כמו שכבר טענתי עוד מהעונה הקודמת ואני ממשיך לטעון,שכטר הוא הכישרון הכי גדול בכדורגל הישראלי והסגנון שלו מתאים לרמות הגבוהות ביותר,מה שהיה צריך זה מאמן שינצל היטב את היתרונות שלו והנה בבקשה.
יש מצב שגוטמן עבר כמה השתלמויות אחרי שהוא בא מקפריסין? הכדורגל שהפועל ת"א משחקת, כבר משנה שעברה הוא מצויין. הנעת כדור מצוינת, תנועה, יצאה מהירה להתקפה, פשוט כדורגל של קבוצה אירופאית. הקבוצות הקודמות של גוטמן שיקו כדורגל משעמם, הנעת כדור בחוליה האחורית, ופעם ב. יציאה להתקפות, בלי הצטרפויות מאחור ושליחת כדורים פנימה. אני זוכר אותו במיוחד בשנים שהוא אימן אצלנו בהפועל בארשבע, שחוץ ממשחק אחד (6-1 על בני יהודה), לא היה משחק התקפי שהתרשמתי ממנו. רוב המשחקים היו משעממים והגנתיים. הייתה משמעת טקטית, אבל משמעתשנועדה להתגונן בכל מחיר. תמידי ידעתי שגוטמן מאמן מוכשר, שיודע להעמיד קבוצה, יודע להדריך כל שחקן לגבי המיקום והמקום שלו במערך. חבל שהיום הוא יותר פתוח מבעבר, ולדעתי הוא מהפייבורטים לאמן את הנבחרת, קבוצה כמו הפועל ת"א, שלוחצת רוב הזמן, יודעת להיות קרובה לשחקנים, תוקפת במהירות ובחוכמה, לא רואים דברים כאלה, ובאמת רק בשנה האחרונה אנחנו רואים את זה ממכבי חיפה אבל בעיקר מהפועל ת"א. אני אשמח מאוד לראות את גוטמן מאמן את הנבחרת.
אני מסכים איתך שמתוך 4 קבוצות בבית, הפועל ת"א הכי מרשימה עד עכשיו. לחזור ל 3-2 בהמבורג זה לא שכונה, 5-1 עוד יותר ולחזור מול סלטיק אפילו של השנה זה לא דבר פשוט. נסתכל על זה ככה: 2 משחקי בית באירופה, 2 ניצחונות, הפרש שערים 7-2. אני מדבר על ליגת אירופה בלבד בינתיים - קבוצות טובות יותר במשחקי בית מהפועל, לפחות לפי סטטיסטיקה היא בנפיקה ליסבון, עם יחס שערים של 7-0... ושחטיור דונייצק - עם דריסה מוחלטת במשחקי הבית והפרש שערים של 8-1. נסכם את זה בקיצור, הפועל ת"א ועם כל הזלזול בכדורגל הישראל (שגם אני הייתי ועדיין חלק ממנו למען האמת), אחת משלוש הקבוצות הביתיות במפעל.
בהחלט שאפו, רק בארץ חסרת המושג שלנו מסוגלים לזלזל ביובנטוס ולהגדיר את צ'לסי כקבוצה גדולה ממנה, במקום אחר היו מכריזים על כותב המשפט "יובנטוס זו לא צ'לסי" כעל פסיכופת.
http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59045.Xxx מכבי חיפה - יובנטוס http://de.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50139.Xxx למרות המאזן המאופס גם בטור הנקודות וגם בטור שערי הזכות, במכבי חיפה ממשיכים לשמור על אופטימיות בנוגע למשחק מול יובנטוס מחר. כזכור, במחזור הקודם היא נוצחה באיטליה על ידי אותה יובנטוס 1-0. ביחס הפוך למאזנה בליגת האלופות, הצמערבים לליגה המקומית לא משפיעים עליה וגם אחרי המחזור האחרון היא ממשיכה לשמור על מאזן מושלם, 8 נצחונות משמונה משחקים. המפסידה התורנית במחזור האחרון הייתה מכבי נתניה. בצד המקצועי, למאמן אלישע לוי יחסר את הקשר בירם כיאל לאחר שערעור הקבוצה לא התקבל והרחקתו מהמשחק מול בורדו, שגררה עוד שני משחקי הרחקה, עדיין תקפה. שחקן קישור נוסף שלא יכלל בסגל הירוקים למשחק הוא טיאגו דוטרה הברזיאלי, שגם הוא מורחק לאחר שספג כרטיס אדום לפני שבועיים במשחק באיטליה, כמה דקות לאחר שנכנס כמחליף. וגם בהשעיות עסקינן, גוסטבו בוקולי, שישחק במרכז הקישור במקומו של כיאל, יצטרך להיזהר מספיגת צהוב שיגרום להרחקתו מהמשחק הבא של מכבי חיפה בליגת האלופות. בנוסף לכיאל ולדוטרה, אייל גולסה שחזר שנותח בשבוע שעבר, ימשיך להיעדר. אלישע לוי, שרוצה נקודות ושערים ראשונים במפעל ליגת האלופות מתכוון לפתוח בהרכב מפתיע והתקפי. שלומי ארבייטמן, האס הקבוע מהספסל שבשבת האחרונה שוב עלה כמחליף וכבש צמד, יפתח לצידו של דבלשווילי בחוד. השניים גם פתחו באיטליה יחדיו בהרכב, במה שלא הניב שערים. מי שישלם את המחיר הוא מוחמד גאדיר שיחזור לספסל. שחקן נוסף שצפוי לפתוח הוא עלי עותמן שאמור לתפקד כקיצוני ימני, תפקיד אותו הוא ממלא בעיקר כמחליף בחיפה ואותו גם מילא באיטליה לפני שבועיים. העובדה שיתפוס את הקו הימני, תאפשר לקבוצה לשחק במערך של שני חלוצים. יניב קטן, שכלל לא יא עם הקבוצה לאיטליה עקב מחלה, יפתח הפעם בהרכב. בהגנת הקבוצה לא צפויים שינויים כך שהרביעיה הקבוצה מפתיחת המשחק תפתח גם מחר, עם דוידוביץ', כמובן, בשער. כידוע, הסיכויים של חיפה להשיג משהו מהמקפיין הזה הם אפסיים וכרגע מקווים לגרוף גם נקודות, לצד המחמאות שקיבלו על משחקיהם בקמפיין. http://img171.imageshack.us/img171/4863/309.Xxx שלומי ארבייטמן - החלוץ נמצא בכושר כיבוש מצויין אף אחד עדיין לא מדבר על צ'ירו פררארה כמועמד לפיטורים או משהו כזה,אבל אם הוא לא ישיג 3 נקודות בישראל ביום שלישי בערב אז הדמיון יכול להתחיל להתפרע לגבי הכותרות בעיתונים כמו הטוטוספורט או הגזטה דלו ספורט.אחרי ההפסד המביך 3-2 לנאפולי בבית,שבא אחרי שיובנטוס הובילה כבר 2-0 וספגה שלישיה למאמן האיטלקי הצעיר אין ברירות,הוא צריך לשכנע,וזה שיובנטוס נראית טוב יותר מבחינת כדורגל לא יעזור לו,הוא צריך 3 נקודות כי המצב בבית יסתבך מאוד מאוד עבור הגברת הזקנה על כל תוצאה אחרת שלא תבוא,שהיא לא נצחון. בנתיים,בחדר הטיפולים,הרופאים בטורינו עובדים שעות נוספות ונוספות,לא פחות מ9 שחקנים פצועים בסגל של יובנטוס, החל מהקפטן אלסנדרו דל-פיירו שלא יגיע לארץ אפילו,דרך מומו סיסוקו,וינצ'נזו יאקווינטה,חאסן סאליהמידיץ',ג'ונתן זבינה,קלאודיו מרקיזיו,מאורו קמוראנזי,מרטין קאסרס וג'יאנלויג'י בופון,כשגם טיאגו מנדז רק חזר עכשיו מפציעה. למרות רשימת הפציעות המכובדת ג'יג'י בופון יעמוד בשער,יש לו קרע קטן במינסקוס אבל בגלל שהוא לא זז הרבה(בכל זאת שוער) הוא מנסה לדחות את הניתוח עד אחרי המפגש מול אינטר בדצמבר,קמוראנזי נזקק לתפרים בראשו אחרי מפגש לא נעים ביום שבת מול נאפולי והוא צפוי לפתוח מול מכבי חיפה וגם מרטין קאסרס שנזקק לניתוח אחרי באפו אחרי מפגש לא נעים באימון עם קנאברו יגיע לארץ הקודש. על הדשא ברמת גן אנחנו צפויים להמשיך לראות את ה4-2-3-1 שמחץ את סמפדוריה 5-1 רק ביום רביעי האחרון והפסיד 3-2 מביש לנאפולי ביום שבת שאחריו,אז איזה יובנטוס תגיע לארץ? קשה לדעת,מה שבטוח זה שדייגו,ג'יובינקו וקמוראנזי יהיו השלישיה שתגבה את אמאורי בחוד בכל הנוגע להתקפות ויצירתיות כשדוד טרזגה וצ'ירו אימובילה מהפרימברה(נוער) יהיו האופציות מהספסל. מלו שיצא בכאבים ובכי במשחק הקודם בגלל תיקול של טיאגו דוטרה וכריסטאן פאולסן הדני יהיו אלו שיהיו אחראים על מלכת עצירת חיפה במרכז השדה ובמידה ויעברו אותם יתקלו בקו אחורי שיכלול את גריגירה,קנאברו,קייליני וגרוסו כשכמובן מס' 1 בשער ,ג'יאנלויג'י בופון. http://cache.daylife.com/imageserve/04Kp1w8b355eK/610x.Xxx אם לא ישיג 3 נקודות,העיתונות הולכת לחגוג עליו. תודה לשגיא ועומרי(ביאנקונרי) על הסיקורים. קצת סטטיסטיקה: :aa1: שלומי ארביטמן הבקיע את שערו ה-12 ב-13 משחקים העונה. :aa1: מכבי חיפה מגיעה למשחק עם מאזן מושלם בליגה של 8 מ-8,מאזן שלא היה מאז עונת 2005-2006 כאשר חיפה פתחה את הליגה עם 11 מ-11 ועם אליפות. :aa1: מכבי חיפה לא נוצחה כבר 20 משחקים בליגת העל,ההפסד האחרון היה ליורדת באותה העונה - קריית שמונה. :aa1: ההפסד של יובנטוס בליגה היה ההפסד הראשון שלה בבית אחרי 9 חודשים,ההפסד היה 3-2 לנאפולי,כמו ההפסד אז 3-2 רק לקליארי אדומים,צהובים ושאר הירקות: ממכבי חיפה ייעדרו - אייל גולסה(פציעה),בירם כיאל(הרחקה מול בורדו),טיאגו דוטרה(הרחקה במשחק הקודם מול יובנטוס). אם גוסטבו בוקולי יקבל צהוב המשחק הוא ייעדר מהמשחק הבא. מיובנטוס ייעדרו - חסן סליהמיזדיץ'(פציעה),אלסנדרו דל פיירו(פציעה)קלאודיו מריסיו(פציעה),ג'ונתן זבינה(פציעה),וינצ'נזו יאקווינטה(פציעה),מרטין קאסרס(פציעה),מוחמד סיסוקו(פציעה). שחקני מפתח: מכבי חיפה:יניב קטן. מי אם לא המלך של חיפה לאחרונה שלא שיחק במשחק הקודם נגד יובנטוס במקום מחלה הוא זה שיצטרך לעשות את ההבדל בין אותה קבוצה הגנתית שכמעט לא הגיעה להזדמנויות לקבוצה שתתקיף קצת יותר ותנסה גם לכבוש את השער הראשון וגם לקחת את הנקודות הראשונות. יובנטוס:דייגו. הברזילאי שהגיע בקול תרועה בינתיים לא הופך לכוכב גדול ובמשחק הקודם נראה בינוני מאוד ואפילו הבעיטות החופשיות המפורסמות שלו נראו רעות,אם דייגו רוצה לנצח ולא לעשות כאב ראש גדול למאמן שלו הוא יצטרך להיות בכושר שיא וכן,גם בבעיטות החופשיות. מועד לפורענות: מכבי חיפה:עלי עותמאן. עותמאן שיחק כבר בליגת האלופות בד"כ כמחליף,ליגה הוא לא זכה לטעום את טעם ההרכב ובינתיים הוא לא הרשים לא בליגת האלופות ולא בליגה,הרבה שערים שמכבי חיפה חטפה במיוחד בליגת האלופות נעשו כשהוא במגרש וכבר היו לעותמאן כמה איבודי כדור שנבעו ככל הנראה מלחץ המעמד הגדול,עכשיו בהרכב ראשון בבית מול יובנטוס הגדולה עומתאן חייב לתת 100 אחוז בלי פאשלות. יובנטוס:כריסטיאן פאולסן. אם כמה שאפשר להגיד על מישהו ביובנטוס שהוא מועד לפורענות,פאולסן הוא השחקן הפחות התקפי ביובנטוס והוא בדרך כלל אמון על הקטע ההגנתי ושיתוק שחקני הקישור היריבים,מאחר שבאיצטדיון רמת גן תהיה לו פחות עבודה בצד ההגנתי הוא יצטרך לדעת להריץ גם את ההתקפה אבל לא בצורה מוגזמת כי חיפה קבוצה שעוקצת לא מעט ופאולסן יצטרך לא לפשל אבל גם לא לתקוע את ההתקפות של יובנטוס.
חיפה יכולה להוציא נקודות או לפחות שער ראשון במפעל! בהצלחה לירוקים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני אהיה במשחק. שער 9. אני מקווה שחיפה תוציא נקודה מהמפגש הזה איכשהו, או לפחות תכבוש שער כי מגיע לה. אין מה לעשות שחיפה לא ברמה של באיירן, יובנטוס או בורדו ולמרות שקיבלה הרבה מחמאות על ההופעות שלה באירופה השנה, אלישע לוי והחניכים ירצו גם להירשם בסטטיסטיקה החיובית של המפעל ולפחות לכבוש מול יובנטוס היום. נקווה שנראה משחק טוב עם אווירה מחשמלת (עד כמה שאפשר בר"ג) ושערים.
rainman: כל הכבוד על הסיקור.הוא באמת ברמה גבוהה.רק תיקון אחד,עות'מן שיחק לפני שבועיים בהרכב בטורינו. אני לא כל כך אוהב את ההרכב הזה של אלישע.לדעתי גאדיר היה צריך לפתוח בהרכב.אני לא מאמין בלהעלות שחקנים מהספסל,ואני לא חושב ששחקן שבקושי משחק בליגה פתאום ייתן משחק טוב בליגת האלופות ועוד בתפקיד שהוא לא רגיל אליו. בנוגע לשיבוץ של ארבייטמן.אם הוא יפתח באגף אז אלישע לוי לא עשה כלום בהצבתו בהרכב וכבר היה עדיף לפתוח עם רפאלוב.ארבייטמן הוא חלוץ וכבר ראינו מספיק פעמים שהוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי באגף.לעומת זאת עם אלישע ישחק עם שני חלוצים וקטן ישחק באגף,אז נוכל לקבל תרומה יותר גדולה בצד ההתקפי,וזה קצת יסביר את הרבתו של עות'מן במקומו של גאדיר. לצערי אני צופה מערך 4-5-1 כאשר ארבייטמן בימין,עות'מן בשמאל וקטן שחק חופשי. בנוגע ליובנטוס.מסתבר שמלבד פאולסן גם ההגנה שלהם היא נקודת תורפה כאשר לאגורטיילה יפתח בצד ימין (עוד סיבה לשחק עם קטן משמאל),ומרטין קסארס הבינוני בתור בלם. אני מאוד אופטימי בקשר לסיכויים של חיפה לקחת נקודות היום.בהחלט אפשרי מול 40 אלף צופים ברמת-גן.
לא מדוייק. עות'מן פתח באיטליה בהרכב ואף שיחק 90 דקות, הרבה בגלל שמסיללה נאלץ לצאת והוא תפס את מקומו באגף השמאלי של ההגנה. בליגה הוא אכן עדיין לא פתח.
הצרה הכי גדולה של מכבי חיפה היא שהבית נורא צמוד ולכן היא לא יכולה אפילו לבנות על רפיון של אחת מיריבותיה ומהסיבה הזו אני לא רואה אותה מצליחה לעלות הערב על לוח התוצאות ולכן, לפחות לדעתי, הסיכוי היחידי לנקודה הוא לא לספוג שום שער. יובנטוס למדה את הלקח בטורינו שאין משחקים קלים ואני משוכנע שלמשחק החוץ ברמת גן הם יבואו דרוכים יותר.
תודה על העדכון,משום מה לא זכרתי שהוא פתח אלא שהוא נכנס כמחליף. ועוד נקודה קטנה,הסיקורים הם של עומרי ושגיא(יובה וחיפה בהתאמה) מה שמעבר הוא הוספה שלי,ככה שהקרדיט לשגיא ועומרי. אני מסכים עם אבירם,אם הבית היה פחות צמוד ויובה למשל כבר הייתה עולה היינו יכולים לתפוס אותה אולי קצת שאננה,אבל מאחר ובליגה ובליגת האלופות יובה לא בדיוק בתקופה טובה וחייבת כל נקודה וגם את הביטחון הם יבואו בשיא הרצינות ולמרות החיסורים הרבים של הקבוצה יש לה סגל עמוק מאוד ומול חיפה החיסורים האלה הם לא כאלה קריטיים כמו שהם היו אם יובה הייתה משחקת מול ריאל או משהו כזה.
מה שהעלה פה אבירם הוא בדיוק הסיבה שאמרתי שהבית הזה הוא הקשה ביותר של קבוצה ישראלית באירופה אי פעם. לא רק שאלה 3 קבוצות גדולות-יובנטוס,באיירן מינכן ואלופת ומובילת הליגה הצרפתית, אלא גם שאלה 3 קבוצות פחות או יותר שוות ברמתן ואף אחת לא תיקח אף משחק כמובן מאליו, כמו שהיה יכול להיות אם היו רק 2 קבוצות גדולות בבית. מקווה ומאמין שנחזור מר"ג היום עם שער...
בכל משחק יש תחושה שחיפה מתקרבת והנה היא עומדת להשיג תיקו או לפחות שער, אבל בינתיים זה לא קרה. אני חושב שהיום הסיכויים שנראה את חיפה כובשת גדולים, הרי הקבוצה תשחק התקפי, כן תגיע למצבים והגיע הזמן שהיא תנצל אותם וגם ההגנה של יובנטוס ממול נראית לא מרשימה. העניין הוא שאסור לקחת יותר מידי מהנתונים של יובה בליגה האיטלקית ובכלל. אסור לשכוח, כמו שאמר נדב יעקובי - הכל יחסי. אסור לשכוח נגד מי יובנטוס משחקת באיטליה ושעל הנייר יש לה עדיין הגנה טובה, כאשר מספר 1 שם זהו קייליני. אלישע לוי מעלה מערך התקפי, אבל אני מאוד מקווה שמוחמד גאדיר לא יפתח על הספסל. לדעתי, פשוט אסור לוותר עליו. הוא השחקן הכי מהיר והכי אתלט של חיפה, אחד שבאמת יכול להתמודד עם הפיזיות של יובנטוס. גאדיר שחקן שאני מכנה אותו כ'סופה', הוא הרשים אותי הרבה יותר מגולסה עד עכשיו. גאדיר לא רק שחקן כשרוני והכל, הוא גם חוצפן במובן החיובי ולא מפחד לקחת אחריות. גאדיר השחקן הכי חשוב של חיפה פרט לקטן. אסור לספסל אותו רק בגלל יכולת חלשה מאוד במשחק נגד נתניה, זו ירידת מתח טבעית. אמאורי משחק היום כנראה במקום טרזגה וזה יקשה מאוד על ההגנה של חיפה. אמאורי יותר מהיר וזריז, יותר חזק ולטעמי הוא מזכיר את טרזגה של לפני כל הפציעות, כך שקינן וטשיירה חייבים להיות בשיאם. חיפה תייחל גם ליום טוב של קולמה שייצטרך להיצמד לדייגו, גם בניהול המשחק השוטף ובטח שבהתקפות המתפרצות של יובה. אני לא אתפלא אם חיפה תשלוט יותר בכדור בחלקים מסויימים מהזמן ובפתיחת המשחק לדוגמא, ואז ליובה יהיה יותר קל לעקוץ.