לא הבנתי מה ניסית להגיד במשפט ה-1, אבל אם לא ידעת את המצב של איאקס באותה שנה ששיחקה נגד מכבי ת"א ובטח ובטח לעומת מצבן של 2 הקבוצות האחרות בבית, אין גם מה לנסות להסביר. אף בן אדם לא יגיד לי שהבית של חיפה יותר קשה מהבית של מכבי ת"א בזמנו? באמת שאתה הזוי, בדיוק ההפך הוא הנכון. אני לא מבין איך אוהד כדורגל כ"כ הרבה זמן לא מצליח לראות את זה בצורה אובייקטיבית. באיירן ויובה אולי היו יותר חזקות בזמנו, אבל זה לא משנה את העובדה שהבית של חיפה יותר קשה מהסיבה הפשוטה ששלושת הקבוצות פחות או יותר באותה הרמה, לשלושתן היה סיכוי שווה לעלות ושלושתן באות למשחקים נגד חיפה כמשחקי חובה, כשנגד מכבי ת"א זה לא בהכרח היה כך, כשמראש היה פחות או יותר ברור איזה שתי קבוצות יעלו. באמת שאני לא מבין איך אתה היחיד שלא מצליח להתנער מהסובייקטיביות שלך ולא רואה את זה. וזה שתקרא לי פתטי ותנסה להוציא את הדברים שלי מהקשרם בגלל ששמתי את האימפריה במירכאות(וזה בגלל שאני לא אוהב להשתמש במושגים כאלה,לא בגלל שזלזלתי בקבוצות האלה כמו שאתה מזלזל בכל יריבה של חיפה) לא יעזור לתגובות שלך בנוגע לחיפה להיראות פחות מגוחכות. אני יודע בדיוק את מצבן של הקבוצות היום ואז, אבל זה עדיין לא סותר את העובדות הנ"ל לגבי שתי הבתים.
פשוט בא לי לבעוט ביניב קטן תמסור דחיל ראבאק! ובצד השני שער של אוליץ' שפשוט לא מחוייב המציאות שהורס למכבי חיפה את המשחק, אני לא רואה את באיירן כובשת אם מכבי חיפה הייתה שומרת על התוצאה עוד 10 דקות. הירוקים כנראה בד"כ לעוד הפסד על האפס, עוד שבועיים אם אני לא טועה יהיה למכבי חיפה הרבה יותר קל מול בורדו שצפוייה היום להבטיח את המקום הראשון.
לדעתי חוץ מהשער של יובה ברמת גן כל השערים של יריבות מכבי חיפה נפלו במחצית השנייה, לדעתי העניין הזה אומר מספיק. יניב קטן היום באמת גרוע והוא היה צריך להיות בחוץ.
אז אני אומר לך, אם לבאיירן ויובה אין שליטה על הבית הזה מה זה אומר עליהן? זה אומר שהן לא קבוצות מספיק חזקות בטח לא כמו ב-2004/5 כי מבחינת תקציב בורדו לא מדגדגת את הסולייה של פאולסן. אז איך זה יכול להיות בית יותר קשה? זה שהקבוצות צמודות (ולא כי בורדו זו אימפריה שנמצאת כל שנה בחצי גמר ליגת האלופות, אלא כי באיירן לא זוכרת מתי לקחה אליפות ויובה בדיוק משקמת את עצמה). אז מה תגיד על זה שלא בארסה ולא אינטר נמצאות בשלב הבא? שהבית שלהן יותר קשר מזה של חיפה? אל תצחיק אותי. עם כל הכבוד דינאמו קייב ורובין קאזאן נמצאות בתמונה רק בגלל המזג אוויר הנוראי ששורר שם שפשוט מפריע לכל קבוצה לשחק שם. רובין ניצחה בקאמפ נואו בפוקס מדהים 3-24 בבעיטות כשאחד השערים מגיע עם בעיטה מדהימה מ-30 מטרים שגם בעוד 30 שנה הוא לא כובש אותה שוב. אינטר זה לא חדש פשוט קבוצה זוועה כשזה קשור לאירופה...אפילו חיפה מסוגלת לתת לקבוצה הזאת בראש. איגי גם אני וגם אתה יודעים שאם הרביעייה של באיירן משחקת פה במשחק, התוצאה אחרי 75 דקות היא לא 1:0 אלא משהו בין 3-5:0 עם איך שבאיירן משחקת בצורה נוראית וחיפה עושה טובה ששולחת 4 שחקנים למעלה. (3 דאבלשווילי לא נחשב הוא לא פקטור באירופה)
ברצלונה ואינטר יעלו לשמינית רק במחזור הבא לא בגלל המזג אוויר, כמו בגלל הזלזול וההבנה שהדברים יסתדרו בסופו של דבר בבית הזה, פריבלגיה שבורדו, יובה ובאיירן פחות יכולות להרשות לעצמן נגד חיפה כשהן יודעות שאף קבוצה לא בטוחה בבית הזה(לפחות עד לפני שבורדו עלתה). ובדיוק בגלל זה לחיפה יש בית יותר קשה מזה שהיה למכבי ת"א. היא משחקת נגד 3(ולא 2) קבוצות שהן יחסית גדולות ליד מה שהיא יכלה לקבל וכל אחת מהן רואה את המשחקים נגדה יותר ברצינות. ונכון שיובה ובאיירן היו יותר גדולות בזמנו, אבל כשמודדים את הקושי של הבית העניין של התחרותיות והרצינות במשחקים נגדן, הבית של חיפה תופס יותר.
אתה טועה ומטעה כי כשאייאקס שיחקה מול מכבי ברמת גן המצב בבית היה שליובה היה 9 ובאיירן היה 6 ולאייאקס היה 3. אם אייאקס היתה מנצחת את מכבי אז היה לה 6 כמו לבאיירן כשיובה היתה עם 12. ובמקרה הזה? אף קבוצה לא היתה בשלב הבא (יובה היתה עדיין צריכה לנצח את אייאקס בבית למרות היתרון שלה, מה שקרה אם אני לא טועה היא נתנה לה 4:0!), כך שאתה טועה, מכבי באה ברמת גן וניצחה את אייאקס ולמעשה היא זו שהכריעה את זה שהיא תתמודד מול אייאקס עם המקום השלישי (אותו הפסידה בגלל הפרש שערים ותודות להצלה מרהיבה של קימנטי מנגיחה לחיבורים של ג'יובאניני סמוך לסיום המשחק) כך שאתה מבין, מכבי ת"א ואייאקס סיימו עם אותו מספר נקודות, באיזה חלום היית רואה את זה אם לא בחלומות הלילה? וזה לא משנה אם הן סיימו עם 4 או עם 0. ובתאכלס מכבי ת"א לקחה 4 נקודות שהן יותר ממה שחיזו לה. למזלה של מכבי חיפה יש לה הזדמנות אדירה לא להבקיע גול, אלא לנצח!!! את בורדו שכנראה תבוא לפה עם חצי הרכב ובצדק מבחינתה.
מי שמזלזל בבורדו, היא הקבוצה הכי חזקה כיום בצרפת, היא עולה על ליון הבינונית ב10 דרגות לפחות. עוד הפסד 1-0 מרגיז על באיירן החלשה להחריד.
חבל, אבל אני מאד מציאותי ומספיק בשביל לשמוע החל מהדקה השמונים את רמי וויץ שהרב בארץ חיים בעולם דמיוני. מכבי חיפה עשתה את המיטב, לא ספגה תבוסה ותצטרך עכשיו ביום שני הבא להוכיח שהליגה הישראלית עדיין בשליטה קבוצה 'שעושה בושות באירופה' (ומה זה אומר על הקבוצות אחרות זה עומר יכול לספר). דווידוביץ' היחיד שמקבל היום ציון עובר. בעוד שבועיים אנחנו לא נפסיד זה מבחינתי כמעט בטוח.
אני לא טועה ולא מטעה, זה שתביא ניתוחים של המצב בבית לפני שמכבי ת"א ניצחה את אייאקס ותנסה להראות אותם כ"נקודת המפנה" או משהו כזה בבית לא כ"כ יעזור. לא משנה מה היה קורה, בסופו של דבר יובה ובורדו היו עולות לשלב הבא. אתה תתחיל עכשיו להגיד שאני פתטי שאני מנבא את העתיד שלא קרה וכו' וכו', אבל אתה בעצמך אמרת - יובה ובאיירן של אז היו אימפריות וטובות מהקבוצות שהן היום, אבל מה לעשות שלידן הייתה אייאקס, קבוצה הרבה יותר חלשה משתיהן וקבוצה יותר חלשה מכל הקבוצות שיש בבית של חיפה כיום. והנה הנגמר המשחק. מאכזב, אבל צפוי כרגיל כשעוזבים את הליגה שלנו ומשחקים בליגה של הגדולים. אין מה לעשות, הקבוצות האלה בהילוך איטי מעל ומעבר למה שמכבי חיפה יכולה להציג גם אם תגיע לקצה היכולת שלה. קצת עצוב להיות אוהד עם הרגשה של כאילו לא משנה מה יקרה, בסופו של דבר יודעים שיבוא הגול. המשחק היחיד שלא הייתה לי ההרגשה הזו באירופה היה רק המשחק בבורדו, שם באמת היה המשחק היחיד שמכבי חיפה לא נפלה מהיריבה. נקווה שכך יהיה גם המשחק הבא נגדם ונתפלל שהפעם חיפה תוציא את התוצאה המוצדקת ואת השער המיוחל!
בורדו יותר טובה מליון ב-10 רמות...אסי וגורי לא יכלו להגיד את זה יותר טוב. איציק זוהר עם עוד משפט חוכמה, 1:0 שמסכם את ההבדל בין חיפה לקבוצות שהיא מתמודדת מולן...נכון. אין ספק. איזה שטויות במיץ.
בניגוד לשאר המשחקים, הפעם מכבי חיפה אכזבה. אי אפשר לצפות ממנה לעשות דברים שהיא לא מסוגלת, אבל את מה שהיא כן הייתה מסוגלת לתת, היא לא נתנה. קצת יותר נחישות והקרבה אולי היו הופכים את המשחק לקשה יותר עבור באיירן מינכן. אחרי השער של הבווארים זה לגמרי לא היה כוחות ורק מזל גדול מנע תבוסה מהירוקים.
אין לך שמץ של מושג, נתחיל בזה שליון העונה היא לא ליון של העונות הקודמות, למרות שאתה נוטה תמיד להסתכל אחורה, הקבוצה שהייתה הקבוצה מספר אחד בצרפת בעשור האחרון כבר לא כזאת. בורדו היא אלופת צרפת, היא מובילה את הבית שלה בליגת האלופות בבית עם באיירן מינכן ויובה, כולל ניצחון 2-0 היום ע ליובה, צמד ניצחונות על באיירן. ליון היא בלוף, היא קבוצה שחכמה על חלשות, ראיתי אותה העונה נגד ליברפול פעמיים ובשתי המשחקים היא נראת רע מאוד וניצלה כושר עלוב של ליברפול, ראיתי אותה אתמול נגד פיורנטינה והיא לא עשתה כלום נגד פיורנטינה, היא עלתה אומנם לשלב הבא, אבל אין לי סיכוי להגיע רחוק, לעומת זאת בורדו יכולה להפתיע ובגדול.
סלח לי אדון "עומר" , תגיד לי איזה קבוצה ישראלית יכולה להוציא נקודות משלושת הקבוצות הללו : בורדו , יובה,באיירן, אבל להוציא נקודות שהקבוצות האלה חייבות אותן בכל מחיר, אין מה לעשות קשה לשחק מול הקבוצות הללו , העניין של הבקעת שער זה מזל רע מאוד , תעשה טובה אל תשווה את אייאקס החלשה הזאת(הרינג'ירס של השנה) , אגב אני מאמין שנהיה עוד פעמים רבות בליגת האלופות כי בליגה אין מי שיעצור אותנו , ואז אני מאמין שלא נקבל בית כזה כי זה באמת אבל לקבוצה כמו מכבי חיפה לקבל בית כל כך קשה , אז אתה וכל התקשורת יכולים לצעוק עד מחר אבל זו המציאות אין מה לעשות . מכבי חיפה בשנת 2002/2003 השיגה 7 נקודות והבקיעה 12 שערים ! אז קורה שישנה הופעה לא טובה (מבחינת שערים ונקודות) זה מתאזן , אני בטוח בהופעות הבאות אנו נקבל בית שנוכל להביע את עצמנו יותר טוב , כי באמת זו רמה אחרת , שלוש קבוצות שאותן אתה יכול לקבל בדרג הראשון ! עריכה : אגב אני בטוח שאם היינו חוטפים רביעיות וחמישיות היינו גם מבקיעים שער , אז זה היה יותר מכובד ?
עוד חוזר הניגון. אל תשלו את עצמכם, חיפה (שוב) לא הייתה טובה. למעשה, ממשחק למשחק בליגת האלופות היא רק הלכה ונחלשה. המשחק הראשון מול באיירן (ברובו) היה הטוב של מכבי חיפה ובו היא הובסה. אחרכך הגיע משחק טוב נוסף נגד בודרו בו הפסדנו בצורה אופיינית בכדור נייח בדקות האחרונות. צמד המשחקים אחרכך מול יובנטוס שהיו חלשים מאוד ואז הגיע המשחק היום שהיה החלש ביותר בסדרה הזו. בראש ובראשונה יש לציין (לרעה כמובן) את יניב קטן. קטן היום לא מסר מסירה אחת מדוייקת, שיחק מאוד לאט מה שהתבטא בהמון המון איבודי כדור. אם אני זוכר נכון, איבוד שלו גם הוביל למתפרצת שבסיומה נכבש שער היתרון והניצחון של הגרמנים. אמנם כל שחקני הקבוצה לא בלטו (חוץ מדוידוביץ' כמובן והבלמים אולי) אבל דווקא מקטן הציפייה הייתה לקצת יותר מאשר שאר השחקנים הצעירים או החסרי נסיון באירופה. גם אם יתנו לנו עוד 10 משחקים בקמפיין הזה לא נצליח לכבוש שער. יאללה, תנו לנו לחזור לביצה המקומית. הרבה יותר כיף פה.
אם תשחקו מול אקטובה ורד בול זלצבורג אין ספק שתיהיו כל שנה בליגת האלופות... אל תשווה את הקמפיין הזה לקודם, אל תשווה אפילו את הקבוצות זה עליבות לקבוצה של 02/03 להשוות את מי שמשחק היום על הדשא אליהן... אייאקס - ריינג'רס של השנה...נכון. דברצן. עניין של הבקעה זה עניין של מזל, גם עניין של 20 החמצות של היריבות שלכם נגדם בקמפיין הזה זה עניין של מזל...1:0 ב-4 משחקים, אבל פרט למשחק של בורדו, אף משחק לא באמת שיקף את התוצאה. ליון היא בלוף. באיירן ויובה אימפריות, בורדו אלופת אירופה ומכבי חיפה מחזיקת הגביע הביניבשתי. מה שתגיד.