הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. danielone Member

בשביל סיבוב שלישי, אפילו אצטדיון כמו וינטר, מאושר. מקווה שתעבירו למושבה.

2. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אחרי שבעונת 2009-10 האיצטדיון בריגה (איפה שחיפה שיחקה בחמישי) אושר למשחקי שלב הבתים אני כבר לא אתפלא אפילו עם גרונדמן יאושר...

3. alexshw Member

אולי עשו ללטבים הנחה, כי זה האיצטדיון הכי טוב שיש להם.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאני קורא את הדברים המתסיסים של המחבל שמשחק בבאזל אני באמת חושש מה יקרה במשחק. אני מקווה שאנשי מכבי הבהירו את העניין לאופ"א ועל התנהגות המצרי. אני מניח שנראה המון דגלי ישראל ביציע ושהאווירה תהיה מאד מתוחה. לקוות שהכל יעבור בשלום כי ברור לי שסלאח רוצה איזו פרובוקציה מהכיוון שלנו.

5. EuropeGuy Member

ככל שמצטטים את היצור מהחלל החיצון הזה יותר ויותר,
    כך אוהדי מכבי נראה לי מתחרפנים עם ידיים כבולות. סה"כ מה שהליצן אומר לתקשורת זה מה שכל שחקן ממוצע מהמדינות שטופות המוח הללו חושב עלינו. סלאח פשוט אומר את זה בריש גלי.
    מה איכפת לו, אמא אופ"א מרשה.

6. Sarek Member

אין ספק שהוא לא העפרון הכי חד בקלמר, אבל אוהדי מכבי מוכרחים לשמור על רמת הטינה אליו בגבולות המותר - אין בעיה עם שריקות בוז, הנפת דגלי ישראל וכיו"ב, אך לא הרבה מעבר לכך.

לעניין אחר - פאנדוריי מסיימת עכשיו משחק במסגרת המחזור ה-4 בליגה הרומנית עם ניצחון (בדקה ה-92) 2-1 על אוצלול - מוליכת הטבלה. כבשו לזכותה חריסטו ומטולביצ'יוס.
    ההרכב שונה במקצת מההרכב שפתח מול הפועל.

7. Landon Donovan Member

אני לא מבין מה הביג דיל בסיפור עם המצרים. אם הוא לא רוצה לבוא - והקבוצה שלו מאשרת לו (והיא לא אישרה, כמובן, בסופו של דבר) - אז שלא יבוא. זכותו לא לאהוב את ישראל ולהחרים אותה, אני לא מבין איך זה הופך אותו למחבל.

8. EuropeGuy Member

הוא לא מחבל (כנראה),
    זכותנו פשוט לכנות את הליצן הזה איך שבא לנו, בדיוק כמו שזכותו לקרוא למדינה שלנו בשמות מומצאים (פלסטין,פלסטינה וכל מיני כינויים שאין לי מושג על מה מדבר)

9. Landon Donovan Member

נו, אז לפרובוקציה בשקל שלו, שכמובן קרסה בשנייה שבאזל הודיעה לו שעל עקרונותיו הפוליטיים הוא מוזמן לעמוד בזמנו החופשי אבל לא על חשבונה, אנחנו נגיב ב...פרובוקציה בשקל משלנו. מביך.
    מביכות גם הקריאות "מחבל!", "טרוריסט!", "אנטישמי!" האוטומטיות לכל ערבי שלא בדיוק בא לו עלינו, במקום לדלג ולהתעלם.

10. EuropeGuy Member

בינתיים יש רק מביך אחד בסיפור הזה, סלאח.
    כשאדם תמהוני מגיע ועושה רעש, סביר להניח שיגרור אחריו תגובות מעוברי אורח סקרנים, במיוחד כשהתקשורת מפמפמת כבר כמה ימים מה סלאח אומר במקום לנתח מקצועית את יחסי הגומלין באזל-מכבי ומה צריך לעשות שלא עבד במשחק הקודם.
    מסכים איתך ששחקני מכבי לא צריכים להתעסק בזה, יש להם משימה הרבה יותר חשובה.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הביג דיל הוא הצביעות של אופ"א ופיפ"א (ושל העולם כולו, אבל זה נושא אחר).
    אמירות דומות מצד שחקן ישראלי למדינה ערבית? עונש. ובצדק.
    אמירות נגד שחקן שחור? עונש. ובצדק.
    אבל כששחקן ערבי אומר דברים כאלה אז התגובה היא שמדובר במקרה אינדיבידואלי.

ולגבי השיקולים אם ללחוץ לו את היד - שים לב שרק פשכצקי, אדם שנתפס בכל מקום שסיקר בשקר שבדה מליבו רק כדי להכניס פלפל לעניינים, כתב את זה. לא אתפלא אם זה המקרה גם כאן.

12. Love Is Red Member

מה שאותי הגעיל זה האמירה שלו שהוא מגיע לפלסטין ושהוא רוצה להדיח את מכבי רק בשביל שבשלב הבא לא יהיה את הדגל של הכובש הציוני, בן זונה.... ואני לא מצטער על הקללה הזאת, שיילך לעזה וישחק שם עם הפלסטינים היקרים שלו...

13. Landon Donovan Member

אתה באמת לא רואה הבדל בין אמירה נגד מדינת ישראל - לא יודע איך לבשר לך את זה, אבל יש סיכוי שרוב אירופה מחזיקה בדעה דומה לשלו - לבין גזענות נגד שחורים?

אין שום סיבה שאופ"א תעניש שחקנים על אמירות פוליטיות. חופש ביטוי וכו'.

14. Ice Cream חסה

אין אפשרות מקוונת לקנות כרטיסים למשחק? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx לפחות ביום המשחק עצמו ימכרו כרטיסים בקופות?

מסכים עם עומרי בכל מילה שחוץ מלשרוק בוז לסלאח כל פעם שהוא נוגע בכדור, או לעשות בובה של סלאח עטוף בדגל אקיבוש, או להעפיל לליגת האלופות ולהדפיס אלפי דגלי ישראל עם כיתוב בערבית "סלאח, זה בשבילך", אי אפשר לעשות לו שום דבר. אולי המועדון שלו, בטח לא אופ"א ופיפ"א. אם יקום ישראלי שיגיד שהוא לא מוכן לנסוע לתחרות במצרים (כי מחכים לנו שם עם פרחים בשדה התעופה...) או סין או בלארוס או ונצואלה או כל מדינה אחרת שפוגעת בזכויות אדם, או לסירוגין במדינה עשירה מהמפרץ הערבי שפשוט לא מכירה במדינת ישראל - לא רק שאני אחשוב שהוא מחבל וגזען וצריך להעניש אותו בבית הדין בהאד, הייתי גם תומך בו כל עוד הוא היה מסביר מה עומד מאורחי ההחלטה שלו. אז סלאח לא רוצה להגיע למדינה כובשת שמכשילה את השאיפות של בני עמו. אני ימני, אבל ההסבר הזה לא רחוק מהמציאות, שלא נאמר פשוט מתאר אותה.

15. EuropeGuy Member

הגבול בין חופש ביטוי להזיה מאוד דק.

מצב נושא:
הנושא נעול.