הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

נעשה שוב סדר,
    כשקראתי את הכתבות על סלאח, האינסטיקט היה לשאול את עצמי "האם אופ"א לא מענישה עקב אמירות כאלה"?
    הבנתי שאופ"א לא מענישה, לכן סלאח נותר בעיני סוג של אחמד טיבי בדמות כדורגלן, זה הכל.
    האם אני אומר שצריך לתלות את אחמד טיבי או להכניס אותו לכלא רק בגלל שהוא פוץ אנוכי וחסר מושג? לא.
    אבל הוא עדיין מעצבן בעיני, זכותי, בשם חופש הביטוי.

אגב למה אנוכי? כי היפה נפש שלא מבין במאומה בהיסטוריה, טוען שהוא לא מכיר בישראל, מצפצף על ההוראה של אופ"א ללחוץ את ידי השחקנים, ומשחק עם האידיולוגיה המזוייפת שלו איך שבא לו, אבל מסכים לשחק מול קבוצה ישראלית בשוויץ, וכשזה קשור לפרנסה שלו פתאום הוא כן יכול להגיע למדינה כובשת.

בקיצור סתם פוץ.

זכותכם לאמר שסלאח צודק. זכותו של ה'בילד' הגרמני לקרוא לחקור את התנהגותו.
    זכותי לחשוב שהאמת היא איפשהו באמצע.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/13
  2. Ice Cream חסה

לא ללחוץ ידיים זה סעיף אחר וזניח עם עונש זניח. הפכת אותו למסית גזען ואנטישמי. אם יחקרו אחד מכל 5 אנשים בעולם שלא רוצים לראות את דגל ישראל ולא מוכנים ללחוץ ידיים לישראלים, תחנות המשטרה של האיחוד האירופי יקרסו.

3. EuropeGuy Member

בא לי לדבר על כדורגל.
    הספיק לי סלאח. בכנות.
    אתה בעמדה שלך, אני די קרוב לעמדה שלך אבל עם מספר הסתייגויות,
    אני לא מכיר הרבה קבוצות בעולם ששחקן היה מתבטא כך על מדינתה ולא היה מצופה מהקהל שלה לשרוק לו בוז. אתה טוען שיש איזשהו דבר אנושי בלערב ספורט בפוליטיקה, נאה דורש נאה מקיים, האוהדים מצידם מרגישים שהיחס של סלאח כלפי המדינה שלנו מזלזל ופוגע, זו זכותם כמו שזכותו של סלאח להיות הגיבור הלאומי המצרי.

4. Love Is Red Member

זה גזענות כי הוא שולל את הקיום של המדינה שבה אני חי, הוא טוען שאני חי בפלסטין ושאני כובש, ואני לא מדבר איתך על השטחים שהם באמת לכאורה כבושים אלא על תל אביב...

אם אתה תבוא לטורקיה ותגיד שאתה בא לכורדיסטן אני לא בטוח שאופ"א לא הייתה מתערבת כמו במקרה הזה...
    אבל בגלל שלהאשים את ישראל ולהטפל למדינת ישראל זה נוח אז באופ"א לא אומרים מילה ולא עושים דבר...

5. Ice Cream חסה

אם תבוא לטורקיה ותגיד שאתה בא לכורדיסטן אף אחד לא אמור לעשות לך כלום. קצת מוזרה הדרישה הזו שכדורגלנים יטופלו על ידי אופ"א, ובעלי מקצועות אחרים לא...
    הויכוח הזה יצא לי מהחורים. אני מקווה שמחר (או מחרתיים?) ישרקו לו בוז כל אימת שהוא נוגע בכדור, או מסתובב ברחוב, ושאם מכבי תעפיל לליגת האלופות ההנהלה תדפיס אלפי דגלי ישראל שעליהם יהיה כתוב בערבית "סלאח, זה בשבילך"

6. Landon Donovan Member

לא הבנתי למה אסור לערב ספורט ופוליטיקה. מה, בגלל שהוא כדורגלן אז אסור לא להביע את דעתו?
    שהאוהדים ישרקו לו בוז, גם אני אשרוק לו בוז, אבל שלא יתחילו בקללות גזעניות שעוד נשלם עליהן אח"כ. עם זאת, אני מקווה שהשחקנים ייצגו את המועדון בכבוד ולא יתעלמו ממנו במהלך לחיצות הידיים. שישאירו לסלאח את הפרובוקציות.

7. Love Is Red Member

זה לא פוליטיקה, זה מחיקת מדינה שלמה, זאת גזענות...

8. Landon Donovan Member

שטות מוחלטת. דיבור נגד מדינה הוא ממש לא גזענות. אם הוא היה מדבר על "העם היהודי" זה היה גזענות אנטישמיות. הוא דיבר על מדינת ישראל. כמו שמותר לדבר על צפון קוריאה, איראן, ארה"ב או צרפת, כך גם עלינו.

9. Love Is Red Member

זה לא לדבר נגד מדינת ישראל, זה למחוק את מדינת ישראל

10. Landon Donovan Member

וואלה, הוא מחק אותנו? מוזר, אני עדיין כאן. מצד שני באמת הרגשתי קצת דהוי בימים האחרונים. אולי המחק שלו בלוי ופשוט לא מוחק טוב...

ועדיין, הוא מדבר על מדינה, לא עם או "גזע", ולכן אין פה לא גזענות ולא אנטישמיות.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לנדון דונובן, אל תתחכם בבקשה. הוא לא רוצה יהודים בישראל וזהו. הוא רוצה למחוק את ישראל ומה הוא יעשה עם הישראלים היהודים? כמו שאי אפשר להעביר את כל ערבי ישראל והפלסטינים לירדן כך מדינת ישראל עובדה גמורה.

הטון של סלאח ברור. זה כמו החבר'ה שהם לא נגד יהודים, אבל נגד 'ציונים'. כן, כן, מצאו לעצמם מילה אחרת כדי להטיף ולהסית נגד יהודים.

12. Landon Donovan Member

א. האם סלאח קרא "למחוק" או "להשמיד" את ישראל?
    ב. הבולשיט הקבוע הזה, שכל מי שמתנגד לישראל הוא אוטומטית אנטישמי במסווה, זה ממש נבואה שמגשימה את עצמה.

13. Love Is Red Member

נו באמת, הוא לא קראל מחוק את המדינה, הוא פשוט לא מכיר במדינה ששייכת לאופ"א...
    הוא טוען שהוא מגיע לפלסטין לא לישראל, אז שיילך וישחק כדורגל בעזה או בגדה... (שם אני מסכים שיש כיבוש) אבל בתל אביב?
    שיילך לעזה כמו שאמרתי...

14. Landon Donovan Member

אוי ואבוי, איזה דגנרט מצרי חסר עמוד שדרה לא מכיר בנו. ממש מסכן את קיומנו.

15. Love Is Red Member

אוי ואבוי ממש מסכנים האוהדים שנוהמים הו הו הו לאנשים כהי עור, זה ממש מסכן את השחקנים....

מצב נושא:
הנושא נעול.