אני בספק אם אינטר תוכל לשחזר את קצב צבירת הנקודות המדהים שלה מהעונה שעברה. אם תקחו את הנתון הזה ותוסיפו לו את זה שככל הנראה מילאן תצבור נקודות בקצב של תחילת 2007, תראו שהמרחק בין הקבוצות לא אמור להיות כל כך גדול.
סובייקטיבי או לא, אינטר היתה צריכה לחכות... כמה? 17 שנה?.. בשביל לזכות באליפות פיקטיבית, ולחכות 18 שנה עד שיובה ומילאן יהיו מחוץ לתמונה כדי לעשות ריצה מטורפת בליגה. הצ'מפיונס ליג זה לא סתם המפעל הכי יוקרתי בתחרויות בין מועדונים, זו גם הרמה הכי גבוהה של הכדורגל העולמי. אם בליגה הקבוצות מורידות הילוך, אז כל משחק בצ'מפיונס זה crunch time. לזכות בסקודטו זה לא חדש למילאן, אבל בשביל אינטר לזכות בצ'מפיונס זה מעבר לבלתי אפשרי... בתקופה שבה אני אוהד את מילאן, יצא לי לראות את מאלדיני מניף את הגביע פעמיים. אוהדי אינטר מקווים שייצא להם לבכות על הפסד בגמר בגלגול הזה עוד. אגב, כמה שלא הייתי מפנטז על גביע אלופות שני ברציפות, אני מעדיף להחזיר את הכבוד במגרש הביתי ולזכות בסקודטו.
אני רואה שאנשים פה לא מבינים כל כך על מי הם מדברים - אינטר! אתם לא מבינים שזה לא משנה עד כמה הסגל שלה חזק ואפילו חזק משל מילאן ויובה, היא תהיה תמיד בנחיתות מולן? בעונה שעברה לאינטר לא היו שום מתחרות, כך שלא היה עליה לחץ פסיכולוגי שיפריע לה בשיוט לעבר הסקודטו. בעונה שעברה גם במקרה (ממש במקרה), אינטר נפלה בכל הרגעים הבאמת מכריעים של העונה, רגעי המאני טיים (ולא, דרבים שלא קובעים כלום הם לא מאני טיים): ברגע שהופעל עליה לחץ פסיכולוגי, המנטליות החלשה שלה, אותה מנטליות שבגללה היא לא זכתה באליפות 18 שנה, שוב נכנסה לזירה: 1) ההפסד לולנסיה בליגת האלופות. 2) ההפסד במשחק האליפות לעיני הקהל הביתי. 3) ההפסד בגמר הגביע. אז חברים, תבינו - אינטר ניגשת לקראת העונה הקרובה כשמופעל עליה לחץ גדול בהרבה גם מהעונה שעברה. הרי מי ישים בכלל על האליפות הקודמת של אינטר אם היא לא תוכיח את עצמה בעונה הקרובה. אלך יותר רחוק - מילאן ואינטר במאבק עיקש על הסקודטו כשבמחזור ה-25 אינטר מובילה בשתי נקודות - מה יקרה אז? אני חושב שאם מילאן לא תקרוס שוב ויובה תפתיע גם את עצמה, אין פשוט מצב שאינטר שורדת במאבק אליפות, פשוט אין (ומילאן הוכיחה בחצי השני של העונה שעברה שהיא מסוגלת לגלות יציבות נגד הקטנות). אבל אם אינטר תוכיח שהיא יכולה לעמוד בלחץ ותיקח אליפות - אני אהיה הראשון שיצדיע לה על כך. אני כבר לא יכול לחכות! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/multi.Xxx
זה יפה לקדם דיון שהיה בפורום האנגלי(אני לא אומר את זה בשביל לרמוז שמישהו פה העתיק, ממש לא), ולהכניס אותו דיון בפורום האיטלקי, רק חבל, שלדעתי, הרוב פה זרקו סתם קבוצות וסידרו אותם בסדר מספרים של 1-20. איפה נימוק? למה לדעתך יובה לדוגמא מסוגלת כבר להגיע למקום השלישי ולדחוק אחת מאינטר, רומא ומילאן הצידה?, למה לדעתך רומא תוכל לעשות את הקפיצה הגדולה שלה? למרות שהסגל לא התחזק ואף הקבוצה נחלשה מעזיבת קיבו. לזרוק מספרים סתם באוויר זו לא חוכמה גדולה. super-pipo, זה יפה מאוד לזרוק עובדות שמילאן זכתה ביותר נקודות מיובנטוס בשלב מסויים של העונה או בישורת האחרונה(אני לא יודע אם באמת בדקו את זה או שסתם זרקת את ההערה הזו כי ראית ירידת מתח אצל אינטר), אבל אתה שכחת מי לא הייתה בעניינים כאשר הליגה דהרה. מה עשתה מילאן בזמן שאינטר רושמת עוד ניצחון ועוד ניצחון בסידרה המצויינת שלה, את מילאן האומללה של החודשים הראשונים, את ההתקפה חסרת הברק, קבוצה שכבשה שבעה שערים בשמונת המחזורים הראשונים ונראתה חסרת אונים נגד פאלרמו לדוגמא. אינטר לא הייתה צריכה לנצח ולנצח ולנצח אחרי שהאליפות כבר הובטחה, הייתה ירידת מתח טבעית והיא הפסדית במשחק נגד רומא בסאן סירו אך ורק בגלל חסור מזל, היה ברור מי הקבוצה השולטת, נגד וולנסיה, אינטר גם עפה בחוסר מזל. מנצ'יני היה צריך לשנות את הסגנון של הקבוצה במשחק במאסטייה, הרי היה ברור שוולנסיה תעיף כדורים ותתבנקר. בסאן סירו התוצאה האמיתית הייתה צריכה להיות 7-3 או אפילו 8-3 לאינטר. עכשיו, יש כאלו שיגידו לך שהם מעדיפים לזכות באליפות מאשר ליגת האלופות. הזכייה של מילאן במפעל לא אומר אוטומטית שהיא הייתה הקבוצה הטובה ביותר למרות שיש לציין לחיוב את המשחקים האחרונים שלה שם, אבל בוא אני אזכיר לך את הגמגום וההפסד בשלב הבתים לקבוצה צרפתית ששכחתי את שמה ואת הבית המצחיק שהיה לה. כדי לזכות באליפות צריך יותר מהתעלות של חמישה משחקים. מאיפה אתה כל-כך בטוח שמילאן תסיים לפני אינטר? אני לא ראיתי שהקבוצה עשתה רכש כל-כך מדהים בקיץ... לא ראיתי שמצאו חלוץ רציני בקבוצה חוץ מרונאלדו שלכו תדעו מה קורה עם הפציעות אצלו...
ממש קל לפתור את הסוגיה הזאת, פשוט תגיד איזו קבוצה היתה יותר טובה ממילאן בצ'מפיונס ליג. כל קבוצה שתנקוב בשמה נכנעה לקבוצה אחרת, ומילאן עברה את כולן, ולא במקרה.
לא הבנת את הנקודה שלי. נו ברור שאם מילאן זו אלופת אירופה אז היא הדיחה את כולן בדרך לתואר ואם היא לא הדיחה את ברצלונה במפגש ביניהן היא הדיחה את זה שהדיחה את בארסה(ליברפול). אבל הנקודה שלי היא, אם מילאן עברה לדוגמא את באיירן מינכן, זה אומר שהיא הייתה טובה יותר ממנה לאורך כל הטורניר - לא! זה אומר שהיא שיחקה יותר טוב ממנה במשך 180 הדקות - לא! בניגוד לליגה ארוכה ומטישה שהקבוצה שהייתה הטובה ביותר לאורך כל העונה(או בכושר הטוב ביותר בזמן הנכון ולאורך תקופה ארוכה, קרי: ריאל מדריד בספרד ושטוטגארט ), בצ'מפיונס ליג צריך מזל ומספיקה התעלות של 4 וחצי משחקים כדי לזכות בתואר. השנה אינטר הייתה טובה יותר מוולנסיה בסיכום שני המשחקים אך הספרדים עברו. לעומת זאת, וולנסיה בסיכום צמד המשחקים נגד צ'לסי הייתה שווה יותר משני שערים והיא הודחה לאחר גול של אסיין בדקה האחרונה. עוד דוגמאות: צ'לסי הדיחה את ברצלונה ב05\2004, היא הייתה טובה יותר לאורך המפגשים? - לא! ברצלונה הייתה צריכה לנצח אותה בהפרש גבוה יותר בספרד ובאנגליה היא לא הייתה רחוקה מלנצח בכלל. יובנטוס הדיחה את ריאל מדריד ב05\2004 אך לא הייתה יותר טובה ממנה. בברנבאו ריאל הייתה צריכה לנצח 3-0. פורטו, בעונה המדהימה שלה באירופה, הדיחה את מנצ'סטר יונייטד בגלל גול בבעיטה חופשית(ריבאונד), בדקה האחרונה, אבל האנגלים היו טובים יותר. אז ברור שכל משחק יכול להיות מוכרע בנגיעה אחת גאונית או מטעות בהגנה, אבל אליפות לא לוקחים אחרי התעלות של 4-5 משחקים בניגוד לאלופות.
ראוליטו, ואוו, ההודעה שלך פשוט לא היתה קשורה לשום דבר ממה שאמרתי. לא אמרתי שמילאן השיגה יותר נק' מאינטר בחצי השני כל עוד היא היתה צריכה (למרות שזה נכון), אלא רק שהיא הוכיחה שהיא מסוגלת לגלות יציבות נגד הקטנות. לא אמרתי שליגת האלופות יותר חשובה לי מהסקודטו (יותר יוקרתית כן, יותר חשובה עבורי, לא). לא אמרתי שאני בטוח שמילאן תסיים לפני אינטר. איזו הודעה בכלל קראת? בקשר להפגנת הלוזריות של אינטר במאני טיים - אתה יכול לחפש תירוצים עד מחר, אבל העובדות ישארו כמו שהן ולא במקרה. אינטר לא תיפקדה ברגעים המכריעים, בין אם זה במשחק האליפות שבו רומא קרעה (כן, בטח - היה ברור מי היתה השולטת... רומא!!) אותה ובין אם זה במשחק נגד ולנסיה - קבוצה נחותה ממנה שגם סבלה מפציעות. איך שלא תסתכל על זה, אינטר גילתה מנטליות חלשה ולדעתי רק אליפות בעונה הבאה תוציא ממנה את כל הלוזריות. הא, ומה הקטע בלהזכיר את החצי הראשון של העונה - עובדה שבחצי השני, עם החיזוק של רונאלדו, אודו (רכש), נסטה (חזר מפציעה), פירלו, סיידורף, גאטוזו (חזרו להפגין כושר טוב לאחר ההנג-אובר מהמונדיאל) מילאן נראתה טוב? אתה גם בטח יודע שמילאן לא התכוננה כראוי לקראת העונה שעברה בגלל כל מאורעות הקיץ... בחצי השני מילאן נראתה טוב מאוד ונראתה כמו קבוצה שיכולה לרוץ לאליפות. מילאן גם תביא חלוץ, תהיה בטוח בזה - מה שאומר שהיא תהיה אפילו יותר חזקה מבחצי העונה השני. בקיצור, לא אמרת בעצם כלום בהודעה האחרונה שלך...
ראוליטו - מה אתה רוצה לספר לי פה? שקבוצה שלא מצליחה לכבוש ולנצח לא תעבור לשלב הבא? וכן, מילאן היתה יותר טובה מסלטיק, באיירן, מנצ'סטר וליברפול, והיתה יותר טוב מכל קבוצה אחרת שלא הצליחה להגיע למעמד שלה כי היא נכנעה/לא הצליחה לגבור על היריבה. תקרא לזה איך שאתה רוצה, התוצאה היא זהה. זו לא היתה אליפות חלקה, אבל אין קבוצה אחרת שהתעלתה על מילאן, נכון? נכון. היא אלופת אירופה, הקבוצה החזקה ביותר ביבשת. איך זה נקבע וממה זה נובע? היא הצליחה לגבור על כל מה שניצב בדרכה (עם הרבה חן, יש להוסיף), בניגוד לכל קבוצה אחרת. end of discussion.
super-pipo, מבחינתך הרגעים המכריעים הם המשחקים בו הקבוצה הפסידה לוולנסיה באלופות והפסידה במשחק האליפות לרומא. או.קיי, אז חוץ מהמחזור בו הקבוצה הפסידה לרומא, את ביטלת את כל המשחקים של הליגה. הקבוצה הזו ניצחה את מילאן בחוץ(דרבי שבו הרוסונרי הייתה המארחת), את פיורנטינה בחוץ, לאציו בחוץ, רומא בחוץ ופאלרמו בחוץ, היא ניצחה 17 משחקים ברצף ורשמה ניצחונות בכל המגרשים הקשים ביותר בליגה האיטלקית. בנוגע לוולנסיה, ממש לא קבוצה נחותה כמו שציירת אותה, היא קבוצה מצויינת שגם בה משחקים השחקנים הטובים בעולם: דויד ויאה, רוברטו אז'אלה, חואקין, ויסנטה ומוריינטס שהוא חלוץ נהדר. לא, מה שאני בטוח בו זה שמילאן וויתרה על האליפות מראש. כבר מהמחזור הראשון היה אפשר לראות שזו לא תיהיה העונה שלה, היא לא הוכיחה אופי בכל הקשור לליגה האיטלקית, הרי מינוס של 8 נקודות זה פער שבהחלט היה ניתן לסגור. גם בתקופה הטובה שלה בליגה מילאן לא הייתה כזו אדירה ואם תשווה את אינטר בשיאה העונה למילאן בשיאה העונה ואני מדבר על הליגה, ברור לך שאלופת איטליה הייתה טובה יותר ממילאן, גם בסוף העונה שאינטר גימגמה. הזכרת את הקטע עם המונדיאל, פירלו, גאטוסו, סיידרוף(מה הוא קשור למונדיאל בכלל? הוא לא היה בסגל של הולנד), אבל שכחת פרט אחד, גם שחקנים באינטר "סבלו" מהמונדיאל: זלאטן, קרספו, פיגו, מטראצי, ויירה, קמביאסו, גרוסו ועוד. הקבוצות הקטנות לא היו הבעיות הבודדות של מילאן. היא הפסידה שני דרבים, לרומא בסאן סירו, לפאלרמו ואת שאר התוצאות אני לא זוכר. ואת היציבות הזו היא הראתה רק בגראבץ' טיים מבחינת סיפור הליגה, אז מה כל זה שווה? AGENT ORANGE, מילאן אלופת אירופה, אבל הקבוצה הטובה ביותר ביבשת? ממש לא. זה וויכוח מאוד מטופש. זה שמילאן זכתה באליפות אירופה לא אומר שהיא הקבוצה הטובה בעולם, מתי תבין את זה כבר. פורטו זכה בגביע אירופה ב2004 ויוון באותה עונה ביורו, זה לא אומר שהן היו הכי טובות.
כדי שהיא לא תהיה הקבוצה הכי טוב באירופה לשנת 2007, חייבת להיות אחת אחרת. מי זאת? האם אתה יכול לנקוב בקבוצה שנכנעה במפעל הכי חשוב למועדונים, מפעל שכל קבוצה גדולה לוקחת בשיא הרצינות ואף פעם לא מרשה לעצמה להוריד הילוך בו?
כרגיל, שאתה מדבר על אינטר אתה לא רואה בעיניים וישר שולף את כל הדברים הרעים שאתה רק יכול לחשוב עליהם. נכון, אבל בשתי העונות הקודמות שאינטר זכתה בגביע, היא הציגה ווינריות אדירה, לא? ולגבי ולנסיה, אתה מציג את זה כאילו אינטר התפרקה בשני המשחקים ונתנה לולנסיה לעשות ככל העולה על רוחה במגרש עד להדחה. אינטר שלטה בשני המשחקים, הגיעה למיליון ואחת הזדמנויות ב2 המגרשים, וזה עוד עם כל הפצועים, ולנסיה הבקיעה מבעיטה חופשית וריבאונד מקרן, חוץ מזה כלום, במסטאייה גם כן עד לתוספת הזמן שכל אינטר הייתה עסוקה בהתקפה, אינטר הגיעה לכ"כ הרבה מצבים, שחקני ולנסיה חילצו כדורים מקו השער בנס(רק שתראה את ההבדל הדק, כדור אחד שאותו שחקן ולנסיה למשל לא היה מצליח לחלץ מהקו, והתמונה שלך הייתה מתהפכת 180 מעלות, זה רק מראה עד כמה אתה ושאר אוהדי מילאן לא אחידים), בעוד ולנסיה עצמה בעיקר התגוננה, אני לא זוכר אפילו הזדמנות אחת ראויה של ולנסיה. משחק האליפות? אם דוני לא היה תופס את אחד המשחקים הטובים בקריירה שלו במחצית השנייה, רומא לא חוזרת עם פחות מ5. שטויות. אינטר של העונה הוכיחה ווינריות ואופי, ניצחה את כל קבוצות הצמרת באיטליה בחוץ בסיבוב הראשון ומלבד רומא אז גם במשחקי הבית, וכמובן נתנה למילאן בראש בשני הדרבים. מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל שוב :aaarofl: http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx מילאן העונה אפילו לא מ10 הקבוצות החזקות ביבשת, זה שהיא התעלתה על עצמה ב3 משחקים ונהנתה ממזל בעוד 2, אומר שהיא הגיעה מוכנה למשחקים נתונים, כדי להיות הקבוצה הטובה ביבשת צריך להיות טובים לאורך כל העונה, כמו מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי ואינטר העונה. וכמובן אני יכול לקטול אותך בציטוט פשוט: http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx AGENT ORANGE, אתה מבין בכדורגל, אבל שזה מגיע לאינטר ובעיקר למילאן, פרוש. קבוצות שהציגו יכולת טובה ויציבות לאורך כל העונה, מנצ'סטר יונייטד, אינטר, צ'לסי.
כתבתי את זה במפורש ואתהעדיין לא מבין? אני מתכוון לרגעי המ-א-נ-י ט-י-י-ם כשיש על הקבוצה באמת לחץ גדול. דרבים שבהם אינטר באה עם 15 נק' הפרש זה לא רציני, כנ"ל המשחקים נגד לאציו, רומא בחוץ וכו'. ברגעי הלחץ האמיתיים, אינטר לא תיפקדה. יופי, אבל מה כל זה שווה כשחואקין נראה כמו הצרות שלי, אלבלדה מורחק למשחק השני וויסנטה, מוריינטס, ובארחה פצועים? איך שלא תסתכל על זה, אינטר, מבחינת הרכב ומבחינת סגל, עולה על ולנסיה כמעט בכל הפרמטרים ובצורה משמעותית. מהמחזור הראשון? אתה בטוח שצפית במילאן מתחילת העונה (ניצחונות רצופים בשלושת המחזורים הראשונים וצמצום הפער ל-6 נק')? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx פער 8 נק' זה ממש לא פער שלא קשה לסגור. במיוחד אחרי שתיקו פה והפסד שם ואופס... אתה רחוק 14 נק' וכבר אין סיבה להילחם. תראה לי איפה טענתי אחרת. אז זהו, שמילאן לא סבלה רק מזה, אלא מדברים מצטברים - האימונים לא נפתחו כראוי, היה חוסר ודאות בכל מה שקשור למילאן, החופשה של השחקנים התקצרה בגלל שהיו צריכים לשחק במוקדמות ליגת האלופות (ועד עכשיו הם מדברים על כמה זה השפיע עליהם)... מה אתה מנסה להגיד בזה? זה לא כאילו שמילאן לא דרסה קבוצות יותר חזקות מרומא ואפילו מאינטר. מילאן הוכיחה גם שהיא יכולה להתמודד נגד קבוצות חזקות, וגם ביציבות נגד הקטנות --> היא יכולה להתמודד על האליפות.