הישראליות באירופה :: הפועל בחוץ

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Jun 29, 2007.

1. Amit Ben Shushan Member

תומר אני לא מבין אותך אני אוהד את הפועל ת"א שהם משחקים באירופה כנ"ל גם מכבי חיפה מכבי ת"א ואחרות

בגלל שאני יודע שזה טוב לכדורגל הישראלי ומה שטוב לכדורגל הישראלי טוב גם לבית"ר

ישראל קרובה מאוד בדירוג של אופ"א לקבל שתי נציגות באלופות על חשבון נציגה באופ"א

כמו שרואים באתר הזה
    http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/d.../crank2008.html

2. שער 7 Member

וואו, מה זה קרובה... מקום 22, כשרק מהמקום ה- 15 אתה יכול לקבל נציגה כזו...
    כמו שהקבוצות הישראליות משחקות (חוץ מהפועל) צריך לחשוש דווקא ממי שמתחתינו...
    והמאבק עם השוודים הוא חשוב ביותר, עד עכשיו אף קבוצה שלהם לא הודחה מאירופה (יש להם 5 נציגות
    בגביע אופ"א ולך רק 1)

3. שגיא Guest

העונה הניקוד שלנו יפחת משמעותית. יש לנו רק נציגה אחת במפעלים האירופאית וגם לגביה אני לא ממש בטוח כמה רחוק היא יכולה להגיע.

4. Amit Ben Shushan Member

לידיעתך אנחנו מקום 18 במרחק של 5 נקודות מה-15

5. הרצליה Member

לפי הלינק שהבאת כאן ישראל במקום ה-22, ויוון במקום ה-18.

6. Amit Ben Shushan Member

ok סליחה טעיתי כנראה שהסתכלתי בטעות על 2007 ולא על 2008

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://images.one.co.il/images/msites/biz/Team_Embl/5.Xxx הפועל תל אביב - א.י.ק סולנה http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/0/0f/100px-AIK.Xxx

הפועל תל אביב תעלה ביום חמישי, ה-20/9/07, למשחק מול א.י.ק. סולנה על מנת לעבור אותה ולהעפיל לשלב הבתים של גביע אופ"א. שידור ישיר יתחיל בערוץ 10, בשעה 20:40.

אז מה היה לנו בעונה שעברה?

את המשחק הביתי הראשון של הפועל תל אביב, היא לא שיחקה בבלומפילד, עקב החלטת אופ"א לא לאפשר לקבוצות ישראליות לערוך משחקים בארץ. היריבה הייתה דומז'אללה. זה הסתיים בנצחון חוץ 2:1 לקבוצה הנוכחית של סבסטיאן סימרוטיץ, אך בגומלין האדומים הגיעו מוכנים ולאחר 85 דקות מורטות עצבים, הצליחו להעפיל עם 3:0 גדול לשלב הבא.
    היריבה הבאה הייתה צ'ורנומוי אודסה. במשחק הראשון, שנערך בחוץ, הפועל תל אביב ניצחה 1:0 קטן. במשחק הביתי, שכבר נערך בבלומפילד, זה נגמר עם 3:1 וחגיגה גדולה. מכאן, האדומים המשיכו לשלב הבתים.
    השותפות של הפועל תל אביב לבית היו פנאיתינאקוס, ראפיד בוקרשט, פאריס סן ז'רמן ומלאדה. זה התחיל עם הפסד 2:0 לפנאיתינאקוס, קבוצתו הקודמת של יצחק שום והמשיך עם 2:2 מול ראפיד בוקרשט. כשנדמה היה שהסיכויים להמשיך ולשרוד באירופה נמוכים, יצאו האדומים לפריז ונתנו שם את אחת התצוגות הגדולות ביותר שקבוצה ישראלית נתנה באירופה, כשלוח התוצאות מראה 4:2 לטובת הפועל תל אביב. המשחק האחרון מול מלאדה הסתיים בשוויון 1:1 ואפשר לאדומים לעלות מן המקום השלישי.
    בסיבוב השלישי, אחד לפני שלב שמינית הגמר, הפועל תל אביב פגשה את גלאזגו ריינג'רס, אותה אחת שניצחה את מכבי חיפה 2:0 באותה אשתקד. יצחק שום פוטר באותה התקופה ובמקומו מונה ניר לוין. חילופי המשמרות על הספסל לא הפריעו יותר מדי לקבוצה שניצחה במשחק הראשון 2:1, אך בגומלין בסקוטלנד זה כבר היה סיפור אחר לגמרי והאדומים הוציאו ארבעה כדורים מהרשת.

http://www.haaretz.co.il/hasite/images/sport/S231106/s2.Xxx
    שחקני הפועל תל אביב חוגגים בפריז.

מה היה לנו עד כה?
    הפועל תל אביב הגרילה לסיבוב השני את שירוקי הבוסנית. המשחק הראשון נערך בחוץ ועל אף שהאוהדים התפרעו ונזרקו מהיציעים, השחקנים על המגרש נראו מצוין וניצחו 3:0. לוח התוצאות בבלומפילד נראה זהה לזה שהיה בבוסניה וגם המשחק בארץ הסתיים בתוצאה זהה של 3:0. עכשיו, הפעם לעבר א.י.ק סולנה.

http://www.telesport.co.il/Images/articles/sport/286/3-hh.Xxx
    פאביו ג'וניור לא מתקשה מול ההגנה הבוסנית.

איך הקבוצה נראית בליגה?
    אם לוקחים בחשבון את ההצהרות בתחילת העונה על כוונה להתחרות על האליפות, אז אפשר לקבוע כי מצב הקבוצה רע מאוד. להפועל תל אביב כרגע יש רק 2 נקודות, כשהיא במרחק 7 נקודות מהמוליכה והאלופה בית"ר ירושלים. זה התחיל עם תיקו 0-0 בקופסא, המשיך עם הפסד 2-1 בבלומפילד והסתיים עם תיקו 1-1 בבלומפילד. גם על הדשא המצב לא נראה מי יודע מה טוב. אבדג'י עוד לא מבין ממש איפה הוא אמור לשחק, ראובן עובד נראה רחוק מהשחקן שאמור לסחוף את הפועל תל אביב לתצוגות כדורגל מהנות וליאור אסולין מנסה להוכיח לכל העולם שהוא מתאים לקבוצה עם שאיפות. היחידי בינתיים שנראה עליו שהוא עומד בקצב, הוא ברוך דגו.

http://mad.walla.co.il/w/18-200/236356-18.Xxx
    ברוך דגו, היחידי בהתקפה שעובד.

אז מהם הסיכויים להעפיל לשלב הבתים?
    זה לא הולך להיות קל, אבל אם מחשבים את כל הנתונים, מגיעים לשורה התחתונה, לפיה הפועל תל אביב צריכה לעבור את א.י.ק סולנה. הפעם, לשם שינוי, המסורת האירופאית תהיה הצד הישראלי. ואם בכל זאת ישנה נקודה שלילית לציון, הרי שהאדומים משחקים מול קבוצה סקנדינבית.

http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P020807/s.0.0208.30.1.9.Xxx
    הירושלמים התקשו והפסידו. קשה מול הסקנדינביות.

א.י.ק סולנה - מה אנחנו יודעים עליה?

אז חוץ מהעובדה שעד לפני כשנתיים דרק בואטנג, קשרה של בית"ר ירושלים, שיחק בקבוצה, ישנם עוד כמה דברים. בעונה הקודמת הם סיימו במקום השני בשבדיה. כרגע הם מדורגים במקום השלישי בליגה עם 35 נק' בצוותא עם אלפסבורג, נקודה פחות מהמוליכה דיורגארדן, אחרי 21 מחזורים. באמצע העונה הגיעו שני הארגנטינאים מאורו אובולו ולוקאס ולדמארין. שניהם הגיעו יחד מארסנאל וכבשו יחד תשעה שערים (אובולו 5, ולדמרין 4) בעשרת המשחקים בהם שותפו בליגה עד עכשיו. מאורו אובולו הוא חלוץ מטרה קלאסי - גבוה, חזק, עם משחק ראש מצוין ומשחק טוב עם הגב לשער. לוקאס ולדמארין הוא חלוץ שעובד הרבה יותר, אבל יש לו חוש התמצאות מצוין ברחבה והוא יודע איפה להיות בדיוק בזמן המתאים (עושה גולים בסגנון של אינזאגי). הסמל והקפטן של הקבוצה הוא הקשר דניאל טיירנסטרום, שחקן בן 33 שנמצא בסולנה מ-1999 ועזר לקבוצה לחזור לליגה הראשונה. מדובר בשחקן בעל רגל שמאל חזקה, אבל די איטי (בהתאם לגילו). יש לו 18 שערים ב-217 משחקים במדי א.י.ק.
    באירופה שיחקה הקבוצה 62 משחקים והשיא שלה הוא הופעה בליגת האלופות בעונת 1999/2000, שם הוגרלה לבית עם ברצלונה, ארסנל ופיורנטינה, מול סחטה תיקו 0-0, למה שהיה הנקודה היחידה שלה בליגת האלופות.
    הקבוצה נחשבת לאחד מהקבוצות האהודות בשבדיה, ובעונה החולפת רשמה לזכותה ממוצע של 21 אלף צופים, שהיה להכי גבוה בשבדיה.

http://www.uefa.com/multimediafiles/photo/competitions/uefacup/562841_mediumsquare.Xxx
    שחקני א.י.ק סולנה חוגגים.

(תודה רבה לתומר22 ולשגיא שעזרו בהכנת הסיקור על הקבוצה השבדית).

Last edited: Sep 20, 2007
  8. beitar4ever Member

טוב אז מחר המשחק של הפועל בבלומפילד יהיה להם קשה מאוד, היריבה השבדית לא קלה ואנחנו גם יודעים שלקבוצות הישראליות לא הולך נגד הסקנדינביות וזה עוד נקודה רעה , הפועל מגיעה למשחק הזה כשהיא לא במצב כל כך טוב, יש להם מאזן גרוע בליגה, ובקשר לשחקנים, ליאור אסולין בזמן האחרון מתגלה כבלוף ומחמיצן ליד השער כלום לא הולך לו, וואליד באדיר נמצא בתקופה רעה מאוד, בקיצור הקבוצה ניראית רע, היחידי שנמצא במצב טוב זהו דגו שמנסה בכל הכוח להרים את הקבוצה מהקרשים.

בקשר ליריבתה של הפועל היא אחת מהקבוצות האהודות באזור סקנדינביה האיצטדיון שלה מכיל כ-37 אלף מקומות ובמשחקים כמו אלו האיצטדיון מפוצץ , בליגה המצב של הקבוצה טוב יחסית, הם נמצאים במקום ה-3.
    בקשר לשחקנים שלהם, הם משחקים אגרסיבי ומהיר , יש להם את שני החלוצים שאצלנו בארץ הכי מדוברים הם ארגנטינאים צמד חלוצים קטלני פשוט, כבשו יחד 9 שערים, והם החוליה שהפועל צריכה הכי לפחד מהם, בנוסף יש להם את השחקן הותיק, הקפיטן טירנסטרום
    שמנהיג את הקבוצה, בקיצור לא הולך להיות להם קל להפועל ואפילו קשה .

הימור שלי לגבי מחר ולגבי מי יעלה: מחר הפועל משחקים בבית אבל למרות זאת הם עדיין לא מסוגלים לנצח את הקבוצה שלדעתי בארץ מזלזלים בהם, הם קבוצה טובה מאוד אני מהמר על תוצאה 2-1 לשבדים .
    לגבי המשחק בבית, הפועל תגיע עם הרבה מוטיבציה היא תוביל 2-0 אבל השבדים יצליחו להשוות להם ויעלו לשלב הבא לצערי.

9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

סיימנו עם ראפיד ב2-2.

ולגבי מחר, באופן מפתיע, אני מאוד פסימי. פירוט בהמשך.

10. kfiros Member

"הקללה הסקאנדינבית" (שהכתה במכבי חיפה פעמיים והעונה בבית"ר, לא תפסח על הפועל תל אביב XD)

הפועל תל אביב לא תעבור את סולנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

11. Fabio Junior Member

קודם כל הייתי חייב לציין את הסיכום של העונה האירופאית בשנה שעברה, וההתחלה של העונה הנוכחית של הפועל, נהנתי לקרוא.
    ראיון קצר עם דודו דהאן, אחד מהסקואטים של סולנה ומנג'ר הכוח עמידר ר"ג:
    לכתבה
    אשמח אם משהו יענה לי: דגו שיחק עד כה העונה באגף שמאל בהפועל, וכרגע שהוא פצוע ולא יכול לשחק אמור להחליף אותו נאתכו. נאתכו הוא זה שאמור לשחק על אגף שמאל? כי אם אני לא טועה, נאתכו משחק במרכז המגרש.

12. Raulito Madridista

אני הולך מחר למשחק שלנו נגד סולנה, סגנית אלופת שבדיה. אני לא אופטימי יותר מדיי ואם נפסיד זה לא יהיה שוק גדול. השחקנים מאכזבים פעם אחר פעם. בשני המחזורים הראשונים יצאנו פראיירים ובמשחק האחרון נגד בני יהודה אפילו כדורגל טוב לא היה. הקבוצה בלי ברוך דגו גרועה עוד יותר. פאביו ג'וניור מדבר יותר מדיי ובינתיים הוא נתן גול אחד, בישול אחד והראה כל פעם מחדש כמה הוא איטי. אין לנו קשר אגף במקום דגו שגם מקומו לא באגף בכלל אלא באמצע, אני לא בטוח שנתאכו יכול לעשות משהו באגפים. אגף ימין שלנו לא קיים אודות לאבדי שהוא פלופ גדול עד עכשיו ותודות לדני בונדר שלא יודע להרים כדור בחלק הקדמי.
    שהפועל משחקים כדורגל זה נראה משחק מאוד מאוד מסובך.
    אני מאמין מאוד רק במאמן של הקבוצה גיא לוזון והשחקן היחיד שאני בטוח שהיה טוב מחר הוא אנסומבו.
    אבל, אהבה זו אהבה והפועל זו הפועל בשבילי. נקווה שהיא תשמח אותי קצת לפני יום-כיפור ותתן כבוד לישראל, כי שאר הקבוצות הישראליות כבר עפו.

13. King Kenny Member

כמו שדור אמר, האגפים שלנו פשוט לא קיימים, אבל לדעתי זה לא נכון
    כבר עכשיו להכתיר את אבדי כפלופ, כי רואים שיש לו כדורגל, רק צריך לעשות לו איזה סוויץ' בראש.
    היעדרותו של דגו נראה לי תבלוט מאוד מחר, השחקן הכי טוב של הפועל עד עכשיו.

אני בניגוד אליך דור, התרשמתי מג'וניור, ציפית שכבר הוא יתן שלושה שערים, הוא בינתיים לא בכושר משחק מלא.

נ.ב-חוץ ממני ומדור עוד מישהו נוסע למשחק מחר?

Last edited by a moderator: Sep 20, 2007
  14. matansahmy55 Member

אם לא מספיק המאזן שלנו עם הסקנדינבים, סולנה קבוצה טובה מהפועל בכל מקרה. מקום שלישי בליגה השוודית, נקודה מהמוליכה וסולנה בכושר מטורף עם שלל ניצחונות, אני חושב שהפועל לא תוציא יותר מתיקו והפסד לא תהיה הפתעה.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אבדי לא פלופ ולא נעליים, הוא פשוט לא קשר אגף.
    הוא צריך ויודע לשחק במרכז המגרש, ואני מבטיח לך שאם אכן כך יהיה אתה תראה איזה שחקן מצויין הוא. מהפעמים המעטות שהוא נכנס למרכז המגרש היה ניתן לראות עד כמה הוא טכני ובעל בעיטה מצויינת מהמקום, אבל מה לעשות הוא לא האיש שירוץ על הקו וירים כדורים לרחבה.
    אם תיקח את באדיר ותיתן לו לשחק באגף תראה עד כמה הוא לא מועיל, זה בערך אותו הדבר רק שבאדיר גרוע גם כאשר הוא משחק באמצע ואבדי לא. קישור במרכז המגרש שיכלול את אנסומבו ואבדי יכול להוות בעיה גדולה מאוד לרוב הקבוצות בליגה.