הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. מיכל3 Member

צר לי להגיד את זה, עד היום עוד הייתה לי אופטימיות מזערית, עכשיו גם זה לא. אני מחכה כבר שהקמפיין הזה יגמר, זה נהיה מביך כבר.. הסגל שיש לנו כיום לא מתאים לרמות האלה, אפילו לא בשביל נקודה מסכנה.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אופטימיות למה אם אפשר לשאול? להעפיל שלב? לסיים מקום שלישי? אל תצחיקי אותנו...מכבי חיפה רחוקה שנות אור מקבוצות כמו בורדו, יובנטוס ובאיירן מינכן, גם אם הסגל היה אותו סגל של 2002/3 (אולי הכדורגל עם הקבוצה ההיא בוודאי היה יותר טוב, התוצאות כנראה היו זהות)...כשהן באות ברצינות, אין לחיפה מה למכור מולה, וראינו את זה בכל משחק, כל פעם שקבוצה לחצה, רצתה והיתה צריכה להשיג תוצאה וניצחון, הם לא התקשו לעשות את זה, פרט לבורדו שבאמת שיחקה מול מכבי חיפה משחק מאוד חלש, לעומת שלושת המשחקים שלה נגד יובה ובאיירן...

מכבי חיפה עם כל הכבוד, נמצאת בחבורה עם אוניראה אורזיצ'ני, אפואל ניקוסיה, דברצן, ציריך וסטאנדרד ליאז', לא מעבר...

נערך לאחרונה ב: ‏4/11/09
  3. wings Member

את במקרה מיכל שכותבת בפורום של חיפה אונליין?

4. N כמוני Member

קל עכשיו להגיד שהקמפיין יגמר כבר.זה אומנם נהיה מביך,אבל צריך לזכור שרק לפני משהו כמו 14 שעות עוד אמרנו שאפשר לעשות את זה.יש עוד שני משחקים לשחק,ואפשר להציל בכך את מעט הכבוד שלנו.השאיפה של מכבי חיפה צריכה להיות עכשיו להבקיע שערים ולצבור איכשהו נקודות כדי שלא תהיה הקבוצה הגרועה בתולדות המפעל.
    אתמול מכבי חיפה לא הופיעה למשחק וזה כולל את המאמן.עד עכשיו לא ברור לי למה הוא פתח עם עות'מן והשאיר את גאדיר על הספסל.גאדיר היה אתמול מהיותר טובים בחיפה שנכנס.ההחלטה לפתוח עם ארבייטמן היתה מחשבה נכונה,במיוחד בעמדת החלוץ.אבל אחרי שאלישע ראה אחרי 60 דקות שהוא לא במשחק,למה הוציא דווקא את דבלשווילי? למה השאיר את עות'מאן במגרש בשתי עמדות שלא מתאימות לו? מה יש לו לחפש במרכז השדה? הרי הוא כבר הכניס את זגורי,למה הוא הוציא דווקא את בוקולי?
    אבל מכבי חיפה לא הפסידה רק בגלל ניהול המשחק הלא טוב של אלישע לוי,סביר להניח שהייתה מפסידה גם עם גאדיר היה פותח בהרכב,היא הייתה מפסידה גם עם גולסה וכיאל היו על המגרש,וזה פשוט כי יובה קבוצה טובה יותר מחיפה.אני מקווה שכל הלעגנים לא יצאו מהחורים אחרי תוצאה טובה של האדומים במפעל שמעניין שלושה אנשים ביבשת

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מרגיש כמוך,אני מקווה שבמשחקים הבאים תחזור אלינו האופטימיות אבל זה באמת לא נראה טוב.

עומר,האופטימיות שלה הייתה להגיע לגמר ליגת האלופות.
    סתם..נו מה נראה לך??האופטימיות הייתה להשיג נקודה או אפילו ניצחון ולא לעלות לשלב הבא או לסיים מקום שלישי,אנחנו לא חיים בסרט,זה די מובן שלא נעלה אבל אנחנו רוצים נקודות ושערים.

6. מיכל3 Member

עומר, איפה ראית בהודעה שלי שציינתי העפלת שלב או מקום שלישי? דיברתי על נקודה (אתמול) , ובתחילת הקמפיין חשבתי שאולי נצליח לסיים ב"כבוד" עם 3 נקודות +- אבל אפילו גם זה לא קרה וזה מביך ומאכזב בעיני. לא אמרתי גם שאנחנו קבוצה בדרג א' או ב' באירופה, אבל אפילו השמות שציינת עשו כבר יותר מאיתנו במפעל הזה (מלבד דברצן שגם היא עם אפס נקודות עד כה) ובטח לא סיימו במאזן כ"כ גרוע את הקמפיין.

wings-
    לא, הכינוי שלי שם אוהדת ירוקה, מיכל שאתה מתכוון אליה זו מיכל אחרת.

N כמוני,
    דווקא בגלל שהאמנתי שאפשר עוד לעשות משהו אתמול, אני מאוכזבת מאוד. קוויתי לנקודה ראשונה לפחות, שער, אבל גם זה לא היה ואפילו לא לחימה כמו במשחקים הקודמים. אלישע עשה טעות שהוא פתח עם עות'מן והחליף את שווילי, אבל גם שלומי לא אשם שהוא לא קיבל אף כדור בהתקפה. מכבי חיפה משותקת בהתקפה במפעל הזה. מלבד מצב אחד רציני אתמול לא עשינו כלום (וגם במשחקים הקודמים הגענו אולי לשני מצבים רציניים בכל משחק וגם אותם לא ידענו לנצל). שום הנעת כדור, שום הגבהות מדוייקות (אייל משומר המופלא) ושום כלום. הטענות שלי האמת יותר ליעקב שחר אבל מאשר לאלישע לוי. המועדון קיבל הכנסות של למעלה מ-70 מליון, שחר לא יכל להביא רכש ראוי יותר לקבוצה מאשר שטרכמן ודוטרה? נו באמת. אני מאוד בעד צעירים ושחקני בית, אבל זה לא מספיק בשביל המפעל הזה. אולי אם נעפיל שנה הבאה, המועדון יפיק את הלקחים שלו ונראה יותר טוב וגם יהיו תוצאות (שוב, לא מדברת על העפלה, אלא על כדורגל מינימלי ודרך שאולי תניב משהו חיובי).

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הפועל ניקוסיה עשתה, לחצה טיפה בקלדרון והוציאה בסופו של דבר תיקו 0:0? מכבי חיפה לא היתה רחוקה מזה בבורדו...הבקיעה שער? למעשה היא אפילו לא הבקיעה שער! גם הגול שלה היה שער עצמי של פורטו...דברצן מבחינת קבוצה אולי היא הקבוצה הכי חלשה בבתים, אבל בבית שהוא מאוד קשה, אחרי הכל ליברפול, פיורנטינה וליון (אפשר להשוות אותו בכיף לבית של חיפה כשליון היא פשוט קבוצה מדהימה, ליברפול למרות העונה הבינונית השחקנים שיש לה, עדיין אין ליובה או פיורנטינה הכל בגלל הכסף כמובן ופיורנטינה נראית הרבה יותר טוב מכל קבוצה, פרט לבורדו, מהבית של חיפה), הקיצר דברצן יודעת את מקומה, היא ידעה מההתחלה שהיא לא תעפיל וכנראה גם לא תסיים שלישית (בניגוד לאשליות של חיפה) ולכן היא באה ומשחקת חופשי ופתוח, מה שיהיה יהיה. אומנם היא מפסידה רק 1:0 באנפילד, ומובסת בבית לליון, אבל גם משחקת כדורגל מהנה ושמה שערים יפים, מפסידה 4:3 לפיורנטינה בבית...כיף לראות את המשחקים של הקבוצה הזאת גם בגלל היריבה וגם בגללם. יש להם שחקן אחד שמאז שהקבוצה הזאת התחילה במוקדמות כל פעם שהם כובשים הוא שם שער נדיר מחוץ לרחבה...יש לך שחקן במכבי חיפה שוואלה מביא את עצמו למשחקים בצ'מפיונס? יודעת מה? אני יגיד לך, יש לך אחד כזה! הוא המצטיין של חיפה וזה הכי מפתיע, קוראים לו אוי דוידוביץ'!

אגב איך גומא אגייאר ישב עם גליאני ומשפחתו אתמול בסאן סירו?

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין את האכזבה הגדולה מ-0 הנקודות, אולי היה אפשר לצפות לשערים אבל אם מכבי חיפה הייתה קצת יותר "מעיזה" אז במקום ה0-1 היא הייתה מבקיעה שער אבל סופגת גם בצד השני יותר ולא מוסיפה לעצמה כבוד במשחקים מול יובה ובורדו.
    מכבי חיפה קיבלה את ההגרלה הקשה ביותר שיכלה לקבל ואם היא תוציא נקודות/שערים זה יהיה רק במחזור האחרון והלא קובע מול בורדו בר"ג, אין ספק שזה הבית הקשה ביותר בליגת האלופות שהירוקים יכלו לצפות לו יחד עם ריאל-מילאן-מרסיי.
    סגל השחקנים של מכבי חיפה לא מלהיב בכלל לא, אבל מכבי חיפה היא קבוצה שעומדת נכון על המגרש, עם כושר גופני מצוין עם שחקנים שמקריבים את עצמם, מכבי חיפה קבוצה מאומנת ולליגה הישראלית זה מספיק אבל לליגת האלופות צריכים את השחקנים האלו כמו דייגו ביובה שיעשו קצת 'קסמים' ולמכבי חיפה כמעט ואין את זה ובטח ובטח שגאדיר יושב על הספסל וגולסה פצוע.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שומע יותר מדי קולות על כך שמדובר בקמפיין מביך של מכבי חיפה ובעיניי זה לא נכון. מזכיר לי את העליהום שעשו על הנבחרת הצעירה של גיא לוי לפני שנתיים. צריך לזכור שעצם העובדה שמכבי חיפה לוקחת חלק בטורניר היוקרתי ביבשת, זהו כבר הישג יפה מאוד לשל עצמו. זה שהיא לא הצליחה להבקיע שער או אפילו לקחת נקודה מאיזה תיקו מאופס (ואני כבר לא יודע מה קשה יותר), זה באמת רע מאוד, אבל משהו שהוא לא על גבול הבלתי הגיוני.

אתמול יובנטוס לא באה להתנפל על מכבי חיפה, אבל היא עשתה על מה שצריך כדי לנצח עוד משחק בדרך לעוד 3 נקודות. אמאורי עשה הרבה תנועה, דייגו כיוון את המשחק וקמורנזי היה במקום הנכון בזמן הנכון. הקישור האחורי עבד טוב, להוציא כמה דקות במחצית השנייה וגם בהגנה הכל הלך בסדר.

למכבי חיפה הנוכחית אין מה לחפש במפעל וזו לא אשמתה. הליגה כאן, להוציא קבוצה אחת, לא מציגה לה מדי שבת שום דבר שדומה למה שהיא פוגשת באמצע השבוע. אולי בעונה הבאה, אם תגיע לשם, היא תצליח יותר בזכות הנסיון וחיזוק השלד הקיים.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/09
  10. איגור .פ. Member

אנשים אפשר להתאכזב מכך שחיפה לא כבשה ,ולא השיגה נקודות העונה באלופות.
    אבל תסתכלו על החצי כוס בעניין הזה.

מכבי חיפה בנויה מסגל שהממוצע שחקנים שלו הוא בערך 22-21 שזה פעם ראשונה בשבילם באלופות ,זה שחקנים שבתחילת הדרך רובם ,ות'כלס המשחקים באירופה מביאים להם ניסיון ,משפרים אותם ,את היכולות שלהם. אני אומר תנו לצעירים האלו קרדיט ,הם ניסו הכל ,אבל עדיין קשה לכבוש מול הגנות כמו שיש לקבוצות בבית הזה.

אני חושב שאם חיפה תזכה באליפות ,ותגיע שנה שניה לשלב הבתים ,לשחקנים יהיה ניסיון ,והם יהיו גם מבוגרים בשנה ,אז הם יראו יותר טוב.
    המשימה של בעלי חיפה ואלישע לוי זה לנסות להשאיר את רוב הסגל הנוכחי לעונה הבאה ,בתוספת 2-3 שחקנים בכירים ועם ניסיון , אין ספק שזה מאכזב להיות ללא שערים אבל אין מה לעשות הניסיון שהשחקנים האלו צוברים הוא הדבר הכי חשוב.

11. Don Joan Roman Member

מסכים עם מה שאבירם אמר, רק דבר אחד חורה לי וזה חוסר התעוזה של הירוקים, אולי אם היו מעיזים יותר, הם גם היו כובשים, אבל באופן כללי הם לא כ"כ גרועים, עצם ההעפלה זה ההישג.
    אתמול ישבתי עם האוהדים של יובה והייתה חוויה מטורפת, פשוט מדהים, לא נחים אפילו לשנייה.

12. zeev Member

1. אייך שלא תסובבו את זה זה 0 נקודות וס שערים .

בדרך לקבוצה השבעית שתעשה זאת בכל הזמנים.

מכבי חיפה אם תמשיך כך, תזכר בכל אירופה כאחד הקבוצות הגרועות ששיחקו במפעל
    ואייך שלא תסובבו את זה זה מאכזב ומביש.

2. הנקודה השניה היא הויתור מראש על לנסות ללכת חזק על ליגת האלופות ולשמור על הרווח
    שחיפה עשו, לכן חיפה לא התחזקה כראוי לקראת ליגת אלופות.

3. אם תראו למשל ביורליג את אולדנבורג וכו', שהם נותנים פייט כל משחק ומפסידים כל הזמן.

אז הם יזכרו כאחד החלשות במפעל כמו פרנקפורט או לוליו משבדיה או לונדון טאורס, אין כבוד בזה נקודה.

4. בנוסף גם ניהול משחק בליגת האלופות צריך נסיון להוציא את דאבשווילי היחיד שהציק לבלמי יובה מול ארביטמן שכמעט לא נגע בכדור היה תמוהה ובוקלי פחות טוב מזגורי ?

5. כולם יוצאים מנקודת הנחה שחיפה אם תקח אליפות בארץ , תגיע שוב לשלב הבתים
    זה לא נכון זה יהיה מאוד תלוי בהגרלה ואיזה הרכב יהיה

6. דבר אחד אחרון אולי יוצא משהוא טוב בכל זאת אם חיפה הייתה משחקת טוב וגולסה וגאדיר וכולם היו מככבים רוב הסיכויים שכבר בינואר אף אחד לא יהיה פה.
    גם כך יש זה יכול לקרות וכך שוב מכבי חיפה הייתה צריכה לבנות קבוצה מהתחלה

זה כנראה מה שגרם למר יעקב שחר לצאת בקמפיין נגד הנהירה לליגות האירופאיות אתמול .
    הוא מבין שדבר ראשון מעבר לנקודה במפעל הוא חייב לשמור על ההרכב הזה .
    זה המשימה הראשונה שהוא רואה .
    לכן כישלון במפעל האירופאי לא גורם לקבוצה לתהות האם טעינו?

7. אני חושב שהכשלון הזה אם באמת הוא יסתיים כך כן ישפיע לאחר סיום המפעל על ביצוע הליגה של חיפה.
    וכבר עכשיו מול יובה ראיתי שמכבי חיפה פתאום שיחקה יותר לאט ופחות מדויק מאשר מתחילת העונה
    כמו ששיחקה מול נתניה אני חשבתי שזה רק בגלל שזה מול מכבי נתניה
    אבל יכול להיות שמכבי חיפה מתעייפת ?

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50042.Xxx ראפיד וינה - הפועל תל אביב http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59869.Xxx

איצטדיון הארנסט האפל,22:00 שעון ישראל.

אחרי התוצאה המדהימה של 5-1 במשחק הקודם בבלומפילד והמשחק שכונה כבר ע"י רבים כמשחק הטוב של קבוצה ישראלית באירופה,הפועל חוזרת לשחק מול ראפיד וינה הפעם במשחק חוץ.
    הפועל מגיעה בתקופה מצוינת למשחק הזה,2 ניצחונות ליגה רצופים 4-0 על אחי נצרת ו1-0 קטן אבל גדול בדרבי וכמובן הניצחון במשחק הקודם על ראפיד מביאים את הפועל לאופטימיות רבה.
    שכטר כבר התבטא בתקשורת ששני הקבוצות הטובות בבית הן הפועל תל אביב והמבורג וגם הן הקבוצות שיעלו לשלב הבא.
    לעומתו שאר השחקנים היו קצת יותר מאופקים, כשנשאל וינסנט אניימה בקשר לנקמה של האוסטרים הוא אמר שלא נראה לו שהאוסטרים ירצו לנקום והם מקצוענים שירצו פשוט לנצח את המשחק ולבדר את הקהל שלהם באצטדיון הביתי.
    וואליד באדיר אמור לחזור להגנה אחרי שהיה מורחק במשחק הקודם בעקבות האדום במשחק בהמבורג,בחוד אמורים להמשיך לפתוח איתי שכטר שנמצא בכושר שיא מבחינתו וסמואל יבואה.
    גם אביחי ידין אמור לחזור להרכב לאחר שלא שיחק בדרבי בעקבות פציעה,ככל הנראה ידין יחזור להרכב על חשבונות של הקשר הגאורגי מנטשאשווילי,גוטמן עוד התלבט עם לפתוח בכל זאת עם מנטשאשווילי על חשבון שחקן התקפה ולשחק עם 5 קשרים כש-3 מהם קשרים אחוריים,אבל החליט באימון האחרון לפתוח רק עם 4 קשרים ולשחק קצת יותר התקפי.

וינסנט אניימה, דני בונדר, דגלאס דה סילבה, וואליד באדיר, דדי בן דיין, אביחי ידין, ביברס נאתכו, גילי ורמוט, נמניה ווצ'יצ'ביץ', איתי שכטר, סמואל יבואה.

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg893427.Xxx
    בטוח בעצמו ועכשיו הוא צריך להוכיח למה,שכטר.

האוסטרים שכבר שבועיים חושבים על נקמה יעזרו ב48 אלף הצופים שיהיה באצטדיון ארנסט האפל(למי שהשם נשמע מוכר זה אותו איצטדיון שהנבחרת האוסטרית משחקת בו),האוסטרים רוצים כמובן 3 נקודות על מנת להמשיך להישאר במאבק העלייה לשלב הבא,אבל בנוסף גם רוצים להשיג תוצאה משכנעת שתעזור קצת למחוק את הביזיון בבלומפילד.
    וינה ידועה בתור קבוצה מאוד ביתית (הפסד אחד בלבד ב-9 המשחקים האחרונים ונצחון ב-5 המשחקים האחרונים שלהם בבית) ולא רק זה,מאז המשחק מול הפועל הם נמצאים בכושר מצוין וניצחו 3 פעמים בליגה מה שהוביל אותם למקום השני בליגה,רק נקודה אחת מהמוליכה + משחק חסר.
    בעוד בהפועל באדיר חוזר בהגנה,לאוסטרים ייעדר שחקן ההגנה האנס האדר כשגם הפיני מרכוס הייקינן בספק גדול למשחק.

הרכב משוער, ראפיד וינה: הלגה פאייר, אנדראס דובר, רגנוולד סומה, יורגן פאטוקה, קאצר, מרכוס הייקינן (כריסטופר דראזן), יאסין פהליבאן, ולי קבלאק, סטפן הופמן, ברנקו בוסקוביץ', ניקיצה ילביץ'.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39104000/Xxx/_39104806_boskovic270.Xxx
    כמו כל שחקני וינה הוא חושב על מילה אחת: נ-ק-מ-ה,בוסקוביץ'.

14. Raulito Madridista

אני קונה תיקו היום, למרות שלא בטוח שזה יעזור לנו להעפיל לשלב הבא(אני לא מצפה להרבה ממשחק הבית נגד המבורג, אני חושב שההבדלים גדולים מאוד ובבית כן נפסיד אם כי במשחק צמוד, ובסוקטלנד לעיני קהל רועש זה יהיה קשה מאוד). ברור לכולם שהמשחק היום יהיה סיפור אחר לגמריי. ראפיד בבית קבוצה מפחידה, המוטיבצייה של השחקנים לנקום תיהיה בשמיים, והפועל מן הסתם, לא תיהיה תוססת כמו במשחק הבית. אני מפחד מספיגת שער מוקדם שיהרוס הכל. כשהפועל נראית רע, היא לא יודעת לשמור על עצמה איכשהו והיא תמיד סופגת את השער השני מייד אחרי השער הראשון, לדוגמא המשחקים נגד המבורג בחוץ ונגד מכבי חיפה בבלומפילד. חשוב שידין חוזר להרכב ונקווה שהוא יהיה בשיאו. יבואה יכול לשחק משום שבליגה האירופית אין את החוק של שני כרטיסים צהובים=השעייה מהמשחק הבא, אבל אולי כדי לספסל אותו בשל היכולת הגרועה. אני לא מצפה ממנו לכלום היום(לאלא עם ביטחון יותר גבוה, הוא משקיע יותר וגם מהיר יותר כרגע, אבל הוא גם שחקן מפוזר יותר. אבל אולי התנועה הבלתי-פוסקת והזריזות מתאימה היום). גם ורמוט היום יהיה פחות טוב, אני מניח. ווצ'יצ'ביץ' צריך להנהיג אותנו בעזרת הניסיון במשחקי חוץ סוערים, וגם החוצפה וחוסר הפחד של שכטר. שיהיה לנו בהצלחה

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/09
  15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצד אחד אני מבין מה שאתה אומר,המשחק לא יהיה אותו המשחק,אבל לפי איך שהאוסטרים נשמעים הזלזול בהפועל לא ירד,זה נשמע לפעמים מהציטוטים של האוסטרים שכאילו הניצחון מובטח והרצון הוא בעיקר להביס,מה שאומר שגול של הפועל יכול לשבור אותם או גם 20-25 דקות ללא הבקעה של האוסטרים יכולים להרוס להם הרבה.
    לא רק זה,אלא גם הקהל של האוסטרים יכול להיות משהו טוב מאוד לאוסטרים ומצד שני יכול להוות גם משהו רע מאוד להפועל.

עוד משהו קטן,בגלל מזג האוויר דווקא לא הייתי פותח עם שחקנים טכניים ואולי היה עדיף את הגאורגי שיש לו בעיטה טובה מבחוץ ופחות טכניקה כמו ליבואה.