לדעתי זה גרוע מאוד שקבוצה כמו מכבי חיפה לא שואפת לשחק העונה באירופה. הזילזול של המאמן חילחל לשחקנים ומכאן התוצאה. חבל על הטיסה לרומניה.
מה כל כך גרוע בזה? מכבי חיפה בעונה הקודמת נתנה עונה אירופאית אדירה, ובליגה הייתה לה עונה קטסטרופלית. אני זוכר שאחת השאלות לפני פתיחת העונה החולפת הייתה האם האוהדים מסכימים לוותר על זכייה באליפות עונה אחת בתמורה לעונה מוצלחת באירופה, והתשובה הייתה כן. כעת, אנחנו רוצים להתרכז בליגה ולהחזיר לנו את האליפות. זה כל כך מוזר שקבוצה שרוצה להתרכז בליגה תוותר על ההצלחה האירופאית? ואל תתעוררו כל הגאונים שיגידו כי קבוצה גדולה צריכה להצליח בשני המפעלים גם יחד כי עובדתית זה פשוט לא קורה.
לא קונה את התירוץ הזה, מצטער. שנים מדברים פה על מודלים אירופאיים, על התקדמות והצטרפות למעצמות הכדורגל של אירופה. רציתם אירופה? קיבלתם הזדמנות. תבנו סגלים רחבים, תשקיעו בנוער, תנהלו בחוכמה את המועדון. אם אנחנו שואפים גבוה (ואנחנו חייבים!), 2 משחקים בשבוע לא אמורה להיות הבעיה. מכבי חיפה היא הקבוצה הטובה ביותר בארץ עם הניהול הטוב ביותר בארץ, אז אם היא מוותרת כל כך בקלות על אירופה, זה גרוע מאוד.
אני לא אומר שאני לא מסכים איתך, אני בהחלט מסכים איתך לגבי כך שקבוצה צריכה לדעת לשלב בין שני המפעלים, אבל למרות כל הרצון הזה עובדתית זה פשוט לא קורה. יש לכך אלף ואחת סיבות, אם זאת מנטלית, מקצועית, פיזית וכו'. בפועל, כאשר התוצאה היא שזאת או הצלחה בליגה או באירופה (ושוב הסיבות למצב הזה ידועות לכולם) אני , ואני מעריך שעוד הרבה אוהדי חיפה מעדיפים להצליח העונה בליגה ולא באירופה.
המרכיב העיקרי בהצלחה באירופה או בשתי המפעלים יחדיו הוא ניסיון. בעזרת הניסיון, השחקנים יהיו מסוגלים להפריד בין הליגה לבין אירופה וכך לשלב טוב יותר את השניים. וזאת בעצם הסיבה העיקרית לכישלון של מכבי חיפה בעונה שעברה בליגה ולכישלונות של כל הקבוצות שלא הצליחו לשלב בין בליגה לאירופה. איך משיגים ניסיון? בעזרת משחקים, בעזרת ניסיונות. אם מכבי חיפה לא תנסה, לא תתערה בשני המפעלים ולא תעשה מאמצים כדי להצליח בשניהם וללמוד מכך, היא לעולם לא תצליח לעשות זאת.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx איפה הימים שאנחנו היינו מככבים בו בזמן באירופה ובליגת העל..
מה זה את מכבי חיפה לא מעניין אירופה? מי שמע על הדבר הזה?בושה וחרפה.. אולי למאמן של מכבי חיפה לא אכפת מאירופה, אבל רוב הקהל יגיד שההנאה הכי גדולה היא אירופה.
גם מצליחים באירופה בזכות סגל רחב,אז שהיינו בליגת האלופות באדיר ועוד מישהו היו פצועים ובמקומם שיחק אלמושנינו שעשה כל כך הרבה טעויות שזה הרג אותנו בכלל.
אני לא יודע מה איתך אבל העונה אני רוצה אליפות. נכון, אנחנו אמורים לדעת לשלב בין שני המפעלים אבל כולנו יודעים שזה לא קורה. אם הבחירה היא או אירופה או אליפות, העונה אני מעדיף להחזיר את האליפות אלינו.
השחקנים לא מוכנים כרגע, אין להם כוח לרוץ אפילו 45 דקות. אי אפשר לזרוק קבוצה ישר למים בלי הכנה מוקדמת נורמלית עם מספר משחקי אימון, מה קשה לכם להבין? אם היינו עולים עם ההרכב המלא והחזק ביותר שעומד לרשותנו, ועדיין היינו מפסידים, מה הייתם אומרים? איזה חרא הרכב, אין קבוצה לעונה הבאה, איזו אכזבה תהיה וכו' וכו'. במקום כל זה ראינו שהשחקנים הצעירים לא מתאימים לרמות הדרושות למכבי חיפה. פרט לבירם כיאל וליאור רפאלוב לא ראינו שום ניצוצות. המשחק הזה לא לימד שום דבר, זה היה עוד משחק מבחן לחבר'ה הצעירים וזה הכל. אז שנה אחת לא תהיה אירופה כדי לשים את כל יהבנו על הליגה והגביע בארץ. לא ראיתי שההצלחה וההנאה של אירופה בעונה שעברה עמדו לזכות רוני לוי והשחקנים, תמיד כולם ידעו לעשות את ההפרדה, אז עכשיו גם בקבוצה עושים זאת ומוכנים לשים את אירופה בצד לעונה אחת.
תכנס את השחקנים 3 שבועות לפני, תתחיל את האימונים מוקדם, שלוף אותם מהחופשות. ככה צריכה להתנהל קבוצה מקצוענית. לא מוכנים? שיתכוננו! אתם מדברים כאילו אתם מוותרים על אירופה למען האליפות, אבל שוכחים שבינתיים, מכבי חיפה היא הקבוצה שהיתה צריכה הכי הרבה חיזוק והיא עשתה בינתיים הכי מעט. בקצב הזה, מקומות 3-4 יהוו בהחלט מטרה ראויה לעונה הבאה. אבל העיקר שוויתרתם על אירופה.
צריכה הרבה חיזוק? מי ישמע אנחנו הפועל חיפה... יש לנו סגל ישראלי מספיק טוב(אולי לצרף את עזרן) ועם פגיעה טובה בזרים תהיה לנו עונה טובה. תראה לי קבוצה מקצוענית(כלשונך) שמכנסת את השחקנים בתקופה בה אתה מבקש שיגיעו - אמצע יוני. תן לי דוגמא לקבוצה שמגיעה עם הסגל המלא למשחקי האינטרטוטו או אפילו לשלבי גביע אופ"א המוקדמים, ואני לא מדבר על קבוצות מרומניה.. אל תזרוק סתם דברים לאוויר כי זה לא קורה. כל הקבוצות בחופשה בתקופות האלה ואם אנחנו רוצים ללמוד מהטובים ביותר אז השיטה הכי טובה היא פשוט לחקות אותם.
מאלדיני, מה שאתה אומר זה טוב ויפה. הכל בגדר תיאוריה, מעשית זה לא יכול לעבוד ככה. מכבי חיפה מנסה לבנות קבוצת כדורגל, לא לתקן את הכדורגל הישראלי. לכנס את השחקנים 3 שבועות לפני משחק באינטרטוטו? אז איפה אמורה להיכנס חופשה אחרי עונה מתישה פיזית ומנטאלית (50 משחקים לחלק מהשחקנים)? איזה תוקפנות מפגרת כלפי הקבוצה, אפשר לחשוב אם איזה שחקנים ביתר עלתה בגביע הטוטו לפני שנתיים...
המנטליות האירופאית טיפ-טיפה יותר שונה מהמנטליות הישראלית. דרך אגב, גם הקבוצה רומנית עלתה עם הרכב מחליפים במשחק הראשון שלה באינטרטוטו.