הישראליות באירופה: גם הפועל מודחת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏30/6/08.

1. liran91 Member

איזה סיוט..
    הקבוצה הכי קשה..
    אבל חייבים להלחם
    ועם טיפה גדולה של מזל אפשר לעבור

2. Number 8 Member

הקבוצה הכי קשה שהפועל הייתה יכולה לקבל, אבל אני לא חושב שהעולה כבר ידועה. הפועל תעשה הכל כדי לעלות לשלב הבא, ולפי דעתי יש לה סיכויים די טוב כדי לעשות זאת.

3. King Kenny Member

ניתוח עמוק של המשחק אתמול לא תראו פה כי ראיתי אותו חצי ישן (חזרתי 40 דקות לפני מטיול של שלושה ימים בכינרת) אבל אני יכול להגיד שהייתי מרוצה ממה שרציתי, יופי של משחק היה.

עוד פעם קיבלנו את ההגרלה הכי קשה שיכולנו לקבל מתוך האופציות שהיו, כל מה שנשאר זה לקוות לטוב.

4. Villarreal Member

הגרלה קשה והשנה לא יהיו ישראליות באירופה.
    אילן וגומיס יגמרו את הסיפור בצרפת.
    בכל מקרה גם אם בית"ר הייתה עובר את ויסלה הם היו פוגשים את טוטנהאם ואותה הם לא היו עוברים.

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואוו. קיויתי מאוד שזה לא מה שיקרה. למרות שאני תמיד בעד הקבוצות הישראליות באירופה, הפעם זה סוג של דרבי מבחינתי. יש לי הרבה חיבה לסט. אטיין. הם המכבי נתניה של הצרפתים. ואלן מסודי ואיברהים ראזאק שיחקו שם בעבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/08
  6. תומר22 Member

בוא נדייק: הפועל מדורגת וסט.אטיין לא כי הצרפתים רק עכשיו חוזרים למקומם הראוי אחרי 25 שנה של בעיות כספיות, שערוריות וירידות ליגה מוזרות. עכשיו עובר עליהם מין סוג של רנסנס, בתקווה שזה יחזיר את המועדון לימים הגדולים של שנות ה-70 ותחילת שנות ה-80 (האליפות עם מישל פלאטיני הגדול).

לגבי הסגל, דניאל בילוס אכן שם מעניין, אבל הוא לא משחק ואני בכלל לא בטוח שהוא יירשם למפעל (יותר הגיוני שיושאל או יימכר). ז'רמי ז'אנו נמצא בקבוצה כבר שנים, אבל פציעה ממנה סבל במהלך העונה הקודמת הורידה אותו לספסל והפכה אותו לשוער שני (עשוי אף לעבור לליל בימים הקרובים), כשלפניו עומד המחליף שלו בשנים האחרונות, ג'ודי ויויאני.

מלבד בפה גומיס ופיינדונו, שהם הכוכבים הראשיים של הקבוצה, אפשר להזכיר את הקשר הנהדר ז'ופרה דרניס (בעל בעיטות התותח) ואת הפנטזיסט היפני מטסוי, שנמצא עדיין בתהליך של התאקלמות במועדון החדש. את הקישור האחורי מחזיק מי שנבחר בעונה שעברה ע"י האוהדים לשחקן המצטיין של הקבוצה, בלייס מטודי, שמבוקש בימים אלה בארסנל, ומי שעוזר לו הוא כריסטוף לנדראן. ההגנה היא החוליה החלשה בקבוצה, כשבמיוחד מדובר על חוסר תיאום בין הרכש סילבן מונסרו לבין היווני טבלארידיס במרכז ההגנה. הקפטן לוק פראן, קשר במהותו, נוסה בעונה שעברה בתור מגן ימני ומאז הוא שם, מהווה חשש מתמיד עבור ההגנה שלו ואפשרות עקיצה עבור היריבים.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/08
  7. reda Member

האמת אני בהרגשה שאפשר לעבור את הצרפתים...אני מאמין בקבוצה שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

8. Dimitar Berbatov Member

וואו, באמת ההגרלה הכי קשה שהפועל יכלה לקבל. לא שאני עוקב אחרי הליגה הצרפתית, אבל בפעמים המעטות שראיתי אותה ורק לפי השמות והכשרונות שיש לה, אפשר להבין שמדובר באחת הקבוצות החזקות בצרפת. מה גם שהמשחק השני בצרפת, מה שמקטין עוד יותר את הסיכויים של הפועל. המפתח מבחינת הפועל הוא לא לספוג במשחק הראשון בבלומפילד, אם זה יקרה להפועל יש סיכוי לא רע לעבור. אבל זה יהיה קשה.

9. idos87 Member

הפועל צריכים לנצל את הביתיות במשחק הראשון ולנסות לנצח את הצרפתים. עם עידוד מהקהל האדום אני כן מאמין שהם מסוגלים לנצח או לפחות להוציא תיקו 0-0 ולהעביר את ההכרעה לצרפת. וכשהפועל תגיע למשחק בצרפת הלחץ יהיה על הצרפתים. אני מאמין שיש סיכוי להפועל לעבור למרות היכולות הגבוהות של שחקני סט. אטיין.
    שיהיה בהצלחה!

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפועל תל אביב- סנט. אטיין
    http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/59869.Xxx- http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/50022.Xxx

חמישי, 19:30
    שופט: איבן לקוב (בלארוס)

הפועל תל אביב פותחת את העונה בליגה לא כמו שרצתה, הקבוצה של גוטמן בסך הכל צברה 2 נקודות אחרי 2 תוצאות תיקו נגד הכח עמידר ר"ג ומכבי חיפה. אבל שמגיעים לאירופה, בהפועל ת"א מניחים הכל בצד ומתרכזים רק במסגרת, הפועל ת"א בנתה לעצמה מסורת מכובדת מאוד בגביע אופ"א, וכמובן שעם זה באות גם הציפיות. הפועל ת"א כבר באופן קבוע הקבוצה שמצילה את כבוד הנציגות שלנו באירופה, הבעיה הפעם שההגרלה סידרה לגוטמן את סנט. אטיין בדרך לשלב הבתים של גביע אופ"א, מה שאומר שהפועל ת"א יצטרכו לדלג על משוכה גבוהה לכל הדיעות על מנת להעפיל שוב לסיבוב הנכסף.
    בהפועל ת"א כבר זוכים להגיע שנתיים ברציפות לשלב הבתים, בעונה שעברה זה נגמר במקום האחרון למרות ניצחון יוקרתי בחוץ נגד חטאפה, לפני 2 עונות זה נגמר בעלייה לסיבוב הבא תוך כדי ניצחון מרשים 4-2 בפארק דה פראנס, הפועל נעצרה באותה עונה ע"י ריינג'רס.
    בסנט אטיין לא מקלים ראש ביריבה הישראלית, עוזר המאמן הצרפתי הגיע לארץ למשחק נגד מכבי חיפה ומעורב בכל הקשור להיסטוריית הפועל ת"א, בקבוצה הצרפתית לוקחים את הפועל כקבוצה לגטימית בגביע אופ"א ולא מזלזלים.

http://www.nrg.co.il/images/archive/gallery/643/749.Xxx
    האם נראה שיחזור של תמונות אלו?

בהפועל ת"א מצפים ל-10,000 אוהדים שידחפו את הקבוצה לאולי עוד ערב בלתי נשכח. כפי איך שזה נראה כרגע אלי גוטמן צפוי לפתוח באותו הרכב שפתח נגד מכבי חיפה, מה שאומר שערן זהבי ימשיך לקבל את הקרדיט ושדגלאס דה סילבה ימשיך לפתוח כבלם על חשבונו של וואליד באדיר שאולי צריך להתרגל למעמדו החדש, ביבראס נאתכו ימשיך לפתוח בקישור האחורי לצידו של שי אבוטבול.
    סנט אטיין החלה את העונה בצרפת לא טוב והיא ממוקמת אחרי 5 מחזורים במקום ה-18 עם 3 נקודות, אבל ברור שבחוץ יהיה לאדומים מאוד קשה, בטח אם הם יצטרכו לרדוף אחרי הצרפתים, לכן בהפועל רוצים לנצח ולהשיג מקדמה אפילו מינימלית בבלומפילד. במועדון מאמינים מאוד בשחקנים שיצליחו לעשות זאת שוב.

http://img515.imageshack.us/img515/5496/france2yu7.Xxx
    בפה גומיס, האיום המרכזי של הצרפתים

הצרפתים כאמור נמצאים במשבר לא קטן בליגה, עקב כך מעמדו של המאמן לורן רוסיי מאוד מעורער, ייתכן מאוד שהפועל ת"א יכולה לנעוץ את המסמר האחרון ביחסי המאמן והבעלים.
    לגבי הסגל, מלבד בפה גומיס ופיינדונו, שהם הכוכבים הראשיים של הקבוצה, אפשר להזכיר את הקשר הנהדר ז'ופרה דרניס (בעל בעיטות התותח) ואת הפנטזיסט היפני מטסוי, שנמצא עדיין בתהליך של התאקלמות במועדון החדש. את הקישור האחורי מחזיק מי שנבחר בעונה שעברה ע"י האוהדים לשחקן המצטיין של הקבוצה, בלייס מטודי, שמבוקש בימים אלה בארסנל, ומי שעוזר לו הוא כריסטוף לנדראן. ההגנה היא החוליה החלשה בקבוצה, כשבמיוחד מדובר על חוסר תיאום בין הרכש סילבן מונסרו לבין היווני טבלארידיס במרכז ההגנה. הקפטן לוק פראן, קשר במהותו, נוסה בעונה שעברה בתור מגן ימני ומאז הוא שם, מהווה חשש מתמיד עבור ההגנה שלו ואפשרות עקיצה עבור היריבים. שחקן חשוב של הצרפתים שלא הגיע לת"א הוא החלוץ הבלגי הצעיר קווין מיראלס, מיראלס הוא שחקנה של נבחרת הבלגיה הצעירה והרשים בבייג'ין, אי הגעתו משחקת לטובת הפועל ת"א.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

גוטמן: "תוצאה טובה תהיה ניצחון בלי לספוג".

זה אומר שגם 1:0 יספק אותו? אני אישית לא אוהב את הגישה שלו.

12. שגיא Guest

אבל הוא צודק הפעם. קשה לי להאמין שהפועל תל אביב לא תפסוג שער, כך שאם היא לא תספוג, גוטמן בהחלט יוכל להיות מרוצה

13. Fabio Junior Member

אני מניח שלאחר שני המפגשים כנגד סנט.אטיין הנציגה היחידה של מדינת ישראל בטורנירים אירופאיים בכדורגל תודח.
    סנט.אטיין פשוט טובה יותר בכל פרמטר. האם לדעתי יש אפשרות להפתיע? כן, וזה תלוי מאוד בנו. אם בלומפילד יהיה מפוצץ עד אפס מקום, ויהיה עידוד אינטנסיבי עוד יותר מבד"כ, אפשר לעקוץ ולהפתיע. אבל לא הייתי בונה על זה.
    בנוגע להרכב, הכול תלוי בכושרו של ידין. אם הוא כשיר, הוא חייב לפתוח בהרכב.
    הקישור מול חיפה היה רך מדי, ביבראס מתאים כקשר מתחת לחלוצים ולא כקשר אחורי. ואם כבר נגענו בעמדה הזו, אני מניח שלגוטמן יש כאב ראש חיובי. מי מתאים לפתוח כקשר מאחורי החלוצים, ביבראס או זהבי? תלוי. אני חושב שביבראס קצת יותר מנוסה, ועל אף התקופה הלא טובה שלו (צריך לציין שבשנה האחרונה אביו וסבו נפטרו) עם קצת חיזוק מנטאלי הוא יכול להפתיע. העמדה הזו כ"כ חשובה מכיוון שאנחנו משחקים עם חלוץ אחד (יבואה) והקיצוני הימני שלנו (טלקיסקי), שהיה עד לא מזמן שחקן מפתח, נמצא בכושר רע מאוד. אם ביבראס לא יציג את היכולת שהוא הראה בניצוצות בעונה שעברה, לא הייתי פוסל לעשות חילוף מהיר במחצית ולהכניס את זהבי, או לחילופין אם טלקיסקי יהיה רע (על אף ששחקן כמוהו יכול להפתיע גם במשחק רע) להכניס את זהבי לעמדת הקיצוני השמאלי ולהעביר את ורמוט לעמדת הקיצוני הימני.
    אני מאמין שגוטמן תירגל את התיאום בין טופצ'ה לדה סילבה, אני מאמין שביחד הם יכולים להיות צמד בלמים חזק לליגה, בתקווה שגומיס וחברותו יתפסו יום רע.
    שיהיה בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏18/9/08
  14. Pele Member

1-0 יספק אותנו בלי ספק.
    זו קבוצה שהיא בכמה רמות מעלינו, עם התקפה שאני בספק אם נוכל לעצור..

כל ניצחון שלא נספוג בו הוא הישג משמעותי.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כרגע הקבוצה הזו נמצאת בתקופה לא כזו זוהרת, לאחר 5 מחזורים בליגה היא מדורגת במקום ה18, מתחת לקו האדום.

היא מגיעה למפגש בבלומפילד לאחר הפסד ליגה מול קון.

אז אולי מבחינת כישרון יש לה יותר מה להציע, אבל אני מאמין שהפועל באים במומנטום טוב יותר,
    אמנם הם השיגו 2 נקודות מתוך 6 אפשריות אבל בבית שלהם, בבלומפילד, לעיניי הקהל הביתי אין ספק שהם צריכים לנצח.

1:0 זו תוצאה שלא תספיק להפועל, אני בטוח, כי בצרפת זה יהיה אחרת ...

מקווה בשביל הפועל שתתפוס מחר את סט. אטיין במשחק לא טוב וכך היא תוכל לנצל זאת, שיהיה בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/9/08