תכל'ס , כאשר אני מביט באתרים עולמיים בנושא ספורט אני כועס ויש סיבה - מזלזלים בנו ברמות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx תתבוננו ביחס הווינר של bwin (היא הכי החמיאה לנו) : ניצחון לבורדו - 1.35 תיקו - 4.25 ניצחון לחיפה - 8.00 ותראו את ההבדל - ניצחון לבורדו - 1.35 תיקו - 5.28 ניצחון לחיפה - 13.35 . לא נורא , נבעט להם בתחת אחרי שנסיים בתיקו מול בורדו ! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx הימור סיום שלי : 2-0 לבורדו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
חיפה יוצאת למשחק חוץ מאוד קשה ,שכל תוצאה פרט לניצחון של הצרפתים(לצערי)תחשב כהפתעה ענקית. חיפה אמורה לשחק במשחק הזה אם פחות התרגשות ,אבל עדיין ליגת האלופות זה מרגש. אני חושב שזה שחיפה נחה 6 ימים מהמשחק האחרון שלה ובורדו רק 72 שעות ,אולי ישחק לטובת חיפה, אבל עדיין אני הולך עם כל הצער שבדבר עם הצרפתים. ומשהו בכללי אני אופטימי בדר"כ אבל משהו חסר בחיפה ,חוץ מניסיון ,כך שאני מאוד חושש שחיפה תסיים ללא נקודות ,מי ייתן ואני אתבדה. הלוואי וחיפה יקחו מחר נקודה.
אהבתי את התגובה של קטן שהוא מנסה להרדים את בורדו בכך שאומר כביכול שהיא הכי "חזקה" בבית...אלו האמרות שצריך להגיד ולא לבוא ולצאת בהצהרות כמו חברו בוקולי שאמר שהם הולכים להוציא לפחות נקודה בוודאות או שהם לא יתנו כבוד לקבוצה כמו שאמרו על באיירן וזה, שזה רק מחמם את הקבוצה השניה וגורם לה לבוא יותר דרוכים ומוכנים...רק עם אמרות כאלה אפשר טיפה לעשות את בורדו שאננים ולנסות לגנוב משהו במשחק הזה, כי בואו לא נשלה אף אחד, חיפה לא תשלוט בנעשה בכר הדשא, לא בהחזקת הכדור ולא במצבים ליד השערים. צריך לשחר מבוקר עם מתפרצות, אם חיפה תבוא ותשחק את "המשחק שלה" כביכול כמו שאלישע וקטן אומרים ובורדו תשחק את "המשחק שלה" זה יגמר ב-3:0 לפחות לטובת הצרפתים. וזה שהם אומרים שהפסד לא יתקבל בהבנה, אפשר לחשוב שמכבי חיפה זה מועדון שמגיע כל שנה לרבע גמר ליגת האלופות...כל נקודה במשחק חוץ שלהם תחשב לסנסציה, וגם הפסד אפשר לקבל כי עם כל הכבוד, מכבי חיפה לא מתקרבת בשום עמדה על המגרש לאיכות של בורדו, שלא לדבר על יובה ובאיירן כמובן.
מסכים,עדיף לבוא קטנים ולצאת גדולים. yotis,לא סתם מזלזלים בנו,בורדו בלתי מנוצחת 2- משחקים,הוציאה תיקו מול יובה בטורינו בעוד חיפה חטפה 3 מבאיירן בבית.
קשה לי לראות את מכבי חיפה חוזרת הביתה אפילו עם נקודה מהמשחק מחר. בורדו תגיע למשחק הרבה יותר רעבה ונחושה מאשר באיירן מינכן, היא נמצאת בכושר טוב(מוליכת הליגה בצרפת ותיקו בטורינו עם יובנטוס) והפעם מדובר במשחק חוץ. מה שכן, הפעם הציפיות מחיפה הרבה יותר נמוכות וזה ישחק לטובתה. משום מה נוצרה כאן תחושה בארץ שאפשר להפתיע את באיירן מינכן, וזו הייתה תחושה מוטעית. שחקני מכבי חיפה צריכים לעלות מחר נחושים, אחראים ומרוכזים - לא להתייחס למה שהיה עד עכשיו וגם אם יהיה פיגור, לא לחשוב בכלל על העובדה שתוצאה כזאת מרחיקה את חיפה מהמשך הדרך(כמה שזה לא נראה ריאלי, לשחקני חיפה, כמו כולם, יש חלומות פרועים וזה טבעי). אלישע לוי עוזר לקבוצה שלו לפחות מבחינה אחת - בירם כיאל במקומו של גוסטבו בוקולי. מה שעובד מול הפועל בבלומפילד, לא יעבוד באותה יעילות בבורדו מן הסתם. חיפה צריכה לשחק במערך מאוזן ולא להתפרע. בוקולי כן שורף שטחים והוא הרבה יותר טוב התקפית מכיאל, אבל ברור שאת העבודה ההגנתית הוא עושה פחות טוב, מה גם שכיאל וקולמה מתואמים במידה מסויימת. מה שלא אהבתי זו הצבתו של דבאלאשווילי בהרכב - הוא לא פוגע כבר כמה וכמה משחקים ואני לא מבין למה לא לתת קרדיט לארבייטמן שהוא יותר מהיר, מסוגל להשתחרר לבד לבעיטה והוא פשוט בכושר נהדר. זה באמת מיותר לכתוב שצריך להיזהר מגורקוף. שחקן אחד לבד לא יוכל להסתדר איתו ומעניין מה מתכנן אלישע לוי בעניין זה. אני אגב רוצה לראות מה מסיללה מסוגל לעשות במשחק חוץ קשה, האם הוא יהיה תותח כמו ברמת-גן מול ריברי ורובן, שאולי לא התאמצו כל-כך, אבל בכל-זאת הוא הקשה עליהם מאוד והם לא השאירו אותו מאחור, ומדובר בשניים מהדריבליסטים הטובים בכדורגל העולמי, שגם בהליכה מסוגלים לעבור כל שחקן. מעניין גם האם גולסה וגאדיר יקחו אחריות כמו בזלצבורג, או שיהיה זה קטן.
אני חושב שההצבה של דבאלשוילי טובה,הוא יודע להתמודד עם בלמים יותר טוב מארביטמן,אמנם נגד הפועל וגם נגד מינכן זה לא הלך טוב,אבל כעיקרון כשהוא בכושר טוב ומשחק טוב הוא עושה המון צרות להגנות והוא נותן אופציה טובה לקבוצה לנוח כשמשחקים בונקר.
לדעתי ארבייטמן לא מוערך מספיק אצל אלישע לוי, השחקן הזה הכניס יותר גולים מדבאלשווילי כשדבאלשווילי שחקן הרכב, היחס של שערים לדקות אצל ארבייטמן מדהים, הוא חייב לשחק.
ארבייטמן הפך לג'וקר. זה התפקיד שלו. שחקן שעולה מהספסל נותן את התפוקה. כמו סולשיאר בזמנו במנצ'סטר. אני מאמין שהוא עוד יפתח בהרכב, אבל בגדול הוא לרוב בין 2 המחיליפים הראשונים. מה גם שקשה לי להאמין שאלישע לוי יספסל את הגרוזיני כשהעונה רק החלה והוא עוד צריך לבנות לו את הבטחון להמשך הליגה.
אתה לא מסתכל על זה מנקודת המבט הנכונה,הרעיון במשחק הזה הוא שדבאשוילי יכול יותר להטריד את ההגנה של בורדו,הוא יותר מתאים למלחמה בכדורי גובה וכמו ששגיא גם אמר אסור להוריד לו את הביטחון. ארביטמן כן פתח ב-3 משחקי ליגה והוא יקבל בטוח את הדקות שלו ואת המשחקים שהוא יפתח,אין מה למהר רק בגלל שני משחקים לא טובים של הגאורגי.
חיפה צריכה להיות במיטבה, בורדו קבוצה נהדרת, ברמות הגבוהות ביבשת, אין מה להיכנס למשפטים כמו הקבוצה הטובה בבית או לא הטובה בבית... זה לא משנה, מדובר בקבוצה בסדר גודל כזה שיכולה לרסק את מכבי חיפה בלי להתאמץ יותר מדי. מכבי חיפה צריכה להיות במיטבה, אין מקום לטעויות, על כל טעות חיפה תשלם בגדול, וראינו איך באיירן מינכן הענישה את חיפה על 5 דקות של עייפות, כך זה גם יהיה נגד בורדו ולמעשה בכל משחק בבית הזה. כל דבר מלבד הפסד יחשב כתוצאה מדהימה, הפסד מינימלי יתקבל בהבנה מלאה אבל תמיד צריך להאמין... התגובות של חיפה בתקשורת מובנות ונכונות, נותנים כבוד ליריבה אבל מצד שני לא מדברים על הפסד כדבר מובן, בחיפה מאמינים בעצמם ואני מקווה שיש להם על מה להסתמך. שיהיה בהצלחה.
מכבי חיפה תצטרך להציג משחק טוב יותר מכפי שהציגה מול באיירן מינכן אם היא רוצה להוות יריב שקול לבורדו. כל 3 הקבוצות האחרות ירצו לקחת 6 נקודות מהירוקים ולכן בורדו תפתח את המשחק חזק מאוד ותחפש שער כבר על הפתיחה. אין ספק שלבורדו יש כלים, בטח במגרשה הביתי, למחוץ את מכבי חיפה, לכן אני לא חושב שיש למכבי חיפה מה למכור, אבל כל הכבוד לירוקים שהם מאמינים בעצמם ומפגינים זאת מבלי לזלזל ביריבה.
ז'רום לרואה מדבר על המשחק הערב ועל הכדורגל הישראלי(לתקשורת הצרפתית) http://one.co.il/Article/145052.html הזיכרונות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx http://www.youtube.com/watch?v=_ltjDOsynJc&feature=related
בשביל לצאת עם משהו מהמשחק הזה מכבי חיפה תצטרך להיות במיטבה, אני לא מתכוון למיטבה לצמד המשחקים מול רד בול זלצבורג אלא לרמה הרבה יותר גבוהה, שכן היא לא תבוא ותכתיב את קצב העניינים במשחק, ובורדו היא זו שתכתיב את הקצב והמהירות, ואם המשחק יהיה מהיר, שחקני חיפה יגמרו איפשהו בדקה ה-70, מה לעשות בחיפה, כמה שלא ינסו, לא יהיו רגילים לעולם לקצב הזה, בטח כל עוד אין פה מחזורים באמצע השבוע שרק מעלים את הכושר של השחקנים כמו באירופה וכמובן ששיטות האימון נשארות כמו שהן. חיפה צריכה להיות לפני שהיא בכלל חושבת על התקפה, להיות אקסטרה זהירה בהגנה, מה לעשות, אני לא יודע לכמה מצבים חיפה תגיע אם בכלל, למרות שאני מאמין שהיא תגיע ל-2/3 מצבים, אבל עדיין אם בורדו תכבוש בהתחלה זה יכול להפוך את המשחק הזה לקטסטרופלי מהר מאוד, ולכן לפני שחיפה חושבת על התקפה בכלל היא חייבת לחשוב על הגנה גם במחיר של בונקר וניסיון לצאת עם נקודה ב-0:0...זה גם משהו.