פנינה רוזנבלום הייתה פצצת מין נבובה מהסוג שאת מדברת עליו והיום היא אישה חזקה מאוד עם קשרים בכל מקום ועשירה כקורח. הכל מסתכם באיך אתה מתנהג ומה אתה אתה מצפה שיתנו לך.
כן, מה אני אגיד לך, ממש חולקים לה כבוד... עשה טובה, גיא, אתה יודע יפה מאוד שעדיין צוחקים עליה שהיא מטומטמת, ושהיא היתה ותמיד תישאר סמל מין פרובוקטיבי. מיכל, דיי עם המשחקים. :aaaprot:
1. שוביניזים (הגדרה) - אפלייה על רקע מיני. בני האדם כמו שאר החיות רוצים להתרבות וזה מתבטא במשיכה למין השני, בגלל שבשונה משאר בעלי החיים הוא לא יכול לקיים יחסי מין מתי שמתחשק לו עם כל נקבה מזדמנת זה פורץ החוצה בדרכים אחרות, זה הכול. זה שכל מיני נשים שקוראות לעצמן "פמיניסטיות" נלחמות בדרכים כאלה לא הופך את זה לשוביניזים. 2. נכון, יש בעולם החילוני אפליות כלפי נשים, ההבדל הוא שבחברה החילונית זאת עבירה על החוק, בדת מי שינסה ללכת לקראת הנשים הוא הפושע. 3. אז את רוצה להגיד שזה שבעולם החילוני (שנחשב למשוקץ ומתועב ע"י הדת) יש אפליות הופך את האפליות בדת גם ל"מוסריות"? (וזאת מתורה שנחשבת כיבכול לאלוהית וקדושה) יש הבדל בין להתרחק מהומואים ולא "להתנהג אליהם יפה" לבין לרצוח אותם. ושוב, ההבדל בין החוקה לבין ההתנהגות של האזחרים מהפיסקה הראשונה. זה לא בסדר שאת אומרת שוב ושוב שאני "מדבר מתוך בורות" כי זה ממש לא נכון, את "מכירה" אותי רק מכמה הודעות בפורום, את לא יכולהקבוע דבר כזה. סתם לפרוטוקול, הידיעות שלי על הדת הם גבוהות מאוד, יכול מאוד להיות שאפילו יותר גבוהות משלך. לא נכון. נביאי השקר הם אנשים שההייתה להם אמונה דתית כלשהיא וניסו לספר עליה לאחרים, זה הכול. אין לי בעייה פה עם הדת היהודית בפרט, אני לא מצפה מדת (במיוחד מונותאיסטית) שתהייה פתוחה לאמונות אחרות, רק ניסיתי להראות ששום דת לא יכולה להיות מוסרית בעיקר בגלל העניין הזה של: "אם אני מחזיק באמת היחידה ורק האלוהים שלי אמיתי אז למה שלאחרים תהייה זכות דיבור?" קודם כל, רק רציתי להגיד שאני לא יפה נפש, אין לי בעייה עם מלחמות ועם כבישת שטחים, להשמיד עם שלם זה משהו אחר. דבר שני, את טועה ומטעה, נכון שאת אדום עמ"י לא היה חייב להשמיד, אבל את שבעת העמים שגרו בארץ הוא כן צווה לחסל (והנביאים אפילו הוכיחו את העם הרבה פעמים על שהוא לא עשה את זה). כי אנחנו יונקים, ההבדל הוא בעוד קצת אינטיליגנציה. עזבי תפקידים בכירים, לכי תשאלי אם יתחשבו בעדות שלך במשפט בבית דין רבני.
יש פה חוסר הבנה בסיסי, אדם יותר טוב מבהמה! אם לאדם אין כמו לחיות הזדמנות להזדווג כל דקה לא אומר שהוא צריך לגרום לזה להתפרץ בדרכים אחרות! בהמה צריכה לשירותים, אז בלי לחשוב פעמיים היא מתיישבת (או איך שלא קוראים לזה) ומחרבנת, בלי לחשוב על הריח לאחרים וכל התוצאות האחרות, חיה שרעבה לא תקח סכין ומזלג ותאכל אלא תאכל עם מה שיש, ולמה? כי האדם יותר חשוב, חכם, רגשי ובכלליות: יותר טוב מהבהמה. ובמה זה מתבטא? (ד"א היהדות בהחלט שמה על זה דגש) זה מתבטא ביכולת של האדם לשלוט בעצמו שליטה מלאה! אדם שלא מצליח לתפוס בחורה- זה לא אומר שיצר המין חייב להתפרץ ממנו במקומות אחרים. אדם שאולי יש לו נטייה לגברים, לא אומר שהוא צריך להכנע לה- הוא צריך, בדיוק כמו כל מידה אחרת (כעס, גאווה וכו'), לתקן אותה. נכון, זה קשה, אבל זה בדיוק מה שהופך אותנו למה שאנחנו - ולא מה שאנחו לא (אולי כן מבחינה ביולוגית אבל לא שכלית, רגשית ויכולת שליטה עצמית) חיות!
שוב, הכל נובע מאינטיליגנציה. אגב, כלבים מסמנים לעצמם טריטוריה על ידי חילוף חומרים במקום הזה על מנת להשאיר ריח שם, אבל כלב יידע לזהות את ריח הצואה שלו ויחכה עד שבמקום יישאר ריח. אצל כלבות זה בכלל שונה, ותדע לך שכל כלבה תשמור לעצמה מתחם סטרילי ונקי. למה הם עושים את זה? כי אלה האינסטינקטים שלהם. למה אנחנו מחרבנים בשירותים? כי זה משהו שפיתחנו תוך מאות שנים של התפתחות (אל תשלה את עצמך, האדם הקדמון לא ממש השתמש באסלה). לא נוצרנו לתוך הידע הזה, פיתחנו אותו. זה אומר שאנחנו יותר מתקדמים, לא שאנחנו יותר מפותחים או מוצלחים.
למושיקו, קודם כל, אתה מתיימר לדעת כל כך הרבה, והנה שוב אתה עושה טעויות- אישה יכולה במקרים מסויימים להעיד בבית דין. דבר שני זה לא "פשע" ללכת לקראת האישה, ההגדרה הזו פשוט מפגרת. לנשים יש מעמד ומקום חשוב בדת, וזה שאתה בא עם כל מיני מוסכמות מהעולם המודרני כדי לערער על זה לא אומר שהיהדות מדחיקה נשים ומתייחסת אליהן כאל מישניות, זה משהו שהעולם החילוני פשוט ממציא. לגבי הומואים- שוב: או שאתה חושב שאתה יודע הכל בזמן שאתה לא, או שאתה יודע ומנסה להגיד שקרים לבנים ולהוציא דברים מהקשרם כדי להשמיץ. אני לא יודעת מה יותר גרוע, בכל אופן- אין ציווי להרוג הומואים כל עוד זה לא מגיע לידי מעשה! אתה יודע כמה הפרט הזה חשוב? אדם יכול להיות עם נטיות מיניות ולשמור את זה בלי לפעול ואין שום סיבה שימות, התורה מודעת לעובדה שאפשר להיוולד עם זה. הבעיה היא כשזה מגיע למעשים- הם מזהמים את החברה, וגורמים למחלות, ולכן, כדי לעצור את המנהג המגונה+ הפגיעה והנזק לציבור, יש ציווי להרגם, כן. ונביאי השקר לא היו סתם בעלי אמונה משלהם, הם אימצו דברים מהיהדות, מה שבעצם הביא אותם לטענה שהם משיחים למיניהם, והכניסו חוקים משלהם שנגדו את ההלכה, ובנוסף גרמו הרבה נזקים נפשיים וכלכליים, כפי שכבר ציינתי (ראה דוגמה- שבתאי צבי). בעניין 7 העמים בארץ- אם תסתכל קצת בנביאים שדיברת עליהם (עם התוכחות), אתה תראה גם שכתוב שם על כל הדורות הקודמים בהם אותם עמים שחטו אותנו ללא הרף בכל מיני מקומות ובכל מיני צורות, אז הייתי אומרת שצריך לקחת דברים בפרופורציות- אנחנו לא באים לרצוח עם סתם ככה כמו שאתה מציג את זה, אנחנו מצווים להשמיד עם שהתעלל בנו במשך שנים ארוכות ומסרב להגיע לשלום. ועכשיו גם לגיא, "מתקדמים/טובים/מפותחים"- משחקי מילים זה דבר נחמד. שורה תחתונה? אנחנו עליונים יותר, כמה אתם יכולים לנסות להתווכח עם זה? אתם רוצים בכוח להשוות את עצמכם לחיות? מיכל, think for a change!