקא מוסקבה ומארסיי.

אם נזכה בראשות הבית הקבוצות האפשריות יהיו: אנדרלכט, ליל, הירנביין, רומא, פנא, ויאריאל, טוונטה אנסחדה, קלאב ברוז', אברטון, ספרטה פראג, אתלתיק בילבאו, סטנדרד ליאז', שטוטגרט, רובין קאזאן ואתלתיקו מדריד.

עדיין יש קבוצות בדרג השני שממש לא בא לי לפגוש כמו רומא, רובין קאזאן, אתלתיקו מדריד ( למרות היכולת, זה ממש לא יהיה כיף להתגונן מפני אגווארו סימאו ופורלן )

12. alexshw Member

דווקא לפגוש קבוצה רוסית, שתמצא אחרי פגרה של חודשיים זה נחמד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

רק הבעיה היא שלא כיף לשחק בקזאן בפברואר שלא לדבר על הנסיעה המאוד ארוכה.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59045.Xxx מכבי חיפה- בורדו http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50127.Xxx

מכבי חיפה מגיעה למשחק הכי חשוב בקמפיין האירופאי שלה,המשחק אמנם לא יביא אותה לליגה האירופאית ובטח ובטח לא יקדם אותה לשלב הבא בליגת האלופות,אבל המשחק הזה יכול למנוע מחיפה שיא שלילי שהיא לא תרצה "להתהדר" בו.
    לזכות חיפה יש לא מעט דברים שיגרמו אופטימיות ופסימיות.
    נתחיל באופטימיות – בורדו תגיע בהרכב סופר חסר – שמאק,גורקוף,דיארה ופלאסיל לא בסגל בכלל וגם השחקנים האחרים יקבלו מנוחה ויתנו לצעירים להוכיח את עצמם,עוד נקודה אופטימית היא שהמשחק ייערך בבית (האירופאי) של מכבי חיפה וזה יהיה משחק פרידה מרגש מאלון חרזי מה שאומר שכנראה כל האוהדים יגיעו למרות מזג האוויר הלא נעים ולא רק שיגיעו אולי יתנו גם מעצמם עוד קצת עידוד בשביל לתת כבוד לאחד השחקנים הגדולים ששיחקו בחיפה.
    מכאן לנקודות הפסימיות – בורדו אמנם לא צריכה את הנקודות אבל אין ספק שצעירי בורדו רוצים להוכיח את עצמם,בנוסף מכבי חיפה לא מציגה בזמן האחרון את היכולת של תחילת העונה,המשחקים מול יובה,מכבי תל אביב וגם הניצחון מול סכנין,כולם היו ביכולת ירודה של הירוקים ואם זה לא מספיק אז גם יניב קטן הקפטן יהיה מחוץ לסגל בגלל פציעה.
    לא רק שחיפה אחרונה בנתונים הטובים,לצערנו בנתונים הפחות טובים חיפה מובילה,מסתבר שהקבוצה שמבצעת הכהי הרבה עבירות בליגת האלופות(104) היא לא אחרת ממכבי חיפה.
    חיפה אמנם עשתה הופעה בליגת האלופות אבל אף אחד לא רוצה שם להגיע למצב של דפורטיבו לה קורוניה ב 2004/05 ולסיים את הבתים ללא נקודות וחמור מזה ללא שערים,מה אוהדי חיפה מבקשים סך הכל?תיקו 0 או שער בודד,האם זה יקרה?רק מחר בערב נדע.

http://www.sportline.co.il/img/arcPhotos/maccabi_haifa_smile_2020.Xxx
    חגיגה אחת כזאת,מה ביקשנו??

נכתב ע"י זיו(rainman)

האלופה הצרפתית שהבטיחה את עלייתה לשלב שמינית הגמר כבר לפני כמעט חודש מגיעה להתארח באיצטדיון רמת גן בסיום הקמפיין של שלב הבתים של ליגת האלופות נגד מכבי חיפה. לוראן בלאן "הדגיש" כמה המשחק לא מעניין אותו עד כדי כך ש-10 מתוך 11 שחקני ההרכב הרגילים של קבוצתו בכלל לא הגיעו לארץ. למי שמתעניין לדעת בורדו הגיעה עם סגל של 16 שחקנים, רובם צעירים חסרי ניסיון כלל מבחינה אירופאית, שלא לדבר על לשחק בהרכב הפותח. יוהאן גורקוף, יואן גופראן, מארק פלאנוס, בנואה טרמולינה, מיקאל סיאני, מתיה שאלמה, אלו דיארה הקפטן, ירוסלב פלאשיל, מרואן שמאח והשוער סדריק קראסו בכלל יארגנו צפיה משותפת בשביל לשבת באיזה ייקב ולעודד את חבריהם בעיר. לוראן בלאן אמר במסיבת העיתונאים:"זו ההזמנות לראות בפעולה את הצעירים שלנו". אחד מהם עברו טראורה בן 21 ממאלי שהתקשורת הספרדית קישרה אותו לברצלונה (ספין ספרדי?) מבחינת הליגה בורדו מגיעה כשהיא נמצאת למעלה חזק, אבל מאחר וכלל השחקנים שישחקו מחר לא יודעים מה זה משחק בליגה הצרפתית אין מה להרחיב יותר על זה. הקפטן מחר יהיה אולריך ראמה הוותיק. במסיבת העיתונאים לפני המשחק אמר בלאן כי מכבי חיפה היתה מי שהקשתה הכי הרבה על קבוצתו, וכי מחר צפוי משחק "חצוף" והתקפי. מחר בורדו, אם תרצה או לא, עולה נחותה מול מכבי חיפה, כשלקבוצה ממול יש מטרה גול ונקודות, אם יצליחו למנוע ממנה את שני הדברים וחזרו עם ניצחון לצרפת יהיה מדובר בהפתעה.

http://2.bp.blogspot.com/_50uz5lq__ag/SwFFAubEYgI/AAAAAAAAASM/Q3nEkZFDU64/s1600/340x.Xxx
    המאמן הצרפתי, באים לטייל ברמת גן

נכתב ע"י עומר

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר אני לא מסכים איתך שבורדו נחותה מאיתנו,הצעירים של בורדו,אני בטוח שהם שחקנים מעולים ואני בטוח שהם יעלו רעבים וישחקו טוב.
    אני רק מקווה שאנחנו נדע בכל זאת לתקוף להשיג את הגול המיוחל ואולי אפילו נקודות.

15. שגיא Guest

אני מפחד שהלחץ יעשה את שלו ונסיים את המשחק הזה עם הפסד שישי על האפס.

מה שכן, אני שמח שאלישע סופסוף ויתר על הרעיון של עלי עות'מן בקישור האחורי. ההרכב התקפי, כולל שני חלוצים ואני חושב שאפילו אפשר למצוא יתרון בהעדרות של קטן. הכדורים לא יצטרכו תמיד לעבור דרכו וכך לא נהיה תלויים ביכולת האישית שלו ובאם הוא טוב או לא, כי לאחרונה הוא ממש לא טוב.