הייתי במשחק, חייב לציין שווצ'יביץ' נותן שרים מאוד יפים.. מחצית ראשונה לא כל כך טובה. אבל השנייה מצויינת כמעט מכל הבחינות. יבואה נתן את הרוחב לגול שזה גם משהו ממנו בזמן האחרון. הגול הנהדר של נמניה. הפריצה של רמוט והגול של לאלה. וכמובן הקישור והגננה היו טובים למרות שההגנה תודה לאל היה לה את זמן המנוחה שלה.
הבאתי לך סתם דוגמא עם הם פצועים אתם תראו את זה לטווח הארוך אתם רואים לדעתי רק את התמונה המלאה שכולם משחקים או לא פצועים.
http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg892973.Xxx המסורת האירופית נמשכת ויש צדק בכדורגל - אלו המילים הראשונות שעולות לי בקשר למשחק הזה. הפועל לא מפחדת מקבוצות גדולות, בטח לא בבלומפילד. המחצית הראשונה לא הייתה מזהירה, אבל בטח שלא היינו יותר גרועים מסלטיק, למרות שהיו להם דקות שבקושי והפועל נגעה בכדור, כאילו כל פס של סלטיק הלך למקום הנכון. למחצית השנייה עלתה קבוצה אחרת לגמריי. תוססת, מהירה, נועזת. חצי מגרש להשכרה. הפכנו פיגור לניצחו - הראינו אופי, הצגנו יכולת נהדרת והקהל היה באטרף. אפשר לבקש יותר מזה? כבר ניצחנו קבוצה גדולה, אבל נקווה לא להפסיד בבית. בינתיים אנחנו עוד בתמונה של עלייה לשלב הבא, למרות שזה לא ריאלי. מחמאות אדירות מגיעות לכל השחקנים. החילופים של גוטמן היו מצויינים וזה כן שיפר את המשחק שלנו. ניהול משחק מעולה. כשמרעי נכנס, השחקנים ראו שגוטמן משדר להם רק דבר אחד - התקפה, התקפה, התקפה, והם לא חששו לעשות זאת. ביבראס היה צריך לצאת, מנטאששווילי הוחלף כי לא הייתה ברירה - הפועל הייתה חייבת לצאת יותר קדימה, וגם ווצ'יצ'ביץ' הוחלף בידיוק ברגע הנכון, אחרי שהשגנו את השיוויון ונגמר לו האוויר. לאלא הבקיע בסופו של דבר את שער הניצחון וזהבי לא פחד לאיים על השער. אני רק אוסיף בנוגע לווצ'יצ'ביץ' שהוא הראה שוב כמה הוא שחקן גדול. שחרור הכדור לעתים לוקה בחסר, הוא מתמזמז יותר מידי, אבל הוא עובר שחקנים כמו מים, בעיקר במחצית הראשונה היה לו מהלך פנטסטי שהסתיים בבעיטה חלשה, אחרי שהוא הטעה שחקן באלגנטיות. שער השיוויון שלו היה אומנם מקרוב, אבל הוא לא הותיר לשוער סיכוי. הרבה אוהדים ביקרו את ורמוט בזמן המשחק. 'כולם בסדר ורק הוא מתחת לרמה הרגילה שלו', אמר אוהד אחד. השני אמר - 'איפה גילי, בורח ופוחד לקבל את הכדור'. השלישי אמר 'אין לו כושר, נגמר לו האוויר'. ורמוט היום לא נגע מספיק בכדור, אין ספק, אבל גם אין ספק שהוא שחקן הרבה יותר טוב מפעם. השנה הוא מסיים גם משחקים פחות טובים שלו עם הברקה - והוא בישל את השער השני ללאלא באומנות. אני קונה כל שבוע כזאת יכולת של ורמוט, ואני אוסיף שאני רוצה לראות אותו משחק באגף ולא במרכז. הדבר שפוספס אולי במשחק הזה - רציתי לראות את נאתכו מתחת לחלוץ ולא כקשר ימין, שם הוא בוודאי יתקשה להראות את היכולות שלו. הייתה חזרה גנרלית מעולה לקראת מכבי חיפה, הפועל שימחה את האוהדים מאוד לקראת החג, אבל ביום שני, המשחק החשוב באמת, הסיפור יהיה אחרת לגמריי. תמיד כשאנחנו רואים את חיפה, אנחנו הופכים ללוזרים. נקווה שהפעם לא כך הדבר יהיה. מילה אחרונה - השופט בתוך הרחבה - חרא אחד גדול. היו כל-כך הרבה אירועים שונים במחלוקת...נו באמת..
זה אומנם קצת מציק להוסיף הודעה כזו עכשיו לשלל התגובות השמחות(ביניהן גם שלי), אבל מעניין אותי עכשיו למה כל האנשים שלא פירגנו למכבי חיפה ואמרו שזו לא חוכמה לעבור 2 קבוצות דייגים וקבוצה ברמה של מכבי פ"ת, לא אומרים את אותו הדבר על סלטיק. זו אומנם קבוצה שהיא ברזומה שלה רמה מעל הליגה הישראלית, אבל סלטיק הרי שיחקה היום ברמה לא יותר גבוהה מזו של זלצבורג ב-2 המשחקים. אז באמת שאין לי מושג מה גרם לאנשים להגיב פה בליצנות שכזו על זלצבורג אחרי בדיוק 2 משחקים שראו אותם והגיעו למסקנה שזהו, 2 משחקים מספיקים לראות שהם לא ברמה של חיפה, אלא ברמה של מכבי פ"ת. אותה קבוצה שלקחה בעונה שעברה אליפות באוסטריה ומחזיקה בחלוץ ברמה של יאנקו. וכן, אני יודע שסטליק קבוצה יותר טובה מזלצבורג ויותר טובה ממה שהיא הראיתה היום, וכן זלצבורג היא באמת לא יותר מקבוצה בינונית במדד של הקבוצות שחיפה יכלה לפגוש בשלב הזה, אבל להגיד שזו קבוצה ליצנית ברמה של מכבי פ"ת ולהתחיל לזלזל כמו שזלזלו בהם ובהישג של חיפה פה... עזבו, רק רציתי להסביר פה פעם אחת ולתמיד שלא קובעים על קבוצה כמה היא טובה או ליצנית לפי משחק אחד. אותה מכבי פ"ת אגב, ניצחה באולימפיקו את לאציו היום(2 ניצחונות מ-3 משחקים באיטליה) 2-1. להבא תחשבו קצת לפני שאתם קובעים את טיבה של קבוצה לפי משחק לא טוב שלהם. חבל להרוס קצת את השמחה מאוהדי הפועל אחרי משחק באמת נהדר שהם נתנו בלי שום קשר למשחק הגרוע של סלטיק, הם יכולים להיות רק גאים בקבוצה שלהם שהראיתה עליונות מוחלטת לאורך 96 דקות על קבוצה עם תקציב פי 2 יותר גדול משלה, אבל כבר פירגנתי פה על הניצחון והרגשתי שאני חייב להגיב על זה כי זה נושא שלא מוצה בזמנו.
שאתה רואה משחק של קבוצה, אפילו כזאת שאתה לא מכיר אתה יכול להגיד שלמרות יום לא משהו יש להם יכולת, לזלצבורג אין. יש קבוצות במשחקים לא טובים ויש קבוצות לא טובות. סלטיק קבוצה הרבה יותר טובה מזלצבורג, הפועל פשוט היו יותר טובים.
זלצבורג אלופת אוסטריה, והיא מובילה את הליגה האוסטרית כרגע אחרי 9 מחזורים, היא ניצחה היום את לאציו, ויכולת בטוח שיש לה, תפסיקו לגמד כבר את ההישג של חיפה!
סלטיק קבוצה יותר טובה מזלצבורג נקודה. מה שאתם עושים זה עוול לחיפה, לנצח 2-1 בחוץ ו3-0 בבית את הקבוצה שמובילה את הליגה האוסטרית, אותה קבוצה שניצחה אתמול את לאציו באולימפיקו 2-1. אם אתם בקטע של להשוות יכולת של משחק אחד או שני משחקים, היכולת של סלטיק במשחק אתמול, עם כל הכבוד להישג של הפועל, לא הגיע לרמה של מכבי פ"ת.
עזוב את ההשוואה לסלטיק. היו פה אנשים שהשוו את זלצבורג למכבי פתח תקווה,נראה לכם באמת שפתח תקווה יכולה להוביל את הליגה האוסטרית וגם לנצח את לאציו?כרגיל הכל היה קנאה וצרות עין.
קודם כל אני רוצה לציין שאני לא אוהב את התגובות מצד גוטמן והשחקנים. עשיתם ניצחון יפה מאוד, תפרגנו לעצמם, אבל אל תלכלכו על היריבה, בשביל מה זה טוב? זה התפקיד של התקשורת...מה גם שמדובר בקבוצה מכובדת. בתור ילד קטן הייתי אוהב לשמוע הצהרות כאלו, גידופים, שמלכלכים על הצד השני, אבל יש הבנה שזה מיותר מאוד(אני רוצה לקרוא ציטוטים מעניינים וכאלה, אבל לא לכלוכים מצד הקבוצה שלי, אלא מקבוצות אחרות) וזה לא מוציא לקבוצה שם טוב. אם ליכלכו עליינו? - צריך להחזיר, אבל זה כבר מצב אחר. הקבוצות הסקוטיות בחוץ נראות רע וזה לא חדש, קראתי בעיתון שסלטיק עצרה רצף של 28 משחקים ללא ניצחון חוץ, כאשר ניצחה את דינמו מוסקבה בליגת האלופות או משהו כזה. בכל-מקרה, אני מקווה שהפועל בסקוטלנד לא תיראה כמו שסלטיק שיחקה כאן. אני גם חושב שסלטיק לא פחדה מהפועל בהתחלה, המחצית הראשונה הייתה בינונית מבחינת שתי הקבוצות, היו מצבים לכאן ולכאן, וכן היו דקות שסלטיק הניעה כדור ולא הצלחנו לחטוף להם בכלל או להתקרב לזה. בקשר לדיון שהתפתח כאן - אני לא מנסה להוריד מההישג של חיפה או משהו, אני כן פירגנתי לה, אבל לדעתי אין שום צל של ספק שסלטיק יריבה איכותית יותר. זלצבורג נראיתה עלובה מאוד גם בבית, ואת סלטיק מנגד ראינו חלשה בבלומפילד, בדומה לסקוטית אחרת שביקרה כאן לפני שלוש שנים, גלאזגו ריינג'רס, ועוד לא פגשנו אותה בחוץ, כך שאי-אפשר לשפוט, וזה חשוב. אני משוכנע שבאיצטדיון הביתי שלה, כשהיא תקבל דחיפה אדירה מהקהל, סלטיק תשחק כדורגל הרבה יותר טוב. אני פוסל על הסף כמעט אפשרות של תבוסה כמו לפני שלוש שנים(4-0), אבל יחד עם זאת אני בספק גדול מאוד אם הפועל תגרד נקודה. דבר נוסף - לא ראיתי אף שחקן בזלצבורג שמתקרב ביכולתו לסאמארס. בזלצבורג כאילו כולם היו נגרים. אולי יאנקו הזה הפציץ בליגה, אבל בנבחרת וכו' זה לא ככה. סאמארס עוצר כדור לרגל בצורה נהדרת, לא מאבד כדורים, והשער שלו היה קלאסה - הוא כיוון ופגע בול בין הקורה לבין הרשת - לשוער אין שום סיכוי. דבר נוסף - קנאה וחוסר פירגון זה דבר מובן מאליו אצל רוב אוהדי הכדורגל הישראלי. אבל יש כאלה שמצליחים לשים בצד את החלק הראשון ובכל-זאת לפרגן.
דור תקרא את ההודעה שלי מעלייך,הכוונה לא בהשוואה לסלטיק,היו פה שהשוו את זלצבורג למכבי פתח תקווה ואמרו שההגרלה שלנו הייתה קלה מאוד. אני לא חושב שהשחקנים של לאציו חושבים כמוהם... בקשר להפועל,זה באמת לא לעניין שהם צוחקים על סלטיק,זה חובבני מאוד.
עמנואל רוזן כתב טור באתר ONE על המשחק של הפועל, בו הוא אומר שהפועל ניצחו קבוצה חלשה ממכבי חיפה, לדעתו לפחות, הפועל צריכה לוותר על הליגה וללכת על אירופה. http://one.co.il/Column/104/144443.html זה די מצחיק, הגענו למצב בו אנחנו מדברים בזלזול על קבוצות כמו רד בול זלצבורג (חברי הפורום הקנאים), באיירן מינכן (אייל ברקןביץ' הפטריוט) וסלטיק (עמנואל רוזן הערני). בכ"א, קשה להשוות את סלטיק למכבי חיפה ואת המשחק של הפועל נגד סלטיק למשחק של הפועל נגד הירוקים. הפועל שיחקה נגד קבוצה עם תקציב גדול אבל עם יכולת ששואפת לאפס ועם כל הכבוד להישג הגדול, הפועל היו חייבים לנצח. אחרי הניצחון אוהדי הפועל דואגים להציג את סלטיק כקבוצה מדהימה, מצויינת, דרג ראשון באירופה, אך אני בטוח שאם הפועל היו מפסידים, אף אחד לא היה מתנחם בזה שסלטיק קבוצה עם תקציב גדול פי 2 מהפועל.
אני חושב שאתמול הפועל שוב הוכיחה את ההפך משאר הקבוצות הישראליות שלנו, ושהיא היחידה בעלת אופי הראוי לשמו באירופה. סלטיק בהחלט קבוצה בינונית, אולי זו המסורת הרעוע שלה במשחקי חוץ שסירבה להיפסק. השער שהפועל ספגה היה מיותר לחלוטין ושקוף, המתכונת של הסקוטים הייתה ברורה מלכתחילה ותודות להאנמיות של ההגנה של הפועל זה צלח לסמארס בבעיטה הראשונה לשער, אבל מי באמת חושב על זה אחרי מהפך שנושא עליו כ"כ הרבה אופי ויכולת מצד הפועל ת"א, בתוספת לניהול משחק נהדרת מצד גוטמן כפי שהתרגלנו ממנו, שעשה חילופים במקום וכמובן ממשיך להתברר כסקאוט נפלא עם הבאתו של וויצ'צ'ביץ', שמהרושם הראשוני עד כה נראה שחקן שעם המשכיות מסוגל להיכנס להיכל התהילה של הזרים המוצלחים שנחתו כאן. יותר מכל ראינו קבוצה עם טביעת אצבע בולטת של מאמן, שלא מפחדת ולא עושה כבוד ליריבה, עם אופי, במשחק שאכן מאוד הזכיר במעט את המסע המופלא שלה לפני מספר שנים באירופה. כל זאת ועוד ללא שכטר וזנדברג, ועדיין הפועל נראת קבוצה מפחידה שללא ספק מסוגלת לקחת לרוץ לאליפות הליגה ולהמשיך לעשות דברים יפים ומכובדים באירופה, השאלה איך זה יתבטא בליגת העל, ההרבה פחות קשה כמובן, אך ראינו את הבדלי הגישה. שאפו לגילי ורמוט, הבחור בנוסף לכישרון הגדול ברגליים מתגלה כמכריע משחקים יוצא דופן, הוא השתפר מאוד לדעתי מהשנתיים הקודמות. עם זאת מרחף מעליו עדיין סימן שאלה, אבל אני בטוח שע"מ לבסס את מעמדו כשחקן מוביל באופן סופי הוא יצטרך לשמור על יציבות ובינתיים זה עושה רושם בדרך הנכונה.
איך שקצת הצלחה(והדגש הוא על קצת) מרימה לחלקנו את האף כל כך למעלה שכבר לא רואים כלום. מתייחסים לקבוצות כמו זלצבורג,סלטיק ובאיירן כאילו מדובר בטירת הכרמל והכל תלוי בישראליות.