הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Hapoel_Tel_Aviv Member

ביזיון, עונה שעברה לפחות באוגוסט הראו סימנים, העונה אפילו זה לא...
    מזל שהדרבי כל כך רחוק..

2. EuropeGuy Member

אם פאנדורי קבוצה בינונית מאוד, מה הפועל?
    משחק מבאס. שחקני רכש מבאסים. לחשוב שאחרי התיקו בחוץ כבר היו בטוחים שהיא בשלב הבא.

התמונה בדקות האחרונות של המשחק כשהרוש רץ צולע וגורדנה בקושי זז המחישו באופן מטאפורי משהו את התחושות.

3. קשר שמאלי Member

הפועל קבוצה חלשה. בלמים חלשים, מגינים חלשים ומרכז שדה בינוני ומטה
    אין בהפועל שחקן שיש לו מקום בהרכב של מכבי

4. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/9/387649.Xxx

תיבת פנדורה. העונה האירופית שעוד לא התחילה כבר נגמרה. אכזבה ראשונה ולא אחרונה לעונה הנוכחית. הגנתי על הפועל ובן-שמעון עד עכשיו אבל אין ספק שזה כישלון גדול ומעניין מה יהיו ההשלכות - כנראה מכירת עומר דמארי. אני מסרב לתת את הקרדיט לרומנים - הפועל פשוט הייתה חלשה ומה שקרה במחצית השנייה פשוט עצוב - היה כל-כך הרבה זמן לשחק, הקהל עוד תמך בקבוצה אבל השחקנים פשוט הפגינו חוסר אמונה. זה ישתפר עד הליגה, אין לי ספק בכך, אני עדיין עומד על זה שהביזיון של העונה שעברה לא יחזור - אבל כרגע זה נראה לא טוב ויש הרבה סיבות לדאגה.

אי-אפשר לקוות שורמוט יקום מהספסל ויהיה המושיע. זה לא גילי של הדאבל וגם אם הוא כשיר הוא עדיין סובל ממחסום פסיכולוגי כלשהו. היו עוד כל מיני טעויות לדעתי כמו ההתעלמות של טועמה שהוא קלף במצבים הנייחים ושחקן שיודע מה לעשות מול בונקרים; חלוקת הכדורים המוגזמת למגנים למרות שדגני היה טוב(עד עכשיו הוא גם בישל מול בורה וגם סידר היום את הפנדל); ספורי, אם כבר - שישחק בקו ולא באמצע. שכטר הציג היום משחק מעליב, יכולת כזו אני לא מקבל ממנו. הבן-אדם לא בא לשחק וחבל.

יש כמה שינויים קטנים שאיתם הפועל תשחק יותר טוב כמו מגן שמאלי אחר במקום הרוש(לא חשוב מה יש), גורדנה ושי באמצע(הקרדיט לגרזיציץ' נגמר לאט-לאט), אבל כרגע זה מה יש. ולמרות הכישלון של בן-שמעון(הבעת הפנים שלו אחרי ה-2:1 הזכירה את הימים הקצרים והחשוכים במכבי) - רק שבהנהלה לא ישחקו אותה אבו-גבר ויפטרו אותו אחרי שתי תוצאות תיקו בליגה. הוא צריך זמן. בקיצור: 'לפעמים יש אכזבות והפסדים אבל קבוצה - לא מחליפים. הפועל את בשבילי מעל הכל ובלעדייך לא יכול'.

5. EuropeGuy Member

קל להגיד שכולם חלשים ושהכל עלוב,
    אבל אני מנסה לרדת קצת לסוף דעתו של בן שמעון, לנסות להבין מה הוא מוצא בסגל כזה,
    אני לא מצליח לראות רמת פוטנציאל שתואמת לציפיות להפועל, אני אשמח אם אגלה שטעיתי.

ברור שעם כושר גופני טוב יותר הפועל לפחות יכלה למנוע את הפערים המביכים שהיו להם כשהרומנים יצאו להתקפות, אבל דיבורים לא יעזרו, עד שלא יתאמנו שם באמת כמו שצריך זה לא ישנה.

דגני שיחק בצורה מרגיזה, 3 פעולות טובות בהתקפה (עד למסירה האחרונה) ומנגד 3 טעויות בהגנה, כל הזמן זיגזג. הרומנים באו עם ים בעיות, 17 שחקנים בסגל, ללא משחק ביתי מול הפועל, ושני שחקנים נהדרים (אריק וניסטור), למה אצלנו בישראל כ"כ קשה להביא זרים ברמה הזו במקום הלוקאס סאשה וגרזיזיץ' ושאר החביבים, מה כבר ביקשנו.

6. Echte Liebe Member

היום בערב ראיתי קבוצה אפרורית, לא מגובשת (בניגוד לכל הטענות שהקבוצה מגובשת מאוד) וחסרת סגנון משחק. הנעות כדור בהגנה, השפלה, הפקרה בהגנה. מאיפה נתחיל? רן בן-שמעון. מאמן טוב נמדד על פי התאמתו לסגל. כדי לנסות להתאים את עצמו לסגל, בחר רן להביא 2 שחקנים ראשיים ששיחקו איתו בקריית שמונה. גרזיצ'יץ' ועמוס. גרזיצ'יץ' לא רשם אפילו מהלך אחד טוב במהלך המשחק, מלבד הבעיטה מ-30 מטר שכמעט נכנסה. במהלך כל המשחק רשם השחקן בעיטות סתמיות לאחור. החזרות לשוער, מסירות קצרות לקולין ואיליץ'. השיא נרשם בדקה ה-70 (תקנו אותי אם טעיתי) כאשר במקום להוציא את גרזיצ'יץ' ולהעיף אותו לעזאזל, הוא מוציא את סשה שיכל לתרום 100% וראינו את זה.

הפועל עשתה העונה טעות חמורה, והיא בעמדת המגינים. נכון שאוראל דגני גם מרשים מספר פעמים, אבל הפועל הביאה השנה מגן שלא יודע להגביה לרחבה נורמלי. כל ההגבהות שלו הלכו הצידה, כאילו שתו מספר כוסות צ'ייסרים. שלא לדבר על שמעון הרוש, ילד הפלא שיכולת ההגבהה נלקחה ממנו. הרוש שחקן שלא מתאים לרמה הזאת, לא מתאים לשחק בהפועל. כבר מהעונה שעברה אני טוען כך, וזה מגן זול וגרוע. בכלל ההגנה, היום ראינו הפקרות פשוט מחרידה בהגנה של הפועל. כל התקפה של פאנדורי הם הגיעו לרחבה ואני טוען (שוב) כבר מספר שבועות שהפועל של פתיחת העונה הזאת נראית כמו הפועל של העונה שעברה. השער של אריק היה כל כך מיותר, כנ"ל השער של המחליף.

שוב הפועל צריכה להסתדר עוד עונה עם תקציב מינימום (יחסית לקבוצה שהיא ב-3 הגדולות) ואני רוצה לראות את הפרצוף של האופטימיים שעוד בתחילת העונה האמינו שיהיה פה משהו עם בן שמעון. בן שמעון איכזב אותי בגדול, והראה שהוא "קומבינטור" שנותן עדיפות לשחקנים שהוא מכיר אישית במקום לתת קרדיט לשחקנים הטובים באמת. בעיקר עכשיו, כשניאלץ ככל הנראה להסתדר עם 4 זרים "בלבד", אני לא רואה את הפועל משפרת את הישגיה מהעונה שעברה. אני לא אתפלא אם נצטרך להיאבק עם ב"ש/ק"ש או בני יהודה, עד המחזור ה-35, כמו בעונה שעברה. בקיצור - הפועל תלך לעוד עונה במאבק על המקום ה-3 (לא שאני מופתע) עד הישורת האחרונה, וזה אפילו בלי אירופה העונה הזו.

עוד מילה. על הרכש של שכטר. לא נגד החזרת שחקן (שיש כאלה שקוראים לו סמל) שהיה כוכב בעבר, אבל אשכרה לשלם עליו 2.5 מיליון ש"ח בשנה? ועוד 500 אלף יורו דמי העברה ששולמו לקייזרסלאוטרן? חיים רמון וההאוהדים הגזימו. נכון שזה רכש מרגש, אבל למה לשלם עלויות על שחקן שלא ראה דשא 2 עונות שלמות וחסר כל כושר משחק? אם שכטר לא ייכנס לכושר העונה, המצב יהיה רע. רע מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/13
  7. סמואל אטו Member

הפסד אחד לא אומר שיש איזושהיא בעיה קולוסאלית.
    הפועל עפה כי היא קבוצה חדשה לגמרי. ככה פשוט.
    לדעתי הם בנו בצורה משמעותית על ורמוט וזה עדיין לא זה(וספק אם יהיה זה), לכן לבוא ולחפש אשמים ולהצביע על אנשים זה מיותר.
    הם שיחקו כדורגל גדול במחצית הראשונה ברומניה והם נפלו כי לא השכילו לגמור את המשחק כבר שם. לדעתי יש לה פוטנציאל גדול, אבל יש להם כרגע בעיה גדולה של תיאום(משפיע בעיקר בחלק ההתקפי) ושל חיסרון בקשר התקפי בולט.

8. Raulito Madridista

הכל נראה עכשיו חרא ושחור אבל תרשה לי שלא לסכם את העונה כבר בחודש אוג'. אני אתייחס רק לנקודה האחרונה שלך: לא בטוח שהפועל תשפר את הישגיה מהעונה שעברה - אבל היא תשפר את הדרך, וזה לא פחות חשוב. מקום שלישי אחרי מכבי ת"א ומכבי חיפה שטובות יותר - הוא מיקום ריאלי. אבל לא נראה קבוצה בלי מאמן. לא יהיו משחקים שהפועל לא תילחם. לא יהיו השפלות כאלה בדרבי ורצף משחקים בלתי-נתפס בלי שער חוץ. הפועל ת"א צריכה לחזור סופית להיות קבוצת כדורגל, לפני שהיא תחזור להיות קבוצת כדורגל מובילה. חשבנו שזה יקרה בזבנג עם נחיתתו של שכטר והכשירות של ורמוט - אבל אנחנו עדיין לא שם.

ככה בגדול מבחינה מקצועית - קולין עושה רושם של בלם לא טוב; דגני סביר, הלוואי וכולם היו 'רוצים' ו'מאמינים' כמוהו; מסכים לגבי החילוף של גרזיצ'יץ'.

איך אומרים ב'בורר'? - 'אני חותם' עליו'. אני חותם על שכטר. אין לי ספק שהוא יביא את הערך המוסף. לגבי הכסף - הוא שווה את הכסף לדעתי. הוא לא עוד שחקן בהפועל. ובכל-מקרה - מה תגיד על מכבי חיפה שהביאה את אנדלובו במליון יורו בעונה שעברה? המחירים בכדורגל איבדו פרופורציה.

9. skyday20 Member

לא קשור לדעתי. מאמן צריך ידע מקצועי וכל מיני דברים של מאמנים. אפילו מאמן כושר, לא בהכרח בכושר טוב כמו החניכים.

10. EuropeGuy Member

תיאום וחוסר בקשר התקפי זה טוב ונחמד,
    אבל גנה מסננת כמו שראיתי היום אני לא זוכר כבר הרבה זמן מקבוצה עם ציפיות כמו הפועל.
    תירוצים של קבוצה חדשה והכל חדש זה תירוצי אלף לילה ולילה שכל קבוצה בערך יכולה להשתמש בו,
    לפאנדורי היו אפילו יותר בעיות, ושניים וחצי שחקנים שלה הספיקו בשביל להביך פעם אחר פעם את ההגנה האדומה.

אני מצפה מהאנשים בהפועל למודעות עצמית והבנה של איכות הסגל, כי זה מועדון ענק שחשבו לכדורגל הישראלי,
    ועם סגל כזה אני לא רואה אותם עדיפים גם על ק"ש. יש בו כמה שחקנים מצויינים אבל מנגד יותר מדי חולשות. אין להם מחליפים. עם כל הכבוד לאבוטבול וטועמה. ספורי כישרוני אבל צריך זמן והבחור הצעיר זגורי כישרוני אבל רחוק מלשדרג את הפועל כרגע.

11. סמואל אטו Member

הגנה מסננת זה מה שקורה כשאין תיאום.
    אתה יכול לקרוא לזה תירוצי אלף לילה ולילה, אבל זאת האמת.
    קבוצת כדורגל לא מתחברת בן לילה, בטח לא אחת שהחליפה את כל ההרכב שלה.
    ברגע שיהיה את החיבור הזה, אז הסגל הזה מסוגל להוביל אותם להישגים יפים, אבל כל עוד אין אז אתה תראה את החסרונות של שחקנים כמו דגני,הרוש,קיליץ',עמוס וכו' בצורה בולטת. זה מה שתיאום אמור להסתיר.

12. EuropeGuy Member

אשמח לגלות שאתה צודק.
    אני חושב שהצילום של קולין עם החלוץ הליטאי לא קשור לתיאום כי היה ברור שאין אף אחד לידו והשחקן היה באיזור שלו. סה"כ מתחבר לגישה האופטימית וזה עדיף על פאניקה ויצירת אווירה שלילית (מתנצל אם נשמעתי ככה בגלל הבאסה מההופעה הלא טובה) אבל משהו בסגל הזה מרגיש לא מספיק, גם אם הפוטנציאל בסופו של דבר ימומש.

אוסיף רק בעניין התיאום, שפאסים לא מדוייקים, הפסדים בכל קרב אוויר (למעט קולין שאם הבחנתי אצלו במשהו טוב זה אתלטיות) ורפיסות בכל מה שקשור להרחקות כדורים מתוך פאניקה ולא מתוך מחשבה לשחק כדורגל, הם קשורים בין היתר לרמת כישרון. לראייה וורמוט עונה שלמה לא שיחק וכשנכנס למגרש גם אם בקושי זז עדיין פירפר שם שחקנים על ימין ועל שמאל.

13. סמואל אטו Member

אני לא אומר שהסגל מושלם(בכלל לא), אבל הוא מספיק טוב כדי שמאמן כמו רב"ש יוציא ממנו קבוצה שתשיג מקום באירופה.
    בתור אוהד בית"ר זכיתי לראות בעונה הקודמת את אחד הסגלים הכי פחות מוכשרים שהיו לבית"ר מובלים לחצי עונה(נא להתעלם מחצי העונה השנייה שהיית מושפעת מגזענות) הכי גדולה שלה מאז שנות ה-90'.
    אלי כהן לקח שחקנים כמו שי חדד, בראשי, עב"ש, עזריאל, קריאף ומגרלשווילי לעונה מדהימה אך ורק בזכות התיאום המדהים שלהם. השחקנים הללו לא יותר טובים מדגני,הרוש, גורדנה וזגורי, שאותם אני מחשיב לפחות טובים אצל הפועל, הם רק צריכים את התיאום הזה שהיה לבית"ר בעונה שעברה.

14. Echte Liebe Member

אני לא רואה את שכטר שווה את הכסף הזה מבחינה אחת. הפועל שיחקה 3 משחקי אימון + 4 משחקים בליגה האירופית. 7 משחקים היו לשכטר להרשים ולחזור לכושר. 7 משחקים זה מספיק בשביל שחקן כדורגל שמשלמים עליו 15 מיליון ש"ח ברוטו ל-5 שנים, סכום עתק. הרגע קראתי את הטור של ברקוביץ' ב-ONE. לא מעריץ גדול של הבן אדם, אבל כשמגיע פירגון אז מגיע. ההגנה של הפועל פשוט הגנה של ילדים בכיתה ב', והיתרון הגדול הוא שעכשיו להפועל יהיה זמן להתרכז בליגה יותר, יהיה לה יותר ראש. והחיסרון הבולט הוא כמובן הכסף. ועזוב רגע כסף, האכזבה לא להעפיל למפעל אירופי, שהעפלנו אליו 7 שנים ברציפות. שים לב ש-4 (או אפילו יותר) שחקני רכש של הפועל הם שחקנים ששיחקו תחת בן שמעון בשלל קבוצותיו כמאמן.

15. alexshw Member

הפועל התאבדה על שכטר ודי גמרה את התקציב עליו, מה שפוגע באיזון הקבוצה.

מצב נושא:
הנושא נעול.