הישראליות באירופה :: הפועל בחוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏29/6/07.

1. צ'רלי קוקושווילי Member

למרות שקשה לי להודות
    אלברז הזה מושלם למרות שלא סגר בגול את אלבק

2. King Kenny Member

אלבארז משחק כל כך מלוכלך, הוא משתמש כל הזמן בידיים בשביל לעצור שחקנים.
    אני שונא שחקנים כמוהו, אבל אני יותר שונא שופטים שלא שמים לב לזה.

3. Yellow Hell - מכבי נתניה Member

אלברז נראה שחקן טוב מאוד ..
    קאלה - שוב טעות מעצבנת .. אבל אי אפשר להפיל עליו את הכל, בוא נגיד שהוא וזנדברג אשמים 50% כל אחד.

זנדברג היה חייב לעבור את השוער מצד שמאל / להקפיץ ולגמור את המשחק.

שימו לב שבכדורגל הישראלי יש כל מיני נאחסים כאלה :

1. גרשון מבקיע גולים עצמיים במשחקים באירופה (הוא הבקיע במדי הפועל נגד מילאן אם אני לא טועה), ושנה שעברה עם בית"ר נגד בורקשט.
    2. דוידוביץ' שנתיים ברציפות עשה את הטעויות עם השמטת כדור לקראת הסוף והפסיד (מאלמו ורוזנבורג לא?) ..
    3. עכשיו גם קאלה .. ב-2 המשחקים ..

אגב Yellow Diamond - בית"ר לא תשחק השנה בגביע אופ"א, בגלל שהיא עפה כבר בסיבוב הראשון.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כל המחמאות שלי לאוהדי בית"ר על התצוגה אמש נגוזו כאשר אני קורא שאוהד בית"ר בכבודו ובעצמו, מספר על כך שמספר אוהדים התקיפו חלק מהשחקנים הדנים בהמתנה לאוטובוס. למי שעדיין לא הבין כל כך על מה אני מדבר, הנה: הכתבה במלואה.
    החל מאמצע העמוד, מתחיל תיאור של אוהד ירושלמי שמספר על היריקות, הקללות, תקיפת האוטובוס ושחקני היריבה.

והמשפט הנ"ל לדעתי מסכם את דעתי בנושא: "אנחנו אולי באירופה עם הכדורגל אבל אנחנו בימי הביניים עם ההתנהגות של האוהדים. הורידו את הגדרות בגלל אסונות שקרו בעבר אבל אנחנו מאוד רחוקים מאירופה וזה מאוד כואב".

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/8/07
  5. Raulito Madridista

יניב, אני מסכים איתך שהמערך של שום והעובדה שהוא לא מסוגל לספסל את אחד משלישיית הקישור(אולי אלברמן, אותו הכי קל להדיח לספסל, הוא יותר 'ילד טוב' ולא יעשה צרות כמו בואטנג או עידן טל), פוגע מאוד בסיכויים של ברוכיאן לשחק, אבל, בליגת העל, כלל לא בטוח שבית"ר תשחק במערך הזה, לפחות לא לפי דעתי. בית"ר לא צריכה שלושה קשרים דפנסיבים במרכז המגרש. עידן טל הוא לא כח משמעותי בהתקפה כמו ברוכיאן, אלברמן הגנתי מאוד ובואטנג גם לא הבריק בליגת העל מבחינת מסירות או דברים כאלו, אלא יותר בהיותו גרזן. נגד קבוצות שיישחקו בונקר נגד בית"ר, אני לא רואה מנוס בלפתוח עם ברוכיאן, שהוא שחקן שמסוגל לתת את הפס הנכון.

אני חושב שעשו עוול גדול מאוד לקאלה בתקשורת. ברור שהתקשורת בכלל היא דבר שקוטל על ימין ועל שמאל, אחרי משחק אחד אתה מלך ואחרי משחק אחד אתה אפס מאופס, אבל ברור לי שעל קרונפיין לא היו כאלו ביקורות. קאלה שוער מצויין ולטעמי הוא לא אשם בגול השני שספגה בית"ר. זה כמו עם שמעון גרשון בשנה שעברה, האוהדים של בית"ר מחפשים את השחקנים על כל שגיאה קטנה.
    כמו שאפשר לומר שקאלה גמר לבית"ר את העונה האירופית, אפשר לומר שעידן טל וזנדברג היו גרועים מאוד בצמד המשחקים(אם זנדברג מבקיע את המצב הנהדר שהיה לו, זה כבר 2-0 לבית"ר ואז קופנהאגן לא הייתה חוזרת למשחק, האופי שלהם היה נשבר[אני חושב שהמצב היה לפני ההארכה ואם יש לבית"ר ניצחון בהפרש של שני שערים ב-90 דקות, היא בשלב הבא]).
    לא הביאו את עידן טל בשביל פס פה וחילוץ כדור שם. חוץ מהמסירה הנחמדה לאלברז שעושה רושם של מגן אדיר, הוא לא עשה שום דבר.

G'iallo Totti, אתה לא מבין שהתקציב לא משנה כאן, גם לבית"ר יש תקציב של קבוצה אירופאית. קופנהאגן נראתה איום ונורא בשני המשחקים נגד בית"ר, נכון שגם לאלופת המדינה יש חלק גדול בזה, אך, קופנהאגן שיחקה כדורגל שבלוני, איטי ושקוף. כישלון גדול מאוד של בית"ר שהיא הפסידה, ואין מה לעשות, בית"ר תמשיך להיות בצל של הפועל ת"א ומכבי חיפה שעשו הישגים נהדרים באירופה וקידמו את הכדורגל הישראלי. הפועל של 2002 עם סגל התקפי פחות נוצץ, הייתה מנצחת, וגם מכבי חיפה של שומי, עם ההגנה המסננת.
    עשו מקופנהאגן יותר מדיי, השד בכלל לא היה נורא ובית"ר שוב נכשלה.

6. King Kenny Member

בשתי מילים: גועל נפש.

7. Ofek7 Member

גם אני הייתי באוקזר ותכף אני אגיב על זה...

הקהל שלכם הוא קהל מדהים, אבל אתמול הוא היה כזה עייף עד לדקות הראשונות של המחצית השנייה. חברים שלי ישבו אצלי בבית אוהדים של בית"ר ואמרתי להם שהקהל שלהם עייף היום והם הסכימו איתי. פתאום האוהדים של בית"ר התעוררו ואז זה כבר היה מובן שהגול הוא עניין של זמן. בקושי שמעתי את האוהדים במחצית הראשונה ובגלל זה היא הייתה כזאת משעממת ובלי קצב.

עכשיו לעניין של אוקזר: בלומפילד קטן מטדי באיזה 6,000-7,000 מקומות. אין פה מה להשוות בכלל, האווירה בבלומפילד הייתה מטורפת (ישבתי ב-4-5) אבל עם עוד כמות של קהל היא הייתה עולה על האווירה של אתמול.

ההבדל בין הקהלים הוא שהעידוד שלנו מתחיל מהשנייה הראשונה ולא מפסיק. צר לי לומר לך, אבל העידוד שלכם התחיל בסביבות הדקה ה-52. עד אז היו כמה שירים פה ושם אבל זה לא היה בלי הפסקה.

השפעה של קהל אני יכול לתת לך דוגמא מהמשחק שלנו נגד רוזנבורג: 40,000 צופים ירוקים משתגעים ביציעים לא הפסקנו לשיר לשנייה אחת. הגול הראשון בא בדקה ה-31 ו-7 דקות לאחר מכן הגיע גם השני. זה הכל בזכות העידוד. אני מאמין שעם יותר דחיפה מהקהל של בית"ר במחצית הראשונה הם היו כובשים את הראשון מוקדם (שלא תחשבו שאני מאשים את הקהל כן?)

מהדקות האלה שהתחלתם לעודד והלאה היה עידוד מצויין של אוהדי בית"ר שגרמו לי להעריך אותם במיוחד, אחרי שספגו את הגול. ההערכה שלי לקהל של בית"ר ירדה מעט כשהתברר שבסוף המשחק תקפו אוהדים של בית"ר את אוהדי קופנהאגן (גם אני הייתי בואו נגיד קורבן של אוהדי בית"ר, שלפני שנתיים השפילו אותי אחרי משחק בקריית אליעזר כשירקו עליי וזרקו עליי חפצים ואבנים).
    ככה אתם רוצים להגיע לאירופה? עד שלא תוקיעו את הקומץ הזה של מחפשי המכות אחרי המשחק, לא תגיעו לאירופה.

8. King Kenny Member

אופק, בלומפילד קטן מטדי ב-2000-3000 מקומות ולא 6000-7000 כפי שאמרת.

9. itzik zohar #20 Member

כי הקהל של בית"ר הוא לא קהל שיכול לעודד כל המשחק רצוף, וזאת בעיה. אבל אף אחד כאן לא יכול להגיד שהעוצמות שיש לקהל של בית"ר שהוא מעודד, יש גם לקבוצה אחרת. אף אחד לא יכול להגיד דבר כזה. בטח שלא הגרוזיני שמה שחשוב לו זה רק תצוגות של קהל. מי בכלל שם על תצוגות זה לא מעניין אותי, מה שחשוב שהקהל עושה אווירה של הר געש, זה מה שחשוב. שקבוצות באות לטדי יפחדו קודם בגלל הקהל העויין של בית"ר, שלא יחשבו על להניע כדור.
    אנחנו אוהבים אותכם !!!
    ובאנגליה אין קומץ? על מה אתה מדבר בכלל?....לכל קבוצה אנגלית יש קומץ את הקומץ הזה שיושב בבארים ולא מפסיק לעשו בלאגן. אתה ראית גם איך האוהדים של נבחרת אנגליה התפרעו במונדיאל? אין קבוצה בעולם בלי קומץ.
    בטדי היציעים רחוקים מאוד מהדשא ולא כמו בבלומפילד, וזה עוד משהו שיוצר אווירה פחות טובה. בלומפילד מגרש שהאווירה שלו יכולה להיות כמו של מגרש אנגלי טיפוסי, אם יוסיפו גגות כמובן. אבל כאחד שהיה במשחק של חיפה אוקזר, אני יכול להגיד שהאווירה שם לא התקרבה לזאת של בית"ר. התפאורה הייתה אחת היפות שהיו בארץ, ועד למשחק של בית"ר מול קופנהאגן, אני החשבתי את התצוגה של אוהדי חיפה לאווירה הכי טובה שהייתי בה.

10. עד המוות הפועל Member

אבל איזה קבוצה בית"ר.
    היו צריכים לסיים תמחצית השנייה ב3-0.

11. itzik zohar #20 Member

ואופק אל תשווה בכלל את ההגנות של מאלמו, בלשינה, שטורם גראץ ורוזנבורג להגנה של קופנהאגן בכלל. לדעתי יש להם את אחת ההגנות הטובות ביותר באירופה, הגנה כזאת מסודרת לא ראיתי הרבה זמן, הגנה מצויינת בשביל אירופה יש להם הבעיה העיקרית שלהם היא ההתקפה. התקפה אפורה מאוד חוץ מגרונקיאר. אלבק חלוץ שמחכה להתלבש על כדורים חוזרים. גרונקיאר ואפשר להגיד גם האטצ'ינסון הם השחקנים שסומכים עליהם, שאר השחקנים נגרים בהתקפה.

12. Ofek7 Member

בבלומפילד יש כ-16,000 מקומות ישיבה ואילו בטדי כ-21,000 מקומות...
    5,000 מקומות...

ולגביך GIALLO TOTTI (תזכיר את השם אחי), האווירה הייתה מדהימה (תפאורה, אבוקות, צבע) לא אמרתי שלא, אבל העידוד היה חסר לי.

13. itzik zohar #20 Member

יקיר...יקיר עטר. זה גם מה שאמרתי שהבעיה של בית"ר. לעודד לאורך כל המשחק...אבל כשהם בהיי, אין קהל בארץ שמגיע לעוצמות כאלה.

14. Raulito Madridista

אחת ההגנות הטובות באירופה? למה? - כי בית"ר ירושלים "אלופת אירופה" לא הצליחה להגיע נגד קופנהאגן לעשות מצבי הבקעה?
    קופנהאגן היא קבוצה של 9 גרזנים+גרונקיאר ואלבק, מאריות אירופה היא הייתה מקבלת בראש וגם מקבוצות בינוניות יותר. זה שנזדברג ועידן טל לא מגיעים למשחקים גדולים בנבחרת ובאירופה, זה לא חדש. אם זנדברג היה מבקיע אתמול, כולם היו שוכחים לו את הדקות שבהם הוא היה חושך.
    לקופנהאגן יש מגן שמאלי גרוע מאוד, יצחקי ואלברז עשו לו בית ספר וגם הגנה לא מהירה יותר מדיי.
    ההתקפה של בית"ר לא מספיק טובה לאירופה וזהו, אשתקד הם גם לא הבקיעו יותר מדיי שערים בליגת העל, בקושי עברו את ה-50 גולים.
    מכבי חיפה הבקיעה חמישה שערים לרשת של יונייטד בשני משחקים בייחד, שישה שערים להגנה של אולימפיאקוס. הפועל ת"א הבקיעה שלושה שערים נגד צ'לסי ולוקומוטיב והבקיעה שער אחד לפארמה. בית"ר לא שווה יותר מגול נגד קופנהאגן?
    יותר קל להתמודד נגד קבוצות שמעיפות כדורים, מאשר נגד קבוצות שיש להם טכניקה ושכל.

מילה בקשר לקהל. הפועל ת"א הביאה 5000 לסאן סירו ולאורך כל המסע המופלא של האדומים, הקהל היה שם. לדעת לכבד את השחקנים שהשקיעו(קיבלו בראש ממכבי חיפה 4-0 אחרי תצוגת נפל אבל בכל זאת, ניסו), זה לא טימטום, אלא להיפך, זו גדולה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/07
  15. itzik zohar #20 Member

כן, גדולה לשיר שירי הלל לשחקנים שהם חוטפים 4-0 אחרי שאתה נוסע למשחק חוץ והם מחזירים אותך מבואס הביתה. אבל במקרה של אוהדי הפועל זה בכלל לא באסה, כיף לחטוף 4-0 מול מכבי חיפה בחוץ.

תראה איזה הגנה מסודרת יש לקופנהאגן מה אתה נורמלי? וגם בליגת האלופות מנצ'סטר שיחקה מולם ובדנמרק לא סיכנה בכלל את השער של הדנים. הגנה מחושבת וחכמה שצריך לחשוב 10 מהלכים לפני כדי להפתיע אותה. בטח שאי אפשר להשוות את ההגנה של כל הסקנדינביות לסקנדינבית הזאת שבמקרה גם היא הקבוצה הסקנדינבית הגדולה ביותר בעשור האחרון.
    במקרה הזה אתה טועה, 8 גרזנים האטצ'ינסון אלבק וגרנקיאר לייתר דיוק. אבל זה לא ממש חשוב...הם משחקים מאוד סגור וצריך שאלוהים יעזור לך בשביל להכניס להם שער. לדעתי אם בית"ר הייתה משחקת מול ברצלונה, היא הייתה מכניסה לפחות 3 שערים בשני המפגשים, בגלל שברסה משחקת הרבה יותר פתוח, אז היינו מקבלים איזה שביעייה למוח, אבל שמים 3 שערים, עם קופנהאגן זאת הגנה סגורה שגם ברסה בקושי שמה 3 שערים בסיכום שני המשחקים.