הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. ייא Member

לגבי חיפה יש סכנה כרגע - אם היא תעבור את הלטבים. מישהו כתב על זה ברשת:

2. f-side Member

זה לדעתי המעשה שאUEFA שכל הזמן מדברת על פייר פליי צריכה לטפל ביד קשה...

אבל כולנו יודעים מה זה UEFA = MAFIA!

3. oranfu Member

ואם במקום קשר אחורי זר הייתם מביאים מגן אז אולי הייתם עולים לשלב הבא באלופות...

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי לא בליגת האלופות - אבל.

שורה תחתונה מכבי לא בליגת האלופות, אבל אם אני הייתי אחד מהאוהדים של קבוצה אחרת בליגה, הייתי יוצא אתמול בהרגשה שאני מפחד. מכבי הוכיחה אתמול כמה היא גדולה על הליגה, כולל חיפה והפועל. כושר מדהים, עומק, ואני מאמין שמכבי תתחזק בעוד שחקן-שניים, אם לא אני יהיה מופתע, ובכלל, עצם העובדה שגם עם יצרון 1:4 בכללי באזל עשתה בונקר מדקה 35, רגע כניסת הגול הראשון, והחריפה אותו בדקה 55 לקו מאז'נו, אומרת הכל.
    למכבי אין מגנים לאירופה, ברור וידוע, אבל לליגה הם מספיקים. העובדה שמכבי שיחקה מדהים, ב-3-5-2, גרמה לכך שמכבי קיבלה שיטה חדשה, שתיתן לה פיתרון במקרים של תקיעה. נכון החילופים של סוזה לא היו נכונים, פרט למיכה, אבל בינינו, זה היה כולה 3:3, זה לא שהובלנו 3:4, מכבי היתה רחוקה מלעבור אבל הרוויחה הרבה כבוד. ותתפלאו, אני חושב שזה דווקא יכול לעודד את מכבי, הרי כלכלית - גם אם מכבי לא עולה, זה לא משנה לה. זה לא שה-10 מיליון יורו יגמרו לה לפתוח פער, כי הפער כבר קיים. בשביל להגיע לליגת האלופות, מכבי צריכה ליצור שושלת של אליפויות, כמו חיפה ההיא של שנות ה-2000. שורה תחתונה, המטרה של מכבי נשארה: להגיע לשלב בתים אירופאי, אלופות או אירופה ליג זה לא משנה, הגעה לבתים תבטיח למכבי להיות מדורגת בסיבוב הזה בשנה הבאה, במידה ותיקח אליפות, וזו המטרה היחידה שצריכה לעמוד לנגד עיניה. להיות מדורג בסיבוב 3 במוקדמות אלופות זה 90% בשלב הפלייאוף, לא משנה מי היריבה שנגדך ו-50 אחוז בבתים.

אנשים צריכים לזכור שליגת האלופות זה טוב ויפה, אבל למכבי יש מה שאין לאף קבוצה בארץ היום להוציא את מכבי חיפה: בעלים שהדחה רק מדרבנת אותו, בעלים שחושב על איצטדיון פרטי לקבוצה, בעלים שלא רואה ממטר אף אחד בגווארדיה הישראלית ובקיצור: גם קבוצות גדולות, התחילו את דרכן עם נפילות, בסופו של דבר המחסום ייפרץ: ייקח עוד שנה, עוד שנתיים, עוד שלוש? שייקח

העידוד אתמול היה מהטובים של קהל ישראלי באירופה. וסלאח? שיזדיין. הוא לא מעניין. באזל קבוצה יותר טובה ממכבי, גם בלעדיו, ואם זה אומר שהם יותר טובים ולו בעמדת המגנים זה מספיק.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/13
  5. alexshw Member

אני באמת רועד. ברצלונה של המזרח התיכון.
    עוד לא נולדה קבוצה בארץ שאני אפחד ממנה. בתקציב שלכם אי הגעה לשלב הבתים בליגת האלופות היא כישלון חד משמעי.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל 3 הקבוצות שהזכרת התמודדו בשלבים המוקדמים עד עכשיו עם קבוצות ברמה של גיורי, אולי טיפה יותר חזקות. לא מעבר

אלכס אתה זיין מוח גדול. לא ברצלונה,אבל עדיין קבוצה יותר טובה ממכבי חיפה, ברמה 1 לפחות. ושוב אתה מדבר שטויות על התקציב. עבור מכבי, שהבעלים שלה, מרוויח ביום את התקציב, זה בולשיט. אי עלייה לאלופות לא פוגעת למכבי בכיס, היא לא גורמת לשחרורים, לא לחובות, לא לכלום, ועדיין מכבי הודחה על ידי קבוצה טובה ממנה, איפה הכישלון?

7. alexshw Member

סביר להניח שלא פוגעת לו בכיס, אבל עם תקציב הזה המטרה צריכה להיות ברורה העפלה לשלב הבתים בליגת האלופות.
    באזל היו עם מלא בעיות, במצב מצוין לתפוס אותה עם המכנסיים למטה. ללא מעוז ההגנה, עם שני מצרים שיצרו אי שקט.
    אולי עם הזרים שלכם לא היו בני 100 ואחד מהם גם היה מגן, הייתם עוברים.

אתם עפים על עצמכם יותר מדי. כולה אליפות אחת בעשור.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה מעוז ההגנה? שחקן אחד! אחד! הוא אל עושה הגנה שלמה, ויודע מה? ראו את זה.
    המטרה להגיע לשלב הבתים של האלופות? לפי מה הבאת את התשובה הזאת? לפי זה שמכבי היתה מדורגת כל הדרך אל הבתים? כי היא לא. כשחיפה דורגה כל הדרך כשהפועל דורגה כל הדרך, כן התשובה שלך נכונה ומדויקת, אבל מכבי לא היתה כזו בסיבוב 3 וגם אם היתה מעפילה לפלייאוף היא לא היתה מדורגת, איך אפשר להגיד שהמטרה היא הבתים של ליגת האלופות. נכון כל אחד רוצה להעפיל, אבל על סמך מה אפשר להגיד שזו המטרה? לבאזל היתה מטרה להעפיל לליגת האלופות, עבור מכבי זה היה בגדר חלום. ובוא אני יגיד לך עוד משהו - כמו שאתה יודע למכבי אין מגנים, ועם זיו וייני מכבי היתה שוברת אולי את השיא של חיפה באלופות, עם כמה שזה קשה, אם נגד באזל בבית זה היה 0:3, אני מבטיח לך שבאלופות היה למכבי יותר קשה בכמה רמות. מכבי בתיאוריה יכולה לעשות יותר בשלב הבתים של האירופאית זו עובדה.

גיל הזרים? לך תבדוק מה היה הגיל הממוצע של אינטר בזכיה ב-2010, במיוחד של ההגנה ותחזור אליי. נו באמת, גיל השחקנים.

זה לא כולה אליפות אחת בעשור, זה הדרך, זה ה-איך. אני מבטיח לך שב-9 שנים הבאות, מכבי עם דרך הניהול הזאת, תביא בוודאות עוד 3 אליפויות, וזה בהערכה פסימית.

9. alexshw Member

כל קבוצה יכולה לעשות יותר בבתים של הליגה האירופית מן הסתם, כי אי אפשר בכלל להשוות ברמה.
    הדרך של מכבי ת"א העמדת תקציבים של ארקדי, גם אם הבעלים הרבה יותר רגוע ושקול.
    עלק, דרך.

ג'ורדי גוזר פה קופונים על ימין ועל שמאל. בשביל להביא את הסמלים של הפועל לא צריך GM. מספיק ארנק עמוק.

10. EuropeGuy Member

אני לא רוצה לצנן את ההתלהבות,
    המשחק אתמול הוציא הרבה אמוציות לטוב ולרע,
    אבל בקשר לבונקר של באזל, אם אני מביט בזה בעיניים נייטרליות, היא עשתה אותו מהסיבה הפשוטה,
    שהסיכויים למכבי הרבה יותר קלושים לחזור מפיגור 4:1 כללי כשהיא עושה בונקר, מאשר ימשיכו לשחק פתוח ובמגרש חוץ עלולים להסתכן.

הרי באזל את שלה כבר השיגה די והותר אחרי ה-3:0.
    המבחן האמיתי של מכבי מבחינתי היה כשהיה לה מה להפסיד על כף המאזניים.
    באזל של התחלת המשחק היתה באזל שרצתה, מכבי שוב נראיתה מפוחדת וכבדה,
    באזל של אחרי ה-3:0 חשבה רק איך לשמור על התוצאה המדהימה לכשעצמה וללכת הביתה.
    שורה תחתונה כשבאזל רצתה מכבי לא באמת היתה קרובה וזה מה שהכריע בעיניי את הסיפור.
    יש הרבה ללמוד מהמפגש הזה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בזה אני מסכים איתך ב-1000 אחוז
    וזה עדיין לא סותר את העובדה שבאזל יכלה למהשיך לשחק את המשחק שלה ועדיין בחרה שלא לעשות זאת, אנחנו לעולם לא נדע מה היה קורה אם זהבי לא היה מוחלף ואם אלטמן היה נכנס במקום מרגוליס אבל עדיין מכבי ב-20 דקות החל מהגול העצמי ועד השלישי יכלה גם להכניס עוד 3.

אלכס, תרצה או לא, למכבי יש דרך. אתה תמשיך לבכות על קטן והקמצן. נדבר במאי זה מה שחשוב בסופו של דבר ואז נראה אם מכבי ממשיכה את "הדרך" ואתה "לקשקש" או שזה אני?

12. EuropeGuy Member

נכון שעל פי איך שהדברים התנהלו על המגרש, גם אם מכבי היתה עוברת באופן סנסציוני,
    זה היה מגיע לה, ללא צל של ספק. בטח אחרי מכת ברק כל כך קשה בדמות שני טעויות לא מחוייבות המציאות.

אבל שורה תחתונה מכבי בשני המחציות הראשונות הופיעה כמי שנכנעת עוד לפני שהמשחק התחיל,
    וזה צריך להדליק נורה אדומה, לא של פאניקה, אלא כזו ששמה דגש על ההבדלים בין קבוצה משודרגת לקבוצה שעדיין לא עשתה את קפיצת המדרגה.

במחצית השניה מוראט יאקין הביא הוראה מפורשת לשחקנים לוותר על הקישור ולבעוט כדורים גבוהים קדימה,
    זה לא בגלל שהקישור של באזל פתאום שכח לשחק, אלא בגלל שבונקר הרבה יותר קל לנהל בצורה כזו.
    כאן מגיעות למכבי מחמאות ללא ספק, אם באזל היתה מרגישה שאפשר לעקוץ עוד, הם לא היו חושבים פעמיים.

אגב, אני בכלל לא בטוח שאלטמן היה מוסיף יותר, מרגוליס יחסית הפתיע אותי עם האומץ שלו,
    אלטמן הראה לי חוסר תכליתיות די מרגיזה בהזדמנויות שקיבל. סוזה פשוט היה צריך להשאיר את זהבי ולאכול את העייפות היחסית של טב"ח, גם כשהיה עייף, המגן מולו היה עייף לא פחות. חבל.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בכל הקשור לגישה הפחדנית - אני חושב שזה אך ורק מאמן, ואיך שהוא שולח את השחקנים שלו למגרש.
    ובוא נזכור, שגם כאשר היה 3:0, זה יכל להיגמר ב-4 או 5 או יותר גרוע, כמו ברמן-ליון.

14. burning soil Member

חברים אני רוצה להתייחס דווקא לנושא הקהל:
    היה פשוט מטורף להיות אתמול בבלומפילד, קשה לתאר את הטירוף של כלל האיצטדיון (גם בפיגור), זה אפילו לא היה דומה לאווירת דרבי או למשחק מול אולימפיאקוס מלפני כמה שנים. אני אישית פשוט תפסתי את הראש כלא מאמין אחרי השער של ראדי, באמת האמנתי שמכבי תבקיע עוד שניים.
    היה מרגש שבסוף המשחק כל האצטדיון עמד ומחא כפיים בהערכה בעקבות הלחימה של השחקנים. פשוט מדהים.

15. EuropeGuy Member

מי שהיה מבחין במשחק היה רואה שבאזל אחרי הגול של ראדי ממש כבר היו בסוג של פאניקה,
    אייטי הבלם חסר הניסיון שלהם אומנם חסון אבל שיחק מאוד לחוץ וגם שאר הבלם השני הוא רק בן 21, מכבי היתה צריכה להמשיך ללחוץ, אבל היתה מין רגיעה כזו שהתחילה עוד לפני שערן זהבי יצא. התמסרויות מיותרות מאחור בזמן שהיה נדמה שהשחקנים של באזל גמרו את האוויר.

ראיתי מחזה מדהים, דקה 70 בערך חלק משחקני באזל ממש נשענו על הברכיים רגע לפני הוצאת חוץ,
    זה מראה על רמת עייפות עצומה. מכבי היתה חייבת להמשיך להכות במצב כזה.

ועדיין, כמו שאייל לוי בnrg ספורט כתב, "איפה היו מכבי תל אביב עד הדקה ה-32?".
    שאלה טובה.

מצב נושא:
הנושא נעול.