אם אני לא טועה הוא לקח ביוון עם פנא דאבל כולל אליפות מהיריבה אולימפיאקוס אחרי כמה שנים טובות, לא זוכר בדיוק. הישג שאף מאמן מלפניו לא הביא.
זה יותר ממה שמאמנים ישראלים אחרים עשו. את מי רצית שיביאו? פרננדז שוחרר אחרי ששום הוחתם. שום גם הביא את הפועל ת"א גבוה בגביא אופ"א בעונה שעברה. שועל בזירה האירופאית יותר מכל מאמן ישראלי אחר.
5 שנים של בצורת או אפילו 4.. ואחת ולתמיד, כדי לסגור את נושא יצחק שום בפנא: אנשים מתעלמים לחלוטין מהעובדות הבאות - התקציב של פנא בעונת הדאבל של שום, היה הגבוה ביותר בהסטוריה של המועדון, ובגדול.מצד שני, אולימפיאקוס הייתה בעונה כלכלית, ושחררה 4 שחקנים מובילים באותו הקיץ בו הגיע הרומני ליוון.
בקיצור, אין התמדה ואין אורח חיים ספורטיבי, שמישהו יתקשר לבן חיים שיבוא לישראל ויביא לדור העתיד כמה טיפים ושיעורים על זה ועל התמדה ועבודה קשה.
יודע מה? שום מאמן מעולה, שכנעת אותי. עכשיו, איך אתה מסביר את המערך המוזר שלו? להכניס לטבילת אש כזאת שחקן חדש שבקושי שיחק עם ביתר במקום שחקן 'ותיק', שאגב סיכן הרבה יותר את השער? איך אתה מסביר את זה שהוא השתפן ולא הוציא את זנברג וטל שהיו חלשים מאוד? איך אתה מסביר את זה שעמדת המגן השמאלי כל כך חלשה יחסית לשאר העמדות של ביתר? איך אתה מסביר את הכושר הגופני החלש? איך אתה מסביר את המערך עם חלוץ אחד? איך אתה מסביר את זה שהוא הביא שוער שעושה לו רק צרות? ומעל הכל, איך אתה מסביר את זה שביתר ירושלים משחק ללא דרך? לביתר ירושלים אין צורת משחק.
לא דיברתי ע המתקנים, כי כדי לא לעשות טעויות אפשר 'להתספק' במתקנים הנוכחיים, זה לא שבבית"ר אין תנאים להצלחה, ולעיתים זה סתם תירוץ כדי להתספק ברמה הנוכחית, אבל שוב - זה כבר לא שייך נקודתית לבית"ר.
עזוב את זה מאמן ישראלי אחר שמגיע למגרש של אפניוניוס אפילו רק מקבל התקף לב מהקהל שום מאמן עם אופי טיקטין אין דבר כזה מאמן בעולם .. אפילו קאפלו ואמא של קאפלו עושים טעויות .. זה חלק מהמשחק .. אין דבר כזה ששום יביא רק רכש מושלם לקבוצה .. והוא עשה מערך מצוין .. מה היית אומר אם זנדברג היה מקפיץ את טדי עם הזדמנות של ה- 1 על 1? אומר אין יותר בעיה מנטלית? כמה זמן שום מאמן את בית'ר ? כושר גופני תגיד לדרור שמשון או למי ששחרר את דראו מערך עם חלוץ אחד? אני לא מבין מה אתה טמבל או שאתה עושה את עצמך? אז בוא אני ישאל אותך שאלה .. איך אתה מסביר את המערך של אינטר שהוא 4-4-2? קל לדבר אחרי המשחק נכון? זה תמיד קל .. אז אחרי שברסה הפסידו תאליפות אני יתחיל לשאול שאלות כמוך .. למה ברסה השמיטה את היתרון מול אספניול? איך תסביר את זה שבדקה ה- 90 ברסה חלמה? איך תסביר את זה שברסה באותו משחק שיחקה 4-4-3?
חדל קשקשת. שום מאמן מצוין, מבחינת מאמנים ישראלים הוא היה המאמן הטוב ביותר שבית"ר יכלה להביא. יש לשומי רקורד מצוין באירופה והוא הופיע כבר 3 פעמים בליגת האלופות והוא המאמן הישראלי המצליח ביותר בזירה האירופית. גם לי יש טענות אליו היום כמו זה שהוא עלה עם מירוסביץ' ולא עם ברוכיאן בהרכב. שהוא לא הוציא את זנדברג ועידן טל שהיו גרועים ונתן להם ריספקט גדול מידי. tiktin, אתה מדבר שטויות. נתחיל בכך שהמערך ששום העלה היה מצוין, 4-5-1 שכאשר זנדברג ויצחקי מצטרפים הופך ל 4-3-3 וכולנו ראינו שהמערך היה מצוין ורוב ההתקפות המסוכנות והטובות באו מהצדדים. קאלה היה נהדר בשנה שעברה במכבי, ונבחר לשוער העונה ולאחד השחקנים הטובים בכל העונה. מה אתה רוצה משומי במצב כזה? שיעלה את שטראוס? לבגי זנדברג וטל אני מסכים איתך, זאת הטעות היחידה של שומי במשחק הזה. עמדת המגן השמאלי חלשה? על מה אתה מדבר. יואב זיו הוא מגן נהדר, אחד הטובים בארץ, למרות שהיום הוא לא היה במשחק גדול. ויש כמובן גם את דנין ואמסלם, בלי שטויות. קיבינימאט, מה זה אשמתו של שום הכושר גופני הלקוי? ככה זה בכדורגל הישראלי, זה מהשורשים, זאת לא אשמתו של שום. וכמובן גולת הכותרת שלך: אין לבית"ר שיטת משחק. תסלחו לי על המלים אבל די לזיין את השכל, יש לבית"ר שיטת משחק ועוד איך. במחצית השנייה ובחלק גדול מהארכה בית"ר הראתה משחק אדיר, עם ברוכיאן מהמרכז, יצחקי ותמוז בהתקפה וכמובן אלברז וזיו שתומכים בהתקפה. בקיצור בולשיט!
את מי הוא היה מכניס במקומם? זו סתם שאלה, בגדול אני מסכים איתך. אבל אני לא חשוב על מישהו יותר טוב, למרות שכל אחד היה יותר טוב מהם. אלבארז או זיו? שניהם היו טובים מאוד. לא הבנתי למי הטענות. כושר גופני תלוי רק בשחקן ולא במאמן, הם צריכים לשמור על עצמם ותזונה נכונה וכל מה שצריך כדי להיות בכושר. מה הוא יכול לעשות להגיד להם לרוץ את כל טדי מאתיים פעם? זה יעזור? מערך עם חלוץ אחד? הוא פתח כביכול עם שלושה חלוצים ששניים מהם באגף. קאלה היה מעולה בלת אביב, מה שום ידע שהוא יהיה אפס? לא מאשים אותו.
זנדברג היה חלש מאוד. אם הוא היה מקפיץ אז הייתי אומר: "כל הכבוד, זנדברג הביא את העליה לביתר למרות שהיה חלש". כולם עושים טעויות, אבל תלוי איזה טעויות וכמה טעויות. רוצה דוגמא לרכש מושלם? קח את באירן מינכן. רוצה דוגמא לצורת משחק מושלמת? קח את אינטר של אמצע העונה. רוצה דוגמא להחלטות של מערכים נכונים? קח את ליברפול ומילאן. מה קשור המערך של אינטר עכשיו? הבאתי דוגמא למערך שמותאם לשחקנים שמשחקים בקבוצה. לאינטר המערך המושלם היה 4-4-2. לביתר ירושלים מתאים 4-4-2 גם כן. השמן אמר 4-3-3 אבל בפועל זה היה 4-5.5-0.5. כל פעם שרומולו קיבל את הכדור הוא היה לגמרי לבד.. הוא היה צריך להמתין 2-3 שניות בשביל לשחרר פס חזק אחורה.
אין מקום להוציא את טל וזנדברג ואמרתי את זה גם לפניי המשחק - שחקנים כמוהם גם שהם חלשים יכולים לעשות פעולה או שתיים, וזה לעיתים יכול להספיק. הנה עידן טל במשחק בינוני ומטה בישל את השער של בית"ר, אך זה לא הספיק ואין מה לעשות. אולי שחקן אחר במקום אחד מהם היה משחק יותר טוב, אבל לאו דווקא עושה את הפעולה או השתיים שהם יכולים לעשות בכל רגע נתון.
כי זנדברג וטל הם השחקנים ההכי בכירים שלו בקבוצה, ולא היה ולדעתי גם לא יהיה מאמן שיהיה לו את ה"אומץ" להוציא אותם. כולם ראו שעידן טל היה חלש מאוד היום, אך באותה מידה שנמני לא ייצא כאשר הוא לא טוב וקטן לא יוחלף כאשר הוא רע כך גם לגבי היתר. עמדת המגן השמאלי הכי חלשה בבית"ר? על מה אתה מדבר? יואב זיו נחשב כרגע למגן השמאלי הטוב ביותר שיש לנו כרגע בארץ, אין משהו טוב ממנו. לעמדת המגן הימני הגיע זר שאין ספק שהוא מגן מצויין, זיו מספיק טוב גם לאירופה ולטעמי הוא ממש לא החוליה הבעייתית של בית"ר. שום גם אחראי על הכושר הגופני של השחקן השיראלי? הקבוצה עוד לא שיחקה משחק ליגה אחד, לעומת הדנים שכבר יותר מחודש משחקים בליגה שלהם. מלבד זאצ מאמן הכושר הוא זה שצריך לדאוג לכך שהשחקנים יהיו בכושר, ולהאשים את שום על כך זאת בדיחה. המערך הזה הצליח עם כל כך הרבה קבוצות בעבר, כך שזאת לא סתם ניסיון כושל של שום מבלי ניסיון קודם. חוץ מזה, שהמערך הזה הופך בהתקפות ל 4:3:3, מערך שהרבה מאוד מאמנים מפחדים לשחק איתו כיום.
אתה יודע מה טיקטין? בוא נראה את קאפלו מוצא שחקן ברמה של ליגת האלופות במיליון דולר .. וכמובן שלא יגידו שזה קאפלו ששחקנים לא יבואו בגלל השם שלו כמובן .. בוא נראה אותו מוצא שחקנים טובים במיליון דולר עם מועדון כמו של בית'ר שבראשו יש את מיסטר גאידמק שיודע כדורגל כמו ששלמה שרף מבין באובייקטיביות