מצטער על התגובה הקצת מאוחרת אבל להוריד את הכובע בפני אלישע לוי ושחקניו. לבוא לגרום לאלופת צרפת להראות כך במגרשה הביתי כשהמאמן שלה נראה די אובד עצות בלא מעט דקות של המשחק ולהיות כל כך קרובים להוציא נקודה או יותר זה בהחלט לא עניין של מה ובכך. באמת מגיעות לחיפה כל המחמאות. ובקשר לכיאל,לדעתי מדובר פה בשחקן מעולה,שכן עושה שטויות אבל אני מאמין שהוא ילמד מהם וישתפר. הוא וקולמה היו נהדרים במרכז השדה.
הפועל הוציאה את המקסימום מול קבוצה ברמה של המבורג. נכון ההגנה הייתה נוראית(בן דיין לקח כמה שוטים לפני המשחק?) אבל עדיין להבקיע שני שערים ולהיות קרובים פעמיים לשוויון זה גם מכובד מאוד. הופעה נהדרת של שכטר,שחקן עם איכויות כל כך טובות... חבל לי שהוא לא ממשיך לאחת מהליגות הגבוהות. באמת יש בו משהו מיוחד רק חבל שלא רואים את זה כל משחק. בקשר לורמוט,הדריבל שלו הוא הכי טוב בארץ,הוא מאותם שחקנים שנראה שהם מהירים יותר עם הכדור מאשר בלעדיו,הבעיה אצלו היא חוסר הדומיננטיות בפרקים גדולים מדי של המשחק.
שניה אחרי ה3-2 אמרתי לשלוס "אנדר אובר 97 שנ' השגיאה הבאה של בן דייג שתביא ל4-2" שלוס הימר אובר אני אמרתי אנדר בסוף נגמר X ברגע שהוא הוציא חוץ לחלוץ שלהם איזה שחקן אשפח דלוח
לא אמרתי שהם זלזלו בהפועל ת"א אלא בכללי הם מזלזלים במפעל הזה, אותה קבוצה הפסידה לפני שבועיים לראפיד וינה, היום הם יותר מידי החזיקו את הכדור כי כולנו יודעים שבטיפה של מאמץ המבורג הייתה מנצחת בהפרש יותר גדול.
אני חייב להגיד שזה הולך להיות אחד הבתים המעניינים והמסובכים שיש בליגה האירופאית השנה (הכבוד זה העובדה שהפועל ת"א שייכת אליו) ולדעתי ההכרעה על צמד העולות הולכת להיות במחזור האחרון בלבד. המצב בבית כרגע: 1. ראפיד וינה 4 2. המבורג 3 3. הפועל 3 4. סלטיק 1 במחזורים הבאים: הפועל - ראפיד וינה סלטיק - המבורג ראפיד וינה - הפועל המבורג - סלטיק אם סלטיק מפסידה להמבורג, היא 90 אחוז בחוץ, אם היא מנצחת אז היא נכנסת חזק למאבק על העלייה. אם ראפיד מנצחת את הפועל אז ייתכן מאוד שמי שתנצח במפגש בהמבורג בין הקבוצה המקומית לסלטיק תהיה זו שתעלה שלב, אם הפועל תנצח את ראפיד בארץ בלי קשר למשחק ביניהן בחוץ, וסלטיק תנצח לפחות משחק אחד, ההכרעה על העולות ככל הנראה תיפול במחזור האחרון בו בשביל להיות תלויה בעצמה, הפועל תצטרך לנצח את המבורג 2:0 או 3:1 או 4:2 (ואז יהיה הארכה במשחק אם שתי הקבוצות יסיימו עם אותו מספק נקודות) כי המנצחת בין סלטיק לראפיד תעלה לשלב הבא.
להפועל ת"א היה משחק סביר בסטנדרטים שלה. ההגנה היתה על הפנים וללא אניימה היא היתה חוטפת עוד כמה שערים, איך בדיוק אתם רוצים שבאדיר ודה סילבה יעצרו את פטריץ',אליה וברג. אבל ההתקפה באמת הרשימה אותי במיוחד שכטר. למה כל האמירות האלה שהביסו אותנו וזה בושה, הרי אתם באמת ציפיתם שהפועל ת"א תוכל לנצח את אחת הקבוצות הטובות בגרמניה. המשחק הבא יהיה נגד ראפיד וינה שהיא בכושר שיא אבל לא נראה לי שהפועל תוכל להוציא יותר מתיקו.
איך שסלטיק נראית אני לא רואה שום סיכוי שהיא מנצחת את המבורג,אמנם היא תקפה יותר במשחק מול וינה אבל ממש לא הרשימה אותי בדקות שראיתי את המשחק. הפועל תצטרך להתאמץ קשה מאוד בשביל לנצח את וינה.
הפועל תל אביב בבלומפילד יכולה גם לנצח את וינה, הבעיה של הפועל היא ( וגם בליגה זה ככה ) שההבדל בין משחקי החוץ למשחקי הבית הוא ממש גדול. בבלומפילד הפועל היא קבוצה מאוד מאוד קשה ובחוץ היא נעשת פגיעה במיוחד. לדעתי דווקא הכל תלוי בראפיד וינה, המבורג ניראתה לי כמו קבוצה שעלתה על דרך המלך והיא תנסה להגיע עד הסוף מתוך מחשבה שאצלה בבית ישוחק הגמר. סלטיק תקועה בבעיות שלה ואני לא רואה אותה עושה משהו מיוחד אלא אם כן היא תנצח את המבורג בהמבורג או משהו מטורף. ומי שנשארה היא ראפיד וינה שהכל תלוי איך היא תמשיך את שאר המשחקים שלה ( ועל הנייר נשארו לה משחקים יותר קלים ומאשר להפועל תל אביב )
ראיתי את התקציר של הפועל ת"א ,הפסד מוצדק של האדומים ,והמבורג אני בטוח שתגיע רחוק. אניימה לפי התקציר היה ביום גקוע ,למרות הפנדל. אני לא יכול להגיד שאני עצוב שת"א הפסידה ,אני מרוצה מההפסד של ת"א.אני לא יכחיש אני שונא את הקבוצה הזאת. באדיר אם כל הניסיון שלו עשה את השטות הזאת ,פשוט הרס לת"א את המשחק. לגבי גוטמן מגיע לו מילה טובה בחילוף של שכטר ,למה שכטר לא פתח בכלל...
אחרי התבוסה להמבורג היה קשה שלא לבקר את המשחק ההגנתי. אבל אני העדפתי להיזכר בהגנה המדהימה של פעם ובכלל בהפועל ת"א של חורף 2001. במסע המופלא ההוא באירופה לא היה מצב ששחקן לא היה מכוסה ברחבה. כל שחקני ההגנה(וגם השאר) שמרו על ריכוז מקסימלי והתמודדנו עם המצבים הניחיים בצורה נהדרת. כמובן שגם היה לנו מזל ומידי פעם אלימלך היה צריך להדוף, אבל אי-אפשר לצפות מהגנה לנצח בכל המצבים הנייחים. אז הייתה לנו הגנה גבוהה(כולם מעל 1.80), חזקה, זריזה ומתואמת להפליא. אני כל-כך מתגעגע להגנת הברזל הזאת - בכר-דומב-גרשון-אנטבי, לפי דעתי ההגנה הטובה ביותר שהייתה. אציין שבמשחקים ההם באירופה, גם במשחקי החוץ הקשים ביותר כמו בלונדון ובסאן-סירו, שני המגנים תמכו כל הזמן בהתקפה, בעיקר בכר, שלא סתם השיג חוזה בסנטאנדר(מה שקרה שם בפועל זה כבר סיפור אחר, סיפור עצוב). אציין שבכלל זו הפועל ת"א שהכי אהבתי, אולי אפילו יותר מהקבוצה המדהימה שזכתה בדאבל. הפועל הייתה מבקיעה שער ואז היית יודע שאפשר 'לישון בשקט' והנקודות אצלך בכיס. בגלל הגנת הברזל. הייתי מחליף את הקבוצה הנוכחית בהפועל של אז בלי שום ספק. נכון שתמיד היה חסר משהו בהתקפה(אני זוכר שבעונת 03\2002 קשטן בנה סגל מוזר עם שניים וחצי חלוצים בקושי) ולכן היו יותר מידי תיקו 0-0 עם קבוצות נחותות משמעותית, אבל זה היה בעיקר בגלל סדרת פציעות שכל פעם פגעה במישהו אחר וגם משום שקשטן שיחק הגנתי גם בליגה. נכון, גם אז לא הלך לנו אף פעם נגד חיפה, אבל היו הרבה פעמים של חוסר מזל. מיותר לציין בכלל שהקבוצה הקודמת הייתה הרבה יותר מרגשת. שחקני בית רבים וגם ישראלים בולטים, דבר שקשה לומר שיש היום(למשל בשנה שעברה, שלושת הזרים - אניימה-דה סילבה-יבואה, הם אלו שעשו את ההבדל). * הודעה נוסטלגית.
http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50139.Xxx יובנטוס - מכבי חיפה http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59045.Xxx המצב של יובנטוס גובל בייאוש, כך לפחות יטענו הפסימיסטים שבאוהדי הקבוצה. פיורנטינה, בולוניה, ג'נואה, בורדו, באיירן מינכן ופאלרמו - אלו הן ששת הקבוצות האחרונות שפגשה הקבוצה, ואת כולן הגברת הזקנה לא הצליחה לנצח. הרגועים מבין אוהדי יובנטוס יטענו שהמשחקים מול בולוניה ובורדו הם היחידים שהכישלון לנצח בהם באמת מהווה בעיה מסוימת. האמת כנראה מונחת איפשהו באמצע. בכל מקרה, לאחר שתי תוצאות תיקו בליגת האלופות, הצורך לנצח את מכבי חיפה הופך לקריטי ממש. גורמים פנימיים במועדון שמחים על היריבה שניצבת מולם, מתוך מחשבה שהנה מגיעה הזדמנות פז לשבור את הקרח והלחץ שמתחיל להבנות עקב כך שהתוצאות הטובות שמסרבות להגיע. כלפי חוץ, הדברים שונים כמובן. קייליני התראיין השבוע ואמר: "לפני שנה בדיוק שיחקנו מול ריאל והיינו במצב דומה. מבחינתנו אין הרבה הבדל - אנחנו מתייחסים למכבי (חיפה) כמו שאנחנו מתייחסים לריאל. אנחנו יודעים שהם משחקים כדורגל מהיר עם הרבה התלהבות. את דבאלשווילי אני מכיר מהנבחרת, כי שמרתי עליו אישית כששיחקנו נגד גאורגיה". אם כבר מדברים על לשבור את הקרח, ביום שבת האחרון החלוץ אמאורי שבר ביצורת כיבושים של כמעט 8 חודשים, לאחר שכבש את שער השיוויון מול פיורנטינה. החלוץ הברזילאי/איטלקי ינסה למנף את הביטחון שצבר כשיוביל את החוד היובנטיני, ככל הנראה יחד עם ג'ובינקו, מה שייתן ליאקווינטה הזדמנות לנוח. http://cache.daylife.com/imageserve/04DCeJb5k95Hz/610x.Xxx אמאורי - שבר את הבצורת ובונה על חיפה כמקור לשערים נוספים נכתב ע"י יותם (Nereo Rocco) השבועות עוברים והחלום ממשיך,אמנם עד עכשיו בינתיים יש אכזבות מבחינת התוצאה אבל במשחק השני מול בורדו היכולת של חיפה כבר השתפרה פלאים והיא סחטה מחמאות מקיר לקיר ואפילו הייתה קרובה לנצח בבורדו. על הנייר לפחות מבחינת יובנטוס חיפה לא יכולה לבקש תקופה יותר טובה, 5 משחקים ללא ניצחון והיעדרות של כמה שחקני מפתח ביניהם האחד והיחד "איל פרינצ'יפה" אלסנדרו דל פיירו,אבל וזה אבל גדול..בעוד הכוכב הגדול של יובה לא משחק גם חיפה בשבועות האחרונים חטפה מכת פציעות משלה יניב קטן הכוכב הירוק הגדול חולה ו90 אחוז לא ישחק,אייל גולסה (פציעה) ובירם כיאל(הרחקה לשני משחקים מהמשחק מול בורדו) גם הם לא ישחקו בעוד מוחמד גאדיר סוחב פציעה והוא לא כשיר במאת האחוזים ולכן אולי אלישע לוי כנראה יפתיע וישחק עם עלי עותמאן שעדיין לא פתח בהרכב בחיפה בליגה או בליגת האלופות,אבל תורגל אתמול באימון בהרכב הראשון. אז חיפה יכולה להיות מעודדת שהיא מגיעה למשחק במאזן מושלם בליגה ועם שני חלוצים חמים ומי ששואל את עצמו כמה חמים אז ארביטמן עם 6 שערים ב-6 משחקים בליגה ודבאלשוילי עם 5 שערי ליגה ו-4 שערים ב-4 במשחקים בשבועיים האחרונים מעידים שהחלוצים של חיפה לא רק חמים אלא לוהטים,השאלה מתי גם בליגת האלופות יכירו את זה? מי שחיפה תקום ותיפול עליהם יהיו גוסטבו בוקולי שיחליף את בירם כיאל ובהיעדרו של יניב קטן יצטרך לתת גם את האקסטרא ההתקפי וליאור רפאלוב שיצטרך לתת את המסירות וההברקות שיהיו כל כך חסרים בלעדי קטן. ליציע של חיפה בטורינו נמכרו 1400 כרטיסים לאוהדים ירוקים שינסו לעזור לחיפה להשיג שער או נקודות ראשונות במפעל. http://www.mhaifa.net/Multimedia/PhotosGallery/2006-2007/by-3/by-3-5.Xxx ליאור רפאלוב - אם לא עכשיו, אימתי? נכתב ע"י זיו (rainman)
הנה עיקר הדברים ממסיבת העיתונאים: http://sports.walla.co.il/?w=/157/1592914 אלישע לא אומר שחיפה פייבוריטית, אבל בכושר הנוכחי של יובה, אפשר לעקוץ כמו שקבוצות קטנות בליגה האיטלקית לקחו ממנה נקודות. זה רחוק מלהיות קל, אבל יובה בסוג של משבר ויש למכבי חיפה את ה 30% סיכוי נגיד להוציא תיקו בטורינו.