אני חושב שאלישע בונה על גאדיר הפעם כאס מהספסל. הוא בטוח יכנס בסביבות הדקה ה60-70 בהנחה והמשחק יהיה פתוח, ואז יוכל לנצל את המהירות שלו מול שחקנים שיהיו קצת יותר עייפים ממנו. מה גם שלגאדיר אופי הרבה יותר התקפי מעות'מן וכאשר המערך של אלישע כולל שני חלוצים, הוא לא יכול להרשות לעצמו לפתוח גם עם גאדיר. אותו דבר קרה גם לפני שבועיים באיטליה כאשר עותמן פתח.
הפעם חיפה באמת מעצבנת...הגמלוניות של קטן כל כך מתלבטת בליגת האלופות מה שלא רואים בליגה, אבל הוא כזה גמלוני וזה הסיבה שהוא לעולם לא יצליח באירופה. בוקלי גם חלש, כמו כמעט כל העונה, הוא באמת גמר את הסוס. חיפה צריכה לשחק יותר לקרקע בגבוה פשוט אין להם סיכוי.
מחצית ברמת גן ולמרות שהשער הגיע בדקה אכזרית יובה מוליכה בצדק גמור. מישהו צריך להסביר לאייל ברקוביץ' שהלחץ שאנחנו רואים מיובנטוס חונקת את האלופה הישראלית. שחקני מכבי חיפה לא רגילים שלוחצים אותם בצורה הזאת ולכן הם מעיפים כדורים קדימה. האם הפרשן הזה לא מבין את זה? האם בן אדם כזה רוצה להיות מאמן נבחרת ישראל? אין למכבי חיפה כלים בשביל לזכות בקרב במרכז השדה רק אולי אם השחקנים בירוק ירוצו פי שתיים. היות שבארץ לא בדיוק מצטיינים בכושר גופני התוצאה מאד קשה לצפייה. מבחינתי כרגע ברקוביץ' חי באשלייה וזאת לא הפעם הראשונה שהוא מזלזל ביריבה אירופאית עדיפה בהרבה. מבחינתי אנחנו רואים משחק בין קבוצה אירופאית טובה לבין קבוצה שלא שייכת לליגת האלופות. לא צריך לרדת יותר מדי על מכבי חיפה כי יובנטוס לא לא שייכת לליגה שלה. מספיק לראות את מבנה גופם של האיטלקים כדי לדעת עם מי יש לנו עסק. ככה נראית קבוצה צמרת אירופאית, נקודה. אני מקווה שלא נובס, אבל אם יובה ממשיכים ללחוץ אני מניח שעד הדקה האחרונה נראה עוד לפחות שני שערים איטלקיים. את האמת, נגד בורדו ואפילו נגד ביירן קיבלנו פחות מדי, היום אנחנו צריכים להודות שיובה אולי באמת לא שייכת לרמה הכי גבוהה באירופה.
טוב, אז המשחק לפני שבועיים היה המשחק החלש ביותר של מכבי חיפה בקמפיין הנוכחי של ליגת האלופות, המחצית הזאת פי כמה וכמה גרועה יותר, מבחינת חיפה כמובן. משחק איום ונורא של כל חלקי הקבוצה. למזלנו, יובנטוס די אנמית ובמקום לסיים את המחצית עם 3-0, היא מסיימת אותה עם 1-0 משער עצמי בלבד. לפני שבועיים אמרו שחיפה לא נראתה טוב בגלל שקטן לא שיחק. היום קטן משחק והקבוצה נראית גרוע עוד יותר. אני לא מצליח לחשוב על פעולה אחת חיובית שקטן עשה. כמובן ששאר הקבוצה כלל לא נקייה מטעויות. ארבייטמן הולך לאיבוד בין שחקני ההגנה של יובנטוס, נגע אולי פעמיים בכדור בכל המחצית. קולמה סביר להניח יוחלף במחצית ובכך בעצם מרכז השדה שלנו לא יהיה קיים. לא שהוא היה כלכך קיים במחצית הזו. בוקולי חלש מאוד, לא יכול להתמודד מול מלו ופאולסן בקישור של יובה. דייגו עושה ככל העולה על רוחו כשהוא מקבל את הכדור. בדיוק כמו ג'יובינקו במשחק הקודם. אלישע ניסה להמציא את עלי עותמן בתור קשר. פעמיים. נגד יובנטוס. פעמיים זה לא עבד. אם קולמה איכשהו יוכל להמשיך אני מאמין שעותמן יצא וגאדיר אם יכנס, אבל אם לא אז שוב הוא יהנה מפציעה כדי להישאר על המגרש (לפני שבועיים זה היה מסיללה). אני לא חושב שאפשר לחזור למשחק הזה, בטח לא ככה. גאדיר יכנס וינסה אולי לצוד איזה משהו עם המהירות שלו, אבל אם במשחק הקודם הגענו לאיזה שלושה מצבים טובים במשחק, במחצית הזו אפשר לספור אולי חצי מצב של דבלשווילי, שהוא, כנראה, היחיד שעוד עשה משהו במחצית הזו במכבי חיפה. שורה תחתונה, אני לא אופטימי לגבי השער הראשון. כמובן שמיותר לדבר בכלל על נקודה. השאלה כרגע היא כמה נחטוף במחצית השניה.
מכבי חיפה של אירופה ושל הליגה לא דומות בעליל. באלופות מכבי חיפה עולה משחק אחר משחק (חוץ מהמפגש עם בורדו) ללא ביטחון ומשחקת מאוד הססני. ממש חבל שככה נראית קבוצה בליגת האלופות.. לפחות יש להם את דוידוביץ', בלעדיו התוצאה היתה מביישת. אני לא סופד אותם, הם עוד יכולים לחזור למשחק אבל הם חייבים לשנות את הגישה המנטלית.
אני לא יודע אם זה יובה הטובה או מכבי חיפה הגרועה אבל דייגו עושה פשוט מה שבא לו על המגרש והשער נבע ממהלך מדהים וכדור מדהים לא פשוט לקאסרס. נ.ב.-יש שידור במקום אחר של המשחק?אני כבר לא מסוגל לשמוע את השחצן הזה,חושב שהוא כזה מציאה.ועוד משווה את הקבוצה שלי לעכו ורעננה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx עד מתי ברקוביץ'?עד מתי?אני רוצה לשמוע את הטיקי טקה של השדרים הספרדים ולא את השחצן הזה.
שגיא, ארבייטמן לא נראה בשטח כי הוא לא מקבל כדורים. דבאלישווילי יורד מדי פעם למטה ושם מנסה לעשות משהו. ארבייטמן באירופה טוב בשביל לסגור משחק במתפרצות, במשחק שכזה אין לו מה לחפש. לדעתי 90 אחוז מהמשחקים אלישע לוי תמיד עולה עם חלוץ אחד והנה עכשיו דווקא עם שניים? קטן לדעתי לא יודע בשל כך את מיקומו במגרש. ללא ספק שמבחינתי הוא החלש במשחק שלנו הרי ממשומר למשל אנחנו לא מצפים להרבה. מסיללה לדעתי מפחד פחד מוות לעלות, האם אלישע ציווה לו לא לעבור את החצי? בוא נקווה לטוב. אהה, וברקוביץ' צדק בדבר אחד, קולמה ייעדר קרוב לחודש. אם הוא לא קרע שום דבר אז פציעה שכזאת לוקחת כחודש לעבור. דניס רומדהל נפצע כשבועיים באייאקס בדיוק באותה צורה וייעדר כ-3 שבועות.
לגבי מסיללה, אני מאמין שזו הוראה של אלישע. מסיללה שחקן בעל אוריינטציה התקפית ולראיה במשחקי הליגה הוא עושה מה שבא לו. במשחק הזה, מכיוון שחיפה משחקץ ללא קשר בצד שמאל, מה שגם מונע ממסיללה לעלות כי אין חיפוי. בגלל זה חיפה כלל לא הפתיעה וההתקפות הבודדות שהיו באו מימין כאשר משומר עלה ואז עותמן חיפה עליו.
בסה"כ לא כוחות. במחצית השנייה האיטלקים נתנו למכבי חיפה קצת אוויר, אבל ברגע הכי חשוב ההבדלים היו מאד ברורים. אלישע לוי עם חילוף תמוה כשדווקא הוציא את דבאלישווילי והשאיר את ארבייטמן במגרש. אנחנו חוזרים בסוף השבוע לליגה שלנו שם אנחנו לא צריכים פי שניים יותר מהר ממה שאנחנו רגילים... הבית הזה מתפתח נורא נחמד כי חוץ מהאלופה הישראלית הכל פתוח.
פשוט מתסכל, אין מילה מתאימה יותר מלתאר את הקמפיין שלנו בשלב הבתים בצ'מפיונס ליג. היום זה היה הקש ששבר את גב הגמל, אצטדיון כמעט מלא ועידוד של הקהל הירוק והציפייה שסוף סוף יהיה לנו שער זכות פשוט התרסקה לנו מול העיניים. אין נחישות אצל השחקנים, דווקא דבלאשווילי שהכי רצה ואיים על השער של בופון, הוחלף כאשר מלך השערים הדגול שלנו, שלומי ארבייטמן, שבעיקר היה היום על כר הדשא בתפקיד 'הנעלם', נשאר במגרש. דוידוביץ' נתן משחק טוב והציל בערך שני מצבים של האיטלקים, דקל קינן עשה עבודה טובה בהגנה, אבל זה פשוט לא מספיק. את עותמאן זה לא הוגן לבקר מכיוון שהוא לא שיחק בתפקידו הטבעי, בל נשכח את קולמה שהפציעה שלו די חיסלה לנו את הסיכויים לצאת עם משהו מהמשחק. יובה כמו יובה, קבוצה עם מספר שחקנים מוכשרים, אבל כקבוצה זה לא מספיק בשביל לדגדג את אינטר, אמנם הם ממוקמים במקום טוב בצמרת אך לנראזורי אין מה לדאוג, כאשר ישיגו עוד אליפות קלילה בסרייה א'. לסיכום: מתסכל, כואב, מייאש, אבל זה מה יש. צריך להרים את הראש ולהמשיך הלאה, בשבת באשדוד מצפה לנו קרב לא קל, עונה שעברה טיילנו שם אך זו לא אותה אשדוד פרועה שמשחקת פתוח, מקווה שנמשיך להיות מושלמים בליגה, כי עם כל הכבוד לצ'מפיונס (ויש ים של כבוד) הליגה היא הלחם והחמאה שלנו.
טוב שהורידו אותנו לקרקע. הפסטיבל שהיה כאן בימים האחרונים יצא מפרופורציה. כולם דיברו על משחק ההזדמנות. איזו הזמנות ואיזה נעליים. כפי שאמרתי במחצית, המשחק הזה קיבל את התואר של המשחק הגרוע ביותר של חיפה בקמפיין הזה. שום דבר לא עבד כאן. לא הייתה שום הזדמנות מסוכנת לעבר בופון שנח בשקט ב16 שלו. ניהול משחק מחפיר של אלישע לוי. זה התחיל מההרכב המוזר, המשיך עם ההתעקשות על עותמן בתור קשר אחורי. שחקן שאין לו ראיית משחק מספיק טובה לא יכול להיות קשר אחורי. עותמן עשה במרכז המגרש פעולות שהוא רגיל לעשות באגף. הוא לאורך כל המחצית השניה, בה שיחק כקשר הגנתי, לא בא לקחת את הכדור ולא העביר אותו קדימה. יתרה מכך, הוא ניסה פעמיים לבעוט כדור לשער מ30 מטר כשהיו לא אופציות מסירה. מיותר לציין שפעמיים הכדור פגע בשחקן שהיה רק מטר ממנו. בוקולי אמנם היה חלש, אבל הבסיס של בוקולי כקשר במרכז, טוב בהרבה מזה של עותמן והוא היה צריך להישאר על המגרש. גם החילוף של דבלשווילי לא ברור לי. אני מבין את הפרגון לארבייטמן ואני הראשון שאפרגן לו, אבל אם יש מישהו שראוי לכמה מילים טובות היום היה החלוץ הגרוזיני, היחיד שניסה. הוצאתו לא גמרה לארבייטמן לבלוט יותר, כי הוא פשוט לא מתאים לרמות האלה. היה מקום להחליף את ארבייטמן במקרה הזה. לכאן כמובן אפשר להוסיף את קטן שהיה אמור לעשות את ההבדל, אבל בפועל לא עשה כלום. הוא לפחות היה מספיק גבר להודות ששיחקנו חלש. תכף אלישע יעלה לעמדת הראיונות ויגיד ש"הקשנו על יובנטוס, לא היה לנו מזל אבל היה לנו משחק טוב מאוד". מחליפים. רפאלוב היה לא רע בסך הכל וגם את זגורי אני אוהב. חבל שהוא מקבל הזדמנות רק כאשר לאלישע אין שחקנים אחרים. גאדיר לא ניצל את יתרון המהירות שלו ולא קיבל הרבה מסירות. גם כאשר הכדור היה אצלו הוא לא הירבה לעשות פעולות חיוביות יותר מידי. כמובן שדוידוביץ' ראוי לכמה מילים טובות, אבל גם העצירות שהוא לקח לא היו מסוכנות מידי ולרוב הלכו לידיים. יובנטוס לא היו טובים היום. הם אמנם הניעו כדור בפשטות וסבלנות ולפעמים זה היה מביך לראות את זה מבחינת מכבי חיפה. אבל בכל הקשור להזדמנויות, לא היו להם יותר מידי כאלה. אפשר שוב לדבר על זה שיובנטוס הגדולה, כביכול, הייתה צריכה שער עצמי כדי לנצח כאן והעובדה שבדקות הסיום הם העבירו את הזמן ליד הקרן, ושרק לראות את השמחה בסיום אמורה לעשות לנו טוב. אבל יש גם דרך ומכבי חיפה מאז השער שספגה מבורדו, יצא לה האוויר מהמפרשים ולראיה שתי ההופעות החלשות מאוד מול יובנטוס, היום ולפני שבועיים באיטליה. מה נשאר? אולי להרוס לגרמנים שהפסידו היום.
המשחק של חיפה היום היה המשך ישירה ליכולת העלובה שהיתה בטורינו במשך 90 דקות. שם עוד היו 2 הבלחות שהגיעו למצבים קורצים שבופון הציל. היום? מישהו ראה את בופון? כי אני חושב שהוא נח היום כמו שלא נח הרבה מאוד משחקים... יובה עם משחק לא גדול, במחצית הראשונה שטפה את הדשא, לחצה עד שהשיגה את השער שהיא רצתה. מחצית השניה נחה לה, אבל חיפה לא ידעה לקחת. אם יובה היתה ממשיכה בקצב שלה, זה היה נגמר ביותר מ-1:0 אבל יובה, כמו יובה, לא באה לדרוס, באה לשחק על תוצאה ולנצח, כמו קבוצה אירופאית. 0 מצבים, 0 נקודות ו-0 שערים. ומה היה עם החלוץ מספר 1 בארץ כפי שהוגדר פה? שלומי ארבייטמן. 0 נגיעות בכדור ב-90 דקות. אכן החלוץ מספר 1. אפילו דאבלשווילי המחמיצן ששוב קיבל מתנה מהגנת יובה ושוב הוכיח שהרגליים לא בכיוון הנכון. המזל של חיפה הוא שבורדו ניצחה ועלתה שלב, עכשיו היא תבוא לפה עם המחליפים, חיפה תכבוש במשחק לפרוטוקול, תשיג נקודות ראשונות ותמנע מעצמה ומישראל את המבוכה של 0 נקודות ו-0 שערים. עוד שבועיים משחק העונה מספר 1 של הצ'מפיונס, הקרב על העלייה בין באיירן ויובה.
חיפה מתקיפה רוב המשחק דרך משומר, וככה כל המשחק הזה נראה (משומר עשה את תפקידו ההגנתי בצורה טובה היום, אבל התקפית הוא קטסרופה). לחיפה אין כמעט אלטרנטיבות בהתקפה, וששחקנים כמו גולסה וכיאל בחוץ, וגאדיר לא פותח, אין לה מה למכור. אפשר בדיעבד לומר שלפתוח עם שני חלוצים היתה טעות. הם עשו יותר נזק מתועלת. לחיפה עדיין יש סיכוי להוציא משהו מהבית הזה. ניצחון בגרמניה והמקום השלישי קרוב מאוד (בורדו בבית במחזור האחרון תגיע כנראה כראש בית). כמובן שזה לא נראה ריאלי בכלל, אבל אם אנחנו כבר שם, אז עדיף לחלום... וכמה שגולסה חסר לי באמצע...
כ"כ חבל שלליגה כמעט תמיד יש לנו הרכב מלא(חוץ מגולסה) ששם ממילא חיפה מנצחת גם בהילוך אחורי ובאירופה תמיד חסר לנו אחד השחקנים המשמעותיים בקבוצה. אם זה קולמה במרכז השדה מול באיירן או כיאל וגולסה בצמד המשחקים מול האיטלקים וקטן בטורינו. לא יודע אם גולסה וכיאל היו עושים בהרבה יותר מבוקולי ועותמן, אבל אני בטוח שעם שני השחקנים המצויינים האלה באמצע זה היה נראה קצת פחות מביך ומשעמם. בוקולי היום למעט אולי 2-3 פעולות לא מועיל ולא מתאים לרמות האלה. קטן ניסה, אבל לא היה לו יותר מדי מה לעשות וגם כשהוא כן קיבל המשחק שלו היה די גמלוני. לא מזכיר את היכולת מבית"ר(ויחי ההבדל הקטן בין 2 הקבוצות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ). די מעצבן היה לראות שכל התקפה הם מחפשים אותו גם כשאין לו מה לעשות עם הכדור, אבל זה מובן. ארבייטמן לא במשחק, דבלשווילי עם עוד תיסכול מבופון שמציל לו שער בטוח 3 בחודש האחרון(אם אני לא טועה גם בגיאורגיה הוא הציל לו שער). מסיללה במשחק הלא טוב הראשון שלו בעונת 09/10, משומר שומר על היציבות-עוד משחק חלש, רק עותמן נלחם והיה לא רע וכמובן דבידוביץ' שכמו באיטליה, גם היום נתן משחק מצויין. לגבי יובה אין הרבה מה להגיד, לא עשו כלום ובכ"ז לעומת חיפה הצליחו לנצל את המצב שלהם ולצאת עם 6 נק' מהמפגש הכפול. שדייגו משחק הבא יעשה קצת פחות הצגות. אגב, כל מי שרוצה להיות שוער צריך פשוט ללמוד כל מהלך של בופון. חוויה לראות אותו משחק ומציל שערים מקבוצה ישראלית. שוער אגדי. משחק הבא בארינה, כמובן שגם זה יהיה מול עוד קבוצה שתבוא בידיעה ש-3 נק' הכרחיות עבורה... מבאס מאד להגיע לכל משחק במצב הזה, אבל לומדים ומתפתחים עם החוויה והניסיון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx