http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/947838/PHW50_wa.Xxx הניצחון המדהים על פאריס סן ז'רמן לפני שנתיים. אני חייב להגיד שהייתי בהלם לאחר המשחק הזה. זו הייתה הפועל המשוגעת של שומי. מצד אחד סופר-מבריקה בחלק הקדמי, ומצד שני לא יודעת לשמור על קצב אחיד במשחק שלה ונעלמת לפרקים. הפתיחה הייתה מדהימה, אח"כ הגיע השיוויון ולקראת ההפסקה באדיר הבקיע בנגיחה לאחר קרן, דווקא כהיה ריח באוויר של עוד שער של הצרפתים. השער הרביעי שלנו היה פשוט קלאסה, איזה משחק מסירות. כשראיתי את הפרומו של ערוץ הספורט לקראת המשחק נגד הצרפתים היו לי פרפרים בבטן, איזו התרגשות עברה בי. היו ימים... הסיכוי שהקבוצה תעשה הישג זהה שואף לאפס. הקבוצה של היום הרבה פחות מוכשרת, מבריקה וחכמה, ואני לא באמת מאמין שהשחקנים בטוחים בעצמם. לא אתפלא אם גם במשחק הזה הפועל יעלו בגישה זהירה כדי לא לקבל בראש, לראייה המערך המאוד מיותר של שלושה בלמים. אני מקווה בכל זאת שבאדיר יישחק יותר כקשר אחורי ולא ממש באותו קו עם טופוזאקוב(תחזור כבר לעצמך!) ודה סילבה. שלא תטעו, סנט אטיין לא קבוצה מדהימה בכלל והיא נראית בליגה הצרפתית איום ונורא, אבל הבעייה היא במנטאליות של השחקן הישראלי. גילי וורמוט אולי לא שחקן פיזי, אבל הוא השחקן הכי זריז בקבוצה והוא היה יכול לעשות צרות לצרפתים(המשפט הזה מתנגש עם המנטליות של השחקן הישראלי, אבל וורמוט בכלל לא מגיע לחוץ לאף משחק כי הוא אולי השחקן הכי אדיש שאני מכיר). בשביל לעבור לשלב הבא הפועל צריכה כמה דברים ולא סביר שזה ייקרה: 1. משחק גדול של טלקיסקי. 2. משחק הגנה יציב 3. כושר גופני טוב. אם מפ"ת ספגנו שני שערים בבלומפילד אז איך נשמור בידיוק על שער נקי בצרפת?; משחקי חוץ באירופה זה פשוט ליגה אחרת, השחקנים עושים במכנסיים. השחקן היחיד אולי בהפועל שמציג יכולת טובה מפתיחת העונה זהו יבואה, אבל עם צורת המשחק של הקישור שלנו הוא לא יוכל לעשות הרבה. בכל מקרה, אני אחזיק אצבעות לשחקנים, אם נגנוב ניצחון ולמרות זאת לא נעלה אני גם אהיה מרוצה. לפחות ברזומה ההיסטורי המפואר יהיה לנו עוד תוצאה טובה בחוץ.
דור, שני דברים קטנים אחד, רק בקבוצה שלנו יש שחקן יותר אדיש מורמוט, יגאל אנטבי שמו, הוא כזה שוקיסט. שניים, לדעתי השחקן הכי טוב שלנו מתחילת העונה הוא אבוטבול ויבואה רק אחריו.
דור, אני מאוד שמח שהזכרת שסנט אטיין ניראית איום ונורא בליגה הצרפתית לבל נחשוב שהפועל יכולה לנצח אותה. סנט אטיין היא קבוצה גרועה ביחס לליון, לבורדו, לפ.ס.ז, אך בשום פנים ואופן לא לקבוצה כמו הפועל ת"א(עם כל הכבוד להיסטוריה שלהם עם יכולת כזו אין להם מה לחפש באירופה). למרות שאטיין גרועה בליגה הצלחנו לראות שמול קבוצה מהליגה הישראלית היא לא צריכה להרים שתי גבות. לגבי מחר- להפועל יש סיכויים קלושים להוציא משהו מהמגרש הביתי של סנט אטיין. זה שלהפועל יש את ההסטוריה הכי פוריה באירופה זה בסדר, אבל זה לא צריך לתת להם לגיטימציה לכל משחק שהם משחקים באירופה. אנו ראינו שלהפועל יש כמה חסרונות ממש משמעותיים במשחק שלהם, למשל: היכולת הירודה של טופוזקוב מתחילת העונה, ובכלל משחק ההגנה החלש. לפי מה שראיתי מסנט אטיין, יש להם משחק התקפה מאוד מסוכן ,ובביתם אני לא מצליח לראות את הפועל עוברים(את האמת שאני גם לא ממש מייחל להצלחה שלהם אז אולי אני משוחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). בכל זאת, תהיה אווירה יוצאת מן הכלל בסטאד ז'ופרה גישאר, ולכן המשחק יהיה שווה צפיה!
יהיה מאד קשה להפועל ת"א בטח אחרי הפסד ביתי בתוצאה לא טובה (הפועל צריכה להבקיע עכשיו לפחות פעמיים). נסים יותר גדולים כבר קרו, כך שלעולם אין לדעת, אבל מבחינה מציאותית הסיכויים של הפועל ת"א לא ממש גדולים. אני מקווה שלפחות נוציא תיקו כדי שנקבל נקודה בשביל הכדורגל שלנו.
בוא לא נגזים, בצרפת יש להפועל ת"א זכרונות טובים, אבל אין לי את ההרגשה שהפועל ת"א 'היא הקבוצה הפורייה שלנו באירופה'. מחר בכל מקרה על מגרש זה ממש לא ישנה הרבה...
אני דווקא חושב שכן. זה עניין של דעה ולא עובדה. אני יותר מעדיף להגיע לרבע גמר גביע אופ"א מאשר להגיע לשלב הבתים(שאת זה עשו גם מכבי ת"א וגם חיפה). בכל זאת, כפי שאמרת,לשחקנים זה לא יהווה איזשהו פרמטר אלא יותר לאוהדים שרגילים להצלחות באירופה.
קשה לי לחזות מה יהיה במשחק הזה, הפועל ת"א על הנייר פחות טובה, אבל עם המסורת שלה באירופה, והמסורת ראינו שהרבה פעמים כן משחקת, יכולה להפתיע ולנצח בצרפת, כמו שעשתה בעבר נגד פריס סאן ז'רמן, אבל מצד שני באיצטדיון הביתי והקהל החם של סט. אטיין יהיה קשה מאוד להפועל ת"א, בטח אם בבית היא הפסידה לירוקים. בכל מקרה אני מצפה בקוצר רוח למשחק מחר, הולך להיות חם זה בטוח.
מהמר על 1-1 בסיום והדחה כואבת לאוהדי הפועל ת"א. אני יודע שיש ניסים בכדורגל אבל לא מחר ,הפועל ת"א תודח מחר ,ותסיים את העונה האירופאית של הקבוצות הישראליות לעונת 08/09 מוקדם מהצפוי.
כל תוצאה פחות מ2-0 לצרפתים תהיה הפתעה גדולה כדי לעלות הפועל תצטרך לפתח משחק סטייל פסז ובלגרד [5-2 פת]
הפועל קבוצה בינונית מינוס, וסנט אטיין טובה ממנה בהרבה. אני לא רואה איך זה נגמר בפחות מניצחון חד וברור של הצרפתים. ויו לה סנט אטיין! http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50022.Xxx
הקבוצה שנבנתה בקיץ בסיינט אטיין היא קבוצה לצמרת הגבוהה ויש שיגידו אפילו להיאבק על האליפות... בגלל הפתיחה הגרועה של הליגה הטבלה נכון לרגע זה די משקרת מבחינתם. יש להם חלק התקפי מהיותר משובחים בליגה הצרפתית. בחלק האחורי מצטיין הבלם היווני וכל שאר ההגנה היא בינונית ומטה, אך ניחנת בשחקנים גבוהים ופיזיים מה שאולי קצת מחפה. ובחזרה להתקפה, אפשר פשוט ללקק את האצבעות מלהסתכל על הקבוצה הזו מניעה כדור, איזה מהירות, איזו חוכמה, בנגיעה או שתיים שחקן כבר מספיק לעשות סיבוב, לתפוס שיווי משקל ולבעוט\למסור, בעוד שאצלינו שחקן צריך 200 נגיעות כדי לעשות כזה דבר... היכולת הטכנית של ההתקפה שלהם פשוט מדהימה. בקשר לסיכויים, כמו שכבר נאמר סיכוי תמיד יש, במיוחד אחרי השער של לאלה, גוטמן מאמן מקצוען מהדרגה הראשונה שיש לנו בארץ ואני לא מאמין שהוא בא לצרפת עם דגל לבן. בניגוד למשחק ההוא בפריס סן ז'רמן, להפועל של היום אין מובילי כדור ברמה כמו טועמה וברדה, כיום יש רק את אבוטבול, לכן היא תצטרך לדעתי לבעוט כמה שיותר לשער ולנצל את חוסר הביטחון של השוער שלהם ולא משנה מי זה יהיה, שניהם סובלים מחוסר ביטחון. אפשר לעשות סנסציה, אבל קל זה בטוח לא יהיה.
תשימו רגע בצד את העובדה שסנט. אטיין קבוצה יותר טובה, במיוחד בבית ועם שני שערים חוץ ביד, אני לא רואה את הפועל עוברת עם שלוש בלמים. אולי גוטמן לא יודע, אז נזכיר לו שהקבוצה שלו חייבת להבקיע לפחות שני שערים כדי להשאיר סיכוי לעצמה. אני לא קונה את הדיבורים שקנדה ואנטבי יתקפו יותר, כי עם כל הכבוד, הפועל לא משחקת נגד קריית שמונה. עושה רושם שגוטמן יותר רוצה לחזור הביתה בלי תבוסה מאשר כרטיס עלייה לשלב הבתים.
כמו שהוא מקצוען מהשורה הראשונה גוטמן הוא גם טקטיקן גדול, השכל הישר אומר שבמשחק כזה צריך לפתוח בהרכב הכי התקפי שלך, אבל אני מאמין שגוטמן חשב על הדברים שמסביב. סנט אטיין בבית שלה, עם הקהל שלה, היא אמורה לשחק עוד יותר טוב ממה שהיתה בארץ. אם הפועל סופגת שער אחד הסיפור שלה נגמר. אולי לכן במקרה הזו קו הגנה חזק ישמור אותה מספיגת שערים לא רצויים, ובחלק ההתקפי לסמוך על הכישרון שיש להפועל כדי לכבוש.