הישראליות באירופה :: הפועל בחוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏29/6/07.

1. Paolo Maldini שחקן ותיקים

לאחר העונה האחרונה, מכבי חיפה בהחלט צריכה חיזוק. ואל תכניס את הפועל חיפה לעניין.
    התלונות שלי הן אומנם למכבי חיפה אך הן מכוונות לכל הכדורגל הישראלי.

"ואם אנחנו רוצים ללמוד מהטובים ביותר אז השיטה הכי טובה היא פשוט לחקות אותם"
    לחקות אותם? איזו קבוצה בכירה באירופה היתה מוותרת בכזאת קלות על משחק במפעל אירופאי?

Taribo West, ה-3 שבועות אימון לפני משחק היתה הגזמה. מה שבאתי להגיד זה שלהתחיל את האימונים עם סגל לא סגור 3 ימים לפני משחק באינטרטוטו זה לא רציני, אלא אם לקבוצה לא איכפת מהאינטרטוטו (ועזבו את העובדה שזה מפעל זניח, הוא מוביל לאופ"א!) וזאת בעיה אחרת.
    ומה זה קשור לבית"ר? אתה רוצה להיראות כמו בית"ר או כמו מכבי חיפה? אם אתה רוצה להמשיך את ההכרה של הקבוצה שלך באירופה תמשיך לשחק באירופה.

2. TariboWest Member

אם ההתלבטות היא בין הכרה של הקבוצה שלי באירופה, לבין לקבל אחרי זה רביעייה מביתר במחזור 25, אז אני מוותר על אירופה מבלי לחשוב פעמיים. האינטרטוטו לא מוביל לאירופה כשבדרך נמצאת אתלטיקו מדריד, וזאת לא לוזריות, זאת המציאות.
    צריך לדעת להשלים עם המציאות שהוכיחה עד עכשיו שקבוצה ישראלית לא יכולה להתמודד גם באירופה וגם בליגה. למכבי חיפה יש מספיק בעיות על הראש, זה לא הזמן לשנות סדרי עולם בכדורגל הישראלי.

3. f-side Member

אין קבוצה שאי אפשר לנצח! שיעור ראשון בבצפר לכדורגל באנגליה!

נ.ב אם לא תנסה לא תדע!

4. shmchess Member

אני מסכים עם Paolo Maldini .

זה לא בסדר שחיפה ויתרה על אירופה , לא בסדר מבחינת האוהדים שלה ולא בסדר מבחינת כול אוהד ישראלי .

תאר לך מצב שבו בית'ר תעלה למשחק מול קופנהגן עם הרכב חמישי , גם אותך , אוהד מכבי חיפה זה יעצבן מאוד ,למה ? כי זה עושה רע לכדורגל הישראלי .

אם זה לא מתאים לרוני לוי לנסות לעלות לגביע אופא אז מקומו לא בחיפה .

עוד מה שמרגיז , זה שבמסיבת העיתונאים אחריי נראה שזה היה צפוי ורצוי .
    והוא עוד מיהר להכריז "הסיכויים קלושים " , מה שנותן להבין שגם את הגומלין הוא לא יקח ברצינות ובעצם וויתר על אירופה .

מה שהוא עשה בסופו של דבר עושה רע לכדורגל הישראלי .

הפרשנות האישית שלי לזה היא שהוא מפחד להכשל מול אטלטיקו , ולפניי המשחק יהיו ציפיות וכול האוהדים יתמכו ויהיה הרבה עניין במשחק , כשלון במשחק וכבר הוא מתחיל לא טוב את העונה .
    הוא כנראה רצה להמנע מזה .

וזה פשוט בושה .

נערך לאחרונה ב: ‏9/7/07
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה באמת רוצה להשוות בין הסגל של מכבי חיפה לזה של בית"ר? אתה משווה את כמות המשחקים שחיפה שיחקה בעונה החולפת לעומת בית"ר?
    אלו דברים שמשפיעים, נכון לא אמורים להשפיע בקבוצות ששואפות להיות דומות לאירופה אבל זאת עובדה, הם משפיעים!

וכמו שאמרתי כמה הודעות קודם לכן, כן מכבי חיפה אחרי עונה אירופאית גדולה יכולה להרשות לעצמה עונה אחת "להכשל" באירופה לטובת זכייה באליפות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/7/07
  6. תומר22 Member

לא יזיז לי אם בית"ר תעלה עם הרכב חמישי, מצידי שנשות השחקנים ישחקו בקופנהאגן(יהיה הרבה יותר מעניין). מה זה ענייני? זה ממש לא יעצבן אותי, שיעשו מה שהם חושבים לנכון. אני לא מחזיק להם, ולאף קבוצה אחרת, אצבעות במשחקיהן באירופה, אין לי בעיה לפרגן כשינצחו, אבל אני ממש לא מייחל לכך. זה חלק מהיריבות בכדורגל - כמו שהסיטי לא מייחלים להצלחות של היונייטד באירופה ופנרבחצ'ה חוגגת כל נפילה של גלא' ובשיקטאש.

העונה הוחלט לשים את המסגרות המקומיות בראש סדר העדיפויות. תתחילו להפנים את זה גם אם קשה לכם לקבל את הדברים.

maldini, רצית לדעת על קבוצות אירופאיות גדולות שויתרו על ההשתתפות באירופה: ניוקאסל, ויאריאל, שאלקה הן רק דוגמאות מהאינטרטוטו. בגביע אופ"א(מפעל קצת יותר נחשב) האיטלקיות עושות זאת בצורה מופגנת. למה? כי זה מפריע להם באמצע ההכנות. כל האימונים וההכנות נעשים בהדרגה, כשתגיעו לצבא תלמדו את זה, זה נקרא "סרגל מאמצים". אי אפשר לזרוק אותם ישר למגרש ולהגיד להם תסתדרו עם זה, צריך להכין אותם. תראו בכל העולם איך הכל נעשה בהדרגה, למה שפה זה יהיה שונה?

ולהתחיל את ההכנות מוקדם יותר זה בלתי אפשרי כי גם ככה התחילו השנה מוקדם מהמתוכנן וזה עוד אחרי עונה ארוכה ומתישה(כולל משחקי הנבחרות בחודש יוני). שילוב מסיבי של השחקנים המרכזיים כבר עכשיו היה עולה לנו ביוקר בהמשך הדרך, בסביבות מרץ-אפריל, כשמגיעים לשלבים המכריעים.

כל אלה שמצפים להצלחות מקבילות גם באירופה וגם בליגה: הייתה רק קבוצה אחת שהצליחה לשלב וזאת הייתה מכבי חיפה של שפיגל בעונת 93/94 - קבוצה של פעם בדור. זה לא כזה קל כמו שזה נראה, בטח לא לשחקן הישראלי. את הניסיון כבר יש, אבל הפיזיות, הסיבולת וההכנה המנטלית הן עדיין תכונות נרכשות ויקח עוד קצת זמן עד שהשחקנים שלנו יצליחו לשלב בין שתי מסגרות, גם מבחינה פיזית וגם מבחינה מנטלית.

בועזיניו אמר שההנאה הכי גדולה של הקהל הייתה באירופה, וזה נכון. אבל השימוש שלו בקמפיין האירופי הוא סובייקטיבי. כשמבקרים את הקבוצה(ובצדק) על העונה הקודמת, מדברים בעיקר על הליגה ושמים את אירופה בצד. עכשיו, כשנוח, מזכירים את אירופה כהצלחה ורוצים שחזור.

7. shmchess Member

לך לא יזיז אבל להרבה אחרים כן .
    בית'ר אמורה לייצג את ישראל כמו שאמורה חיפה לעשות .

חיפה לא קבוצה מספיק גדולה לשלב בין השתיים ?
    קבוצה שמתימרת להיות אלופה צריכה לקחת בחשבון את אירופה .

אתה לא חושב שאתה מגזים ?
    הם שחקנים , הם מקבלים כסף על זה שהם משחקים ,אל תעשה אותם מסכנים , רק זה חסר לנו .
    כדיי לנצח בבית קבוצה מרומניה לא צריך שום הכנות , תעלה עם השחקנים הכי טובים שלך הם כבר יעשו את העבודה וגם אם לא - תדע שעשית את המקסימום .

אני לא זוכר את מי שלקחה אליפות לפניי 8 שנים , גם לא לפניי 6 שנים וגם לא לפניי 5 .
    אבל את המסע של הפועל ת"א בגביע אופא אני יזכור כול החיים , ואני בטוח שאוהדיי חיפה לא ישכחו את 3-0 על היונייטד .

אני ? זה הריי התירוץ של רוני לוי להדחה הצפויה מאירופה לא ? , הוא רוצה אליפות , אז לא אני משווה אלה הוא .

שום דבר לא בטוח ובטח שהסיכויים לא הולכים לכיוון של חיפה .
    אל תדברו כאילו אם חיפה תתרכז בליגה היא תזכה כי זה לא נכון ,יש את בית'ר הפועל ומכבי ת"א בדרך .

אם רוני לוי לא לוקח השנה אליפות , סביר להניח שהוא יפנה את מקומו .

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

תסכים איתי שקבוצה שמתרכזת רק בזירה המקומית עולים סיכוייה לזכות באליפות או לפחות להלחם עליה מאשר קבוצה שמשחקת 50 משחקים בעונה, ולאחר משחק מול צסק"א צריכה להגיע למגרש כמוה האורווה שאפילו ה- 39 אוהדים שהגיעו מופתעים שבאו כל כך הרבה.

9. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

שי, אתה ואולי עוד אוהדי חיפה משלים את עצמיכם וחבל.
    האלופה העונה תהיה בית"ר או הגועל... [לצערי זאת האלטרנטיבה, עדיף חיפה בת'אכלס].

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא משנה כלל את העובדה, שכולם יודעים שאם נתרכז בליגה הסיכוי שלנו להיאבק על האליפות גבוה הרבה יותר מאשר נצטרך להתמודד עם שתי החזיתות גם יחד.

פ.צ. קופנהאגן, יריבתה של בית"ר ירושלים במוקדמות ליגת האלופות, פנתה לאופ"א, וביקשה להעביר את המשחק מאצטדיון טדי לאצטדיון ר"ג, בגלל החשש הביטחוני לחיי שחקני הקבוצה. באופ"א לא התרשמו מהנימוק של הדנים ודחו את הבקשה, כך שהמשחק ייערך בטדי כמתוכנן.

11. תומר22 Member

shmchess.

בוא נתחיל ככה: בית"ר לא מייצגת אותי וגם לא הפועל - בית"ר מייצגת את ירושלים ואוהדיה וכך גם הפועל ת"א או כל קבוצה אחרת. לי יש רק קבוצה אחת ואת הנבחרת, זה הכל. לכן הקבוצות האלה יכולות לעשות מה שהן רוצות באירופה, לי זה לא משנה וכך גם לך צריך להיות. את ישראל מייצגת הנבחרת בלבד, השחקנים האלה מקבלים כסף(כמו שציינת) כדי לשחק והם מייצגים את מעסיקיהם ואוהדיהם בלבד. צא מהסרט הזה של ייצוג ישראל. כמו שאתה רוצה שהכדורגל שלנו יתקדם לעבר אירופה כך צריכים גם האוהדים - באירופה(ובעצם באף מקום אחר) לא מחזיקים אצבעות ליריבות מקומיות שיצליחו בגביעים השונים.

שאלת אם חיפה לא קבוצה מספיק גדולה לשלב בין שתי המסגרות, אז התשובה היא: כרגע לא וכך גם כל קבוצה ישראלית אחרת. הייתה רק אחת שהצליחה וזו הייתה קבוצה של פעם בדור עם שחקנים קשוחים מנטלית(ברקוביץ', קנדאורוב, חזן, רומן פץ ותתפלאו, גם רוני לוי) שיכלו להתמודד בשתי מסגרות. קבוצות גדולות מאיתנו נכשלו במשימה הזו: בטיס, ריאל סוסיאדד, סלטה ויגו וליל התרסקו בליגה אחרי עונה אירופית גדולה. אתה רוצה דוגמא קטנה יותר? פ.צ. תון. גם בדרום אמריקה גרמיו הגיעה לגמר הליברטדורס וויתרה על הליגה. ולז עשתה טובה שעלתה לשחק בליגה בזמן שהשתתפה בליברטדורס. לאחר מכן, כשעפה בשמינית הגמר, היא גם חזרה לתפקד בליגה, למה? כי הם הבינו מראש שלא יוכלו להתמודד בשתי מסגרות ולכן עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ.

צריך הכנות כדי לחזור לשחק אחרי חודש וחצי ללא מסגרת, זה לא קשור לכסף וזה קורה בכל העולם - הכל נעשה בהדרגה. אתה חושב שאם השחקנים הבכירים היו עולים ומפסידים זה היה עובר בשקט? ממש לא. כולם היו מתחילים עם הביקורות והקטילות עוד לפני שהתחילה העונה, בלי להזכיר לרגע שהם עדיין לא בפורמה המתאימה והם "עשו את המקסימום", כדבריך. ריאליות...

12. shmchess Member

בסדר , לך זה לא משנה , לי זה משנה .
    כמו שאוהד טוטנהאם יחזיק אצבעות לאנגליות באירופה ואני בתור אוהד באיירן יחזיק לגרמניות , אני חושב שככה זה צריך להיות גם כאן .
    למה ? כי בסופו של דבר זה גם תורם לחיפה , יש כאן עניין של דירוג , הצלחה = עוד נציגות לישראל .

זאת לא סיבה לוותר על אירופה .
    זה לא תירוץ'.
    מה תגיד שנה הבאה ? נניח שחיפה תקח אליפות , מה תגיד אז ? שעדיף לוותר מראש על אירופה ? בשביל מה האליפות הזאת אם לא הדובדבן = אירופה .

תאמין לי , שאם רוני לוי היה רוצה לעבור את הרומנים הוא היה עובר אותם בקלות .
    הוא לא רצה ובגלל זה הוא גם לא יעבור .
    (עדיין הוא יכול ל עבור אותם , חיפה מספיק חזקה כדיי לנצח בחוץ בתוצאה גבוהה ,רצון זה עניין אחר לגמריי )

------------

כשחושבים על זה , זאת כנראה תיהיה העונה האחרונה של רוני לוי בחיפה .

אם הוא לא יקח אליפות = כשלון = יילך הבייתה .
    אם הוא יקח אליפות - חיפה תרצה להגיע לאירופה , שחר לא יקח עוד סיכון עם המאמן הזה שכול הזמן נכשל במעמד הזה .

מה אתם אומרים ?

13. בועז Member

עזוב אותך שטויות, אנחנו לא מוכנים ?ומי אשם בדיוק שאנחנו לא מוכנים?שהסגל לא התאמן?האוהדים?

מה שרוני לוי עשה במהלך הזה זה להפעיל על עצמו ועל הקבוצה עוד יותר לחץ במשחקי הליגה, כי עכשיו אחרי שכבר גם אירופה אין, וכל הכוונות של הקבוצה הם זכיה באליפות בליגה הישראלית המרתקת, הסטירת לחי שהאוהדים עתידים לקבל תהיה כל כך כואבת, ואז כבר לא יהיו תירוצים.
    לפחות לא כאלה שיתקבלו על הדעת.

14. Paolo Maldini שחקן ותיקים

ואולי אז יעקב שחר יקבל קצת שכל ויעשה את המהלך הנכון למכבי חיפה, מה שהוא צריך לעשות כבר לפחות שנתיים-שלוש.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שאמרת אירופה זה הדובדבן אבל הליגה היא הלחם. אנחנו צריכים קודם כל להצליח בזירה המקומית ורק אז להצליח באירופה לא להיפך, ותרצה או לא כך גם סדר העדיפויות של רוני לוי ושחר.

שחר כבר התבטא לא מעט פעמים על כך שכל עוד לוי ייזכה באליפות בליגה הוא יישאר, מבלי קשר להצלחה במסגרת האירופאית. מלבד זאת, השנה לוי הוכיח כי הוא לא "כול הזמן נכשל במעמד הזה ." להתצוגות שראינו ממכבי חיפה העונה באירופה יש לו חלק גודל בהן, והשנה הוא הוכיח כי הוא עשה את הקפיצת מדרגה הזאת, שחיכינו לה כבר זמן רב.