הישראליות באירופה: המבט ל15/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Don Joan Roman Member

יניב קטן מעתורר פעמיים גג שלוש פעמים בשנה: כשהוא רואה את בית"ר ירושלים, בכל שאר המשחקים הוא יושן בעמידה וגם כשהוא כובש זה לא מאיזה מהלך מבריק שלו.
    מה שכן אלכס נגע שבנקודה שהוא מנהל את מכבי חיפה והפיל את זה על המאמנים, אבל אם יש משהו ששחר אשם בו זה העובדה שיניב קטן נמצא מעל מכבי חיפה, ברגע שמאמן כל שהוא ואל משנה מה שמו ייבש את קטן בספסל מיד יתחיל מרד נגד אותו מאמן שיגמר במפח נפש, יניב קטן הוא האיש שעושה את ההבדל בין חדר הלבשה בלאגניסט לבין חדר הלבשה רגוע וזה יגמר רק כשהוא יפרוש או כאשר שחר ישלח אותו כבר לביתו, אף אחד לא מדבר על זה ולא ידבר על זה, אבל תשימו לב שבכל פעם שיניב קטן לא פותח מתחיל לצוף חרא מתוך מכבי חיפה ושכמעט אף פעם לא נוגעים ב"פרה הקדושה" קטן

נערך לאחרונה ב: ‏20/9/13
  2. oranfu Member

לא קונה את הסיפור הזה שקטן שולט בהכל. הוא דומיננטי בחדר הלבשה זה בטוח, אבל לא קונה את זה. מאמן שירצה לספסל את קטן יוכל לעשות את זה.

3. Don Joan Roman Member

אתה יכול לא לקנות את הסיפור, זה לא קל לשמוע דברים כאלה על הקפטן שלך, זה שמשחק אצלך כ"כ הרבה שנים ומי שאתה מחשיב כסוג של סמל, בכל מקרה אין עיוור גדול יותר מזה שאינו רוצה לראות, אני את החומר למחשבה שלי נתתי וכל אחד יכול לקחת את זה לכל כיוון שהוא רוצה.

4. oranfu Member

לא כואב ולא כלום, פשוט לא מאמין לזה. כמו שאמרתי, הוא הכי דומיננטי זה בטוח, אבל מאמן שירצה לספסל אותו יוכל לעשות את זה. המאמנים פשוט מעדיפים שלא. שחר כבר הראה שכשמאמנים שלו רוצים לספסל (וגם לזרוק מהקבוצה) שחקנים ותיקים, אז יש להם גיבוי.

5. Don Joan Roman Member

כמו שאמרתי: אין עיוור גדול יותר מזה שאינו רוצה לראות.

בנוגע למשחקים: אלקמאר האלה כ"כ אפורים ומעצבנים שאי אפשר פשוט לשמוח שהם מנצחים, קבוצה פח זבל(מבחינת סגנון המשחק שהראתה במשחק הספציפי הזה), מניעים כדור בצורה כ"כ מגעילה, מילא המסירות קדימה ואחורה ולהפך אבל המסירות כ"כ לא מדויקות, כ"כ חסרות קלאסה, כ"כ חסרות טכניקה, פשוט לראות אותם זה סבל נוראי, חבל בשביל חיפה שספגה שער כזה אומלל, גם צ'וצ'אליץ' וגם שראנוב בטעויות לא אופייניות שלהם אבל אני חושב שמכבי חיפה יכולה גם לקחת דבר חיובי אחד מהמשחק הזה: אם חשבנו שאלקמאר היא הקבוצה הכי חזקה בבית וככה הם נראים אולי יהיה יותר קל נגד היוונים והקזאחים.

בקשר למכבי: נראה כאילו כל מה שמכבי עשתה אצל גארסיה היא לא עושה אצל סוזה, הכל אפור.

6. alexshw Member

נתחיל מזה שכמובן שגם שחר אשם במצב. צריך להבין ששחר מלווה צמוד את קטן עוד כשהיה שחקן נערים ותמיד מאוד תפס ממנו.
    כשקטן חזר מאנגליה הוא קיבל חוזה מטורף, כביכול כדי שלא יברח לארקדי, וזה שם אותו מעל הקבוצה.
    פרט לכך אחרי עזיבת מספר שחקני מפתח, קטן למעשה קיבל(לא לקח, אלא קיבל) את המנהיגות.
    גם אחרי שהסריח בצורה איומה את הדשא בשתי העונות האחרונות של רוני לוי שחר לא למד לקח.
    אלישע העיר את קטן שנתן עונה מצוינת 08/09 וזה באמת האליפות היחידה שאפשר לרשום לזכותו הבלעדית של קטן וגם העונה האחרונה הבאמת טובה שלו.

אבל ברצינות היום אין בעיה שמאמן יוציא את קטן מההרכב. מאמן נשפט לפי הישגים ולאלישע לא עזר שהוא ליקק את התחת לקטן והיה שפוט גמור שלו, גם בעונה האחרונה. הוא עדיין עזב בסיומה.
    טעות לחשוב שעטר פוטר רק כי הוציא את קטן מהסג. עטר פוטר כי הצליח להוביל את הקבוצה למקום לפני אחרון בנובמבר. זה לא מתקבל על הדעת. הוא ריסק את המועדון, גם בין היתר בגלל שבנה הכל על קטן אבל לא רק.

7. oranfu Member

פשוט שטויות מה שאתה (דון חואן) אומר. אני מעביר ביקורת על קטן חופשי כמו שאתה רואה, אני לא חושב שהוא מלך ולא יודע מה (כמו שהיה בזמנו עם נמני ואוהדי מכבי ת"א). זה לא המקרה בחיפה, קטן מבחינת הקהל הוא לא מישהו שאי אפשר לבקר אותו. להיפך אפילו הייתי אומר, אם מאמן (בנאדו לצורך העניין) יספסל (או לפחות יהפוך את קטן לשחקן שלא באופן קבוע בהרכב) את קטן אז הוא יקבל הרבה מאוד מחמאות מהקהל.
    קטן באנקר בהרכב כי הוא ותיק, כי התקשורת נוטה להלל אותו בלי קשר למה שקורה על המגרש וכי המאמנים שלנו פשוט רוצים אותו על המגרש.

8. Don Joan Roman Member

אתה יכול להגיד שאלו שטויות אורן(?), אני העברתי את המסר שלי, תסכימו איתו או לא תסכימו איתו, תקבלו אותו או תתעלמו ממנו, בחירה שלכם, אותי זה לא מעניין, אלכס אני לא מדבר על הפיטורים של עטר, זה כבר פאסה, אני מדבר על ההתנהלות הכללית בנושא קטן מאז שחזר מווסטהאם, מי שמאמין באמת ובתמים שהמאמן יכול לעשות מה שהוא רוצה בעניין קטן הוא לא יותר מבת יענה שמעוניינת לטמון את ראשה בחול.

נ.ב שים בל שאני לא מדבר על הקהל, יעקב שחר לא סופר את הקהל שלכם ממטר (וזה נושא אחר), אני מדבר על חדר ההלבשה

9. alexshw Member

תגדיר מה שהוא רוצה? יש דרך התנהלות מול שחקנים, אבל בשורה התחתונה אין מניע להעיף את קטן מההרכב.
    אפילו כבר הובא שחקן לשם כך.

10. Don Joan Roman Member

מחר אריק בנאדו(מצב היפותטי) מחליט שהוא לא רוצה שיניב קטן יהיה בסגל, הוא יכול לשחרר אותו ממנו/להוציא אותו ממנו ולעשות לו למשל את מה שעושים לאיציק כהן?

נ.ב איזה שחקן הובא כדי להוציא את קטן מההרכב? ואל תגיד לי ראיוס וחן עזרא כי הם בינתיים פה ויניב קטן משחק לצידם.

11. alexshw Member

אם מאמן מצליח, מציג דרך וגם תוצאות, הוא כל יכול בקבוצה.
    נתחיל מלהוריד לספסל. אין שום סיבה שזה לא יקרה.

להגיד לך את האמת, אם אני מאמן חדש במכבי חיפה, הצעד הראשון שאני עושה, זה אומר לנשיא שקטן מחוץ לתוכניות, ובהתאם בונה את הקבוצה.

12. Don Joan Roman Member

התחמקת יפה, אבל זה יכול לעבוד על מישהו שלא מבין בכדורגל הישראלי.

ולהגיד לך את האמת? עוד לפני שתחשוב להגיד את המשפט הזה של "קטן לא בתוכניות" אתה תקבל בעיטה בתחת חזרה לבית ומצטער על הבוטות

13. oranfu Member

לא תהיה למאמן בעיה לספסל את קטן. שחר יכריח מאמן לשחק עם שחקן שהוא לא רוצה? בסדר...
    חדר הלבשה? לא היתה בעיה לספסל את דבידוביץ',את חרזי, את בוקולי...
    על מי בדיוק קטן ישלוט? אבוחצירא שהגיע העונה? ראיוס? בוקולי? צ'וצ'אליץ'? קינן? שאראנוב?
    זה אולי היה נכון פעם כשהיה את רפאלוב וכאלה. גם השחקנים שלקטן יש השפעה עליהם כביכול, מה בדיוק הם יעשו? שביתה? הכל שטויות. קטן בהרכב כי המאמנים שלנו רוצים אותו בהרכב.

14. Don Joan Roman Member

עצם זה שאתה מכניס במשוואה שלך את דוידוביץ', חרזי ובוקולי כשווי ערך לקטן, מרמז על הסיבה שבגללה אתה טומן את ראשך בחול.

הכי חשוב שאתה מאמין לעצמך.

15. alexshw Member

תשמע אם אני מאמן רציני ומקצועי, לא ארצה לאמן בקבוצה שבה קטן יכתיב לי תנאים(בו נזכור שמדובר בשחקן כבד ואיטי. חסר גב).
    זה בדיוק העניין שמאמנים הישראלים ברובם עלובים ופחדנים. לרובם אין אוטוריטה.
    לכן גם ככה הכדורגל נראה. רמת מאמנים כמו רמת שחקנים, אולי אפילו פחות טובה.

מאמן טוב, צריך להיות גם תליין טוב.

קונטה אמר לדל פיירו שלום, מוריניו אמר לראול. שני שחקנים טיפ טיפה יותר גדולים מקטן.
    ותראה השמיים לא נפלו.

מקרה של קונטה לדעתי אפילו דומה מאוד לבנאדו, כי קונטה שיחק עם דל פיירו הרבה שנים וסביר להניח שהם היו חברים. רק קונטה מאמן מקצוען ויודע להפריד ובנאדו בינתיים מאמן ישראלי חובבן ולא יודע.

מצב נושא:
הנושא נעול.