הישראליות באירופה :: הפועל בחוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏29/6/07.

1. הגבר באדום Member

לידע הכללי - הפועל ת"א היא זו שהעונה עברה את הקבוצות, שהן ברמה שווה לקבוצה, שאותה מכבי חיפה לא עברה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

2. a.m Member

א. לא באתי להתנשא, כי אין לי בדיוק על מה, גם מכבי חיפה לא ממש בשיא למרות שלושת הניצחונות האחרונים, אבל זה לא לנושא...

ב. הפועל ת"א, של היום לפחות, נראה כי היא לא מסוגלת לנצח שום קבוצה מהבית הזה, השחקנים עצמם לא יודעים מה הם עושים על המגרש.

ג. סיבה לאופטימיות בהפועל ת"א לקראת משחקה מול טוטנהאם - חטאפה מנצחת 2-1 בווייט הארט ליין

3. IDo13 Member

נכון אתה צודק, באמת שנה שעברה היינו גרועים. אבל ההבדל היחיד בין מכבי חיפה לבין הפועל ומכבי ת"א זה

שאת חיפה לא הגדירו כמועמדת לירידה באף שלב

4. Joshua Member

אתה בהחלט צודק, אי-אפשר להשוות את בית"ר לאנדרלכט מכיוון שאנדרלכט כלל לא ברמה של בית"ר.
    קבוצה כזו חלשה לא ראיתי הרבה זמן, כל פעם האוהדים מאמינים לגיא לוזון ואבוקסיס כשהם אומרים שהיריבה מולם היא קבוצה ברמה הגבוהה ביותר.
    הקבוצה הזו חלשה ביותר, שום טכניקה אין לשחקנים שלה.
    ברוב דקות המשחק, המשחק היה ניטרלי, אך בגלל שתי טעויות של אניימה (מישהו אמר קאלה?) הפועל הפסידה.
    ואני אחזור על מה שאמרתי,
    בשביל להצליח באירופה חייבים שוער ברמה הגבוהה ביותר ששולט גם בכדורי הגובה.

5. Number 8 Member

לא ראיתי את המשחק, בכל זאת פתיחת היורוליג, אך הספקתי להבין את יחסי הכוחות מהתקציר והתגובות באתרי האינטרנט והעיתונים.

אין חדש תחת השמש. הפועל ת"א הציגה אותה יכולת כפי שהראתה בליגה. הקבוצה כבויה, חסרת בטחון, חסרת ברק, בלי שחקן יצירתי שיכול לקחת את הכדור ולעשות איתו משהו מועיל. כמה שדיברנו על אנדרלכט שהיא קבוצה חזקה, אתמול הציגה יכולת די בינונית, אך מה זה משנה בעוד שהפועל שיחקה מתחת לכל ביקורת. ההגנה חולמת, הקישור תקוע וההתקפה בעטה רק בעיטה אחת למסגרת. אם הפועל תמשיך באותה יכולת, לא רק שהיא לא תצליח באירופה ותבייש את עצמה, המצב בליגה יהיה יותר גרוע מבחינתה.

דבר נוסף, בעוד שבועיים הפועל תארח בבלומפילד את טוטנהאם. אני לא מבין איך ההנהלה מצפה למגרש מלא, בעוד שהקבוצה מציגה יכולת עלובה ומחירי הכרטיסים בשמיים. אם הקבוצה באמת רוצה להשאיר לה סיכוי בגביע אופ"א ולנצח את טוטנהאם, היא לא תוכל לעשות זאת בלעדיי האוהדים שלה, ולכן ההנהלה צריכה ללכת לקראתם. אחרת, שלא יצפו לניסים מהאוהדים והקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/10/07
  6. אלי אוחנה ג'וניור Member

עוד לילה קשה עבר על מערכת הפועל ת"א.
    עוד משחק חלש, משעמם, אפור, שבלוני, חסר כל יצרתיות, חסר תיאום מינימלי, חסר כל כדורגל.
    היום רואים כמה שיוסי אבוקסיס חסר לאדומים, אין את השחקן שינהיג את הקבוצה, השחקן שיעורר את השחקנים... פשוט עלוב לראות את וואליד באדיר קפטן, (לא) מנהיג ובלי כדורגל.
    הפועל ת"א קבוצה עלובה ומצבה העגום מעיד על נפילה אדירה מכל הבחינות.

הנהלה מפגרת, מאמן אפס ואוהדים ממרומרים - מי היה מאמין שהפועל ת"א תגיע למצב הזה?

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל זה שהפועל תל אביב שיחקה רע, אני חושב שהגיע לה לצאת עם משהו מן המשחק הזה. השער הראשון של הבלגים היה תוצאה של טעות קשה של צוות השיפוט. אלמלא היה מובקע, המשחק היה יכול להתפתח אחרת.

כשניתחתי בהתחלה את הסיכויים של הפועל תל אביב לעבור שלב מהבית הזה, לא לקחתי בחשבון שהם יוציאו נקודות במשחק הזה. הסיכויים עדיין קיימים. ובכל זאת, חבל שהם לא הצליחו לחלץ את הנקודה הכל כך יקרה.

8. Raulito Madridista

אני משווה את המשחק הזה למשחק בין ישראל לקרואטיה בזאגרב. אף מהלך התקפי ראוי של הפועל ת"א במשך כ-90 דקות ולא בפעם הראשונה וזה בעצם מסביר את הכל. גם שההגנה משחקת סביר כל המשחק, אתה יודע שיבואו טעויות שייאפשרו ליריב לכבוש, כמו נגד בית"ר, משחק הגנה יציב, אבל שתי טעויות קריטיות ומהם פרוטוס המצויין עשה שני שערים. אנדרלכט לא יריבה חזקה, השד לא נורא כל-כך, אבל כל מה שהפועל ת"א עושה, היא עושה יותר טוב.
    אני עוד חשבתי אחרי צמד המשחקים הראשונים בליגה(נתניה - תיקו ובית"ר - הפסד[התעלמתי ממצב הנקודות-1 מתוך 6]) שיש לנו קבוצה טובה שמגיעה למצבים וחסר מחץ. גם למצבים כברהפסקנו להגיע.
    זה לא כדורגל, ממש לא.

9. Chelsea_forever Member

חחח כמו שמליניאק אמר ביציע העיתונות.. די להתפלסף!! הפועל קבוצה חרא, אולי הם עלו שלב במזל.. שיחקו חרא ואין להם אף שחקן שאני יכול להגיד שהוא באיזה רמה כלשהי, באמת שאין. הסגל של שנה שעברה הרבה יותר טוב וגיא לוזון לא מבין מהחיים שלו. הייתם משאירים את שומי או אפילו לווין, ואולי היה אפשר לעשות פה משהו. עוד שבועיים טוטנהאם ואני בספק אם שם תהיה יכולת טובה עוד איכשהו..

10. beitar4ever Member

טוב התוצאה של אתמול הייתה כה ברורה , פה נגמר להפועל המזל, ואני הייתי מייעץ להם להתרכז בליגה כי בגביע אופ"א לא יהיה להם שום סיכוי לעלות, בקשר למשחק אתמול אנדרכלט הציגה משחק שקט ורגוע וללא מהלכים מיוחדים, הפועל לא השכילה לנצל את זה שאנדרלכט לא לחצה על הדוושה ולא שיחקה את הכדורגל הטוב שלה , ואתמול היא הציגה משחק ממש חלש.

11. הגבר באדום Member

ואני אאמין למה שאמרת, כי..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נכון ציין UBAROV (רק היה נכון יותר לכתוב "V" במקום "B"). הפועל רדומה, אין ניצוץ, אין את הגפרור הזה שידליק פתיל הפצצה שנקראת "הפועל ת"א".

האמונה בעצמם - זה מה שחסר לא רק להפועל , אלא לכל הקבוצות שלנו מול היריבים הבינלאומיים. הרגלנו את עצמנו לשיטת האנדרדוג, וכשמגיעים ומשחקים מול קבוצה, שהיא ברמה שווה או ברמה אף נמוכה יותר, אז לא יודעים איך לאכול את זה - כי אולי זו אשליה. לכן אין תעוזה, אין נסיונות לעשות משהו.

ולמרות כל הדיבורים, נראינו אתמול טוב יותר, מאשר נבחרת ישראל נראיתה מול אנגליה או מול קרואטיה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/07
  12. King Kenny Member

המשחק אתמול היה שקול ואף קבוצה לא הייתה טובה מהשנייה רק שאנדרלכט השכילו לנצל את המצבים שלהם.
    הבעיה היא לא בלוזון, אלא בשחקנים שלא נלחמים, השחקנים נראים כבויים.
    לדעתי הפועל קבוצה עם פוטנציאל גדול שלא מצליחה בינתיים לממש את הפוטנציאל שטמון בה.

נ.ב-גם בעונה שעברה פתחנו את שלב הבתים עם הפסד חוץ של 2-0, רק ששנה שעברה זאת הייתה פנאתנאיקוס.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצחיקות אותי ההשוואות בין אנדרלכט לבית"ר, במיוחד אלו שלא מחמיאות לבלגים. סליחה, כמה פעמים ראיתם אותם משחקים בדיוק שאתם מזלזלים בהם? אני ראיתי אותם פעם אחת, לא התרשמתי, אבל מזה לקבוע שהקבוצה הישראלית שלא עברה את פ.צ. קופנהאגן יותר טובה מאנדרלכט, על סמך הצגות מול קבוצות ישראליות אדירות כמו בני יהודה ומכבי הרצליה, זה קצת מגוחך.

בסופו של דבר לא היה אתמול על ההגנה של אנדרלכט שום סיכון, היא כבשה שני שערים, ניצחה 0-2, והיום אף אחד שם כבר לא זוכר איך נראה המשחק. זה כל מה שמעניין אותם. שיחקו נגד נמושה, השיגו נגדה את שלוש הנקודות בלי בעיה רצינית. זהו.

14. Don Joan Roman Member

איך אמרו בבלגיה?
    "הפועל הרדימה את אנדרלכט" פשוט ככה, מול קבוצה כ"כ משעממת כמו הפועל ת"א אי אפשר לשחק כדורגל טוב כי אתה פשוט נרדם מזה שהם לא יכולים לסכן אותך, אבל הכי חשוב ש "פאביו ג'וניור הוא הרכש הכי גדול שהגיע לכאן", שלא נדבר על עדי סבג.

15. Raulito Madridista

http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59869.Xxx הפועל ת"א - טוטנהאם http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/1652.Xxx

תאריך המשחק: 8.11.07 - יום חמישי, 18:00(שידור ישיר בערוץ 10)
    מקום: איצטדיון בלומפילד ביפו
    יישפוט: גרגור גילבסקי (פולין)

שתי קבוצות שבמצב נורא ואיום בליגה שלהם, נפגשות לקרב בגביע אופ"א. הפועל וטוטנהאם הפסידו במחזור שעבר וכל צד חייב ניצחון. האם האדומים שמשחקים איום ונורא נגד הקבוצות החלשות בליגת העל, מסוגלים להוציא משהו נגד טוטנהאם? או שבנוסף למחירים הגבוהים שההנהלה דרשה מהפועל, האוהדים שבאו ייצטערו שלא נשארו בבית ויוסיפו עוד כתם שחור בעונה המגעילה הזו של הפועל? בלומפילד אגב יהיה חצי ריק.

מי האמין בהפועל ת"א, כאשר הקבוצה הגרילה את טוטהנאם בגביע אופ"א, שכמה ימים לפני המשחק ייתבטאו שחקנים בקבוצה, כך:"המשחק נגד טוטהנאם לא בא לנו בזמן טוב, זה כמו עצם בגרון. לא היינו בוכים אם היו מבטלים את המשחק", והאמת, השחקנים צודקים. קשה לבוא ולשחק נגד קבוצה מכובדת באנגליה בזירה אירופית, כאשר המצב בליגה הוא עלוב.
    אתר אוהדים של הקבוצה, 'אדום עולה', הכריז על חרם לקראת המשחק. הפועל חשבה שתעשה קופה לקראת האירוע, אבל בינתיים רק 5000 הבטיחו את מקומם בבלומפילד ואם חשבו שהאיצטדיון יהיה מלא באווירה חמה ואדומה כמו נגד צ'לסי ב-2002, החיובי ביותר צפוי להגיע ל-7000 צופים.
    הקבוצה של לוזון שוב הפסידה, אין ניצחון גם אחרי שמונה מחזורים והפעם הם במקום האחרון. ומה תגידו על הלו"ז הצפוף של הקבוצה? שלושה ימים לאחר מכן מחכה לה מכבי ת"א בדרבי תחתית. בעיות, דאגות וצרות לא חסרות בבוולפסון.
    פרשת הקזינו לא הוסיפה לאף אחד. הרבה אוהדים בהפועל היו בטוחים שאסולין ייתאושש וייתן את הגולים, שעובד יוסיף ברק למשחק ההתקפה ומי חשב שאנטבי יעשה כזו שטות. מה בסוף קרה? השלושה קיבלו עונשים חמורים מהקבוצה -השעייה וקנסות, לאחר ששההו בקזינו. אסולין נקנס ב-100 אלף שקל, עובד ב-30 אלף ואנטבי נקנס ב-25 אלף שקל, מה שכן, השלושה התאמנו לבדם ולא עם שאר הקבוצה ואף-אחד לא ידע במשך מספר ימים מה יהיה איתם. עובד הביע חרטה והודה שחזר מאוחר מהמלון לוזון וההנהלה מאוד מעריכים את עובד בעקבות מעשהו והשחקן חוזר להתאמן עם הסגל, אך כנראה לא ישותף נגד טוטהנאם, הכל תלוי בלוזון, שאמר לקשר: " אתה חוזר להתאמן עם כולם ואני מקווה שלא יהיו איתך בעיות משמעת יותר". לאחר מכן גם אנטבי הביע חרטה והודה במעשה וחזר גם הוא לאימונים, היחיד שמסרב לעשות את הדבר הוא אסולין(גם דואני חזר בסופו של דבר לאימונים רגילים). לפני פתיחת האימון בבלומפילד, נאספו כל השחקנים יחד עם לוזון במרכז המגרש ועובד, יחד עם אנטבי ורמי דואני, אמרו: "עשינו טעות, פגענו בקבוצה ואנחנו מצטערים בשיא הכנות. אנחנו מבטיחים להיות הכי מקצוענים מעכשיו והלאה הקבוצה חשובה לנו מעל הכל ואנחנו רוצים לחזור"
    "אם נרד זו לא תיהיה הפתעה", המשפט הזה מדגיש את התחושה הקשה בהפועל ת"א לאחר עוד הפסד.
    גם לגיא לוזון קצת קשה להתייחס למשחק עם כל הרעש מהתקשורת(יש הטוענים שהוא כבר תיכנן להתפטר וחזר בו ויש הטוענים שאם הוא לא מנצח בדרבי הוא יפוטר והוא במבחן עכשיו). "טוטהנאם? ננסה להיערך ולשחק כראוי", אמר המאמן, שמקבל גיבויים מההנהלה בינתיים וחוזר ואומר:"הפירסומים שאחזור לפ"ת הם שקר וכזב, התחלתי תהליך בהפועל ואסיים אותו בהצלחה.
    "ברור שלאוהדים חשוב יותר הדרבי שהוא מעל הכל וחשוב גם בגלל המצב בטבלה, אבל יש לנו עוד משחקים חשובים. טוטנהאם היא קבוצה מכובדת מאנגליה ואנחנו משחקים קודם כל נגדה, אני מאמין שנעשה תוצאה טובה. גם הם פתחו את העונה לא טוב ואנחנו נילחם. אנחנו יודעים שאתם - הקהל, מאוכזבים ממה שהיה עד עכשיו, גם אנחנו, אבל אנחנו צריכים אתכם, כי אתם קהל מצויין ואין מילה רע להגיד עליכם, רק טובות", כך התבטא ברוך דגו לפני המשחק.

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg780442.Xxx
    מרוצה מהאתגר שיעמוד בפני קבוצתו. לוזון.

מאמן הפועל, לוזון, דחה את הטענות לפיהן טוטהנאם מפריעה להם. "טוטהנאם היא לא כמו עצם בגרון עבורינו. זה חלום לשחק נגד קבוצות כזו, זה לא קורה לנו כל יום וזה אתגר גדול, אני שמח שהגענו למעמד הזה. אין דבר כזה בכדורגל, תפסיד כאן ותנצח כאן. אני לא חזק בזה. צריך להתרכז בתוצאה טובה מול טוטנהאם ובטח ובטח שבדרבי. ברורה לי החשיבות של הדרבי". לוזון אמר שהוא מקווה שיגיע הרבה קהל וש"יהיו רוטציות, בכל-זאת יש דרבי ביום ראשון".
    לגבי ההרכב אין יותר מדיי שאלות. בונדר חזר להתאמן אחרי שנפצע נגד כפר-סבא ונעדר למעלה מחודש, אבל את המשחק הוא מחמיץ כדי לנוח לקראת הדרבי. ליאור בקשי אמור לשחק שוב כמגן ימני בגלל היכולת המאכזבת של מנצור. טל-חן יישחק במקומו של דואני. ההתלבטות של לוזון היא בין בירבאס נתאכו לאבדי, שי אבוטבול יישחק במרכז עם אנסומבו וסרור ייפתח על הספסל בגלל פציעה. וואליד באדיר יישחק לצידו של ג'וניור בהתקפה בניגוד למערך שהעלה לוזון נגד מכבי פ"ת בליגה שהיה 4-5-1.

http://www.nrg.co.il/images/archive/408x322/844/994.Xxx
    באדיר במשחק נגד פ"ת. ייפתח כחלוץ לצידו של ג'וניור

הפועל תל-אביב: וינסנט אניימה; ליאור בקשי, טל חן, גבריאל דוס סנטוס, גל שיש; ש אבוטבול, מזואה אנסומבו, ברוך דגו, ביבראס נאתכו; וואליד באדיר ופאביו ג'וניור.

מה קורה אצל טוטנהאם?

טוטנהאם האנגלית הוציאה כספים רבים בקיץ על רכש אבל בינתיים נכשלה בגדול והמאמן שאחראי על הכישלון, מרטין יול ההולנדי, כבר לא נמצא במערכת, הוא פוטר לאחר ההפסד לחטאפה בגביע אופ"א בבית, לאחר שהקבוצה כבר הוליכה 1-0. המחליף שלו הוא חואנדה ראמוס שעשה מעל ומעבר בסביליה והוא מומחה בגביע אופ"א - 2 זכיות רצופות יש לו עם הספרדים במפעל. בליגה המצב של טוטנהאם עלוב, הקבוצה שבתחילת העונה סומנה כזאת שסתיים רביעית ותשאיר מאחור את ארסנל לטענתם של חלק מהפרשנים, נמצאת במקום ה-17 עם אותו מספר נקודות כמו לוויגאן שמתחת לקו האדום. הקבוצה השיגה ניצחון אחד בלבד העונה ובאמת שבחלומות הכי גרועים לא חשבו בספרס שזה יהיה המצב של הקבוצה שסיימה פעמיים ברציפות במקום החמישי ואף לפני שנתיים כמעט ותפסה לארסנל את המקום הרביעי(הפסידה במחזור האחרון לווסטהאם של בניון וארסנל ניצחה ועקפה אותה). מבחינת הסגל של התרנגולים אין ספק שיש שם הרבה שחקנים מעל לרמה שהפועל רגילה לשחק נגדם, אבל מעל כולם זה ברבאטוב. אם הוא ישחק שחקני ההגנה צריכים לשים עליו 7 עיניים, הוא פשוט רמה מעל הקבוצה שהוא משחק בה. הוא משחק בצורה פנטסטית עם הגב לשער, כמעט כל כדור גובה הוא ראשון אליו והוא מייצר מצבים בצורה פשוט מעוררת הערצה, שוב- אם ישחק משחק ההתקפה יקום ויפול עליו. ההתקפה עוד מתפקדת אצל התרנגולים, 19 שערים ב-12 מחזורי ליגה זה מאזן טוב יחסית, רק ההגנה סופגת והמון - שני שערים בממוצע למשחק ורובינסון לא נקי מכמות רבה, לטוטהנאם ההגנה השלישית הגרועה ביותר בפריימרליג והמועדון המפואר נמצא בשפל חסר תקדים. במחזור האחרון בפריימרליג סיימו התרנגולים בתיקו 1-1 נגד מידלסבורו וכך פתח ראמוס את הקדנצייה שלו בטוטהנאם במסגרת הליגה, שתשלם לו שכר חסר תקדים. רובי קין ודמיטאר ברבאטוב, המצטיינים בהתקפה של טוטנהאם פתחו את המשחק על הספסל וראו את ג'רמין דפו ובנט פותחים בחוד ההתקפה של ראמוס, בנט היה זה שכבש את השער לזכות הספרס. לפניכן ניצחו הספרס בגביע הליגה 2-0 את בלקפול משערים של רובי קין ופסקאל צ'ימבונדה.
    טוטנהאם משחקת במערך קבוע של 4-4-2. ארון לנון הסילון באגף ימין ומלבראנק שנרכש בקיץ משחק בשמאל. ג'נאס וזוקורה מחזיקים את מרכז המגרש ובהתקפה הקפטן רובי קין וברבאטוב שאחריו רדפו הרבה קבוצות מהפריימרליג אך הוא האריך את חוזהו בטוטהנאם בכל זאת. רובינסון הלא יציב הוא השוער, צ'ימבונדה, קאבול, דוסון וגריית בייל הם הרביעייה ההגנתית. לדלי קינג פצוע כמו במשך רוב העונה הזו והוא יחמיץ את המשחק.
    גם בטוטנהאם יודעים שהליגה כרגע יותר חשובה להם:"אני קודם כל צריך להציל את טוטהנאם בליגה", אמר חואנדה ראמוס לקראת המשחק.
    חלוץ הקבוצה, דארן בנט, טוען שהפועל מהווה איום על קבוצתו. "אני לא יודע יותר מדיי פרטים עליהם אבל הם מהווים איום עבורינו, אנחנו לא רגילים לשחק בתנאים של הפועל במגרש שלהם. יהיה לנו קשה כמו נגד מידלסבורו". החלוץ הוסיף:"אנחנו מחוייבים להצליח בשני המפעלים, ההרגשה שלנו משתפרת. נוכל להגיע למיקום גבוה יותר עם הרבה התמדה ורצון ואני בטוח שראמוס יצליח עימנו כי הוא מאמן מצויין והיה לנו חוסר מזל עד עתה".

http://www.nrg.co.il/images/archive/408x322/846/443.Xxx
    ברבאטוב ורובי קין. איימה של כל הגנה.

קצת סטט':

* טוטנהאם לא ניצחה העונה בשמונת משחקי החוץ שלה, היא הפסידה חמישה.
    * הפועל ת"א ניצחה את הקבוצה האנגלית האחרונה ששיחקה בבלומפילד - 2-0 את צ'לסי ב-02\2001 משערים של שמעון גרשון([פנדל, 88] וסרג'י קלשנקו[93]).
    * בסה"כ הפועל פגשה שתי קבוצות אנגליות באופ"א. ב-03\2002 היא הפסידה פעמיים ללידס יונייטד, 1-0 בחוץ ו4-1 ב'בית'(ניקוסיה). בשערה של לידס עמד אז פול רובינסון.

נערך לאחרונה ב: ‏8/11/07