אני לא אוהד בית"ר, אבל אני יכול לענות לך שאני לפחות קטלתי את קאלה כי לפי דעתי הוא נכשל בשני המשחקים הללו. הרי לא הביאו אותו כדי שיעצור בעיטות של אופיר חיים בליגה. הביאו שוער שיתאים לשחק בזירה האירופאית וקאלה לא הוכיח את השדרוג של בית"ר בשער ובעצם עכשיו, אחרי שלקח חלק גדול בהדחה של בית"ר מאירופה, הוא לא כזה נחוץ.. גם איציק היה יכול לעמוד בשער בליגה כידוע לנו.
אם היו שואלים אותי גם לפנייי ההתמודדויות הייתי אומר שקאלה לא שוער לאירופה משום שהוא אמנם שוער טוב, אפילו טוב מאוד אבל הוא תמיד עושה שטות תורנית שבאירופה עולה לך על המשחק. גם אניימה כרגע לא מתאים לרמות גהבוהות של אירופה אבל הייתי יותר בעדו כי הוא עוד שנה-שנתיים יתאים מדהים לרמות גהבוהות של אירופה והוא יכול להתפתח נפלא לעומת קאלה שלא יתפתח מעבר למה שהוא עכשיו, אני מאמין שבליגה קאלה ימשיך לתת תצוגות וושהוא יחזיר לנו בצורה כלשהיא על הטעויות שלו, נקווה שהוא יעזור לנו לזכות באליפות ואולי אם נעשה את זה בעונה הבאה הוא גם יעזור לנו להגיע לצ'מפיונס ליג. יאללה קאלה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
תראה..הביאו אותו בשביל שיעזור לביתר באירופה ודווקא הוא זה שגרם לכך שלא נהיה יותר באירופה..אז אתה יודע..אני לא אומר לקטול אבל אני חושב שאיציק טוב יותר מקאלה..
תמונת המצב שלנו בנוגע לדירוג האירופי כלל לא מזהירה לצערי. כרגע נשארו לנו שלוש נציגות מתוך ארבע, וכרגע יש לנו 1.5 נקודות (נקודה של מכבי ועוד חצי של בית"ר). על נתניה אני לא סומך בכלל, ואולי מכבי והפועל, במקרה הטוב יוסיפו עוד שתי נקודות כ"א לקופה הכללית. במקרה הרע אלה יהיו נקודה כ"א. על הדחה של אחת מהן כבר בשלב כזה אני לא רוצה לחשוב. מכיוון שמכבי לא תהיה מדורגת בסיבוב הראשון של אופ"א, היא תצטרך לקוות להרבה מזל בהגרלה. וכמו שאפשר להסיק מכל זה, התקווה היחידה של ישראל זאת הפועל ת"א, שצריכה (כן, צריכה. שמעתם נכון) להגיע לבתים, ומשם עם הגרלה נוחה היא אולי תסיים בין שלושת המקומות הראשונים, והביזיון מעונת 05/6 לא יחזור (1.5 נק'). סה"כ אנחנו מדורגים במקום ה-22 עם 13.750 נקודות בחמש השנים האחרונות.
אין לי ספק שכמעט כל מה שכתבת זה חרטוט אחד גדול. חיפה של השנים 2002-2006 אתה צריך לזכור לקחה ליגה בקלות כי לא היתה פה אלטרנטיבה לא היה מי שהשקיע כסף בשביל לנסות לקחת לה אליפות, כשמישהו כן ניסה, ב-2002/3 הוא גם לקח לה, שזה לוני שזו היתה העונה האחרונה שהוא השקיע כסף במכבי. מול מאלמו גם עוד 10 משחקים חיפה לא היתה עוברת מהסיבה הפשוטה, היא לא היתה יותר טובה ממנה, וראו את זה במשחק. מול ליברפול אתה חי בסרט שאם המשחק היה מתקיים בארץ הייתם עוברים...גם אם הוא היה בארץ עם רמת גן מלא ב-42 אלף, בלומפילד ב-15, קרית אליעזר ב-14 אלף, לא הייתם עוברים זה מהסרט. הפספוס היחידי זה רוזנבורג, אבל מה לעשות מכבי חיפה כשמדובר בליגת האלופות היא הלוזרית הנצחית, אפילו שהיתה שם כבר בעבר.
סרג'יניו צודק, אני לא מבין מה פה חרטוט. חיפה בשנים שהזכירו פה הייתה הקבוצה הטובה ביותר בארץ. ומה זה הסיבה שלא היו פה משקיעים, שישיקעו כדי לקחת לחיפה את האליפות? חיפה לקחה אליפויות בגללה, כי הייתה טובה, כי ההנהלה הייתה מצוינת, המאמן היה מצוין, הרכשים היו מצוינים וכל הקבוצה הייתה מאוחדת. לא קשור בכלל שלא היו מתחרות, גם אם היו חיפה באותו תקופה הייתה פשוט בלתי מנצחת. לוזרית באירופה? למרות ההפסדים למאלמו ולרוזנבורג, שכחת מה חיפה עשתה שעלתה לשלב הבתים. עשתה את ההישג האירופאי הגדול יותר, ותרשה לי לומר הישג יותר גדול משל הפועל תל אביב בגביע האופ"א. ואני לא מדבר מתוך אינטרס. חיפה דבר ראשון שיחקה במפעל הרבה יותר קשה, ודבר שני, היא הבריקה הרבה יותר מהפועל, ולדעתי חיפה היא הקבוצה שהביאה את ההישג הגדול ביותר והכבוד הגדול ביותר לליגה שלנו מאירופה, אז להגיש שהיא לוזרית באירופה? לא בא בחשבון.
עזבו אותו, בטח עוד אחד מהילדים המושפעים האלה שחושבים שחיפה לקחה אליפויות בלי מאמן. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx עלק, לא הייתה אלטרנטיבה. חמודי, זה שחיפה הייתה 50 רמות מעל הליגה לא אומר שלא הייתה אלטרנטיבה. שאר הקבוצות (כן, גם בית"ר, מכבי והפועל) יכולות רק ללמוד ממנה, מהניהול המצוין של שחר ומהמשמעת הברזל של המאמן העתיד של הכדורגל ישראלי, רוני לוי (כן, זה ההוא שזכה בשלוש אליפויות ברצף, וההוא ששרו לו "אליפות בלי מאמן"). אם הייתה עוד קבוצה או שתיים בכדורגל שלנו ברמה הכללית של חיפה, הכדורגל שלנו היה נראה הרבה יותר טוב. ואת כל זה כותב אוהד מכבי ת"א.
קורפיין יותר טוב מקאלה בגלל הנסיון שלו באירופה .. וצריך להודות בזה ,קאלה הוא שוער מצוין לליגה אבל לא משהו לאירופה !
בעונה הבאה נראה לי הכל ישאר כמו שהוא עכשיו, אבל נראה לי בעונה שלאחר מכן אנחנו עלולים לאבד מקום נוסף באופ"א. הנה טבלה עדכנית שתעשה לכם קצת סדר בראש: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/d.../crank2008.html אז בינתיים השגנו 0.375 נקודות לקופה הכללית (1.5 לחלק ל-4), וכפי שאפשר לראות, המדינות מעלינו כבר בשלב הזה השיגו יותר מאיתנו. גם המדינות שמתחתינו השיגו יותר מאיתנו, אז אנחנו פה בבעיה קטנה. מצד שני, בעונה הבאה ירד הניקוד של עונת 03/4 (עונה מאד בינונית לישראליות: 2.25 נק'). אלה בשורות טובות מבחינתינו, מכיוון שהניקוד הבינוני שלנו ירד, וביחד איתו גם הניקוד המצוין של המדינות שמעלינו: צ'כיה (כרגע מקום 15, בעונת הנ"ל השיגה 7.375 נק'), נורבגיה (17, בעונה ההיא השיגה 6.125), דנמרק (19, 4.2) וסרביה (20, 4.5), אז עם עונה מוצלחת באופן יחסי העונה (3 נק' ומעלה), יהיה אפשר לחזור לטופ 20 ולהמשיך לחלום על שתי נציגות בצ'מפיונס ליג. אבל זה לא נראה טוב... אני לא סומך על נתניה ועל מכבי.
מממ...אני עדיין בונה על עונה בסביבות ה4 נק' מכבי נתניה נגיד תיפול על הסיבוב הראשון(נגיד תשיג תיקו,חצי נקודה) מכבי תל אביב עוברת את הטורקים עם ניצחון ותיקו(נקודה וחצי) ונופלת בשלב הבא(פסימי)ועוברת את השלב הבא(אופטימי) פסימי:נקודה וחצי אופטימיhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxxכולל שלב הבתים) בערך 6 נק' הפועל תל אביב,עוברת את הבוסנים(חסר להם שלא)+עוברת את השלב הבא(היא מדורגת) מגיעה לבתים. פסימי:4 נק' אופטימי:8 נק'(ניצחון כפול על שירוקי,ניצחון ותיקו מול היריבה בשלב הבא,ניצחון ותיקו בשלב הבתים) בואו ניקח את האופטימי(שגם זה,אופיטמיות זעירה מאוד)יוצא לנו 14 נק' בערך חלקי 4 יוצא 3 וחצי בערך. תוסיף את החצי נקודה בערך שיש לנו תקבל 4 נק',שזה מכובד,וזה שבדומה לעונה שעברה 2 נציגות צוברות ביחד פחות מנקודה. יכול להיות גם תסריט של נתניה מצליחה להפתיע 2 קבוצות ומגיעה לשלב הבתים משם הכל פתוח(תזכור שהם קבוצה מחוברת) הפסימי נותן לנו בערך 2-2.5 נק',שזה רע,רע מאוד אפילו ולא מקדם אותנו לשום מקום. צריך בערך 20 נק' ב5 שנים שנים כדי להגיע ל2 נציגות(בהנחה שהשיטה לא תשונה) 6 נק' מהעונה שעברה הם כבר הישג שיעזור מאוד אבל חייבת להיות המשכיות. לגבי זה ששאל אם נאבד נציגה באופ"א,אז התשובה היא לא,אלא אם כן נעשה פאדיחות רציניות. מקום 24 מאבד נציגה ולא נראה לי שאנחנו יכולים להדרדר עד לשם...
3 נקודות זה ממש לא עונה מוצלחת באירופה...לישראל יש 13 נקודות לצ'כיה יש 20! מה גם שישראל נמצאת בנחיתות של מינוס קבוצה, בעוד שקרואטיה ושוודיה שמתחתינו נמצאות עם נציגות מלאות. אתם שוכחים שאם אנחנו עושים נניח 7 נקודות זה לא מספיק, כי יש לא פחות מ7 מדינות לפנינו... קחו לדוגמא את יוון, באמת נראה לכם שהיא לא תוציא מתוך 6 הנציגות שלה נקודות? כנל נורבגיה שבטוח תהיה לה נציגה בצ'מפיונס ולמי שלא יודע אם קבוצה מעפילה לשלב הבתים של ליגת האלופות היא מקבלת 3 נקודות אוטומטית! (כנ"ל קבוצות שמתחילות משלב הבתים...) הכדורגל הדני כבר נמצא לפנינו וגם הקבוצות שלו יותר טובות מאיתנו, לא משנה מה יגידו ברונדבי וקופנהאגן קבוצות יותר חזקות מהישראליות, שלא לדבר עם שוויץ. מה גם שהקבוצות שמעלינו יש להן סיכוי להגיע לצ'מפיונס ליג, וסיכוי טוב מאוד מה שעוד יותר מקטין את הסיכוי שלנו...אם אנחנו רוצים עונה טובה בשביל לנסות להתמודד על 2 נציגות אנחנו צריכים להוציא לפחות 9 נקודות כי השנה אנחנו מאבדים עונה יחסית בינונית פלוס של ישראל עם 2.250 נקודות. 3 נקודות לא רק שה לא עונה טובה באירופה, זו עונה שמחלישה אותך, מחזקת את מי שמתחתיך ומרחיקה אותך מאלה שמעליך. גם לאטוסרה (נציגה), דנמרק (נציגה), שוויץ (נציגה), נורבגיה (נציגה) יוון (2 נציגות, אחת מובטחת בבתים) וצ'כיה (2 נציגות, שסביר להניח שלא ידיחו את ארסנל ואייאקס) שנמצאות מעליך יכולות להגיע לליגת האלופות ולהוציא שם מלא נקודות שעם כל הכבוד גם אם כל הישראליות יגיעו לשלב הבתים הם לא ישתוו אליהם מבחינת הניקוד. כישלון טוטאלי של הקבוצות הישראליות השנה באירופה וסביר להניח שאנחנו נאבד נציגה..הקרואטים, שוודים וגם הפולנים הם נציגות מלאה ועם פער מאוד קטן מאיתנו. ומי שלא מבין עד כמה המצב של ישראל רע אז תבינו: ניצחון באופ"א - 1.0 נקודה, שמתחלקת בין 4 (מספר הנציגות שלנו). = 0.250. תיקו באופ"א - 0.500 שמתחלקת במספר הנציגות = 0.125. ניצחון של קבוצה בליגת האלופות - 2.0! שמתחלק במספר הנציגות = 0.500 כמעט נקודה מלאה. תיקו של קבוצה בליגת האלופות 1.0 שמתחלרק במספר הנציגות - 0.250. סתם לשם השוואה כשמכבי ת"א היתה בליגת האלופות זה הניקוד שהיא הוציאה: 1.5 נק' על ניצחון ותיקו מול הלסינקי 2.0 נק' על ניצחון על פאוק סלוניקי 3.0 על העפלה לליגת האלופות. 2.0 ניצחון על אייאקס 1.0 תיקו עם יובנטוס. --- 9.5 נקודות לערך... קבוצה יכולה להגיע לליגת האלופות להפסיד 6 משחקים ועדיין יכולה להוציא מינימום 3 נקודות לעצמה...וזה בלי ניקוד מהמוקדמות שהיא מקבלת. ת'אכלס אם רוצים 2 נציגות בעונה הבאה, צריך לקרות אחד מ-2 דברים: 2 קבוצות ישראליות ברבע גמר גביע אופ"א או קבוצה אחת בחצי גמר גביע אופ"א.