נו באמת. אתה יודע טוב מאוד שהמשחק מול סנטה קולומה הוא לא אינדיקציה לכלום. באותה מידה אתה יכול להסיק שאם מכבי הפסידה לסנטה קולומה היא תרד ליגה בארץ. כל שנה כמעט קבוצות קטנות לוקחות את הגביע בטורקיה. הגדולות לא שמות עליו קצוץ.
אז בוא תגיד לי עכשיו...אם מכבי הייתה פוגשת את אשקלון של העונה שעברה זה היה הולך להיות קל למכבי? טורקיה>ישראל
קל זה כמעט אף פעם לא. גם מול סנטה קולומה לא הלך קל. אבל ההגרלה עצמה היא נוחה מאוד ובלי קשר לקל או קשה מכבי חייבת לעבור ואין שום תירוצים
מה זה? פיינליסטית הגביע בישראל לא מקבלת מקום בגביע אופ"א אם מחזיקת הגביע הבטיחה מקום באירופה דרך הליגה?
השאלה הייתה מה קורה במקרה שמחזיקת הגביע כבר הבטיחה השתתפות באירופה, כמו שקרה השנה. מה שמוצג פה בויקיפדיה זה המצב הנורמלי, שהקבוצה שלקחה את הגביע היא לא אחת מהקבוצות במקומות 1-3.
אני למדתי שאסור לזלזל באף יריבה, לא משנה אם אותה קבוצה מורכבת מדייגים או שהיא בליגה השנייה. צריך להתייחס ליריבה בשיא הרצינות ועם השחקנים החדשים, אני מאמין שנוכל לעבור אותם. בקשר ליריבות של שאר הישראליות, הפועל ת"א קיבלה את היריבה הכי פחות קשה מבין שלושת הישראליות וצריך לקרות משהו מיוחד כדי שלא תעבור אותה. מכבי נתניה תערוך את ההופעה הראשונה שלה באירופה ולפי המצב הקיים, צריך לקרות משהו מיוחד וקיצוני כדי שיאמר וחבריו יעברו לשלב הבא.
אני מניח שבמקרה הזה הפיינליסטית הולכת לאופ"א, כמו שקרה עם הטורקים שקיבלו מכבי, או עם ווסט האם לפני מספר עונות... עכשיו באמת נזכרתי שאשקלון וויתרה על ההשתתפות באופ"א.
היא לא וויתרה, במקרה כזה מוסיפים עוד מקום לאופ"א מהליגה. מקום רביעי הולך לסיבוב שני של אופ"א ומקום 5 לאינטרטוטו.
אתה טועה לדעתי....במקרה כזה מקום שני שלישי ורביעי הולכות לאופ"א, כלומר לחיפה הייתה אפשרות להגיע לאופ"א אבל היא סיימה בסוף במקום החמישי והיא הלכה לאינטרטוטו. וכמו שהיה כתוב שם, מקום רביעי הולך לאינטרטוטו, אז אם חיפה סיימה במקום החמישי והלכה לאינטרטוטו, זה נותן לנו את העובדה החותכת