הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. קטלוני Member

אני מתקשה לחשוב על אווירה באיצטדיון הכי גרוע שיש בשביל קהל.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה עם הרבה התלהבות ועידוד הקהל תפחית את הפרשי הרמות הגדולים בין 2 הקבוצות, באיירן עדיין פייבוריטית ברורה וגם תנצח אבל אני לא רואה מצב שמחר מכבי חיפה מובסת.
    לא מבין למה אלישע לוי לא עולה ישירות עם ארביטמן, בכושרו הנוכחי יש למספר 19 ירוק מקום בהרכב.
    גם לא להאמין ששחקן כמו עלי עותמן יעלה לשחק בליגת האלופות אחרי שרק לפני שבועיים עוד היה שחקן בני-סכנין, אני לפחות צופה לו אכזבה כלשהי.

במשחק מחר אני יהיה נייטרלי אבל ניצחון של באיירן יתקבל יפה יותר מאשר הפתעה של מכבי חיפה.

3. Igi Member

האיצטדיון הזה יוריד מהאווירה גם אם זה יהיה גמר המונדיאל, אבל אחרי האווירה היחסית מחשמלת שהייתה מול זלצבורג אני בטוח שתהיה פי כמה גדולה מחר.

4. איגור .פ. Member

אנחנו באותו יציע ,אך האווירה שהולכת להיות.

ובכלל 3 המשחקים של חיפה זה המשחקים הכי גדולים שאני הולך להיות בחיים.

זה הגשמת חלום להיות במשחק של ליגת האלופות ,האווירה ,המנון האלופות ,פשוט נדיר הולך להיות בלי קשר לתוצאה.

5. Raulito Madridista

איזה כיף לכם אוהדי מכבי חיפה. כן, יש קצת קנאה, למרות שהפועל גם תשתתף במפעל מכובד ונגד קבוצות חזקות. אומנם זו הפעם השנייה שמכבי חיפה בליגת האלופות, אבל הפעם זו באמת תיהיה חגיגה, הרי הקהל יוכל לחוש את הקבוצה שלו מקרוב - המשחקים נערכים בארץ! רציתי ללכת למשחק מחר וגם להתמודדות מול יובנטוס, אבל הייתי דיי איטי בכל הקשור להתנהלות עם הכרטיס, ואני אסתפק בצפייה בבית. אני לא מחזיק לחיפה אצבעות ושום דבר, אבל אני בטוח שהיא לא תבייש את עצמה.

אין זה סוד שהיה עדיף עבור חיפה לפגוש את באיירן של לפני שלושה שבועות למשל, כי עכשיו באיירן פשוט בכושר מטורף, שמונה שערים בשני המשחקים האחרונים, ונגד קבוצות חזקות כמו וולפסבורג האלופה ודורטמונד שהיא קבוצת צמרת יחסית או לפחות קבוצה אמצע טבלה ומעלה. אם נודה באמת - מול רובן וריברי אין מה לעשות. המגנים הטובים בעולם יתקשו מול השניים האלו. מעניין אם חיפה למדה באמת כמו שצריך את באיירן, ולמשל יודעים שם שרובן תמיד חותך מימין לאמצע כדי לשחרר טיל ברגל שמאל. חיפה צריכה לקוות שריברי לא יפתח, כך רוב המשחק יפול על כתפיו של רובן, שהוא שחקן נפלא, אבל טובים השניים מן האחד. עלי עותמאן אמור לערוך מחר הופעת בכורה, ולדעתי הוא יכול דווקא רק להרוויח. אם הוא ייתן משחק גדול - יהללו אותו במשך חודשים. אם הוא יפשל - מדובר בריברי, וזה טיבעי.

וזו הנקודה המרכזית מבחינת חיפה - הם מגיעים כאנדרדוג וצריכים לנצל את זה. חיפה יכולה להביך את באיירן במתפרצות, בטח אם חיפה תשחק מהר וחכם כמו נגד רד-בול זלצבורג. ההגנה הגרמנית בינונית מאוד ואף שחקן לא מרשים שם פרט ללהאם. מרכז ההגנה גבוה וחסון, אבל כבד. יהיה לחיפה קשה מאוד ללא קולמה, שהוא כן חוטף כדורים והוא כן פיזי יחסית. בוקולי הפעם יהיה חייב להיות חד בפעולות שלו, וכיאל יצטרך לנווט גם הוא.

אני לא חושב שנראה מבאיירן זוועה כמו נגד מכבי ברמת-גן לפני חמש שנים, כי זו הייתה קטסטרופה, אבל אני מעריך שהיא גם לא תשפיל את חיפה, אלא אם כן היא תכבוש שער מהיר שיקל עלייה את המשימה. אני מהמר על הפסד מינימלי או משהו כזה. אני מקווה שאם חיפה תפסיד, אז זה לא יקרה בגלל מצבים נייחים - שוונשטייגר וריברי בועטים ומרימים נהדר, גומז בעל מיקום טוב והוא גבוה וחסון וכך גם ואן-בוייטן...אלא שאם חיפה תפסיד, זה יהיה בגלל הכדורגל עצמו. מצד שני, חיפה יכולה גם לתת גול ממצב נייח, במידה ויהיה בלבול בהגנה. גם אם כל שחקן של באיירן ישמור שחקן אחר - אין סיכוי.

בואו נקווה שדוידוביץ יתפוס יום כמו במאסטייה למשל, ושלא ימשיך את היכולת העלובה שלו העונה. כל השערים שחיפה ספגה העונה בליגה, היו באשמתו. ואי-אפשר כל פעם להגיד ש'חושבים על באיירן', כי זה לא רציני. מאלמו, רוזנבורג, אוקטובה...שהרשימה השחורה של דוידוביץ לא תגדל. אין ספק שהוא מתרגש לקראת המשחק מחר, הרי בחוויה הקודמת הוא לא היה בגלל פציעה. שהרגש יוליך אותו למקומות טובים.

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/09
  6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאז ההגרלה אני כבר על קוצים,מחר סוף סוף זה קורה,הכרטיסים אצלי בחדר,שוכבים על השולחן,אמנם חרא של יציע,5-7 אבל זה עדיף מלשבת בבית ולראות את המשחק.

בכל מקרה אני לא מצפה לניצחון,גם לא לתיקו,אני מאוד מקווה שנביא הופעה סבירה ואולי אפילו נגנוב איזה נקודה,זה יהיה חלומי.
    בקשר לסיכוי לגנוב נקודה,הוא מאוד נמוך,באיירן דורסנית ועדיין קבוצות לא מצאו את הפתרון לבחור הקירח שהצטרף אליה ונהיה כוח דורסני יחד עם ריברי,בדרך כלל אומרים שאם עוברים את ה-20 דקות הראשונות אז זה נהיה יותר קל,במקרה של קבוצה כמו באיירן עם מהירות של ריברי ורובן צריך לשמור על עירנות מירבית 94 דקות לפחות כי טעות קטנה או חוסר תשומת לב של שנייה ומקבלים בומבה לפנים.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם תרשו לי להרגיע את רובכם. 3:0 אני לא מאמין שנראה פה בטח שגם תוצאה גבוהה מזה, א. כי חיפה לא תנצח 3:0 ומעלה, וכמובן כי באיירן לא תבוא ולקטוש, היא תבוא לגנוב את ה-1:0 הקטן וללכת הביתה, אם היא תכבוש 2 שערים זה יפתיע אותי, אני בספק אם היא מסוגלת להביס.

בנוגע למשחק עצמו, הכל תלוי בבאיירן מינכן, לא מכבי חיפה, לא אווירה לא נעליים, כמו ב-2004/5 גם אז זה היה תלוי בבאיירן מינכן, יובנטוס ואייאקס, גם בקמפיין הזה הכל תלוי בגישה של היריבות, אם הם יבואו עם זילזול ויחשבו שהנקודות בכיס, חיפה יכולה לנצח, אם באיירן תזלזל היא יכולה לקבל בראש, אם היא תשחק את הכדורגל הרגיל שלה אני מאמין שהיא תנצח 1 או 2:0, 3:0 ומעלה היא צריכה להיות ביכולת פנטסטית כי עדיין מכבי חיפה לא קבוצה שקל לשבור אותה וגם לא תבוא להתבנקר.

אסור למכבי חיפה לתקוף את באיירן כאילו מדובר ברד בול זלצבורג או אקטובה, היא צריכה לשחק רגוע, לתת לגרמנים לשלוט בפוזשן כמובן שלא לרוץ ולהשתגע בספרינטים כי אז דקה 60 היא תתחיל לעשות בונקר, אבל מה שחיפה צריכה לעשות זה לעקוץ, זה מה שיש לה בקנה בטח מול באיירן מינכן.

מרגש להיזכר, לפחות מישהו זוכר אותנו בפסטיבלון מכבי חיפה (זה הרגע שלהם...הלוואי ויום יבוא ונבחרת ישראל תעשה הישג כשתעפיל וכולם ידברו עליה ו-6 מיליון איש יחפשו כרטיס)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3776597,00.html

8. riquelme1 Member

תמשיך להזכיר כל הזמן את ה1-0 על מכבי ת''א ב2004, מכבי חיפה קבוצה מוכשרת וטובה בהרבה מזאת של חיפה אז.

אני מהמר על תיקו.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממה זה מזו של אז? ממכבי ת"א של אז? (אין ספק בכלל, מכבי ת"א של אז היתה אסופה של כלום ושום דבר) או ממכבי חיפה של אז? (תרשה לי לגחך עליך, ולהיעלב בשמם של יעקובו, רוסו, פראליה, ז'וטאוטאס וחבריהם לאותו קמפיין) אין ספק קולמה וכיאל טובים מז'וטאוטאס ומי ששיחק איתו, ודאבלשווילי יותר טוב מיעקובו, וגאדיר יותר טוב מקטן של אז וטישיירה ודקל טובים יותר מבנאדו ומי ששיחק איתו אז, ואוי דוידוביץ' יותר טוב מדודו אוואט...קיצר אל תזיין בשכל ואל תוציא את עצמך אידיוט.

אם באיירן לא תנצח פה זו תהיה הפתעה עצומה, אני לא מהמר על ניצחון בווארי או ניצחון חיפאי או תיקו כי הכל תלוי בגישה של באיירן, אם היא תבוא לשחק את הכדורגל שלה ותשחק אותו בלי זילזול לחיפה אין מה למכור מולה.

אני יזכיר את ה-1:0 הקטן כי בא לי.

10. מיכל3 Member

לצערי אני לא רואה שום מצב לנצחון מחר. תיקו תהיה הפתעה גדולה והישג. באיירן של היום, הרבה יותר חזקה מבאיירן ששיחקה פה לפני 5 שנים.. לכל אלה שנכנסים להשוואות הללו. כך שגם אם נפסיד מחר (הפסד מינימלי, תבוסה לא תתקבל עם כל הכבוד בבית), אני מקווה שאוהדי מכבי ת"א לא "יגחכו" עלינו אחרי המשחק.

הולכת להיות חוויה זה בטוח, הכרטיסים כבר אצלי מיום שבת (שער 4 בכל הכוח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx), אני מקווה שלא נקבל גול כבר בפתיחה כי משם והלאה זה יכול להגמר רע מאוד. שחקני המפתח שלי הם כיאל וקטן. נקווה לטוב, יאללה מכבי

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה לגחך, שתי הבתים הן אותו דבר, כמו שבאיירן של היום יותר טובה לטענתך, כך גם מכבי ת"א של אז היתה פחות טובה ממכבי חיפה של היום, כך שהכל מתאזן, כמובן שיובה של אז היתה יותר טובה מיובה של היום אבל זה לא משנה, אין מה לגחך והסיכוי שאני אגחך על חיפה גם אם היא תפסיד 6:0, והיא לא תפסיד בתוצאה כזו, הוא אפסי, כי בסופו של דבר, גם אם חיפה תנצח מחר או תוציא תיקו, היא לא ברמה של באיירן מינכן, לא היתה ולא תהיה לעולם, ובמשחק נתון אחד הכל יכול לקרות. אני טוען שהבתים שווים באיכותם (כי חלק מהיריבות יותר טובות משל אז, וחלק של אז יותר טובות משל היום וגם הקבוצה של היום של חיפה יותר טובה ביי פאר ממכבי ת"א של היום כך שזה מתאזן)

כיאל שחקן מפתח?! כיאל?! האיש שחירב לנו את המונדיאל?! את רוצה שהוא יחרב את הצ'מפיונס?! להזכיר לך הוא כמעט חירב לך את העלייה עם הכניסה הברוטאלית בשחקן האוסטרי בתוך הרחבה בדקה שניה שאיכשהו זכתה להתעלמות מהשופט...שחקן המפתח של חיפה היה ונשאר יניב קטן, חיפה בנויה עליו בצורה טוטאלית שזה מדהים. גולסה וגאדיר עם כל הכבוד, ילדונים ומספיקה כניסה אחת של שחקני באיירן בשניהם והם ירגעו.

ובקשר למשחק עצמו שיהיה מה שיהיה במשחק ממש לא משנה ומעניין אותי, כל עוד זה לא הקבוצה שלי/נבחרת ישראל/הפועל מפסידה והיא בכלל לא משתתפת אז למי איכפת?

ומיכל, אם אפשר בבקשה תרשמי יאללה חיפה, כי כשאומרים יאללה מכבי, מתכוונים למכבי ת"א, לא למכבי חיפה, תודה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. מיכל3 Member

חחחח תרשה לי לתקן אותך קודם כל, כיום כשאומרים "מכבי" מתכוונים גם למכבי חיפה, נגמר העידן ש"מכבי" היה שייך רק למכבי ת"א (אבל ידוע שאוהדי מכבי ת"א אוהבים להשען על הסטוריה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ).

לגבי יובה אני מסכימה איתך, הסגל שהיה להם אז יותר טוב ממה שיש להם היום, ובורדו ללא ספק הקבוצה הכי קשה שיכלנו לקבל מהדרג השלישי, לא פחות מאייאקס של אז זה בטוח. 6-0 לא נפסיד, אין לי ספק, ההפסד הכי מר שיכול להיות לדעתי זה 3-0, אבל חס ושלום, לא רוצה ומצפה שנגיע לתוצאה כזו. "הכל יכול לקרות במשחק נתון" זו אמרה ידועה ונכונה, אבל בכושר המפלצתי שבאיירן נמצאת בו בשבועיים האחרונים קשה לי לראות אותנו משיגים 3 נקודות. תיקו מבחינתי יהיה מכובד מאוד ויתקבל בברכה.

כיאל לא חירב שום מונדיאל, צריך "להודות" גם לברק יצחקי על אותה החמצה איומה, אם כי כיאל של הנבחרת שונה מכיאל של חיפה. כיאל ביום טוב יוכל להתמודד בכבוד מול כל קבוצה אירופאית כמעט. חבל רק שבוקולי לא בכושר מי יודע מה וניתן לראות את זה בעיקר במשחקי הליגה, דווקא גרזן כמו קולמה יחסר במשחק מחר. הוא וכיאל ביחד בדיוק שני הקשרים האחוריים שחיפה צריכה במשחקים כאלה.

גולסה וגאדיר נפלאים, המהירות של גאדיר מול ההגנה הגרמנית בהחלט יכולה להוסיף, אבל עם כל הכבוד החשיבות של קטן בהתקפה עליונה. אם קטן לא יהיה במיטבו מחר, אני בספק שנוציא משהו מהמשחק הזה, כל ההתקפה בנויה עליו.

ולסיום-
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולא, בלי קשר לאוהדי מכבי שאוהבים להישען על ההיסטוריה (להזכירך, בלי היסטוריה אין עתיד...) תשאלי כל אדם בכל מקום בארץ הזאת פרט לעיר חיפה ופרבריה, מה זה מכבי למה מתכוונים והוא יגיד לך מכבי ת"א, ואני לא מדבר על אוהדי ספורט ובטח ובטח אוהדי ספורט שהם לא אוהדי מכבי ת"א.

אני חושב שאתלטיקו מדריד בדרג השלישי קצת יותר קשה מבורדו, את לא חושבת? : ) אז באיזשהו מקום גם ניצלתם. כנ"ל פיורנטינה ושטוטגארט (למרות שלא יכלתם לקבל אותה אבל עדיין)

באיירן לא נמצאת בכושר מפלצתי ולא נעליים, אל תשכחי שדורטמונד היתה זו שהובילה 1:0 וגם לחצה את באיירן ברוב המחצית הראשונה, פשוט לדורטמונד יש סף שבירה נמוך, ולבאיירן לא, ובצדק.

אני לא חושב שיש שגאדיר וגולסה שהמהירות שלהם יכולה להיות עד כדי כך משמעותית אחרי הכל המגנים והבלמים של באיירן הם לא קונוסים והם מהירים בעצמם, בפרט פיליפ להאם, זה לא שמדובר בקבוצה בינונית, בסופו של דבר למכבי חיפה אין ולו יתרון אחד קטן אפילו על פני באיירן מינכן, אם היא תנצח אין לי ספק זה יהיה הניצחון הגדול ביותר של קבוצה ישראלית על קבוצה אירופאית.

וכיאל חירב את המונדיאל אם תרצי או לא, ובכלל אני לא מבין מה אתם מחזיקים מכיאל הוא הרי חילוף ראשון של אלישע בכל משחק שרפאלוב לא פותח והוא גם לא כזה טוב...זה שקשטן אידיוט זה בעיה שלו, תאמיני לי שאם היה קשר אחורי ברמה גבוהה ישראלי בליגה שלנו כיאל היה מנקה לו את הסולייה לפני שהוא היה עולה על הדשא.

14. Igi Member

לא בכושר מפלצתי אה? איך אתם אוהבים להביא את המשפטים האלה שכביכול אמורים להוריד מערכן של כל היריבות שחיפה תפגוש... מתוך הדרג ה-3, עובדתית, בורדו ואתלטיקו מדריד היו ההגרלות הקשות ביותר שמכבי חיפה יכלה לקבל והיא קיבלה את מהן, אז זה יהיה די מטומטם לטעון שהיא "ניצלה".

בכל מקרה, כמו שמיכל אמרה, שחקן המפתח של מכבי חיפה להוציא את יניב קטן, יהיה ללא שום צל של ספק בירם כיאל, במיוחד בהיעדרו של ג'ון קולמה היום. נקווה שנראה היום את כיאל של חיפה ולא כיאל של הנבחרת שנוטה להילחץ במשחקים הגדולים ונקווה במיוחד שבוקולי יתן משחק ראוי במרכז השדה, הרבה יפול עליו היום.

15. דנידין Member

ניצחון כזה גדול בדורטמונד, לא משנה באיזה מצב דורטמונד נמצאים, הוא בכל מובן המילה אופורייה למועדון מבוואריה. סיכוי מסויים שזה ילך לרעתם הערב בר"ג.