אתה לא מבין מה אתה מדבר. צביעות? מה יש לי לשמוח אם בית"ר תצליח? יוצא לי מזה משהו? מה נראה לך שכשמכבי הצליחה באירופה שמחתי? מדובר פה על שנאה. שנים על גבי שנים אני חווה יריביות עם בית"ר מכל סוג, בכל מסגרת, בין אוהדים, בין שחקנים. רגעים שמחים, רגעים עצובים, רגעים מעצבנים.. אי אפשר ביום בהיר אחד להפוך הכל ולהגיד "הם מייצגים את ישראל יאללה". אני שונא אותם ואמחל להם ליפול בכל מסגרת מלבד זאת אני לא רואה שום סיבה לעודד קבוצה ישראלית באירופה. אם בית"ר או מכבי משחקות אז יש לי ענייין שהם לא יצליחו כי הלב פשוט אומר ככה.. אם לדוגמא הפועל כפ"ס תשחק באירופה זה לא שפתאום אני ארצה שהם יצליחו, זה פשוט לא יזיז לי אם זה יקרה. ---- כולכם מנסים לתת הסברים הגיוניים למה לרצות שבית"ר תצליח.. פשוט מאוד אין פה הגיון, אתם לא אוהדי הפועל אז אתם לא מבינים מה זה. אף אחד פה לא עמד איתי ברמת גן לפני 3 חודשים כשברוך דגו החמיץ פנדל.
אוקיי ילו, אתה עושה שיקולים קרים יותר, אבל השיקולים שלי אמוציונליים יותר. אני מעדיף איבוד נקודות בדירוג אופ"א על פני הצלחה של ביטר או מכבי (תמכתי לגמרי במכבי חיפה בליגת האלופות). אם ביטר תצליח באירופה, אני לא אוכל לחיות עם ההרגשה שהבבונים האלה מאושרים. אני תמיד תמיד תמיד אהיה נגד ביטר ומכבי, גם אם הם ישחקו נגד קבוצת חסותו של אחמדינג'אד. אני לא אוהב ששיקולים פוליטיים קרים (ניקוד אופ"א) נכנסים לי למשוואת אהדת הספורט. וכל זה עדיין לא אומר שביטר מיצגת מישהו מלבד את עצמה.
אבירם, גם מדינות קטנות מאנגליה, בוא סתם ניקח את טורקיה כדוגמא, מתבססות על יריבות ספורטיבית עתיקת יומין. טורקיה לפני 16 שנה הייתה במצב דומה לזה שלנו אז, כשהצטרפנו לאופ"א. לא שמעתי אף פעם על אוהדי פנר שיצאו לחגוג עם גלא את הזכייה בגביע אופ"א ולא ראיתי את אוהדי גלא ובשיקטאש יוצאים מגדרם כשרביבו כבש את השער הראשון של פנר בליגת האלופות. יש שם שנאה ספורטיבית והיא הייתה קיימת גם בימים בהם הייתה להם נציגות מזערית בגביעי אירופה. אני לא נכנס לעניין ההישגים שלנו לעומת הטורקים כי באמת אין שום מקום להשוואה, אבל אפשר ללמוד מהם על תרבות ספורט כמו שהיא אמורה להיות. זה שבית"ר עולה לנו בנקודות ויכול להיות שביום מן הימים, כשמכבי חיפה שוב תזכה באליפות, היא תצטרך להתמודד בסיבוב המוקדם הראשון יחד עם הנמושות מאסטוניה ואנדורה זה דבר שאני מבין ולוקח בחשבון אבל נתמודד איתו כשנגיע לזה. השמחה לאיד היא חלק מתרבות הספורט. אתמול שמחתי ויכול להיות שעוד שנתיים כשנצטרך להתמודד בסיבובים מוקדמים אני אצטער על הפאשלות האלה, אבל זה לא משנה דבר מבחינתי. אני לא רוצה לראות אף קבוצה ישראלית מגיעה לליגת האלופות חוץ מהקבוצה שלי (ותאמין לי שסבלתי קשות, בעיקר מהתגרויות של אוהדי מכבי ת"א, כשהם הצליחו להגיע לשם) ואני לא רוצה לראות אף קבוצה ישראלית מצליחה לשים את ההישגים של הקבוצה שלי בצל. מה לעשות, זה הפאק שלי ושל עוד הרבה אחרים. אז אם כרגע אני לא יכול להנות מאושרי (בעזרת הקבוצה שלי) , לפחות אפשר לקבל קצת נחת כשהיריבים סובלים.
אגב בעניין שלמה שרף, למישהו יש ספק מה הוא היה אומר אם מאמן אחר היה עומד על הקווים במקום יצחק שום, רוני לוי למשל.
אכן.. יאמר לזכותו אני זוכר שאתמול במשחק יצא לי המשפט "אה? שרף מבקר את שום?!" הוא אמר שהתגובות של איטיות ולא נכונות.
אבל בכל מקרה, הביקורת של שרף על שום לא דומה לביקורת שלו על מאמנים אחרים בארץ או בחו"ל. ברור שיש שם איזה שהוא אי-נעימות מבחינתו של שרף לבקר את חברו בעניין האימון.
אני מגיב רק עכשיוכי הייתי בטיול וחזרתי רק אתמול הביתה. ה5-0 היה פשוט מדהים, כ"כ נהניתי מהמשחק, במיוחד לאור העובדהש ראינו אותו בטיול עם אנשים שכל אחד ואחד היה בעד ויסלה. בגול הראשון השמחה הייתה הכי גדולה, אח"כ קצת ירד ובגול הרביעי והחמישי קצת עלה. 5-0, מספר גולים שאפשר לספור בדיוק על כף יד אחת. :aaa021:
http://www.topnews.in/sports/files/uefa_cup.Xxx לאחר שבני סכנין לא צלחה את צמד המפגשים מול דפורטיבו לה קורוניה ובית"ר ירושלים התרסקה מול ויסלה קראקוב, נשארה מדינת ישראל עם שלושת נציגותיה האחרונות במוקדמות מפעל גביע אופא. מכבי נתניה, הפועל תל אביב ועירוני קריית שמונה - כולן תנסנה לעשות את הטוב ביותר, על מנת לשאוף ולהגיע לשלב הבא. http://www.2all.co.il/Web/Sites/michael111/TN_Cat_56590_(7).Xxx מכבי נתניה - צ'ארנו מורה וארנה http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/75787.Xxx מכבי נתניה הגרילה את צ'ארנו מורה וארנה הבולגרית. הקבוצה הכחולה, שסיימה את העונה האחרונה במקום ה-5 בארצה, תגיע ביום חמישי לבלומפילד שיאכלס רק 7,000 יהלומים, עקב שיפוצים המתבצעים במתקן. המשחק יהיה להופעה הרשמית השנייה של לותר מתיאוס במכבי נתניה. מסתמן כי המאמן הגרמני יתן את האשראי להרכב שפתח מול בני יהודה, כשברוך דגו יפתח על חשבונו של שלו מנשה. היהלומים מקווים שלאחר האכזבה שחוו בגומלין מול לייריה הפורטוגלית בשנה שעברה, השנה ילך טוב יותר ויהיה ניתן להתחיל לכתוב פרק אירופאי בספרי ההסטוריה של הקבוצה. http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/52810.Xxx ויבודינה - הפועל תל אביב http://img299.imageshack.us/img299/4106/hapoeltelavivnewlogomn0.Xxx הפועל תל אביב הגרילה את ויבודינה הסרבית. הפועל תל אביב הפכה בשנים האחרונות לחברת קבע בשלב הבתים של מפעל גביע אופא והשאיפה של המועדון הוא להמשיך את המסורת האירופאית המכובדת של המועדון. בעונה הקודמת הפועל תל אביב פתחה את שלב הבתים עם הפסדים לאנדרלכט וטוטנהאם, אך נצחון חוץ מול חטאפה הביא תקוות חדשות, שהתנפצו עם הפסד ביתי לאלבורג. מבין כל הנציגות שנותרו לישראל באירופה, האדומים הם המנוסים ביותר. בסיבוב הקודם ניצחו האדומים פעמיים, פעם 3-0 ופעם 2-0 את קבוצת יובנס. המשחק הראשון יערך בסרביה וכ-30 אוהדים אדומים צפויים ללוות את הקבוצה. אלי גוטמן צפוי לעלות עם אותו הרכב שעלה בצמד המשחקים מול יובנס, כולל סמואל יבואה, כשרק דאגלאס דה סילבה נמצא בספק למשחק. http://www.uefa.com/ml/images/logos/70x70/64126.Xxx ליטקס לובאץ' - עירוני קריית שמונה http://www.readme.co.il/sport/icon/semell/K-8.Xxx עירוני קריית שמונה הגרילה את ליטקס לובאץ' הבולגרית, המוכרת לכדורגל הישראלי בזכות צמד המפגשים של מכבי חיפה עם הקבוצה הבולגרית בעבר. החניכים של איזי שירצקי העפילו לפני כשתי עונות לראשונה בתולדותיהם לליגת העל ובדיוק בשנה הראשונה שלהם הם גם הצליחו להעפיל לגביע אופא. מישל דיין מקווה להיות מי שחתום על הפרק האירופאי הראשון של הכחולים מהצפון. אחרי 1-1 ביתי מאכזב במשחק הראשון מול מוגרן, הצליחה עירוני קריית שמונה לנצח 3-0 בחוץ. כ-20 אוהדים כחולים ילוו את הקבוצה לבולגריה. מישל דיין צפוי לעלות עם ההרכב שניצח את מוגרן בחוץ, כשהרכש החדש מייקון דוס סאנטוס יפתח על חשבונם של אחד החלוצים. לוח שידורים: המשחק של ויבודינה מול הפועל תל אביב יועבר בשעה 18:25 בערוץ ספורט5. המשחק של מכבי נתניה מול צ'ארנו מורה וארנה יועבר בשעה 20:45 בערוץ ספורט5+. המשחק של ליטקס לובאץ' מול עירוני קריית שמונה יועבר בשעה 19:55 בערוץ ספורט5+ ולאחר מכן השידור ימשיך בערוץ ספורט5. בהצלחה לכולן!
אחרי האכזבה מבית"ר, מירב הציפיות להצלחה הישראלית נופלות בעיניי בהפועל תל אביב. יש לה את המסורת, הניסיון, האופי, יש לה סגל מספיק טוב.. וכמובן שכרגע היא פוגשת יריבה נחותה ממנה והפועל חייבת לעבור, היא פייבוריטית ברורה ולא צריכות להיות פה הפתעות. מכבי נתניה ללא ניסיון, עדיין לא ברור איך תראה הקבוצה של מתיאוס, מה שבטוח היא קיבלה הגרלה סבירה, אבל בשביל להשאיר את החלום חי נתניה חייבת מחר להוציא מקדמה טובה לפני הנסיעה לבולגריה, אני מקווה שאוהדי נתניה יצליחו להביא 7,000 אוהדים, הקבוצה שלהם חייבת אותם מחר, נתניה מסוגלת לעשות את זה, הם רק חייבים לעלות בפוקוס, באירופה אין מקום לטעויות... ואני מקווה שעד מחר מצבו של מארין יתברר ויהיה טוב יותר, חיסרון שלו עלול להיות קריטי. וקרית שמונה... נגד יריבה טובה, קרית שמונה אנדרדוג מובהק, נאחל לה בהצלחה... הלוואי שתצליח להגיע לארץ עם תוצאה טובה.
היחידה שתפגוש היום יריבה שהיא קבוצה טובה ממנה זו ק"ש. הכחולים מהצפון יפגשו את ליטקס לובץ', קבוצה שבהחלט יש לה עבר אירופאי יותר טוב משל ק"ש, ויותר נסיון . נקווה שהחניכים של דיין יעשו כל מה שהם יכולים כי כמובן אני לא מצפה מהם לכ"כ הרבה , הם באים כאנדרדוג. לנתניה ולהפועל ת"א לא יתקבלו תירוצים. שתי הקבוצות הישראליות קיבלו יריבות מאוד נוחות שבהחלט הם יכולים לעבור אותם. אז יאללה בהצלחה לנתניה, ק"ש ולויבודינה.