הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

אני חושב שאולי פירשת את הדברים שלי לא נכון.
    מבחינה טקטית, לבוא למשחק עם מטרה לא לספוג זה דבר הכרחי במשחקים נגד יריבה ברמה הזאת. זאת לא הייתה הבעיה של מכבי. כשאני דיברתי על המנטליות אני התכוונתי שהשחקנים עצמם לא היו רגילים למעמד ובאו עם משקולות על הרגליים. מכבי שיחקה כאילו עונה שלמה עומדת על כף המאזניים ולא הייתה מספיק משוחררת בשביל לבצע פס פשוט בין המגן לקשר.
    אפשר לשחק הגנתי עם מצב נפש משוחרר, זה לא מחוייב לכדורגל התקפי, וזה בדיק מה שראינו במחצית השנייה.

מכבי עכשיו נמצאת בדילמה רצינית.
    מצד אחד היא זו שצריכה לרדוף אחרי באזל, מצד שני האיכויות שלה בתור קבוצה לא מאפשר לה לשחק את הסגנון משחק ה?רודף? נגד קבוצה כמו באזל. יהיה מעניין...

2. oranfu Member

אחד הדברים האחרונים שהייתי אומר על באזל היום זה חדים בהתקפה. היה נראה שהם מזלזלים אפילו, אבל אני לא ממש מכיר אותם אז אולי פשוט ככה הם.
    עושה רושם שיש להם תנועה מצוינת בלי כדור והם מאוד פיזיים, אבל הם גם נראים קצת כבדים בהגנה. קבוצה מאומנת, קבוצה טובה, אבל זאת לא הקבוצה החזקה של לפני שנתיים באלופות.

בשורה התחתונה התוצאה לא להיט, אבל אפשרי לעבור.

3. EuropeGuy Member

הבנתי אותך נכון, בערך.
    הסכמתי עם הטענה שמכבי עלתה כבדה ונירפת מאוד, בצורה שלא ציפיתי גם אם הבדלי הרמה יהיו גבוהים מאוד, מה שבפועל הראה שהשד חזק אבל לא נורא ואיום.

אין כ"כ קשר בין ההכנה המנטלית הלקויה של סוזה באיך שמכבי הופיעה למחצית הראשונה,
    לבין זה שהקבוצה רצתה מאוד לא לספוג. אבל צריך לזכור שסוזה דיבר בראיונות לפני המשחק על החשיבות של גול בחוץ, ועפ"י צורת המשחק במחצית הראשונה, גם אם מכבי היתה משחקת חצי שנה ברציפות לא היינו רואים גול.

4. EuropeGuy Member

פרמטר שהיה חסר מאוד למכבי היום.

5. סמואל אטו Member

אני אישית אף לא קיבלתי את העניין הזה של ?לא לספוג?,?לחפש גול? וכו?.
    במשחק כדורגל כולם רוצים לנצח, בשביל לנצח צריך לספוג פחות ולהבקיע יותר, השאה היא איך אתה עושה את זה ואיפה אתה נותן את הדגש על המגרש. לפעמים צריך ללחוץ, לפעמים לסגת. לפעמים לתקוף עם מגן אחד ולפעמים עם 2 מגנים.
    סוזה הבין שצריך לתת יותר דגש על הגנה כדי לנצח את באזל, אבל העובדה שהוא הציב את יצחקי,אלטמן ואת זהבי(מעל אלברמן וראדי) מוכיחה שהוא כן להבקיע. העניין נפל בקטע המנטלי.
    בשביל לייצר מהלכים התקפיים,הנעת כדור ויצירתיות צריך להיות משוחררים, ברגע שיש לך את הלחץ הזה קשה לבצע פס פשוט. לדעתי אם מכבי הייתה יותר משוחררת במחצית הראשונה אז התוצאה הייתה יכולה להיות לכיוון השני, כי השיטה הייתה נכונה.

6. EuropeGuy Member

אז אתה מסכים איתי שהבדלי הרמות הם לא כאלה גבוהים כמו שהיו במחצית הראשונה?
    והשאלה למה הם היו נראים מפוחדים ונתנו יותר מדי כבוד לבאזל, היא שאלה שסוזה צריך לענות עליה.

7. סמואל אטו Member

ללא ספק.
    המחצית השנייה שיקפה את ההבדלים בצורה יותר מדוייקת.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לאור המחצית השנייה והתוצאה הלא נוראית יש המון סיבות לאופטימיות.

אני לא חושב שהמחצית הראשונה הייתה הכי רעה של מכבי בשנים האחרונות. ההגנה הייתה לא רעה בכלל והבלמים מנעו המון מצבים של באזל בלי שנשים לב (כל מיני נצחונות קטנים בקרבות באוויר נגד שחקנים שגבוהים בראש, בלימת מסירות עומק וכו'). פרט לפדיחה של טיבי העבודה הייתה בסדר גמור. ההתקפה לא הייתה קיימת, זה נכון, אבל בעיקר כי השחקנים פשוט לא היו בפוקוס.
    ובכל זאת - המשחק הזה היה החותמת הרשמית לכך שזיו לא מתאים לרמות שמעבר לליגת העל שלנו. שחקן לא חכם במיוחד שהוא חור אנושי. המינוס הגדול ביותר שלו הוא אי המודעות ליכולותיו (הבחור בטוח שהוא צ'אבי אלונסו ותמיד מוסר קדימה באוויר למרות שלידו יש אופציות מסירה קלות. ובנוסף אין משחק בלי בעיטה שלו מ-45 מטרים שלא מביאה לכלום). דינוש טען קודם שהוא "הציל גול", אבל הוא עצמו היה אחראי למצב כי לא השאיר את הכדור לחואן פאבלו שהיה מלקט אותו דיי בקלות. אני מאוד מקווה שמאנה יוכל להשתלב, ואפילו בן הרוש שהוא שחקן לא רע (אם כי הכניסה שלו היום הייתה דיי מוזרה).
    במחצית השנייה באמת שהייתי מרוצה. פרט לאלטמן שרעדו לו הרגליים (ובכלל עוד לא מתאים לרמה), יצחקי שהועלם וזיו, כולם היו בסדר גמור. פריצה, זה שבשידור קטלו המון וגם פה לא זכה ליחס טוב כ"כ, דווקא היה טוב לטעמי - אי אפשר לצפות משחקן מהסוג שלו שיהיה טוב כאשר לא מגיעים אליו הכדורים. כשהם הגיעו הוא היה נהדר (המשקוף הוא למעשה הצלה גדולה של השוער, אגב). הקטע הכי מוזר זה שאשכרה שלמה שרף נכנס בו אחרי הנגיחה ההיא ("רק להוריד את הראש וזה גול"). תחפשו תקציר ותסתכלו על זה שוב, כי מדובר בכדור גבוה ולא ממש מדויק, כדור קשה שמעטים הופכים לגול, אני לא חושב שזה היה "מצב כיבוש ודאי" כמו שאוהבים לקרוא למצבים טובים. עוד דבר שאני נצמד אליו ומשום מה הדהים אותי במשחק - רגע קטן של פריצה - שנייה אחרי ששלמה שרף טען שצריך להחליף אותו כי הוא לא תורם בכלום במשחק (פחחח), הוא שחרר כדור מדויק באוויר לאגף בנגיעה, בלי לעצור, הגיעה אליו מסירה ותחת לחץ של בלם דייק במסירה קשה, אין הרבה שחקנים שמשחקים בארץ ומצליחים לעשות את זה, זה הרבה יותר קשה משזה נשמע. אמנם לא יצא מזה דבר ובאגף יואב זיו דאג לשחרר את זה לשום מקום ולחרבן הכל, אבל זה מסוג הדברים הקטנים שקל לפספס.

לא יודע אם נעבור, להמר בביטחון על זה זה יומרני, אבל יש סיכוי לא רע בכלל. אחרי שנראה שהשחקנים התאפסו במחצית השנייה ולאור העובדה שמדובר בתוצאה שבירה ומכבי היא באמת קבוצה מצוינת שלא מוערכת מספיק (אני בכנות לא רואה קבוצה ישראלית אחרת היום שיוצאת מסיינט יאקוב עם הפסד מינימלי. קל לומר שבאזל יכלה לכבוש יותר, אבל שימו לב שמרבית המצבים שלהם לא נעצרו ביום גדול של השוער או נגמרו בהחמצות גדולות, אלא הבלמים של מכבי דאגו למנוע מהם להגיע בכלל לשער), ובהתחשב בזה שמכבי קבוצה ביתית נהדרת (92% בליגה בעונה שעברה!), ניצחון 2-0 הוא לא בשמיים.

9. EuropeGuy Member

המהלך הנהדר הזה של פריצה, שאגב באמת היה מהלך כדורגל איכותי,
    הוא בדיוק מסוג הדברים שברמות הגבוהות באירופה עושים באופן תדיר.
    היה אפשר לראות שאחד היתרונות הבולטים בבאזל זה מהירות הפעולה שלה.
    הכדור אצל מכבי? מיד ופצים עליהם שחקנים ותוך שניה וחצי חוטפים את הכדור.
    חוטפים את הכדור? מיד משחררים מסירה לשטח פנוי כששחקן באזל עושה תנועה ללא כדור.

אלה דברים שפריצה עשה באופן נדיר, ובאזל עשתה באופן תדיר.
    בכל זאת אני חושב שמכבי צריכה ומסוגלת להיות הרבה פחות שוקיסטית, ולעשות דברים שיכולים להפתיע את באזל.

אגב נקודת תורפה בולטת מאוד של מכבי, משחק ההגנה של האגף על יואב זיו.
    המצרי עשה עליו דאבל פאסים על ימין ועל שמאל במחצית הראשונה וספרתי כמה פעמים שהם היו במצב של להרים וזה היה עניין של פשוט לשים את הראש וזה גול.

10. Luis Suárez Member

רוב ההזדמנויות הקורצות של באזל הגיעו ממתפרצות. הם לא קבוצה מאריות היבשת כשמדובר בהנעת הכדור. ולכן אני חושב שבגומלין אסור למכבי לשחק יותר מדי התקפי מכיוון שכך באזל תכבוש שער חוץ מוקדם ממתפרצת ותגמור את הסיפור. צריך לשחק זהיר אבל לא "לתת להם כבוד" כמו שסוזה אמר.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קטע מאכזב ברמות שלא יתוארו שתפס אחד המשתמשים בפורום השחקן ה-12:

http://up388.siz.co.il/up3/t5gzn3z3igmm.Xxx

המהלך של הגול היה כנראה בנבדל (לא רואים את ייני ככה שאני לא בטוח). אם כן זה פשוט באסה רצינית.

אגב, הסטטיסטיקה ממחישה כמה ההגנה של מכבי עשתה עבודה לא רעה: לבאזל היו 13 מצבים - שלושה למסגרת, חמישה מחוצה לה והשאר נבלמו ע"י ההגנה.

12. EuropeGuy Member

לא הצלחתי לראות את התמונה שהבאת..

http://www.pngif.co.il/up/wvkfdowjg4u4hdxt.Xxx

אכן היה נבדל. באמת מבאס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    מספר 9 שלהם, שטרלר.
    התמונה היא מעט אחרי שהכדור יצא מהרגל,
    ברגע המסירה הנבדל היה בולט אף יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/13
  13. ייא Member

הסיפור תם אמש. זה מסוג המשחקים של ביתר קופנאהגן לכל היותר.
    מכבי גג תביא הארכה ותקבל תגול שלה שם.
    1-1 סיום ב90 או 120 יגמר.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

"נתנו להם יותר מדי כבוד."
    אני אף פעם לא מבין מה מאמנים רוצים להגיד עם זה? מכבי ת"א עלתה למשחק עם מטרה ברורה. סוזה רצה לשמור את באזל על אפס שערים. בקטע הזה אין כל חדש, ככה משחקים באירופה. העניין הוא ששחקני מכבי ת"א פשוט לא יכלו לשוויצרים ששיחקו טוב בעיקר בגלל שהם לחצו כמו שצריך עם הרבה התלהבות. ברגע שהשער הראשון הובקע מיד ראו שהשוויצרים מורידים את הרגל מהגז.

במחצית השנייה המשחק הפך ליותר שקול, אבל זה היה בגלל ששחקני מכבי פתאום לא נתנו יותר 'כבוד' לבאזל? לא, זה היה בגלל שבאזל באופן טבעי לא יכלה להמשיך לשחק בקצב רצחני כמו שעשו עד השער הראשון במשחק. באזל לא ברצלונה(ומכבי לא ריאל...)...השוויצרים השיגו מטרה אחת במשחק הזה ונתנו למכבי יותר מרחב בשביל להתחיל לשחק. לשמחתי האורחת הראתה שהיא יכולה לשחק כדורגל ולכן יש תקווה לגומלין.

15. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצחיק לראות בספורט 5 שיואב זיו קיבל את הציון 6, על סמך מה בדיוק? על ההצלה מהקו? מה עם 89 הדקות הנותרות בהן הוא היה חושך?
    פריצה נראה ממש עייף למרות ההזדמנות הגדולה בשפגעה במשקוף.
    חייב מגן ימני דחוף במקום ייני.

מצב נושא:
הנושא נעול.