הישראליות באירופה :: הפועל בחוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏29/6/07.

1. Sergio Ramos Member

הדנים יגיעו חזק מאוד, זה שהם מקרטעים במחזורים הראשונים, אני לא חושב שזה ישפיע באירופה התפנית היא שונה לחלוטין. הדבים הם קבוצה חזקה טובה, שבעונה שעברה הוכיחה לכולם עד כמה היא מסוגלת ועשתה(לפחות מבחינת)חייל באירופה. מה שבטוח הם הולכים על ניצחון, הם משחקים בבית שלה, הם לא הולכים להסתגר ולהתבנקר והמטרה שלהם לדעתי היא לגמור את ביתר כבר במשחק הראשון ולהגיע לכאן אם ראש רגוע. ואם ביתר לר תשחק איתם חכם היא תקבל חזק בראש. בדנמרק אומרים הרבה על מאמן קופנהאגן שהוא מאמן מאוד תחבולן ומאוד ערמומי. אומרים שהוא סוג של מאמן נורא חכם. פ.צ תגיע מצוידת בשתי שחקנים בולטים אצלה, אלאבק שחקן נבחרת שבדיה נחשב לחלק חשוב, עם לא החשוב ביותר בהתקפת פ.צ. השני הוא כמובן קרונקייאר, הוא נחשב לשחקן הטוב ביותר בדנמרק בתקופתו בצ'לסי, אך במהרה התחיל לשגשג ולרדת ברמתו עד שחזר לדנמרק.
    הדנים כאמור, הם קבוצה עם סגנון משחק אנגלי, קבוצה שמשחקת חזק ומהיר. דבר שאין בישראל ועלול להקשות על הביתרים. פ.צ מצוידת בשתי בלמים גבוהים וחזקים שיהיה בהחלט קשה לשחק נגדם בהגבהות. הדבר היחיד שיכול להוביל את ביתר לנצחון או אפילו תיקו. הוא שילוב של משחק חכם אם קצת טכניקה. החיסרון הגדול של הדנים הוא הטכניקה הלקויה שלהם, ואם ביתר תהיה מפוקסת ותשחק חכם היא באמת יכול להפתיע.
    בביתר כאמור בן יוסף לא הגיע וגם חן עזריאל. אני רוצה להתייחס לנקודה של בן יוסף. אנ מאמין שהוא לא היה פותח, אבל אני נורא נורא מודאג, שאין לנו כרגע גיבוי ראוי וכל פציעה קטנה של גרשון או בנאדו תוריד לי את הלב לאדמה. את המערך של ביתר הזכירו פה כבר ואני לא חושב שאני אצטרך פעם נוספת להגיד אותו. לא יודע אם שום יתן לרומלו כבר לשחק, אבל לפי מה ששמעתי על חוזקתם של הבלמים הדנים, רומלו הוא האיש המתאים יותא מי תמוז. יצחקי וזנדברג אמורים לעשות את הבאלגן על קו טל ישחק פליימייקר ויעשה גם הגנה, בואטג אלברמן יצטרף פה ושם להתקפות, ובואטנג יהיה עסוק בלחפות. בכל מקרה אני חושב שלא הולכים לראות משחק כל כך התקפי מצידו של שום, זאת תהיה טיפשות לעלות כל כך התקפי, אבל גם לא הולך לשחק בונקר. אני מאמין שנראה את ביתר מצופפת את השטחים במגרש ותידע מתי לתקוף ואיך תקוף

הערכב שלי: הדנים נחשבים ליותר פייבוריטים על הנייר, אבל הם לא כמו שמתארים אותם, הם קבוצה חזקה וטובה שביתר תתקשה אבל זה באמת אפשרי לביתר לעשות את זה, עם קצת אמונה ומשחק חכם ביתר יכולה לעבור את קפנהאגן, נקווה לרק טוב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/7/07
  2. Ofek7 Member

משחק קשה מאוד לדעתי לבית"ר ירושלים, הרי אתם יודעים איך הולך לישראליות עם סקנדינביות...

אם בית"ר תפעל למען שער מהיר וכן צריך חוצפה, בית"ר צריכה לתקוף ויש לה את היכולת... אם היא תבקיע שער מהיר אני מאמין שיהיה טוב... לדעתי ההרכב שרשום בנושא עצמו הוא ההרכב הנכון ביותר, 3-3-4 כשקאלה בשער, בנאדו וגרשון בלמים, יואב זיו ואלברז מגינים, בקישור בואטנג, עידן טל וגל אלברמן, אם כי הייתי מעדיף שלא לשחק עם שני קשרים דפנסיביים, ואז במצב כזה להעביר את זנדברג לקישור ע"ח אלברמן ולהוסיף את רומוליו ליצחקי ותמוז בשלישייה הקדמית.

קופנהאגן קבוצה מצויינת, זכורה לי לטוב מה-1:3 על סלטיק באלופות שנה שעברה. ייספר גרונקיאר, מרכוס אלבאק והחלוץ המצויין מורטן נורדסטראנד יהיו שחקני המפתח של המארחים. שלשום היא השיגה את ניצחונה הראשון בליגה עם 3:1 על ויבורג כשנורדסטראנד המצויין הבקיע צמד והאצ'ינסון הבקיע את הראשון. היא נמצאת כעת במקום החמישי (ולא השישי כפי שרשום) עם 4 נקודות מתוך 9, אחרי שעשתה תיקו עם Aab והפסד לנורסיאלנד.

הימור שלי לגבי המפגש הכפול הזה: קופנהאגן עולה
    אבל, אם בית"ר תצליח להוציא תוצאה טובה משם ולהעביר את ההכרעה לטדי, יש סיכוי טוב...

שיהיה בהצלחה בית"ר!

3. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אולי מספיק כבר להיות קטנוניים? זאת שאחריה/לפניה עם אותו מס' נק' ככה שזה לא ממש משנה.

4. מילובאן 23 מירוסביץ' Member

נו ומה אמרתי?

5. Paolo Maldini שחקן ותיקים

בית"ר ירושלים היא קבוצה חדשה ומסקרנת שאני אישית מאוד מחכה לראות איך היא תסתדר באירופה.
    אני חושב שקשה לנבא מה בית"ר תצליח לעשות מחר מכיוון שלא הספקנו לראות את הקבוצה הזאת בפעולה.
    כמעט כל תוצאה נראית לי הגיונית. ניצחון בדנמרק יהיה מפתיע מאוד אבל תיקו, הפסד מינימלי או תבוסה - כולם תסריטים אפשריים מבחינתי.
    אני אחזיק אצבעות לצהובים של שומי, בתקווה שזה יהיה מול הטלויזיה ולא מול המחשב.

יאללה בית"ר?
    יאללה בית"ר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx

6. ReL Member

אנחנו (הישראלים) פשוט לא מסוגלים מול הפיזיות והמהירות של הדנים , לדעתי זה ייגמר בתבוסה או בלכל הפחות בהפסד של שני שערים.

בית"ר לדעתי לא מספיק מגובשת ועדיין נראית כמו קבוצה לא מאומנת , בטח שלא בשביל להצליח באירופה. הלוואי ואני התבדה כי בסך הכל ראינו אותם רק במשחקי אימון לא מרשימים במיוחד. יצחק שום אכזב אותי עם הרכש שלו , חוץ מעידן טל לא שמעתי על שחקן שיכול לסחוב את בית"ר לליגת האלופות , שחקן שנמצא דרגה אחת מעל הליגה הישראלית.

בסך הכל זה יהיה המבחן הראשון של בית"ר העונה , כמובן שאי אפשר להספיד אותם על ההתחלה , אבל בחוץ ונגד קופנהגן שממה שהבנתי יש לה שחקנים מצויינים , אני לא מאמין שיש לה סיכוי ממשי במשחק הזה.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

עם כל הכבוד, כל נושא "העברת ההכרעה לטדי" לא ממש עושה עליי רושם. מדובר בקבוצה שהפסידה בבית לאייאקס ובאה לאמסטרדם ארינה עם 60 אלף איש (ותסלחו לי, מדובר במגרש קצת יותר ביתי מטדי) וניצחה שם. כמו שגרוניקאר אמר היום גם אם קופנהאגן תמעד עדיין יש גומלין. גם אם בטעות בית"ר תצא עם תיקו או אפילו ניצחון מינמלי (לדעתי שניהם יהיו בגדר סנסציה) מוקדם מאוד לחגוג. מבחינת הבית"רים כמובן.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/07
  8. Paolo Maldini שחקן ותיקים

ארז, אני לא יודע מה לגבי השאר. אבל אני לפחות, לא חושב שהעובדה שהגומלין יערך בטדי היא חיסרון לקופנהאגן, אלא יתרון לבית"ר.
    ברור לכולם שבית"ר ירושלים מושתתת על אוהדיה ויתרון ביתיות בהחלט יהיה לבית"ר בארץ.
    אז הדנים לא חייבים לפחד אבל אני בטוח ששחקני בית"ר ירגישו מאוד את השוני ב-2 המשחקים.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עוד דבר בנוגע לביתיות, בית"ר עונה שעברה הוכיחה כבר שטדי לא בהכרח עושה לה טוב, כך שאין ספק שתיקו עם שערים או אפילו ניצחון בית"רי בהפרש של שער אחד לא מבטיח יותר מדי כי את הרמה של הדנים אנחנו מכירים וזה יכול לבוא לידי ביטוי יפה מאוד גם בטדי ולא רק בקופנהאגן. נכון שמדובר בקבוצה ירושלמית קצת שונה מהעונה שעברה, אבל עדיין טדי זה סיר לחץ ולא כולם יודעים להתמודד עם זה לטובה, ראינו את זה כמו שציינתי בעונה שעברה ולא מן הנמנע שנראה תסריטים דומים גם העונה. יחד עם זאת שיש לך שחקן מנוסה כמו עידן טל בקבוצה זה משנה את העניין הזה קצת לטובתך אבל שוב, בית"ר חייבת להתחיל להפוך את טדי למבצר ולא כמו שהוא היה בעונה שעברה.

אם ההרכב של בית"ר יהיה זה שבואטנג ציין, (שאגב אני מאוד בעד ההרכב הזה) לדעתי מדובר בהרכב החזק ביותר של הירושלמים. (כמובן שיש את רומולו שצריך לראות מה הוא שווה ואז נידע אם הוא עדיף על ברק יצחקי). מדובר ב- 4-3-3 ואני מאוד תומך במערך הזה, בית"ר תהיה עם 3 קשרים אמצעיים קלאסיים מה שיכול לתת אופציה לשליטה מסויימת במרכז המגרש וגם יכולה לתת אופציה לעידן טל או לקשר אחר להצטרף מאחורה ולתמוך בשלישייה שבהתקפה. בנוגע לשלישייה אין יותר מדי להוסיף, טוטו תמוז, יצחקי וזנדברג הם קלף כמעט בטוח, בית"ר חייבת אותם חדים כדי לעשות משהו טוב ונראה עד כמה חדים הם יהיו בפתיחת העונה.

בכל אופן, אני יחזיק אצבעות לבית"ר, הכדורגל הישראלי צריך את ההצלחה באירופה, לבית"ר יש את הפוטנציאל להמשיך הלאה אבל יש לה כבר עכשיו משוכה מאוד מאוד מאוד גבוהה.

10. מילובאן 23 מירוסביץ' Member

די עם הקלישאה הזאת על זה שלישראל קשה עם הסקנדינבים, זה נכון לא הולך לנו נגדם, אבל אנחנו בהחלט לא נופלים מהקבוצות של סקנדינביה. חיפה רק בגלל טיפשות וחוסר ריכוז עפו ע"י מאלמו ורוזנבורג.
    האמת אני לא אופטימי ששנצח את המשחק הזה, אבל אני בהחלט מאמין שנוכל להבקיע שער שיעזור לנו בגומלין. ההרכב של בית"ר הוא הכי חזק לדעתי שיכול להיות כרגע (לא יודעים מה הכושר של מירוסביץ' ורומולו), אז אם לבית"ר יהיה קשה בצמד המשחקים נדע שקופנהאגן בהרבה יותר טובה מבית"ר.קל זה ממש לא הולך להיות נגד גרונקיאר וחבריו, אבל לפחות האיצטדיון שלהם יהיה חצי ריק.

סוף סוף בית"ר חוזרת לבמה שהיא צריכה להיות בה אחרי 9 שנים, וכל מה שנשאר לי להגיד הוא יאללה בית"ר!!!

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מאוד פאסימי לגבי הסיכויים של בית"ר להצליח העונה באירופה.
    לבית"ר אין ניסיון אירופאי, שהוא אולי המרכיב הגדול ביותר כיום להצלחה. כראייה ניתן לראות כי יש לא מעט קבוצות גדולות שמגיעות לשלבים היותר מאוחרים באירופה בעיקר בשל הניסיון האירופאי, וגם כאשר סגל השחקנים לא משכע במיוחד הניסיון הוא זה שמכריע.
    לבית"ר יש כיום את הסגל הטוב ביותר שיש לקבוצה ישראלית, ולכן כל אשמה על שחקן כזה או אחר בשל אי הצלחה יהיה טעות גדולה.
    לגבי טדי, יכול להיות שאני לא רואה את כל התמונה כולה, אך קשה לי לראות את הקהל הבית"רי מקבל התגוננת דקות ארוכות לשם השגת התוצאה הרצויה.

12. Don Joan Roman Member

בגלל זה בכל העונות האירופאיות שלנו (אם אפשר לקרוא להן עונות) עפנו מוקדם, הקבוצה הזאת תמיד הייתה מחויבת לכדורגל התקפי ומהנה גם במחיר של תבוסות נגד יריבות אירופאיות, זה האופי של בית"ר.

13. Paolo Maldini שחקן ותיקים

אופי שכל עוד הוא ישאר, התוכניות של בית"ר להפוך לקבוצה גדולה ומוכרת באירופה, יכולות להיזרק לפח.

14. הרצליה Member

האמת שאני מחכה למשחק הזה לא מעט כבר וחבל שלא יצא לי לראות אותו בטלוויזיה, אבל כבר נסתדר.
    הפסד מינמלי לדעתי לא יהיה תוצאה טובה בכלל גם לא בתוצאה גבוהה,שיוויון עם שערים זאת המטרה שממנה בית"ר יכולה לחשוב קדימה,פחות מזה ותהיה בעיה(אני לא מתייחס ליחסי הכוחות)

לגבי ההרכב לא ראיתי את ההרכב עד עכשיו אז ההרכב שלי יהיה:קאלה,אלברז,בנאדו,בן יוסף,זיו,בואטנג,טל,מירוסביץ',זנדברג,רומלו,יצחקי.

15. Don Joan Roman Member

נכון, ואני מקווה ששום ישנה את זה, כי באירופה מותר לשחק סגור ומותר לשחק בשביל תוצאה שתעזור לנו לשלב הבא.

הרצליה - בן יוסף פצוע ולא ייצא לדנמרק, תוציא את רומלו ותכניס את תמוז ובמקטום מילו את גל ותקבל את ההרכב.