הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sarek Member

http://www.uefa.com/imgml/TP/teams/logos/70x70/52287.Xxx Maccabi Tel-Aviv FC 2-1 ETO FC Győr http://www.uefa.com/imgml/TP/teams/logos/70x70/57477.Xxx

ניתן לסכם ולומר שמבין כל הישראליות ששיחקו עד עתה באירופה, תצוגות הכדורגל המרשימות ביותר הגיעו מכיוונה של מכבי ת"א, הן במשחק אתמול והן במשחק בשבוע שעבר. מכבי הוכיחה שיש לה סגל איכותי וחזק שהתמודד היטב מול הקבוצה מהונגריה. מחמאות מגיעות לפאולו סוזה על הכנה טובה של השחקנים.

עם זאת, המחצית השנייה במשחק אתמול הייתה קצת מנומנמת וצריך להיזהר מכך. השער של מרטינז בדקה ה-86 נבע משיתוק במשחק של מכבי והוביל בצדק לכעס רב מכיוונו של סוזה. מלבד הטעויות בהגנה, גם חואן פבלו היה אחראי לשער, שמתווסף למספר טעויות קטנות נוספות של השוער שמוכרחים למנוע. רבים יוכלו לטעון כי מדובר בדקות משחק בהן היה ברור כי מכבי כבר העפילה לשלב הבא, אך לטעמי צריך תמיד להסתכל לטווח הארוך - תיקו במשחק היה פוגע בניקוד שישראל מקבלת ופוגע גם בניקוד שמכבי מקבלת (ואשר בגללו היא הרי לא מדורגת בסיבוב הבא).

עניין נוסף שהציק לו הוא נושא ההתנהגות על המגרש - מצופה משחקן כמו ייני, שחקן עתיר זכויות שענד את סרט הקפטן בזכות ולא בחסד, שיגלה מנהיגות ולא יכנס לויכוחים מיותרים עם שחקנים מהקבוצה היריבה. העימותים שלו עם מרטינז היו מיותרים והיו יכולים בהחלט להתבטא גם בכרטיס. החשיבות של כרטיסים צהובים אומנם לא באה לידי ביטוי באופן מיידי, אבל בהמשך עשויה לפגוע במכבי ולכן צריך להמנע ככל האפשר מכרטיסים מיותרים.

מכבי מוכרחה לבצע הכנה מקיפה וטובה לבאזל, כיוון שנגדה זו אופרה אחרת לחלוטין.

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קצת היה מעצבן לראות שאננות במחצית השנייה אתמול (לפניה מכבי יכלה לחשוב מספר רב של שערים, גם במחצית השנייה עצמה הייתה שווה אפילו יותר, גם בלי חלוצים טבעיים), אבל זה דיי טבעי ואני מאמין שנגד באזל זה לא היה כך.

3. סמואל אטו Member

אורי מה אותה אומר על חואן פאבלו?
    אני לא מתכוון לשפוט אותו עדיין, אני רק חייב לציין שהגול היה חצי אשמתו ושהיו לו כמה השמטות לא במקום אתמול.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מאז אובארוב אני יודע שלא שופטים שוער על שני משחקים.
    אתמול הוא טעה בכמה מצבים, אבל שאננות משפיעה גם על שוער וכל הקבוצה הייתה שאננה.
    כל מה שאני מקווה זה שהוא יהיה מרוכז כמו במשחק הראשון במפגשים מול באזל.

5. EuropeGuy Member

היה אתמול משחק מעניין בבלומפילד.
    במחצית הראשונה מכבי הופיעה טוב, במחצית השניה ככל שעברו הדקות מכבי הדרדרה, החלה לשחק קצת ביהירות ואדישות, מה שחלף די מהר למשחק שבלוני בלי תזוזה בהתקפה ויצירתיות.
    גל החילופים של סוזה לא בדיוק תרמו. למכבי לא היה שחקן מטרה וזה היה ניכר שהקישור לא הצליח להגיע לבדו עד לשער, זה לא מתאים, ומול באזל אין מקום לחילופים תמוהים כאלה.

החדשות הטובות ביותר שיש לי עבור אוהדי מכבי הם: למכבי יש המון לאן להשתפר.
    אני לא חושב שיש יותר טוב מזה לקבוצה. הפוטנציאל גדול הרבה יותר ממה שראינו אתמול מול גיור, שגם ככה מכבי שיתקה אותה רוב המשחק.

טיבי אתמול בפעם הראשונה מזה הרבה זמן שאני עוקב אחריו הציג משחק די חלש לרמתו. נראה מבולבל, מסר שני כדורים חופשיים אחד ליציע ואחד איבוד כדור שהוביל למצב מביך בהגנה.
    השוער הספרדי שהרשים מאוד בקור הרוח שלו במשחק החוץ, הפעם רשם משחק בינוני. משחק הגובה שלו ממשיך להראות מרשים אבל היום הוא היה נראה אדיש משהו ולא אהבתי את זה. גם כשרצה לשלוח מהר כדור להתקפה ואחד החלוצים של ההונגרי הפריע לו, במקום שהוא יזוז מהר ממנו וימסור את הכדור, בחר לעצור באדישות, ללחוץ לחלוץ את היד, והלך המומנטום. (אין חברויות ברמות כאלה, עם כל הכבוד)

מאנה עשה טבילת אש ראשונה והאמת, היה נראה חלש מאוד, אני בטוח שהוא מסוגל לתת הרבה יותר אבל ב10 דקות שהוא קיבל היו לא מעט דפיקות לב בהגנה. עברו אותו די בקלות והוא גם נאלץ לעשות עבירה של צהוב קרוב לרחבה. נראה עדיין לא מוכן לרמות האלה ועדיף לשלב אותו במשחקים פחות קריטיים כרגע.

אלטמן חייב לעלות כמחליף, עם כל הכבוד זה לא שחקן לפתוח איתו. הוא מאוד כישרוני, אבל יש בו הכל חוץ מתכליתיות. דריבל אחד במשחק זה יפה ונעים אבל לא יוצא מזה כלום, מה גם שהוא עושה הכל בצורה מאוד איטית כרגע, ולא משנה כמה אתה דריבליסט נהדר, כשזה נעשה לאט אין לזה אפקטיביות. מיכה צריך לפתוח במקומו.

דבר אחרון וסופר קריטי- המנטליות.
    אני רוצה שתקראו את תגובה מספר 1 בכתבה הזו בוואלה ספורט, לא חושב שצריך לאמר יותר מזה:
    http://sports.walla.co.il/?w=/157/2663495

מאוד אשמח אם אוהדי מכבי יפיצו את התגובה הזו גם בפורום שלהם. זו לא תגובה שלי, אבל מדהים כמה שהיא צודקת.

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/13
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה משחק אחד בסה"כ שבו לא היה על מה לשחק יותר מדי, במחצית השנייה בעיקר. לאוסקר לא היו ממש משחקים מסוג כזה אז לא זיהית את זה.
    שאננות קיימת בכל קבוצה בעולם, והיא טבעית במשחקים כאלה. כאשר מכבי תשחק "עם פוזה" במשחק כמו זה שהיה בהונגריה, בו הייתה מטרה ברורה ועל פניו הסיכויים היו שווים, אני אדאג כאוהד. כאשר זה קורה במשחק כזה ולא באמת משפיע, סבבה, שיהנו, גם היה חם מכדי לתת עוד הצגה. זה גם לא שמכבי קרסה, היא הייתה שווה יותר שערים והשוער ההונגרי היה מצוין. ובניגוד למה שנכתב בתגובה בוואלה אני לא חושב שההחמצה של טב"ח נבעה מבעיה מנטלית, לא הייתה שם פעולה פוזאיסטית או משהו כזה, סתם קצת חוסר ריכוז, הרבה בגלל עייפות.

7. EuropeGuy Member

לדעתי יש הבדל בין שאננות לשבלוניות.
    אפשר להיות שאנן ועדיין לשמור על תבנית משחק ברורה.
    מכבי במחצית השניה לא נראיתה כמו מכבי בתבנית הרגילה, המון כדורי גובה ללא כתובת (לא מתאים לרמה) וחילופים שאף אחד ממי שתשאל לא יבין אותם. מצד שני המשחק הזה גם גרם לי להבין כמה הפוטנצאיל שם ענק העונה. רק לשבר את האוזן, יצחקי, אלטמן, ראדי, זהבי, טב"ח, טיבי מסוגלים לשחק עוד יותר טוב. זה באמת נראה כאילו עדיין יש הרבה לשפר, וזה נהדר.

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/13
  8. burning soil Member

הייתי במשחק אתמול ויש כמה דברים משמעותיים שיש לקחת בחשבון לדעתי\רשמים מהמשחק -

1) מכבי שיחקה מול יריבה נחותה שסבלה מהאקלים הלח, כל הכבוד על התוצאה, אבל זה לא
    מבטיח דבר לקראת באזל. משחק חדש, יריבה חדשה ואיכותית הרבה יותר. מקווה שמכבי לא
    תבוא עם האף למעלה יותר מידי. מצידי גם הפסד מינימלי יתקבל.

2) בפן המקצועי, אפשר לקבל את הירידה ביכולת במחצית השניה, בואו נזכור שמכבי בכל
    זאת הציגה כדורגל חיובי בשני המשחקים (היחידים הרשמיים העונה).

3) ההגנה לדעתי לא מספיק טובה וחייבת שיפור להמשך, אין לי טענות לקישור, מעולה.

4) התקפה - לא בטוח שיצחקי פיזית מתאים לשחק בשפיץ במשחק החוץ בבאזל, מצד שני
    זה מאפשר לסוזה להשתמש במהירות (היחסית) שלו לעומת פריצה שלו יש יתרון בניצול
    מצבים לעומתו. השער של בן חיים בתוספת לתמיכה הבלתי מעורערת באלטמן, היכולת של
    יצחקי ומיכה וכן פריצה יוצרות לסוזה "בעיות" לקראת באזל. אין לו אפשרות לבחון את
    ההתקפה במשחקים רשמיים לפני. אגב - לפרקים מכבי שיחקה 4-2-4, כשראדי לוחץ את
    הגנת היריבה, זה מאוד שונה ממכבי של העונה הקודמת, אי אפשר להגיד שסוזה מאמן
    הגנתי (בינתיים).

5) אלטמן - יש לו כישרון ותעוזה שאולי יכולים להפתיע את באזל, מנגד הוא לפעמים נראה
    לא בשל ומשחרר את הכדור לא בזמן וזה מעט מרגיז. אני חושב שלמרות הבישול יש
    קונצנזוס בקהל של מכבי שמיכה עדיף, אבל יש מאמן.

6) לפי היכולת של מאנה בכמה דקות שהוא שיחק, נראה שבאופן מפתיע זיו בכושר טוב יותר
    ועדיף בעמדת המגן לקראת באזל (אני לא מאמין שאני אומר את זה).

9. sagi4814 Member

שאננות זה לא המילה הנכונה, אלא יהירות, הגדולה של אוסקר, זה שהוא ידע לבוא בשקט ולעשות את העבודה, בכללי, אני גם מאמין בנוסחה הזאת של לבוא קטן לצאת גדול, אני גם לא אוהב את כל הדיבורים מסביב של זהבי בן חיים וסוסה. וכן זה היה הגדולה של אוסקר, הוא ידע להכניס את הגישה שלו לשחקנים ברמת החשיבה של איך לבוא למשחק.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עברו שני משחקים רשמיים, אין מקום אפילו לטיפת השוואה לאוסקר. ובנוסף, כפי שציינתי, לאוסקר לא היו משחקים מהסוג הזה.

11. sagi4814 Member

על יכולת באמת אין מה לשפוט, אני לא שופט את מכבי אם היא הייתה טובה או רעה, זה לא הנושא, אבל אני כן יכול לשפוט על גישה הן של המאמן והן של השחקן. לאוסקר לא היה משחקים כאלה? מול חיפה מחזור ראשון? הדרבי 4-0? בית"ר ירושלים (ששם ד"א באמת נפלנו, ואם יש מישהו שזה הגיע לו זה לזהבי במסיבת העיתונאים על היהירות שלו) זה שזה אירופה זה לא אומר שלמכבי לא היה משחקים\מצבים כאלה שנה שעברה

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה היה משחק שגמור מלכתחילה, כזה לא היה לאוסקר (פרט לדרבי, אבל באופן אחר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx).
    אתה לא יכול לשפוט לפי זה גישה של מאמן ושל קבוצה. חוץ מזה שמותר לדבר כל עוד מביאים תוצאות. גם מוריניו מדבר, גם שחקני ברצלונה (המון). יותר מזה, אבי כהן ז"ל, מכביסט גדול, ידוע בציטוט "להיות מכבי זה להיות הכי גדול, הכי יפה, הכי חזק". הבטחון הזה יכול להיות גם בריא, זהבי עשה עליו קריירה.

13. sagi4814 Member

כי בית"ר והדרבים אחרי ה4-0 לא היו גמורים מלכתכילה כביכול על פי התקשורת, שאני אזכיר לך כותרות פה של האתרי ספורט?
    ויש הבדל בין להגיד להיות מכביסט זה הכי גדול והכי יפה ולבין לבוא ולהגיד אנחנו יותר טובים מ... אנחנו יותר גדולים מ...

שיבואו קטנים מול באזל כי באמת ככה הם באים, ויצאו גדולים אמן!
    שורה תחתונה באזל פייבוריטית אין פה שאלה אפילו, הלחץ עליה, לנו יש רק מה להרוויח!

14. alexshw Member

אם באזל סמרטוטים ונותנים לשחקנים שלהם חופש בחירה נגד מי לשחק ונגד מי לא, הייתי מצפה מאופ"א שתעניש בחומרה רבה את שני המצרים של באזל, אם הם לא יגיעו לגומלין.
    אין מקום לדברים כאלה בספורט.

15. Sarek Member

מוחמד אל-נני, קשרה של באזל, הצהיר כי הוא וחברו מוחמד סלאח לא יגיעו לישראל גם אם יסולקו מהמועדון.

Ynet

מצב נושא:
הנושא נעול.