הישראליות באירופה: גם הפועל מודחת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏30/6/08.

1. SeRgInHo Member

צדוק, בעקבות הדחת דנייפרו ועוד איזושהי קבוצה הפועל עלתה לדירוג הבכיר...
    עדיין יש הגרלות שצריך להימנע מהם (דורטמונד, נאפולי, דינמו זאגרב, סנט אטיין, וולפסבורג, סטנדארט לייז' ויש עוד).

עוד פעם לרוקן את התיבה? וואו, בזמן האחרון נהייתי סלבריטי פה.:)

2. חל יל Member

כ''כ צפוי זה היהההפסד של נתניה
    מק''ש אפחד לא ציפה
    וכך נשארנו שוב עם נציגה אחת עוד לפני פתיחת ליגת העל . פשוט בושה לכורגל הישראלי
    רק הנבחרת יכולה להציל את הכבוד אם תנצח את שויץ
    בושה לענף!

3. Spanish Weapon Member

מי שמצפה להגרלה קלה להפועל ת"א מוזמן להתבדות כאשר רואים את חמש האפשרויות שנחשפו
    היום בדירוגי אופ"א להגרלה :

1) סנט אטיין (צרפת)
    2) ארטמדיה פטרז'לקה(סלובקיה)
    3) אוניראה יוריצז'ני(רומניה,ככל הנראה הנוחה בין החמש)
    4) נורדיסאלנד (דנמרק)
    5) קלמאר(שבדיה)

בנוגע לראשונה,סנט אטיין קבוצת בית פנטסטית בצרפת עם סגל שחקנים נהדר ואם אני זוכר נכון
    טקטיקה ומערך מאוד התקפי רוב העונה.

ארטמדיה זכורה לכולנו כאשר עלתה לליגת האלופות לפני שנתיים ואני מניח שיש לה מה להציע ושלא
    מדובר פה בצ'רנו ורנה.

בנוגע לשתיים האחרונות , נורדיסאלנד וקלמאר, מעולם קבוצות סקנדינביות לא היו מושא הערצתנו
    ורצונינו בהגרלות של משחקים אירופאיים,אז בואו נקווה שגם הפעם לא ניתקל בהן.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

להפועל יש ניסיון גדול יותר כמעט מכל הקבוצות שיכולות לשחק מולה וזה היתרון שלה. ברור שאת סנט. אטיין עדיף שלא לקבל, ההגרלה הנוחה היא כמובן הקבוצה הרומנית... בקשר לארטמדיה, היא אומנם שיחקה בליגת האלופות אבל אני לא יודע אם זה משהו שמעיד על חוזקה היום...

5. הפועל_23 Member

נורסילאנד הינה קבוצה דנית המדורגת במקום האחרון בליגה,נכנסה לאופ"א דרך הפייר פליי ועברה בסיבוב הקודם קבוצה מליגה שנייה בסקוטלנד.

הפועל צריכה להתפלל לקבל אותם.
    גם הרומנים לא נראים כיריבה חזקה .

קאלמר מדורגת מקום ראשון בשבדיה, וסנט אטיין מהליגה הצרפתית נראות כקבוצות הקשות של הבית.

6. Spanish Weapon Member

מקום אחרון אחרי חמישה מחזורים,תעשה לי טובה.
    חוץ מזה, המאזן של הישראליות נגד הסקנדינביות לא צריך לעודד במיוחד,לא כדאי לזלזל בדנים.

הרומנים באמת נראים לי הנוחים מבין החמש וזה למרות שאף אחד לא ממש מכיר אותם והם נראים
    די צעירים בעסק(מסוג הקבוצות ששומעים עליהן רק באינטרטוטו)

7. הפועל_23 Member

אם אתה מתעקש, אז שנה שעברה הם סיימו מקום 9 מתוך 12 קבוצות בליגה.
    השנה אחרי 5 מחזורים הם מקום אחרון ובלי ניצחון עדיין.

וגם מהיריבה מהליגה השנייה בסקוטלנד הם חטפו 2 גולים.

זאת קבוצה שהפועל תהיה חייבת לעבור.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה קשור שזה אחרי 5 מחזורים? אם ברצלונה הייתה פוגשת קבוצה שבליגה הגמנית היא מקום אחרון אחרי חמש משחקים ללא ניצחון לא היית חושב שהיא יותר קשה מקבוצת צמרת ברומניה(צמרת=מקומות 1-5).

9. beitar4ever Member

לא ניראה לי שיאמר מערים קשיים, דווקא ניראה לי יותר שמתיאוס מתקשה למצוא חלוץ וגם העובדה שקיויו הוא מלך השערים גרמה למתיאוס להשהות את החיפושים אחר החלוץ.
    אך ברור לנו , שעכשיו מתיאוס חייב להביא חלוץ או אפילו שניים במקום צמד החלוצים החסרי מחשבה שלו.

בקשר לקבצות שיכולות להתמודד מול הפועל הייתי אומר שנחכה קצת עם הזלזול שלנו כיוון שראינו מה קרה לקבוצות הישראליות עם הסקנדינביות.
    בכל מקרה, לפחות על הנייר, ניראה שהקבוצה החלשה ביותר מבין כולם היא הקבוצה הרומנית.
    אני אישית מהמר שהפועל תצא עם סנט אטיין.

10. JR-Riquelme Member

ההגרלה הכי קשה שיכלה לצאת, נגד סט אטיין. אני מהמר בחוץ הפועל ת"א הולכת לחטוף על הראש, סט אטיין קבוצה ממש ביתית.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אז השנה הפועל לא קיבלה הגרלה נוחה והפעם היא תצטרך לעבוד קשה קשה כדי לעלות לשלב הבתים... סנט. אטיין כמובן היריבה הקשה ביותר שהפועל יכלה לקבל, חבל... רוב הסיכויים שהישראליות יסיימו מוקדם מאוד את השנה שלהם..

12. תומר22 Member

היה צפוי שהפועל תקבל את סט.אטיין. שחקני הפועל יזכו לחוויה נדירה ב"סטאד ז'ופרה גישאר", בטח לעומת הטיול שהיה להם בפריז לפני שנתיים.

13. beitar4ever Member

איזה הימור מוצלח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx!
    בכל מקרה, סנט אטיין היא קבוצה ביתית מאוד ולהפועל יהיה מאוד קשה לעשות תוצאה חיובית באיצטדיון שלהם. למי שרוצה לבחון את היריבה, בראשון יהיה לו מבחן רציני מאוד כשאטיין תפגוש את אלופת צרפת, ליון( שעה:22:00 בערוץ ספורט חמש לייב).

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/08
  14. Slider Member

http://cache.images.soccerway.com/new/teams/901.Xxx

נכון להיום, תאריך ההגרלה, סט. אטיין שיחקה שלושה משחקים בליגה הצרפתית כשהיא מפסידה בשני משחקי החוץ שלה לואלנסיין ומול לה מאנס, ומנצחת בבית את סושו. סט. אטיין סיימה בעונה שעברה במקום החמישי בליגה עם מאזן ביתי מעולה של 12 ניצחונות, שש תוצאות תיקו והפסד אחד בלבד ! בחוץ השיגה סט. אטיין מאזן חלש יחסית, ארבעה ניצחונות, ארבע תוצאות תיקו ו-11 הפסדים. סט. אטיין בעברה זכתה עשר פעמים באליפות הליגה הצרפתית.
    לוראן רוסיי בן ה-41, שגדל במועדון ושיחק בו בשנות ה-70 וה-80, קודם מתפקיד העוזר לעמדת המאמן הראשי ב-2007, והוביל את הקבוצה לעונת בכורה מצויינת. בפעם האחרונה בה שיחקה סט. אטיין באירופה, היא שיחקה בשנת 2005 במסגרת האינטרטוטו, שם הדיחה בסיבוב הראשון את נשיונאל קסאמקס, אך הודחה כבר בסיבוב השני מול קלוז הרומנית.

http://www.panthere-verte.com/photos/stade/guichard10.Xxx

מגרשה הביתי של סט. אטיין נקרא Stade Geoffroy-Guichard והוא מכיל כ-36.600 אלף מקומות ישיבה.
    סט. אטיין נוסדה בשנת 1933 וצבעי הבגדים שלה עם ירוק/לבן בבית ולבן/ירוק בחוץ.

http://www.swf.co.il/out.php/i23692_saintet.Xxx

בסגל סנט אטיין ניתן למצוא את בפטימבי גומיס בן ה-20 שהיה בסגל נבחרת צרפת ליורו 2008. החלוץ ממוצא סנגלי היה מלך שערי הקבוצה בעונה החולפת, עם 16 כיבושים ב-34 הופעות. שם גדול נוסף הוא פסקל פיינדונו, קשר תוקף והמנהיג במרכזי השדה, שהיה מועמד בעבר גם לאינטר וליברפול. שמות מעניינים נוספים בסגל הם דניאל בילוש, קשר גבה קומה (1.94 מ') עם שלוש הופעות ושער בנבחרת ארגנטינה; קשר נבחרת יפן דאיסוקה מאטסוי; הפורטוגלי פאולו משאדו שהושאל מפורטו; בין הקורות עומד, מאז 1996, ז'רמי ז'אנו בן ה-30.

בגדול, במבט לאחור... סט. אטיין היא בהחלט היריבה הקשה ביותר בבית הזה שהפועל תל-אביב יכלה לקבל, אך עם זאת, זה אפשרי לעבור את הצרפתים, שהרקורד האירופי שלהם לא ממש מזהיר לאחרונה.. אחרי הכל, הפועל ת'א כן מדורגת וסט. אטיין לא.

ההימור שלי, הפועל ת'א תנצח בבית ותפסיד בחוץ, השאלה היא כמות השערים שיהיו בשני המשחקים.

בהצלחה לאדומים !!

15. Spanish Weapon Member

הגרלה נוראית,הסיכויים של ת"א לעבור את הצרפתים עומדים על 20 אחוז לדעתי.
    ת"א בבלומפילד מסוגלת לגרד תיקו ואפילו לנצח בהפרש נמוך מאוד,אבל בצרפת הסימפוניה
    שונה לגמרי וסנט אטיין ידועה כקבוצה התקפית וביתית ביותר.