הישראליות באירופה: גם הפועל מודחת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏30/6/08.

1. Don Joan Roman Member

עד עכשיו טוטו לא שיחק אצלן שום כמעט במרכז ההתקפה, הוא תמיד היה יותר בשמאל מאשר במרכז וזו לטעמי הסיבה שהוא לא מביא את היכולות שלו לידי ביטוי, לעניות דעתי אם שום ייתן לטוטו לשחק בשפיץ יחד עם אבראו הם יכולים לעשות דברים יפים ביחד, אבל בתור קיצוני שמאלי זה פשוט בזבוז של שחקן.

אני חושב ששום דווקא יפתח ב4:5:1 עם זנדברג במקום טוטו, זה נראה לי הרבה יותר יעיל עם אבראו, כמובן שחבל שברק לא יכול לפתוח איתנו את המשחק כי האידיאל זה קאלה, אלבארז,גרשון/בן יוסף, בנאדו, זיו, טל, בואטנג, פרננדס, יצחקי, אבירם ולוקו.

כוס אוחתק שיגיע כבר השעה 21:00.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/08
  2. Fernando Torres9 Member

אני חושב שאופציית ה-4-5-1 עדיפה. סבסטיאן אבראו הוא חלוץ שצריך לקבל כדורים לרגל, הוא לא יורד לקישור בשביל לקבל אותם, כמו תיירי הנרי, למשל. טוטו תמוז הוא לא שחקן שיודע לתת את הפס האחרון לגול, הוא חלוץ מטרה ולא חלוץ משני (עמית בן-שושן וברק יצחקי).
    בית"ר ירושלים צריכה שליטה במרכז המגרש, מה שיכול לבוא ליידי-ביטוי במערך ה-4-5-1, עימו משחקים עם 5 קשרים מעולים שלא נופלים מהקשרים של היריבה ואולי אף כמה מהם עולים עליהם. ויסלה קראקוב באה לסתגר, להתגונן ולשמור על שער נקי בכדיי להעביר את ההכרעה לפולין כך שבית"ר צריכה להציג קישור משומן מתמיד, שליטה עדיפה בכדור, ניצול מצבים טוב (מה שהיה חסר לקבוצה במפגש מול קופנהאגן) וכמה שיותר ביטחון על המגרש. אסור לתת לפולנים להרגיש עדיפים, חניכיו של יצחק שום חייבים לעלות לדשא כאשר אחת המטרות היא להראות שהמארחת היא מי ש-"תקבע את הכללים על הדשא ולא אחרת".
    שמתי-לב ליהירות וזילזול של הפולנים בבית"ר, אולי גם שאננות שיכולה לעזור לירושלים אך אסור לתלות תקוות בזה, בהחלט לא.

שהדאבליסטית תנצח, תביא כבוד לישראל ושמחה לקהל האוהדים (לא רק של הקבוצה) :aaa031:
    בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

3. Mr.Eko Member

יהיה חבל להציב את תמוז בשמאל,הוא חלוץ מרכזי ושם הוא צריך לשחק-במרכז ההתקפה. גם ההצבה של ברוכיאן די עושה לו עוול למרות שבאמת אין הרבה אופציות לעמדת הקיצוני הימני,ברוכיאן הוא שחקן אמצע,ווינגר הוא לא.

שיהיה בהצלחה

4. Don Joan Roman Member

דרך אגב היום באימון המצטיין היה עידן ורד, חתיכת שחקן הבחור, עשה ליואב זיו כמה טריקים שחבל על הזמן, כבש גול יפה וסחט מחיאות כפיים גם מאבראו שראה דבר או שניים מפנטזיסטים.

מה זה אומר? כלום אבל זה נחמד לציין את זה.

5. Mr.Eko Member

כל שחקן מספיק מוכשר יכול לעשות ליואב זיו טריקים חבל על הזמן תאמין לי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/7/08
  6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק הזה ישפיע על כל העונה שלנו , הפסד בסיכום 2 המשחקים יגרום לנזק גדול ולשבירה מוראלית , וניצחון יביא לעונה אירופית בליגת האלופות/גביע אופ"א .

לא יודע למה יש לי תחושה שהמשחק בטדי יסתיים או בניצחון מוחץ לנו(גם 2-0 הוא כזה) או בניצחון לפולנים.

לגבי המערך מיכאל זנדברג נראה לי עדיף על טוטו כי ממילא שום לא מתכוון לשחק עם טוטו כחלוץ מטרה אלא כשחקן אגף , ובמקרה הזה זנדברג עדיף בהרבה.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהצלחה לבית"ר.
    אני חושב שאבראו ייתן משחק גדול, לפחות שער. יש לי תחושה לגביו.

8. Fabio Junior Member

שאם שום יהיה חכם, בליגה (שהאליפות בעונה הבאה נקנתה כבר ע"י ארקדי) ורד יקבל כמה שיותר דקות ויפרוץ- וככה שומי יוכל לקצור קרדיט על חשבונו של ורד.

9. שער 7 Member

בהצלחה גדולה מאוד לבית"ר. הקריאות הגזעניות של אוהדי ויסלה קראקוב בת'כלס כלל לא כוונו אליכם, אבל במדינה שלנו יעשו מכל דבר סיפור והפליה. יש לי תחושה מצויינת לגבי אבראו, הוא אוהב להבקיע במשחקים קריטיים וחשובים. כיוונתי לי תזכורת בפלאפון לשעה 20:30 להתרווח בכורסא ולהרגיש שאני בטדי (לפחות לשבוע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx )

10. Messinho Member

יאווו!!! אני כבר מחכה למשחק!! הולכת להיות אווירה שלא נראה לי הייתה אף פעם בטדי!!

בקשר למשחק:
    לפי בית"ר.נט, שזה האתר הכי אמין בקשר לבית"ר, שום מתכוון לפתוח עם תמוז כקיצוני שמאלי, אם זה באמת יהיה כך אז מצבנו בכי רע...
    אם שום יפתח עם תמוז כחלוץ חוד באמצע, אז זה אומר שעידן טל ישחק כקשר שמאלי, תפקיד שהוא לא ממש טוב בו בגלל שאין לו מהירות ודריבל כדי לשחק על הקו...

המשחק הזה הוא לא הזמן לעשות ניסיונות... אנחנו צריכים לפתוח ב4-3-3 עם 3 קשרים מרכזיים, שני שחקני כנף וחלוץ בודד, בדיוק כמו בעונה שעבר.

קאלה
    זיו בן יוסף בנאדו אלבארז
    טל פרננדז בואטנג
    זנדברג ברוכיאן
    אבראו

בספסל יחכו תמוז, יצחקי ועוד שחקנים שיכולים להביא את השינוי במחצית השנייה...

11. beitar4ever Member

סוף סוף היום הזה הגיע, לאחר לילות ארוכים לא שינה היום הגורלי הגיע !
    אני חושב שהיום במשחק תהיה אווירה מחשמלת במיוחד. הקהל מכין המון שלטים, דגלים, דיברתי כבר עם כמה מהאנשים האחראים על כל התפאורה והם מכינים תצוגה בלתי נשכחת.
    בקשר להרכב שלנו היום, אני מעדיף קישור מעובה(5 קשרים) מאשר שני חלוצים. הסיבה היא שבמידה ושום יפתח עם שני חלוצים אין מצב שבן שושן או יצחקי יפתחו, לכן זה ברור שתמוז יפתח ואם תמוז יפתח אז שום לא עשה כלום במהלך הזה מכיוון שליד אבראו צריך מישהו מהיר, שידע למסור לו ולא אחד כמו תמוז שיודע להבקיע שערים ולשחק עם כוח , אך לא רץ מהר.
    אני מאוד אופטימי לגבי ההרכב עם מערך ה-4-5-1 . גם לדעתי עם חוליית קישור כזו יש סיכוי רב יותר לשערים מאשר ב4-4-2 . ההסבר הוא מכיוון שכאשר יהיו לנו חמישה קשרים , שניים מהם יהיו 50/50 ואחד קשר אחורי(במרכז השדה),ואז אנו ניראה הנעת כדור טובה שתתן לנו שליטה במרכז השדה ותיצור המון מצבים.
    בנוגע לחוליית ההגנה , אני מאוד מקווה שניראה את כריס נותן את נשמתו לקבוצה מכיוון שהיום מחכה לו משוכה לא קלה , מארק זיינצ'וק , שחקן פנטסטי שרוב המתפרצות באות מן האגף שלו. עוד שניים במרכז ההגנה שהרבה מן התקוות תלויות בהם, הם בנאדו ובן יוסף.
    השניים הללו צריכים להגיע מוכנים במאתיים אחוז כדי לדעת לתאם במשחק וכדי לנטרל את מכונת השערים שלהם, פאבל ברוז'ק.
    למעשה סימן השאלה הגדול לקראת המשחק הוא איך יגיע הרכש האורוגוואי ,כריסטיאן אבראו למשחק היום. אני מאוד מקווה שניראה היום המון הרמות מן האגפים כי החלוץ הזה יודע בעיקר לנגוח ואנו נוכל לנצל זאת.

אני הולך היום למשחק ואני מאוד מקווה שאנו נצליח להוציא תוצאה טובה בבית שתגרום לנו להגיע יותר רגועים לקרקוב.
    !come on beitar

12. Raulito Madridista

אני חושב ששום טועה שהוא לא פותח עם מיכאל זנדברג, זה שחקן שאני אישית סומך עליו הרבה יותר מטוטו תמוז. בשנה שעברה הוא היה בינוני, אבל אני לא פוסל אותו בגלל עונה אחת, חלק כבר שכחו איזו יכולת הוא הפגין לפני שנתיים. זנדברג יכול לגמור משחק במסירה אחת או בהגבהה, ולעומת זאת תמוז לא שווה הרבה בעמדת הקיצוני. שום משחק פה עם מערך דיי מוזר, משהו בין 4-5-1 ל4-4-2, המטרה היא לדעתי שפרננדס יעבור לצד שמאל כאשר בית"ר מחזיקה בכדור ואז תמוז זז לחוד ההתקפה בייחד עם אבראו. אני ממש לא חושב שאיש המפתח יהיה בואטנג, אלא אבראו. במשחקים של בואטנג נגד קבוצות אירופאיות הוא היה סביר, לא יותר, הוא ממש לא שיחזר את היכולת שלו מהליגה. בואטנג לא שחקן שיכול לפרוץ בונקר או אחד שמבקיע יותר מדייץ בשנה שעברה בית"ר הגיעה להרבה מצבים בשני המשחקים, אבל פשוט לא הייתה רגל מסיימת. הפעם בית"ר עשתה מחנה אימונים אידיאלי, התכוננה טוב יותר למשחק ואבראו, שהסטט' שלו מאוד מרשימה, מגיע חד יותר מרומולו אשתקד. בית"ר צריכה לקוות היום גם שבן-יוסף יילמד קצת מהשקט של בנאדו.
    אני חושב שהמשחק יסתיים בתיקו ובית"ר כאן תספוג.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אם שום לא פותח עם זנדברג זה יהיה מהלך מצויין בעיניי.
    זנדברג לא שווה יותר מדי ברמות הבינלאומיות, הוא נעלם, הוא מפוחד, הוא לא מתאים, טוטו תמוז יכול לעשות הרבה יותר דברים, הוא לא מפחד, אבל תהיה בעיה אם הוא יוצב באגף שמאל... הוא מאבד ככה הרבה מהאפקטיביות שלו, הוא חייב להיות בשפיץ, אבל עדיין, בכל עמדה, עדיף לפתוח איתו מאשר עם זנדברג. ויסלה קבוצה טובה, לא פחות מבית"ר, אבל אין חוכמות, בית"ר צריכה לעבור, עוד הפסד בשלב הזה וזה יהיה עוד אוסף לכשלונות של בית"ר באירופה בעידן גאידמק, וצריך לשים לזה סוף. הזירה המקומית זה כבר אישו מספר 2, בית"ר שולטת ללא עוררין, לקחה דאבל, אני בטוח שאליפות ממש לא מעניינת את ארקדי כרגע, הוא רוצה הצלחה באירופה, הוא שם את כל הכסף שביקשו ממנו, שום קיבל את מי שרצה, אין תירוצים. בית"ר בהחלט יכולה וצריכה לעשות את זה.

שיהיה לבית"ר בהצלחה היום, הכי חשוב לדעתי לא לספוג, נכון שבחוץ יהיה הרבה יותר קשה אבל בית"ר לא צריכה לשחק עם התלהבות יתר, לשחק לאט לאט בהתחלה, אבל להראות מי בעלי הבית, אני מקווה שהקהל בטדי ישפיע גם הוא איכשהו על הפולנים.

בהצלחה

14. Messinho Member

לירן,
    לא ברור לי למה אתה אומר שויסלה קבוצה לא פחות טובה מבית"ר...
    תנסה להתסכל על השחקנים שלהם לעומת שלנו,
    אני ראיתי בויסלה שחקנים פחות טובים משל בית"ר בכל פרמטר פרט לפיזיות (וגם זה בספק כי בית"ר קבוצה פיזית).

להם אין את מגן נבחרת צ'ילה, את חלוץ נבחרת אורוגאווי, את קשר נבחרת גאנה ואין להם שחקן שהיה אמור לשחק בעונה הקרובה בפנאטנייקוס.
    כמו כן, אין להם שחקן כמו עידן טל שיש לו עבר בפריימר ליג ובליגה הספרדית, אין להם שוער ברמה של קאלה (השוערים בליגה הפולנית לא משהו ממה שראיתי) ועוד.

בגלל כל הדברים האלה, הפעם לא צריכים להיות תירוצים לאף אחד בבית"ר
    קבלנו קבוצה פחות איכותית מאיתנו, עם תקציב ואיצטדיון ביתי קטנים משלנו.
    אם לא נעבור, התקשורת תאכל את יצחק שום מכל כיוון, את אבראו על כך שהוא פלופ שלא סיפק את הדרישות ולא ענה על הציפיות, את גאידמק על כך שהוא פראייר שהשקיע כספים לשב וכו'.
    כמובן שיהיו לזה השלכות גדולות ואי אפשר לדעת אם לשחקנים תהיה מוטיבציה לליגה אחר כך

מי שבאמת יבחן את הקבוצות אחת מול השנייה יגיע למסקנה שויסלה קבוצה נחותה מבית"ר.

15. Pipe Member

אני לא אוהב שחקנים שמוצבים בעמדות זרות להם ועוד על חשבון שחקנים שהעמדה הזו טבעית להם. אני מבין למה שום רוצה לפתוח עם טמוז לאור מחנות האימונים הנהדרים שהיו לו והכושר הטוב בו הוא מצוי, אך מצד שני הוא רוצה לשמור על מרכז קישור מעובה ולכן מנסה לרקוד על שתי החתונות. זה לא חכם לטעמי - או שהוא פותח עם טמוז בחוד ומשחק 4-4-2 בסגנון משחק לא סימטרי, כשעידן טל ישחק כחצי קיצוני/חצי קשר, או שהוא פותח עם טמוז על הספסל וזנדברג בצד שמאל ב4-3-3.
    ולא, אני לא אומר את זה רק כי אני יזרוק נעל או שתיים על שום אם בפעם היחידה שלי בטדי השחקן הישראלי האהוב עלי לא ישחק.